Thursday 31 December 2009

Δυσοίωνες ενδείξεις για τον τουρισμό το 2010


Εξαιρετικά βραδεία θα είναι η ανάκαμψη στον ελληνικό τουρισμό προβλέπει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού, συνεκτιμώντας τις πρώτες εντυπώσεις για την προσεχή σεζόν μετά την έκθεση του Λονδίνου, τις έως σήμερα κρατήσεις από τις διάφορες αγορές και τις ευρύτερες τάσεις που επικρατούν. Από τη δυσμενή αυτή διεθνή συγκυρία, ο ελληνικός τουρισμός επιβαρύνεται ακόμη περισσότερο, εξαιτίας του μειονεκτήματος που έχει σε σχέση με ανταγωνίστριες χώρες που βρίσκονται εκτός Ευρωζώνης, αλλά και από τα άλυτα δομικά προβλήματα που εδώ και χρόνια αντιμετωπίζει. Η ΠΟΕΤ προτείνει κατά προτεραιότητα, τη μεγαλύτερη δυνατή εξωστρέφεια και προβολή του τουρισμού, την ιδιαίτερη μέριμνα για τις μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν το 95% του τομέα και την ανάληψη νομοθετικών πρωτοβουλιών που να εξασφαλίζουν ένα υγιέστερο και ανταγωνιστικότερο πλαίσιο λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Η συμπατριώτισσα μας εκ Καλύμνου ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ Πρώτευσε στη σχολή του ANT1


Με τον υψηλότερο βαθμό της χρονιάς 9,29, τα συγχαρητήρια του Γενικού Δ/ντη του ANT1 κ. Ισμακλάκου και τα επαινετικά σχόλια του πρύτανη της Ελληνικής δημοσιογραφίας Χρήστου Πασσαλάρη, αποφοίτησε πρόσφατα από τη σχολή δημοσιογραφίας του ΑΝΤ1, η συμπατριώτισσά μας εκ Καλύμνου κ. Ειρήνη Χαλκίτη.
Παντρεμένη με 2 κόρες, επιτυχημένη και βραβευμένη ασφαλίστρια και με σοβαρή παρουσία στα κοινά του Νησιού της, πήρε την απόφαση και σπούδασε τη δημοσιογραφία, θέλοντας να αποκτήσει και την ακαδημαϊκή γνώση του αντικειμένου, με το οποίο ασχολείται ερασιτεχνικά έως τώρα στα ΜΜΕ της περιοχής.
Το ‘’ΒτΚ’’ την συγχαίρει και της εύχεται καλή δύναμη και επιτυχία, στον πολύπαθα αλλά και ευαίσθητο χώρο των ΜΜΕ.

Αδιαχώρητο στη ΔΟΥ για την κατάθεση των πινακίδων


Πρωτοφανής η προσέλευση κόσμου στις ΔΟΥ, για την κατάθεση πινακίδων Ι.Χ. μετά τα τέλη ‘’φωτιά’’ ιδιαίτερα όταν είναι 10, 15 και 20 ετών.
Και είναι άδικο, από τη μία να τα κοστολογεί 500 έως 1000 ευρώ για απόσυρση και αν δεν θέλει να το δώσει στην πρέσα, να του ζητά να πληρώσει 600 και 800 ευρώ (τιμωρία) για τη…ρύπανση που προκαλούν (;).
Μακάρι να ευδοκιμήσει η προσφυγή κατά του μέτρου και να επιστρέψει το παλιό καθεστώς.

Tuesday 29 December 2009

ΣΒΗΣΤΑ ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΣΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΤΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ


Λίγους μόλις μήνες, μετά την τοποθέτησή του φωτισμού με φωτοβολταϊκά στον κόμβο του Συνεταιρισμού, η λειτουργία τους, αποδεικνύεται προβληματική, αφού πέραν της μειωμένης απόδοσης, πολλά από αυτά, ενίοτε και στο σύνολό τους, είναι σβηστά, από νωρίς το βράδι.
Υπάρχει κανείς που μπορεί να μας ενημερώσει, τι ακριβώς συμβαίνει; Επίσης, θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε τι προέβλεπε η μελέτη, πόσο κόστισε το έργο και τι εγγύηση παρέχει ο εργολάβος, όταν και όσο έχει ‘’αδυναμίες’’ το έργο.

Thursday 24 December 2009

ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ 32 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Παυλίδης: «Δεν θα σταματήσω εδώ»:



Τριάντα δύο χρόνια πολιτικού βίου συμπλήρωσε προ ημερών ο Αριστοτέλης Παυλίδης. Από τις 12 Δεκεμβρίου 1977, μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου 2009, έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι, με πιο χαρακτηριστικά «στιγμιότυπα’ αυτής της μακράς πορείας, τα γεγονότα της τελευταίας διετίας, που έθεσαν έναν από τους μακροβιότερους πολιτικά κοινοβουλευτικούς, εκτός πολιτικού παιγνίου. Ο ίδιος πάντως δηλώνει παρών και μάχιμος. Σε συνέντευξή του στο TV ΚΟΣΜΟΣ, το κατέστησε απολύτως σαφές. «Δεν θα σταματήσω εδώ. Εφ’ όσον υπάρχει υγεία και εφόσον σαν Έλληνες πολίτες έχουμε δικαίωμα συμμετοχής στα κοινά, θα συνεχίσουμε, μαζί με τους αξιόλογους συμπατριώτες μας. Προχωρούμε και προχωρούμε όλοι μαζί, με στόχο ένα και μόνο. Τον τόπο μας». Νωρίτερα ο κ. Παυλίδης φρόντισε να θυμίσει ότι μπήκαν στη Βουλή το 1977 μαζί με το σημερινό αρχηγό της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά (δεν ξέρω κατά πόσον αυτή η σύμπτωση μπορεί να συγκινήσει τον κ. Σαμαρά ο οποίος έχει πάρει σαφείς αποστάσεις από όλα τα στελέχη που ενεπλάκησαν σε σκανδαλώδεις υποθέσεις με τον ένα ή τον άλλο τρόπο). Όσο για το νέο ξεκίνημα της γαλάζιας παράταξης υπό το νέο αρχηγό της, ο κ. Παυλίδης έσπευσε να πει ότι ασφαλώς συστρατεύεται για την ανάκαμψη του κόμματος, όπως έκανε όλα αυτά τα χρόνια, σημείωσε όμως ότι η ΝΔ «δεν θα συνεχίσει καλπάζουσα την πορεία τους» και ότι «απαιτείται μόχθος, προσοχή και συνεργασία για την ανασυγκρότησή της».
Ρ.Διακίδη - Δημοκρατική

ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΤΗ ΜΙΚΑ



Η σκηνή εξελίσσεται σε συνεδρίαση της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, παρουσία της Αννας Διαμαντοπούλου.
Η υπουργός, ωστόσο, δεν έδειξε να γνωρίζει τη νεοεκλεγείσα βουλευτή της ΝΔ Μίκα Ιατρίδη. Η βουλευτής της αντιπολίτευσης φρόντισε να διευκολύνει την υπουργό και της συστήθηκε. Η κ. Διαμαντοπούλου, ωστόσο, συνέχιζε να ρωτά πώς λέγεται. Και προκάλεσε «σούσουρο» στην αίθουσα περί «υπεροπτικού» ύφους. Τι κι αν η Μίκα εξελέγη πρώτη στα Δωδεκάνησα, η υπ. Παιδείας «έμεινε» στα προφορικά!...
(Από την «Απογευματινή»)

Τα 3 ρουσφέτια στρατιωτικών από την Κω που οδήγησαν σε παραίτηση τον Ντίνο Ρόβλια



Επτά στρατιωτικοί που υπηρετούν σε μονάδες στα Δωδεκάνησα περιλαμβάνονται στη «ρουσφετολίστα» του γραφείου του Υφ. Εσωτερικών και Αποκ. κ. Ρόβλια, που οδηγήθηκε σε παραίτηση.
Στη λίστα που διέρρευσε η zougla.gr περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων ένας αρχιλοχίας που υπηρετεί στην Κω και επιθυμούσε μετάθεση στα Τρίκαλα, ένας επιλοχίας που υπηρετεί στον Εβρο και επιθυμεί μετάθεση στη Ρόδο, ένας αρχιλοχίας που υπηρετεί στη Ρόδο και επιθυμεί μετάθεση στο ΓΕΕΘΑ, ένας δεκανέας που υπηρετεί στην Κω και επιθυμεί μετάθεση στη Θεσσαλία, ένας ΕΠΟΠ δεκανέας που υπηρετεί στη Ρόδο και επιθυμεί μετάθεση στο Κόσσοβο, ένας λοχίας που υπηρετεί στη Λέρο και επιθυμεί μετάθεση στα Τρίκαλα και ένας δεκανέας που υπηρετεί στην Κω και επιθυμεί μετάθεση στην 32 ΕΜΑ.

Σε διαγ/σμο η μίσθωση “Αύρας”, “Βεγγέρας” καταστήματος στη Β. Παύλου και του κυλικείου της αίθουσας τελετών στο νεκρ/φειο

Σε διαγ/σμο που έκανε ο Δήμος, η “Αύρα” κατακυρώθηκε (μετά από κλήρωση που έκαναν 6 ενδιαφερόμενοι) στον κ. Νικήτα Καματερό, έναντι 2.800 ευρώ, η “Βεγγέρα” (δίπλα στην ΑΒΙΚΩ) στον κ. Ζαχαρία Παπούλη με 1.000 ευρώ και το πρώην γραφείου Ντινώρη στη Β. Παύλου, στον κ. Σ. Ζαχιώτη, με 665 ευρώ.
Σε λίγες ημέρες, θα γίνει και ο διαγ/σμος, για την αίθουσα εκδηλώσεων του νέου νεκροταφείου.

ΑΝΑΚΑΙΝΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ-ΤΑΒΕΡΝΑ ΣΤΑ ΘΕΡΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΒΓΕΙ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ



Το Δημ. Σ/λιο ενέκρινε
για την αποτροπή κινδύνου
κατολισθήσεων στα Θερμά
ΑΝΑΚΑΙΝΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ-ΤΑΒΕΡΝΑ
ΚΑΙ ΘΑ ΒΓΕΙ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ
Στόχος του Δήμου να του παραχωρήσει
η ΚΕΔ όλη την περιοχή για
την αξιοποίηση των ιαματικών πηγών


Το μείζον θέμα της διασφάλισης στην πρόσβαση, αλλά και της αξιοποίησης των Θερμών, δρομολογήθηκε και επίσημα, με την έγκριση της μελέτης, που θα καθορίσει το τι και πως και πόσο θα κοστίσει, έτσι ώστε να είναι ασφαλής η πρόσβαση στην περιοχή!
Κλιμάκιο επιστημόνων (μήνες τώρα) μελετούν με ειδικές μεθόδους, τη μορφολογία της βραχώδους περιοχής, για να οδηγηθούν σε προτάσεις που θα απαλείψουν ή θα συγκρατήσουν τους επικίνδυνους βράχους, και πάντως, χωρίς τη διαδικασία της ελεγχόμενης έκρηξης, αφού πέραν του ενδεχόμενου κινδύνου, απώλειας της φλέβας που φέρνει το νερό από την “πηγή”, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος, να προηγηθούν ανεξέλεγκτες καταρροές βράχων, με απρόβλεπτες συνέπειες.
Ήδη έχουν προχωρήσει, σε ειδικές… “αντινογραφήσεις” των βράχων, για να δουν την ιδιαιτερότητα κάθε τμήματος, ως προς τους κινδύνους.
Παράλληλα, και μέχρι να παρέλθει το διάστημα της σύνταξης της μελέτης, ο Δήμος, προχωράει στην άμεση ανακαίνιση του υπάρχοντος κτηρίου και της ταβέρνας των Θερμών, ώστε να είναι έτοιμα να δημοπρατηθούν μέχρι το καλοκαίρι.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι στόχος της Δημ. Αρχής, είναι να διεκδικήσει από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, την παραχώρηση ολόκληρης της περιοχής, προκειμένου να προχωρήσει σε ολοκληρωμένο σχέδιο αξιοποίησης των ιαματικών πηγών.

ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ 5 ΓΡΑΜΜΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΔΩΔ/ΣΑ



Νέο πλοίο 200μ. δρομολογεί
η ΑΝΕΚ για Κω – Ρόδο


Πέντε ακτοπλοϊκές γραμμές, μεταξύ των οποίων και η σύνδεση Πειραιάς – Πάτμος – Λειψοί – Λέρος – Κάλυμνος – Κως – Σύμη και Ρόδος, έμειναν στα αζήτητα από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες. Κάποιες θα δοθούν με απευθείας αναθέσεις πιθανόν με αυξημένη επιδότηση. Οι μεγάλες εταιρείες αδιαφόρησαν εκτιμώντας ότι οι επιδοτήσεις θα κοπούν.
· Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της «Νησιωτικής Διαδρομής», η ΑΝΕΚ μπαίνει για τα καλά στα Δωδεκάνησα, επιδιώκοντας να σταματήσει το μονοπώλιο της BLUE STAR, δρομολογώντας σε σύντομο διάστημα, υπερσύγχρονο πλοίο 200μ. που θα εκτελεί το δρομολόγιο Πειραιάς – Κως – Ρόδος, αφήνοντας εκτός την Κάλυμνο.
Η Κάλυμνος θα εξυπηρετείται από την ΑΝΕΚ εφόσον βέβαια συνεχίσει να εκτελεί την άγονη Πειραιάς – Πάτμος – Λειψοί – Λέρος – Κάλυμνος – Κως – Σύμη και Ρόδος είτε με το «ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ» είτε με το «ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ».

Τις γιορτές στην Κω ο νέος Περιφερειάρχης


Χαιρετισμό στο νέο Περ/ρχη κ. Μπρακουμάτσο απηύθυνε από το Δημ. Σ/λιο ο Δήμαρχος, συμπληρώνοντας ότι τυγχάνει καλός του φίλος και συναγωνιστής, αναγγέλλοντας μάλιστα ότι σε συνομιλία που είχε μαζί του, του ανακοίνωσε ότι μέσα στις γιορτές θα επισκεφθεί την Κω και τη Ρόδο.

ΚΑΤΣΙΜΑΤΙΔΗΣ ΚΑΙ ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ ΣΤΟΝ "ΑΘΕΑΤΟ ΚΟΣΜΟ"


Ενδιαφέρουσα η συνέντευξη του εκ Νισύρου κ. Τζον Κατσιματίδη στην εκπομπή «Αθέατος Κόσμος» του Κ. Χαρδαβέλα, στην οποία παρέστη και ο Γ. Νικητιάδης. Μεταξύ άλλων, ο κ. Κατσιματίδης έκανε γνωστό ότι στις προθέσεις του είναι να διεκδικήσει σε 3 χρόνια τη δημαρχία της Νέας Υόρκης.

Wednesday 23 December 2009

ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΚΩΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΙΣ 31/1/10





Το Δ.Σ. της Ένωσης Κώων Αθηνών «ο Ιπποκράτης» καλεί τα μέλη του σε εκλογοαπολογιστική συνέλευση στις 31/01/2010 στα γραφεία της, οδός Αχαρνών 229

ΤΕΣΤ ΠΑΠ ΣΤΗΝ ΚΩ ΣΤΙΣ 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ



Από το παράρτημα Κω της Αντικαρκινικής εταιρείας , ανακοινώνεται ότι τα τεστ ΠΑΠ του Ιανουαρίου, θα γίνουν την Τρίτη 12/1 στο νοσοκομείο. Τηλέφωνο για ραντεβού 22420- 54310

TO 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΤΥΠΗΣΕ Η ΓΡΙΠΗ



Με απόφαση του Νομάρχη έκλεισαν για 7 ημέρες τα Β2, Β5 και Γ5 τμήματα του 2ου Γυμνασίου, λόγω γρίπης.

Friday 11 December 2009

ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ


Στη σημερινή συνεδρίαση του Τριμελούς Εφετείου εκδικάζονται 9 υποθέσεις με κατηγορούμενους 5 δημάρχους.
· Ο πρώην Δήμαρχος Αστυπάλαιας με ακόμη 2 άτομα κατηγορείται για μεταβολή αιγιαλού από κοινού την 1η Φεβρουαρίου 2008.
·Ο κ. Β. Χατζηγιακουμής με ακόμη 2 κατοίκους Καρδάμενας κατηγορείται για ρύπανση περιβάλλοντος κατ’ εξακολούθηση την 9η Απριλίου του 2006.
·Ο Δήμαρχος Καλύμνου κ. Γ. Ρούσσος κατηγορείται για συκοφαντική δυσφήμιση κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή στις 19 και 20 Αυγούστου του 2004. Ο ίδιος δήμαρχος κατηγορείται σε άλλη υπόθεση μαζί με έναν ακόμη κάτοικο Καλύμνου για παράβαση του ΚΟΚ την 2α Ιουλίου του 2005.
Ο Δήμαρχος Σύμης κ. Λ. Παπακαλοδούκας κατηγορείται για αυθαίρετη δόμηση την 27η Ιανουαρίου του 2005.
Ο Δήμαρχος Πάτμου κ. Γρ. Καμπόσος βρίσκεται αντιμέτωπος με 4 δικογραφίες για υποθέσεις που αφορούν παράβαση καθήκοντος και του Ν. 1650/86. Τα αδικήματα φέρονται να τελέστηκαν το 2004 και 2005.

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ


Επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπει η ΕΜΥ για σήμερα , συνιστώντας προσοχή και ετοιμότητα για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών

Wednesday 9 December 2009

ΚΟΝΤΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ 1.000 ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΘΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ


Συνεχίζονται και αυτήν την εβδομάδα, στο Νοσοκομείο και στα Αγροτικά Ιατρεία των Χωριών, οι εμβολιασμοί για την νέα γρίπη. Όπως μας δήλωσε ο κ. Καμπανής, η όλη διαδικασία κυλάει ομαλά και μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί περίπου 1.000 άτομα, κάτι που αποδεικνύει, ότι οι συμπολίτες μας έχουν ξεπεράσει τις επιφυλάξεις που είχαν. Να υπενθυμίσουμε ότι γίνονται και κατ’ οίκον εμβολιασμοί (πληρ. Τηλ. 2212^) για όσους δεν μπορούν να μετακινηθούν.
* Μικρή ήταν η προσέλευση στο Κέντρο εμβολιασμού στο Γηροκομείο, αφού έγιναν μόνο 22 εμβολιασμοί.
* Την Τετάρτη λήγει η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος, για την θέση του Προέδρου του Νοσοκομείου. Να θυμίσουμε ότι ο κ. Καμπανής έχει δηλώσει ότι δεν ενδιαφέρεται για την θέση αυτή. Από την Κω, ενδιαφέρονται τουλάχιστον 2.

ΣΤΑ ΔΩΔ.ΣΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ι.Χ. ΑΝΑ 100 ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ


Ανάμεσα στους 5 πρώτους νομούς της χώρας που παρουσιάζουν τα περισσότερα αυτοκίνητα Ι.Χ. ανά 100 κατοίκους συγκαταλέγεται η Δωδεκάνησος με 41,4%, βάση στοιχείων του 2008, σύμφωνα με μελέτη που εκπονήθηκε από το τμήμα Οικονομίας και Διοίκησης του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων σε συνεργασία με το Παν. Κρήτης.
Ο Νομός που παρουσιάζει τα περισσότερα Ι.Χ. ανά 100 κατοίκους είναι ο νομός Αττικής με 64,7% και ακολουθούν οι νομοί Θεσ/νίκης 46,4%, Ηρακλείου 44,8%, Χίου 42,9% και Δωδ/σου 41,4%.
Επίσης ο νομός Δωδ/σου συγκαταλέγεται ανάμεσα στους νομούς που παρουσιάζουν άνοδο στον τριτογενή τομέα που αποτελείται κυρίως από υπηρεσίες και τουρισμό. Την πρώτη θέση κατέχει ο νομός Αττικής με 86,4% και ακολουθούν οι νομοί Κέρκυρας και Δωδεκανησίων με 83,5% και 82,1% αντίστοιχα.

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ 10 ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ


Σε διαδικασία τελικής έγκρισης του διορισμού τους βρίσκονται 6 μόνιμοι (μέσω ΑΣΕΠ) νοσηλευτές και 4 με 8μηνη σύμβαση, για το Νοσ/μείο μας.
Παράλληλα «τρέχει» αίτημα άλλων 17, οπότε και θα έχει βελτιωθεί σημαντικά η κατάσταση.

Saturday 5 December 2009

Γιατί και πάλι καθυστερεί Το λεωφορείο στο Αερ/μιο;


ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ
ΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ;

Δεν είναι η πρώτη φορά που σπάω το κεφάλι μου να καταλάβω, πως επιτέλους λειτουργεί αυτό που λέμε κράτος.
Ο λόγος αυτή τη φορά για το …«μέγα ΘΕΜΑ»(;) της δρομολόγησης λεωφορείου, Αερ/μιο – Πόλη. Ρωτάω τους «εμπλεκόμενους» και οι απαντήσεις είναι «ήξεις αφήξεις»…
Ξαναρωτάω και μου λένε «είναι θέμα» ημερών. Ξαναρωτάω μετά από μήνες και μου λένε «καθυστερούν οι υπηρεσίες». Τώρα πάλι ξαναρώτησα και μου είπαν είναι θέμα ημερών!!...
Αν τώρα στο θέμα αυτό προσθέσω και την απίστευτη «ιστορία» με τις λαϊκές κατοικίες, τότε είναι βέβαιον ότι έχουμε ένα φαινόμενο που το συνθέτουν χαρακτηριστικά όπως αυτά της ανικανότητας και της αδιαφορίας, τα οποία λυπάμαι που το γράφω, αλλά δεν ταιριάζουν στη σημερινή Νομαρχιακή Αρχή…
Δεν μπορεί θέματα απλής γραφειοκρατίας, αλλά με ισχυρή δόση αδυναμίας στη διαχείρισή τους, ΝΑ ΣΕΡΝΟΝΤΑΙ κυριολεκτικά ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ – ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ εξαιτίας της έλλειψης της απαιτούμενης ΠΥΓΜΗΣ, που θα έπρεπε να επιδείξουν οι εμπλεκόμενοι…
Γιατί, ακόμα και αν η ευθύνη βαραίνει ΚΑΙ τους Μανδαρίνους του Υπ. Υγείας ή της Περιφέρειας, θα περιμέναμε ΚΑΠΟΙΟΙ να πάνε στα γραφεία όπου καθυστερούν οι φάκελοι, ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΓΡΟΘΙΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ και να φύγουν, έχοντας παραμάσχαλα τις αποφάσεις που θα έπρεπε ΝΑ ΤΡΕΞΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ…
Και να φανταστούμε ότι μιλάμε για θέματα απλής διαχείρισης. Πού να μιλήσουμε ΝΑ ΤΡΕΞΟΥΝ ΘΕΜΑΤΑ όπως η κατασκευή ενός ΝΕΟΥ ΝΟΣ/ΜΕΙΟΥ…

Το ύστατο χαίρε σήμερα για τον Νέστορα της Τ.Α. ΓΑΛΗΝΟ ΦΛΑΣΚΟ


Σε ηλικία 75 ετών, πέθανε το απόγευμα στο σπίτι του στο Πυλί, ο Νέστορας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Γαληνός Φλάσκος, ύστερα από μακροχρόνια ταλαιπωρία του από το αυχενικό του.
Αγέρωχος μαχητής, δέσποσε για πολλά χρόνια στην τοπική μεταπολιτευτική περίοδο, αξιώθηκε να εκλεγεί ως Κοινοτάρχης στο Πυλί, επί 6 συνεχόμενες φορές.
Ασχολήθηκε ενεργά με πάθος, μεράκι και όραμα για την Τ.Α. (από 29 ετών), προωθώντας το θεσμό αλλά και τα προβλήματα της περιοχής από τις θέσεις του μέλους της ΤΕΔΚΔ και της ΚΕΔΚΕ, καθώς και μέσα από τις «υψηλές γνωριμίες» που είχε με τον Α. Παπανδρέου, υπουργούς του ΠΑΣΟΚ και άλλους πολιτικούς παράγοντες, που διατηρούσαν μαζί του φιλική σχέση με ανάλογη εκτίμηση.
Η κηδεία του θα γίνει σήμερα Σάββατο, ώρα 2, στον Αγιο Νικόλαο Πυλίου.
* Ένα μικρό αφιέρωμα του «ΒτΚ» στον εκλιπόντα, στη σελ. 11.

Thursday 3 December 2009

Νικητιάδης προς Παπακωσταντίνου: ΑΝΑΚΑΛΕΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΚΑΕ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΩ


Την ανάκληση της απόφασης που είχε λάβει η ΝΔ, για την λειτουργία Καταστήματος Αφορολογήτων Ειδών (KAE) στο λιμάνι της Κω, ζήτησε με επιστολή του προς τον Υπ. Οικονομικών ο κ. Νικητιάδης.
Η ίδρυση και λειτουργία ΚΑΕ στο λιμάνι της Κω θα δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα στη δοκιμαζόμενη τουριστική αγορά του νησιού, επισημαίνει ο κ. Νικητιάδης στην επιστολή του προς τους αρμοδίους Υπουργούς και υπογραμμίζει: «…Η σημαντική εμπορική μείωση που θα επέλθει θα έχει άμεσες επιπτώσεις και στον τομέα της απασχόλησης προκαλώντας κοινωνικό πρόβλημα. Θα υπάρξει σημαντική διαφυγή της αγοραστικής δύναμης προς άλλες αγορές αφού οι επισκέπτες θα μειώσουν τις αγορές τους από τα άλλα καταστήματα προκειμένου να αγοράσουν από τα ΚΑΕ κατά την αποχώρησή τους. Ακόμη και σε περίπτωση που δεν βρουν το είδος που ενδεχομένως θα επιθυμούσαν, τα χρήματα που προορίζονταν γι’ αυτό το σκοπό θα διοχετευτούν σε άλλες αγορές».
Ο κ. Νικητιάδης στην επιστολή του αναφέρεται στην προχειρότητα με την οποία ελήφθη η απόφαση από την προηγούμενη Κυβέρνηση, χωρίς να ληφθεί υπόψη το πρόβλημα λειτουργικότητας του λιμανιού της Κω, στο οποίο δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές, όπως διαπιστώθηκε και από τη Διεύθυνση Επιθεώρησης του ΕΟΤ και συνεχίζει λέγοντας:
«…Ειδικότερα, στο λιμένα δεν υπάρχουν βασικοί χώροι εξυπηρέτησης των επιβατών όπως είναι ειδικοί χώροι εξυπηρέτησης ΑμεΑ, κατάλληλοι χώροι υγιεινής, καθώς και γραφείο πληροφοριών το οποίο απαραιτήτως πρέπει να διαθέτει ένα σύγχρονο λιμάνι με σημαντικότατη τουριστική κίνηση. Σε κάθε περίπτωση, πρωτεύον μέλημα θα πρέπει να αποτελεί για τη δική μας κυβέρνηση η αναβάθμιση των τουριστικών υποδομών και παρεχόμενων υπηρεσιών μας, προκειμένου η χώρα μας να λάβει τη θέση που τις αξίζει στο παγκόσμιο πάνθεον των δημοφιλέστερων τουριστικών προορισμών.

ΒΑΡΒΑΡΑ ΚΑΙ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ


Την Παρασκευή 4/12, ώρα 5, το Λύκειο Ελληνίδων διοργανώνει την καθιερωμένη εκδήλωση για τα πατροπαράδοτα Βάρβαρα και τους λουκουμάδες, στο «Μαριτίνα».

Κάποιοι έχουν…«μπάρμπα» στην Κανάρη;…


Καταστηματάρχες από την Κανάρη διαμαρτύρονται ότι στην ανάπλαση που κάνουν συνεργεία του Δήμου στα πεζοδρόμια, οι τρύπες που αφήνουν για τη φύτευση δένδρων, γίνεται ανάλογα με τις επιθυμίες κάποιων που δεν θέλουν δέντρα για να μην τους κλείνουν τη μόστρα του μαγαζιού τους! Εμείς δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι μεσολαβεί «μπάρμπας». Αντίθετα, περιμένουμε να φροντίσει ο επικεφαλής να ελέγξει και να γίνουν οι δενδροφυτεύσεις, ΚΑΝΟΝΙΚΑ…

Tuesday 1 December 2009

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ 2 ΑΛΒΑΝΟΙ ΚΑΙ 1 ΚΑΛΥΜΝΙΟΣ ΜΕ 1 ΚΙΛΟ ΗΡΩΙΝΗΣ


Ακόμα μια επιτυχία του τμήματος Ασφαλείας Κω
Χρονάκης: «Ήταν η δυσκολότερη επιχείρηση της καριέρας μου»

Ως τη δυσκολότερη αστυνομική επιχείρηση που έχει συναντήσει στην καριέρα του, χαρακτήρισε ο Αστυνομικός Δ/ντης κ. Χρονάκης, αυτήν που χρειάστηκε για τη σύλληψη 2 Αλβανών και 1 Καλύμνιου το βράδυ του Σαββάτου στην Κάλυμνο, με 1 κιλό ηρωίνης (αξίας 200.000 ευρώ περίπου).
Πρόκειται και για τη μεγαλύτερη ποσότητα του συγκεκριμένου ναρκωτικού που έχει εντοπίσει η Αστυνομία στην περιοχή μας.
Η Ασφάλεια, είχε την πληροφορία ότι μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών επρόκειτο να φτάσει στην Κάλυμνο, μεταφερόμενη από αλλοδαπούς. Ενημέρωσε τον Αστυνομικό Δ/ντη Δωδ/σου, ο οποίος και έδωσε το «πράσινο φως» για να στηθεί η επιχείρηση που ολοκληρώθηκε επιτυχώς το βράδυ του Σαββάτου, με τη σύλληψη των 2 Αλβανών (μιας κοπέλας 18 και ενός αγοριού 21 ετών) και λίγες ώρες αργότερα ενός Καλύμνιου 26 ετών, ο οποίος και επρόκειτο να παραλάβει το 1 κιλό καθαρής ηρωίνης που μετέφεραν οι δύο αλλοδαποί.
Όπως υπογράμμισε ο Δ/της του Τμήματος Ασφαλείας κ. Σταυρόπουλος, εγκέφαλος της σπείρας είναι ένας αλλοδαπός κρατούμενος φυλακών μεγάλης πόλης της χώρας μας.
Ο κ. Χρονάκης εξήρε τη δουλειά τόσο του κ. Σταυρόπουλου, όσο και των υπολοίπων αστυνομικών του τμήματος Ασφαλείας, τονίζοντας ότι η κοινωνία της Κω αναγνωρίζει τη δουλειά που γίνεται από το σύνολο της Αστυνομίας.
Σχολιάζοντας την ποσότητα, αλλά και το είδος των ναρκωτικών που εντοπίστηκαν, υπογράμμισε ότι είναι ένδειξη πως κάτι δεν πάει καλά και θα πρέπει να ενεργοποιηούν και άλλοι φορείς αλλά και η κοινωνία στο σύνολό της, για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των ναρκωτικών.

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΧΩΡΙΑ


Από τη Δ/νση του Νοσ/μείου μας, γνωστοποιούμε στους κατοίκους της περιοχής μας ότι από την Τρίτη 1/12 ξεκινάει ο εμβολιασμός για την νέα γρίπη Α ( Η1Ν1) που απευθύνεται στον υγιή πληθυσμό.
Εμβολιαστικά κέντρα ευθύνης της Διοίκησης του Νοσοκομείου καθορίζονται:
Το Κ.Υ. του Νοσοκομείου (γραφείο 30) και τα Ιατρεία: Κεφάλου, Αντιμάχειας, Καρδάμαινας, Πυλίου, Ζηπαρίου και Νισύρου.