Saturday 30 January 2010

ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΗ ΔΥΠΕ ΑΙΓΑΙΟΥ


Η πρώην Πρόεδρος του ΕΦΕΤ Χρ. Παπαγεωργίου επελέγη ως Πρόεδρος της ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου. Εν αναμονή τώρα και των Δ/των των Νοσοκομείων.

ΑΡΧΙΣΕ Η ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ MASTER PLAN ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ


Το πράσινο φως για την έναρξη υλοποίησης του σπουδαίου προγράμματος για την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της πόλης μας, έδωσε προ ημερών το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, εγκρίνοντας τις σχετικές μελέτες.

Thursday 21 January 2010

Η ΕΤ-3 ΘΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΦΕΤΟΣ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ «ΔΙΟΓΕΝΕΙΑ» ΤΟΥ Σ/ΓΟΥ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΩ


Ακόμα πιο ψηλά έβαλαν φέτος τον πήχη των «Διογενείων» οι Πόντιοι της Κω, στοχεύοντας - πέραν πλούσιων και ποιοτικών εκδηλώσεων -, να έχουν την παρουσία πολλών προσωπικοτήτων, νέων καλλιτεχνικών σχημάτων και πανελλαδική προβολή, αφού το σύνολο των εκδηλώσεων θα καλυφθεί από συνεργείο της ΕΤ-3.
Στο σύνολό του το Δ.Σ. των Ποντίων και ιδιαίτερα η γνωστή για το …«θαυματουργό» τους έργο τριανδρία, Γιώργος Θεοδοσιάδης, Γιάννης Βαμβακίδης και Παύλος Σιδηρόπουλος, έχουν προχωρήσει οργανωτικά στις φετινές εκδηλώσεις που θα γίνουν 5, 6 και 7 Φεβρουαρίου, στο Πολύκεντρο Θαλασσινού η εναρκτήρια, στους δρόμους και τις γειτονιές της πόλης και στο κλειστό Γυμναστήριο η καταληκτήρια με τα χορευτικά κ.ά.
Εφέτος έχουν κληθεί αρκετές διασημότητες, με κυριότερους την Ολυμπιονίκη μας Βούλα Πατουλίδου, τον εφοπλιστή Δ. Μελισσανίδη, τον ηθοποιό Λάζο Τερζά, τον συγγραφέα Σάββα Καλεντερίδη κ.ά.
Πέραν των θρυλικών Μωμόγερων, θα έρθουν το χορευτικό του κ. Ζουναζίδη, το Θεατρικό Λακκώμα του Σ/γου της Χαλκιδικής κ.ά.
* Αξίζει να σημειωθεί ότι το δυναμικό Σ/λιο των Ποντίων της Κω, έχει πετύχει τη σπουδαία διοργάνωση του παγκόσμιου συνεδρίου των Ποντίων στο νησί μας, το 2011.

Wednesday 20 January 2010

ΕΠΑΦΕΣ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ


Μπορεί να μην έχουν επίσημο χαρακτήρα, όμως η πρώτη διερευνητική συνάντηση που έγινε, δημιουργεί νέα δεδομένα στο μείζον θέμα της διεκδίκησης του ενιαίου δήμου.
Ο λόγος για τη συνάντηση που είχαν κορυφαία στελέχη από δύο παρατάξεις διαφορετικών δήμων, με σκοπό την εκλογική συνεργασία στις εκλογές του Νοέμβρη.
Το κλίμα ήταν θετικό και οι προοπτικές ευοίωνες, για μια νέα συνάντηση στην οποία θα εξεταστούν ζητήματα που θα διασφαλίσουν το βάσιμο και τη βιωσιμότητα ενός νέου σχήματος, που θα δημιουργεί προοπτικές συμμετοχής του στο β’ γύρο…

Η ΠΙΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ


Στην φιλόξενη αίθουσα του ξεν. ‘’Κως’’ οι Γυναίκες Χωρίς Σύνορα έκοψαν την πίτα τους και γεύτηκαν νόστιμο παραδοσιακό μπουφέ. Στον απολογισμό της χρονιάς, η Πρόεδρος κ. Μπεσίρη,, ευχαρίστησε τις κυρίες για την συμπαράσταση στο έργο του σ/γου και αναφέρθηκε στην τραγωδία της Αϊτής, επισημαίνοντας, ότι τα μισά έσοδα από την είσπραξη της βραδιάς, θα δοθούν για την ανακούφιση των πληγέντων. Ακολούθησε πλούσια λαχειοφόρος και την βραδιά έκλεισαν οι μουσικές φωνές των μαθητριών της κ. Μαρίας Ορφανουδάκη, όπου έψαλλαν μελωδικά τα κάλαντα.

ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΗΚΑΝ ΣΤΑ ΙΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ


ΕΝΤΑΣΗ ΓΥΡΩ από τα Ίμια προσπαθούν και πάλι να δημιουργήσουν οι Τούρκοι. Την προηγούμενη Τετάρτη στις 11.30 το μεσημέρι, έγινε σύγκρουση μεταξύ περιπολικού του Λιμεναρχείου Καλύμνου και τουρκικής ακταιωρού, όταν το ελληνικό σκάφος προσπάθησε να απομακρύνει τουρκική ανεμότρατα που ψάρευε παράνομα τσιπούρες μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Τότε παρενέβη η τουρκική ακταιωρός, με αποτέλεσμα να συγκρουστούν τα δύο σκάφη, τα οποία υπέστησαν ελαφρές ζημιές. Στην περιοχή ψάρευαν 22 μικρά αλιευτικά σκάφη από την Κάλυμνο και τη Λέρο.
Διάβημα
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, υπήρξε επικοινωνία μεταξύ των αρχηγών των λιμενικών σωμάτων των δύο χωρών και δεν δόθηκε συνέχεια στο επεισόδιο, αλλά τα δύο σκάφη παρέμειναν στην περιοχή μέχρι αργά το απόγευμα που αποχώρησαν όλα τα αλιευτικά. Παρ’ όλα αυτά, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών πρόκειται να προβεί σε σχετικό διάβημα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή γύρω από τα Ίμια- εκτός από τα ελληνικά αλιευτικά- ψαρεύουν μία τουρκική ανεμότρατα και δύο γρι γρι και συνεχώς το περιπολικό του Λιμεναρχείου παρεμβαίνει και προσπαθεί να τα απομακρύνει, όταν βρίσκονται στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Και σε μια τέτοια προσπάθεια που έγινε προχθες σημειώθηκε και η σύγκρουση με την τουρκική ακταιωρό που συνεχώς περιπολεί στην περιοχή.
Σημειώνεται ότι η Ε.Ε. απαγορεύει αυτήν την περίοδο την αλιεία με γρι γρι και ανεμότρατες, αλλά οι Τούρκοι ψαρεύουν με δίχτυα στα ελληνικά νερά, σε αντίθεση με τα σκάφη από την Κάλυμνο, τη Λέρο και την Κω που ψαρεύουν τσιπούρες με παραγάδια. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αλιευτικών Συλλόγων κ. Κατσοτούρχης δήλωσε ότι «με τον παράνομο τρόπο που ψαρεύουν οι Τούρκοι δυσκολεύουν αφάνταστα τους Έλληνες να ρίξουν παραγάδια ακόμη και στα ελληνικά νερά και έτσι έχουμε την ένταση των τελευταίων ωρών που δεν ξέρουμε πού θα οδηγήσει».
Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης δίνουν μεγάλη έκταση στο περιστατικό γύρω από τα Ίμια, υποστηρίζοντας ότι τα ελληνικά αλιευτικά ψαρεύουν μέσα στα τούρκικα νερά!..
Γ. Ζαχαριάδης «Νέα»

Tuesday 19 January 2010

Ενας δήμος στη Ρόδο και Περ/ρεια η πρόκληση για τον Γ. Μαχαιρίδη…


Τα τελευταία χρόνια, κατ’ επανάληψη ο Γιάννης Μαχαιρίδης κλήθηκε να απαντήσει ποιες είναι οι …βλέψεις του, στην περίπτωση που δημιουργηθεί ένας Δήμος στο νησί της Ρόδου, αλλά και για τη θέση του από το πόστο του Περιφερειάρχη.
Ο Νομάρχης επανέλαβε πως «οι προθέσεις μου είναι γνωστές», προσθέτοντας ότι «τέτοιες αποφάσεις δεν λαμβάνονται από ένα πρόσωπο». Συμπλήρωσε μάλιστα με σημασία ότι για τις εκλογές του Νοεμβρίου «θα υπάρξουν πολλοί ενδιαφερόμενοι».
Γεγονός είναι ότι στις συζητήσεις και στους κύκλους όπου ζυμώνονται σενάρια πιθανών υποψηφιοτήτων, σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, το όνομα «Μαχαιρίδης» πέφτει συνεχώς στο τραπέζι.
Δεν είναι λίγοι αυτοί που ομολογούν ότι επεξεργάζονται διάφορες παραλλαγές σεναρίων, ανάλογα με τις πραγματικές ή εικαζόμενες προθέσεις του Νομάρχη.
Οσο ο Γ. Μαχαιρίδης δεν ανοίγει τα χαρτιά του, όλοι θα περιορίζονται στην …ανεπίσημη θέση του ότι «ένας Δήμος στη Ρόδο θα αποτελούσε για τον ίδιο μια πρόκληση»…
Ανάλογοι είναι οι προβληματισμοί για τις προθέσεις του Νομάρχη σε επίπεδο αιρετής Περιφέρειας, ενός νέου θεσμού, καθώς διατυπώνεται η εκτίμηση ότι αποτελεί το πιο «ισχυρό χαρτί», δεδομένης της δυναμικής του στα Δωδεκάνησα αλλά και τις ισχυρές του προσβάσεις στις Κυκλάδες, λόγω της μακράς θητείας του ως Γ.Γ. στο Υπ. Αιγαίου.
Υπό το πρίσμα αυτό, ο «παράγων Μαχαιρίδης», στο βαθμό που ο ίδιος δεν προτίθεται να αποκαλύψει …εδώ και τώρα τις οριστικές του αποφάσεις, αποτελεί κλειδί των όποιων εξελίξεων και της διαμόρφωσης των οχημάτων που θα διεκδικήσουν ρόλο στο νέο αυτοδιοικητικό χάρτη στα Δωδεκάνησα και στην Περιφέρεια.

Η ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ



Το απόγευμα της Παρασκευής, παρουσία και του Μητροπολίτη, η αίθουσα του ξεν. ‘’Κως’’ γέμισε ασφυχτικά από φίλες του Λυκείου Ελληνίδων, που παραβρέθηκαν στην κοπή πίτας του συλλόγου. Στον σύντομο χαιρετισμό της, η Πρόεδρος κ. Κατσίλλη έκανε τον απολογισμό της χρονιάς και ευχαρίστησε τις κυρίες που συνδράμουν στο έργο του σ/γου.

H ΠΙΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΜΜΕ


Μέσα σε μια ζεστή ατμόσφαιρα και με την παρουσία αρκετών μελών και συναδέλφων, έκοψαν την Πρωτοχρονιάτικη πίτα τους, οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ της Κω, τ’ απόγευμα της Παρασκευής, στην καφετέρια “Νερό”. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του, ο Μητροπολίτης Κωου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, ο οποίος – όπως δήλωσε ευλογώντας την πίτα και ευχόμενος Καλή Χρονιά σ’ όλους – θεωρεί τον εαυτό του, ολίγον συνάδελφο, αφού έχει σπουδάσει και δημοσιογραφία.
Οι δύο τυχεροί συνάδελφοι που βρήκαν τα φλουριά, ήταν η Α. Αυγούλη, που κέρδισε ένα αεροπορικό εισιτήριο από το πρακτορείο “El Tours” της κ. Πλευράκη, και ο Γ. Κουζούκας, που κέρδισε ένα τραπέζι για 2 άτομα, μια προσφορά του εστιατορίου “Πλεύσις” του κ. Πουλιού.
Το Δ.Σ. του ΣΕΜΜΕΚ

Monday 18 January 2010

Οι μειωμένες κρατήσεις και οι πάμθηνες διακοπές


Τα πρώτα στοιχεία για τις κρατήσεις του 2010 δείχνουν πτώση 20%. Μάλιστα οι κρατήσεις από την Αγγλία παρουσιάζουν μεγαλύτερη κάμψη 25% με 30% και ακολουθεί η Γερμανία με πτώση 15%. Η κίνηση από τις υπόλοιπες περιοχές της Ευρώπης (Ιταλία, Γαλλία) είναι επίσης υποτονική, ενώ μικρή άνοδο καταγράφουν οι κρατήσεις από Ρωσία.
Οι Ευρωπαίοι δεν δείχνουν διατεθειμένοι να «κλείσουν» από τώρα τις διακοπές τους, λόγω της οικονομικής αβεβαιότητας και της παρατεταμένης κρίσης.
Πτωτικά κινούνται οι κρατήσεις και προς τους υπόλοιπους μεσογειακούς προορισμούς της ζώνης του ευρώ (Ιταλία, Ισπανία, Κύπρο).
Φαίνεται ότι όλοι αναμένουν τις μεγάλες προσφορές που θα ακολουθήσουν ώστε να επωφεληθούν των ευκαιριών για διακοπές πάφθηνες…

ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ ΚΑΙ ΔΩΔ/ΣΑ


«Θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα υποδομών και εκσυγχρονισμού των αεροδρομίων σε μια σειρά από νησιά, όπως της Πάρου, της Χίου, της Νάξου, της Μυτιλήνης, της Κεφαλονιάς, της Σαντορίνης κ.ά.», δήλωσε ο υφ. Υποδομών – Μεταφορών και Δικτύων Σηφουνάκης, σε σύσκεψη που έγινε με το νέο Γ.Γ. Αιγαίου κ. Χαλκιώτη. Για τα νησιά της Δωδ/σου… ούτε κουβέντα

Ζαρζαβατικά από Τουρκία


Ανάστατοι οι κάτοικοι του Καστελλορίζου, γιατί υπάλληλος του Τελωνείου απειλεί να επιβάλλει πρόστιμο σε όσους φέρνουν από Τουρκία ντομάτες και αγγούρια!

Thursday 14 January 2010

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Τα χωματουργικά και το πρώτο μπετόν καθαριότητας ήταν οι πρώτες εργασίες που έγιναν μέσα στην εβδομάδα που πέρασε, στο υπό κατασκευή νέο Γυμνάσιο της πόλης μας στη Νέα Αλικαρνασσό (Λάμπη), δίπλα στον υπό ανέγερση Ι.Ν. του Αγίου Γεωργίου του Πετρουμιανού.

ΕΔΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΟ ΙΚΑ ΚΩ


Σε κορυφαίο στέλεχος του ΙΚΑ της Κρήτης ανατέθηκε από τα κεντρικά του Ιδρύματος η διενέργεια ΕΔΕ, για να ερευνήσει τις καταγγελίες που έκανε προ μηνών στο «ΒτΚ» η κ. Διονυσία Τρούμπα, σχετικά με τη συμπεριφορά γιατρών απέναντί της.

Μία απίστευτη σύμπτωση!!


Στελέχη της ΝΔ Κω πήρε τηλέφωνο άλλο στέλεχος της ΝΔ στη Ρόδο να του ευχηθεί για την ονομαστική του εορτή. Όμως στο τηλέφωνο του απάντησε ο …κ. Παυλίδης, ο οποίος εκείνη την ώρα βρισκόταν στη γιορτή του στελέχους της ΝΔ στην πόλη της Ρόδου.
Τρεις ώρες αργότερα, το στέλεχος της ΝΔ από την Κω, πήρε τηλέφωνο άλλο στέλεχος της ΝΔ στ’ Αφάντου και απάντησε πάλι ο κ. Παυλίδης, ο οποίος είχε πάει να επισκεφθεί το στέλεχος της ΝΔ και πρώην συνεργάτη του!
Όπως δείχνουν τα πράγματα για τον τ. Υπουργό, οι φίλοι παραμένουν φίλοι και βέβαια ο ίδιος συνεχίζει να δίνει το ίδιο παρών, όπως και πριν.

Monday 11 January 2010

ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ 15/1


Ο Εμπορικός Σύλλογος ενημερώνει ότι οι χειμερινές εκπτώσεις θα αρχίσουν την Παρασκευή 15/1 και θα λήξουν 27/2.
Επιβάλλεται η αναγραφή διπλών τιμών ή ποσοστού έκπτωσης σε όλα τα πωλούμενα είδη.
Στους παραβάτες θα επιβάλλεται πρόστιμο μέχρι 100.000.
Ο Πρόεδρος
Πασχάλης Βρακίδης

Χιλιάδες και ανεξέλεγκτες οι γεωτρήσεις στο νησί μας


Στις 200.000 φτάνουν οι παράνομες γεωτρήσεις στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον γεωπόνο Μ. Αναστασιάδη, που μίλησε ως εκπρόσωπος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου με θέμα «Κλιματικές, μικροκλιματικές αλλαγές».
Η Πολιτεία – είπε – προχωρά καθυστερημένα στην υιοθέτηση θεσμών και μέτρων για τη συλλογή στοιχείων χρήσης του νερού στη χώρα μας και μόνο μετά από την ασφυκτική πίεση των Βρυξελλών.
* Και πώς να μην είναι έτσι τα πράγματα, όταν όλοι (σχεδόν), ακόμα κι αυτοί που έπρεπε να πάρουν τα μέτρα, έχουν κάνει στο σπίτι τους ή στο χωράφι τους και μια και δυο γεωτρήσεις, ξοδεύοντας ασύστολα χιλιάδες κυβικά, χωρίς ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΛΕΓΧΟ;
Γιατί άραγε δεν παίρνουν την απόφαση να βάλουν ρολόγια σε όλες τις γεωτρήσεις μήπως και μπει κάποιος έλεγχος σ’ αυτό το έγκλημα;

Friday 8 January 2010

ΑΣΧΕΤΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΟΤ


Οση σχέση έχει ο φάντης με το ρετσινόλαδο, τόσο έχει και με τον τουρισμό ο νέος πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Νικ. Κανελλόπουλος. Ο άνθρωπος δικηγόρος είναι με πεδίο ενασχόλησης το δίκαιο εταιρειών, εξαγορές – συγχωνεύσεις, διαχείριση ακινήτων leasing κλπ. Παρεπιμπτόντως στο βιογραφικό του έχει να επιδείξει και αρθρογραφία στην «Αυριανή» (λες να μέτρησε αυτό την επιλογή του;).
Επίσης δεν υπήρχε ούτε ένας ικανός Δωδ/σιος να ασχολείται με τον τουρισμό για να διοριστεί στο Δ.Σ.;
Τόσο …άχρηστοι είμαστε ή απλώς μας έχουν γραμμένους στα παλαιότερα των υποδημάτων τους;
(Λ.Μ. «Ροδιακή»)

Στην Κω και στο Bodrum ο δημοσιογράφος της ΝΕΤ Γ. Κουβαράς για τις σχέσεις Ελλήνων και Μουσουλμάνων


Ενας από τους πιο διακεκριμένους και σοβαρούς δημοσιογράφους βρίσκεται αυτές τις μέρες στην Κω, για μια δημοσιογραφική έρευνα γύρω από το θέμα των σχέσεων Ελλήνων και Μουσουλμάνων στο νησί μας. Πρόκειται για τον κ. Γ. Κουβαρά που ετοιμάζει μια σειρά από δημοσιογραφικές έρευνες, στη νέα του εκπομπή, στη ΝΕΤ. Ηδη είχε διάφορες συναντήσεις με τοπικούς παράγοντες αλλά και τον βουλευτή κ. Νικητιάδη, που έκανε και ειδική ερώτηση στη Βουλή για το περιβόητο πόρισμα Ελβετού Ευρωβουλευτή περί Μειονότητας στην Κω και στη Ρόδο. Επίσης, μίλησαν ο Ιμάμης κ. Δαμάτογλου, ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Μουσουλμάνων κ. Μασλούμ Παϊζάνογλου, οι κ. Ιμπραήμ Κουνελάκης, Σαμή Παϊζάνογλου και Γιάννης Ιωαννίδης.

Thursday 7 January 2010

Η ΔΩΔ/ΣΟΣ ΣΤΗΝ 5η ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΧΩΝ ΑΥΤ/ΤΩΝ


Τα Δωδεκάνησα είναι στην 5η θέση πανελληνίως όσον αφορά την κατοχή επιβατηγών αυτοκινήτων. Το 2009, σύμφωνα με επίσημες στατιστικές, αντιστοιχούν σε 100 κατοίκους του νομού μας 41,4 αυτοκίνητα. Στην πρώτη θέση ο νομός Αττικής, στη 2η η Θεσσαλονίκη και στην 3η και 4η το Ηράκλειο και η Χίος.
Ειδικότερα στο νομό Αττικής αντιστοιχούν 64,7 αυτοκίνητα ανά 100 κατοίκους, στη Θεσσαλονίκη 46,4, στο Ηράκλειο 44,8 και στη Χίο 42,9.
Η Δωδ/σος βρίσκεται στις υψηλές θέσεις όσον αφορά την κυκλοφορία οχημάτων. Κατά μέσο όρο προστίθενται κάθε έτος 5.000 νέα αυτοκίνητα, ενώ αυτά που αποσύρονται είναι πολύ λιγότερα. Αίσθηση όμως προκαλεί το γεγονός ότι στις 5 πρώτες θέσεις (όσον αφορά την αντιστοιχία αυτοκινήτων ανά κάτοικο) υπάρχουν 3 νησιωτικές περιοχές.

Υποψήφιος με τον κ. Χατζηγιακουμή και ο καθηγητής Π. Νούτσος;


Δε ξέρω αν θα το αποτολμήσει, το βέβαιον είναι ότι, με τον πλούτο της γνώσης και της πείρας που διαθέτει, μετά από τόσα χρόνια στα Πανεπιστήμια, πολλά θα είχε να προσφέρει και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Ο λόγος, για τον φίλο Παναγιώτη Νούτσο, που έμαθα ότι μπορεί να είναι υποψήφιος, με τον κ. Β. Χατζηγιακουμή, στον Ενιαίο Δήμο.

Για υποψήφιους δημάρχους ΞΑΝΑ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΟΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ


Κάλπες σ’ όλη την Ελλάδα σχεδιάζει να στήσει η Ρηγίλλης για την επιλογή των υποψηφίων δημάρχων. Με την επιλογή αυτή, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. θα επιχειρήσει να διατηρήσει ενεργή τη σχέση που απέκτησαν τα μέλη του κόμματος με τις οργανώσεις, μ’ αφετηρία τη διαδικασία εκλογής του, ενώ παράλληλα στοχεύει να δοκιμάσει νέα πρόσωπα από τις τοπικές κοινωνίες, που θα κληθούν να διαλέξουν ποιος είναι ο καταλληλότερος υποψήφιος.

Monday 4 January 2010

Πρόταση για ίδρυση παραρτήματος και στην Κω «Γελαστό Παιδί»


ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΑPΩΓΗΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΤΩΧΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ & ΑΝΥΠΑΝΤΡΩΝ ΜΗΤΕΡΩΝ

Κύριε Ιωαννίδη αφού σας συγχαρώ για την πολύχρονη έκδοση της σπουδαίας έκδοσης της μαχητικής σας εφημερίδας, επιθυμώ να γνωρίσετε για εμάς όπως γνωρίζουμε και εμείς για εσάς. Όλες οι πληροφορίες για την δράση μας υπάρχουν στην ιστοσελίδα http://www.gelastopaidi.gr/ . Με έχουν πάρει αρκετοί άνθρωποι τηλέφωνο από το νησί σας. Και από την Κω και από το Ζηπάρι και από την Αντιμάχεια. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε παράρτημα της οργάνωσης μας στην Κω. Πρωτοστάτες είναι οι μαθητές του λυκείου. Είπα σε όλους τους ενδιαφερόμενους να αποταθούν στον δήμαρχο και αν δεν πετύχουν τίποτα να απευθυνθούν στον Νότη Σφακιανάκη και σε εσάς. Αν απευθυνθούν σε εσάς παρακαλώ πολύ βοηθήστε τους με όποιον τρόπο μπορείτε.
Σας εύχομαι για εσάς και όλους τους συνεργάτες σας ο φιλεύσπλαχνος, φιλόστοργος, και ελεήμων Θεός μας να σας φυλά κάτω θερμές φτερούγες του σε όλο τον υπόλοιπο βίο σας. Ο Θεός μαζί σας.
Με ιδιαίτερη τιμή,
Κωνσταντίνος Τσάκωνας
«Μαθητευόμενος Άνθρωπος»
Πρόεδρος

ΤΕΣΤ ΠΑΠ 12/1


Το Παράρτημα της Αντικαρκινικής ενημερώνει τις ενδιαφερόμενες για τα Τεστ-Παπ Ιανουαρίου, ότι θα γίνουν στις 12/1. Για ραντεβού τηλ. 54310.
Στη Γυναικολογική Κλινική βρίσκονται τα αποτελέσματα του Δεκεμβρίου.

Τέρμα οι κυβόλιθοι στο δρόμο του Κάστρου-Θα μπει τσιμέντο


Γενικά το έργο στο δρόμο του Κάστρου, παρά τα όσα προσδοκούσαμε, όχι μόνο δε φαίνεται να γίνονται, επιπλέον έχουμε και τα γνωστά προβλήματα, από κάθε σοροκάδα.
Όποιοι και όπως το μελέτησαν και το έφτιαξαν, όχι μόνο δε μπορεί να φιλοξενήσει σκάφη στην άλλη πλευρά του Κάστρου, επιπλέον υπάρχει κίνδυνοι για διάφορα ατυχήματα και υλικές ζημιές.
Παράδειγμα, οι κυβόλιθοι, είναι η 5η φορά που “έφυγαν” από τη θέση τους και ήδη από το Λιμενικό Ταμείο, σχεδιάζεται η αντικατάστασή τους, με απλή… τσιμεντόστρωση!
Τελικά, ή θα γίνει κάποιο άλλο, συμπληρωματικό έργο, στη λεκάνη εκείνη (προβλήτα-Κάστρο-Σκάλα) όπως προτείνει ο Καπετάν Πέτρος, ή θα παραμείνει σε αχρηστία και με τους όποιους κινδύνους εγκυμονεί…