Tuesday 31 August 2010

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΟΥ» ΤΟΥ ΚΔΑΠ – ΜΕΑ


Για πρώτη φορά φέτος, το ΚΔΑΠ – ΜΕΑ Κω, υπό την καθοδήγηση του Καθηγητή Ειδικής Φυσικής Αγωγής κ. Κώστα Χατζηδαυίδ, διοργάνωσε πρόγραμμα κολύμβησης «Γνωρίζω τις παραλίες του Νησιού μας», στην παραλία του Ναυτικού Ομίλου.
Στόχος του προγράμματος ήταν να εξοικειωθούν τα παιδιά με το υγρό στοιχείο, να παίξουν και να διασκεδάσουν στην άμμο, τα μικρότερα, και τα μεγαλύτερα προσπάθησαν μέσα στον λίγο χρόνο που είχαν, να μυηθούν σε τεχνικές κολυμβητικών στυλ.
Φέτος το πρόγραμμα έγινε πιλοτικά και στόχος είναι του χρόνου, να γίνει από την αρχή του καλοκαιριού.
Ο κ. Χατζηδαυίδ, ευχαριστεί τον ΔΟΑ για την άμεση προσφορά του αθλητικού υλικού (σανίδες, βαρελάκια, εκπαιδευτικά υλικά) και την υπεύθυνη του ΚΔΑΠ – ΜΕΑ κ. Δομνίκη Κουλάκη για την στήριξή τους.

Το αδιαχώρητο στον διαγωνισμό μαγειρικής ανδρών του σ/γου Γυναικών Πυλίου


Στην κατάμεστη Φαντασία έγινε το βράδι της Κυριακής, ο διαγωνισμός μαγειρικής ανδρών, που διοργάνωσε ο σ/γος Γυναικών Πυλίου, σε συνεργασία με τον ΟΠΑΔΔΙ. Οι συμμετέχοντες, με τις «δημιουργίες» τους, απέδειξαν ότι δίκαια οι καλύτεροι σεφ στον κόσμο είναι άνδρες και κέρδισαν επάξια το ζεστό χειροκρότημα του κοινού.
Ο επίσημος προσκεκλημένος της βραδιάς Ευτύχης Μπλέτσας (γνωστός από την εκπομπή «¨η κουζίνα της μαμάς), έμεινε εντυπωσιασμένος από την τοπική κουζίνα, υποσχόμενος ότι θα ξαναέρθει στην Κω.
Νικητές του διαγωνισμού αναδείχθηκαν ο κ. Μιχάλης Έψιμος (στην κατηγορία γλυκών με τα παστέλια) και ο κ. Σκεύος Ξηλουράς με το ερίφι Ψερίμου.
Οι συμμετέχοντες:
Κατηγορία κυρίως πιάτου: Κώστας Αναθρεπτάκης (κουνέλι με μέλι), Μανώλης Κυπραίος (μπεκρί μεζέ), Γιώργος Ξενίκας (κόκορας κρασάτος), Αντώνης Ρούφας (πίτα με κρεμμύδια), Σάββας Στούππος (πλιγούρι με κομματάκια), Περικλής Καραολάνης (κρέας με σάλτσα καρότου), Σκεύος Ξηλουράς (ερίφι Ψερίμου), Σπύρος Κουμπαράς (ψαροκεφτέδες), Μανώλης Πίτσης (αστακομακαρονάδα), Κώστας Κυριτσόπουλος (πατζίνα), Πέτρος Καλλέργης (γαμοπίλαφο), Μιλτιάδης Χατζηστάσης (φλωρινιώτικο) και Νίκος Βερούτας (εβραίικο).
Κατηγορία γλυκών: Πραξιτέλης Κουτσουράδης (χαλβάς με πορτοκάλι και μέλι), Ανδρέας Τόππος (το γλυκό του Ανδρέα), Βαγγέλης Δανελλάκης (μαγειριά), Μιχάλης Έψιμος (παστέλια) και Γιώργος Χατζηνικολάου (μιλφέιγ).
* Την βραδιά παρουσίασαν με επιτυχία οι: Πόπη Δανελλάκη και Παύλος Πάτσης, ενώ την εκδήλωση πλαισίωσαν και τα χορευτικά του ΑΠΕΛΛΗ.
* Την κριτική επιτροπή αποτελούσαν οι: Μ. Ποταμούσης (σεφ ξεν. Neptune), Γ. Μιαούδης (σεφ Lakitira), Ι. Καλαποδάς (σεφ Kos Aktis) και Κ. Χατζηπαναγιώτου (σεφ Marmari Palace).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 100 ΠΑΙΔΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΟ «ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ» ΤΟΥ ΟΠΑΔΔΙ


Περισσότερα από 100 παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών συμμετείχαν και φέτος στο πρόγραμμα του Ο.Π.Α.Δ.ΔΙ. «Παιδί & θάλασσα». Η τελετή λήξης έγινε στις 27/8 στην πισίνα του ξενοδοχείου «Tigaki Star», όπου έγινε επίδειξη απ’ όλα τα τμήματα και απονεμήθηκαν αναμνηστικά διπλώματα και μετάλλια από το δημ. σ/λο κ. Α. Χατζηδαυίδ, τον πρόεδρο του Ιππικού Ομίλου Πυλίου κ. Γούναρη και την αντιδήμαρχο – πρόεδρο του Ο.Π.Α.Δ.ΔΙ Σέβη Βλάχου. Η κ. Βλάχου στο χαιρετισμό της, υπογράμμισε την εκπαιδευτική και ψυχαγωγική διάσταση του προγράμματος, λέγοντας πως τα παιδιά αξιοποιούν δημιουργικά το χρόνο τους, διασκεδάζουν με διάφορες δραστηριότητες, εξοικειώνονται με το υγρό στοιχείο και μαθαίνουν σωστά τις τεχνικές κολύμβησης, κάτι που είναι χρήσιμο και σωτήριο, αφού δυστυχώς τα περιστατικά πνιγμών στη χώρα μας είναι πολλά και σε παιδιά και σε ενήλικες και άρα χρειάζονται τέτοια προγράμματα για να απολαμβάνουμε τη θάλασσα με ασφάλεια και να χαιρόμαστε ξέγνοιαστα το καλοκαίρι.
Γι’ αυτό το λόγο κάθε χρόνο συνεργάζονται με τον Ο.Π.Α.Δ.ΔΙ καθηγητές φυσικής αγωγής .Φέτος συνεργάστηκαν οι Δημήτρης Τζομάκας, Μανώλης Φρατζής , Σταύρος Βλάχος, Κώστας Χατζηδαυίδ, Νικήτας Νικηταράς, Ελένη Σουρασή, Διονυσία Κασσίου και Ναυσικά Γούναρη, τους οποίους το Δ.Σ. ευχαριστεί θερμά για την άψογη συνεργασία ,όπως επίσης και τους οδηγούς λεωφορείων του Δήμου Θωμά Καραθωμά και Τάκη Σπίνου για τη μεταφορά των παιδιών.

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα beach volley U23


ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΤΟ «ΣΤΟΙΧΗΜΑ»!
Ανεβάσαμε ακόμη ψηλότερα τον πήχη…
Νικητές οι Πολωνοί Καντζιόλα/Σζαλάνκιεβιτς
και οι Τσέχες Κολόκοβα/Σλούκοβα


Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε και η φετινή διοργάνωση του Beach Volley από το Νησί μας, που απέδειξε ότι μπορεί να φέρει εις πέρας, με επιτυχία μεγάλες διοργανώσεις. Η φετινή διοργάνωση του πρωταθλήματος U23, ήταν πολύ καλύτερη από την περσινή, με το Νησί μας, να κερδίζει το «στοίχημα» και να ανεβάζει ακόμα ψηλότερα τον πήχη. Οι αθλητές, οι θεατές, μα πάνω απ’ όλα η Ελληνική, αλλά και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, έμειναν κατενθουσιασμένοι από την διοργάνωση και πλέον σκέφτονται την επόμενη, μεγαλύτερη διοργάνωση που θα αναλάβει η Κως.
Οι θεατές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν αυτές τις μέρες πλούσιο θέαμα και δυνατές συγκινήσεις, που προσέφεραν οι κορυφαίοι αθλητές απ’ όλη την Ευρώπη.
Οι τελικοί που έγιναν το Σάββατο στο κατάμεστο γήπεδο, μέσα σε μία καταπληκτική ατμόσφαιρα, απέδειξαν γιατί το beach volley, θεωρείται ο «Βασιλιάς» των καλοκαιριών σπορ.
Οι Πολωνοί Καντζιόλα/Σζαλάνκιεβιτς στέφθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης, επικρατώντας στον τελικό με 2-0 σετ (23-21, 25-23) των Γερμανών Πενκ/Γουελκενχόρστ και πήραν το χρυσό μετάλλιο.
«Η επικράτηση μας στον τελικό ήταν πιο δύσκολη απ΄ ότι δείχνει το σκορ. Κρατήσαμε την υποδοχή μας. Ηταν μια τέλεια διοργάνωση και υποσχόμαστε να επιστρέψουμε εάν γίνει στην Ελλάδα κάποιο όπεν του Παγκοσμίου Σιρκουί», δήλωσαν οι νικητές. Το χάλκινο μετάλλιο πήραν οι Ιταλοί Νικολάι/Ινγκρόσο, οι οποίοι στον μικρό τελικό νίκησαν 2-1 (19-21, 21-12, 15-10) τους Γερμανούς Ντόλιγκερ/Στίελ. Στους ημιτελικούς, οι Γερμανοί Πενκ/Γουελκενχόρστ νίκησαν τους συμπατριώτες τους Ντόλιγκερ/Στίελ με 2-0 (21-16, 21-13). Στον δεύτερο ημιτελικό, οι Πολωνοί Καντζιόλα/Σζαλάνκιεβιτς (Νο 2) «λύγισαν» με δυσκολία τους Νικολάι/Ινγκρόσο με 2-1 (21-12, 21-23, 15-12) παρουσία 1.500 φίλων του μπιτς βόλεϊ. Την 5η θέση μοιράστηκαν οι Ισπανοί Τόμας/Μενέντεζ και οι Ρώσοι Παστούκοφ/Σεμένοφ. Υπενθυμίζεται πως την 13η θέση πήραν οι Ζουπάνης/Δημητριάδης και την 19η θέση οι Λαμπρινός/Σακόγλου.
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΟΙ ΤΣΕΧΕΣ
Οι Τσέχες Κολόκοβα/Σλούκοβα επιβεβαίωσαν την αρχική τους θέση στην κατάταξη του ταμπλό και στέφθηκαν πρωταθλήτριες Ευρώπης για το 2010. Στον τελικό νίκησαν 2-0 (21-11, 21-13) τις Ιταλίδες Μενεγκάτι/Τζιομπίνι (η πρώτη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U20 που είχε γίνει το 2009 πάλι στην Κω). Οι Τσέχες είναι Νο 16 στην FIVB και πήραν τον τίτλο αήττητες. «Ευχαριστούμε τους Ελληνες για τη συμπαράσταση. Ηταν ένα δύσκολο τουρνουά με έντονο συναγωνισμό και φοβερή ατμόσφαιρα από τους θεατές», είπαν οι πρωταθλήτριες Ευρώπης. Το χάλκινο μετάλλιο πήραν οι Ρωσίδες Ριάμποβα/Σάικα (Νο 21) οι οποίες στον μικρό τελικό νίκησαν τις συμπατριώτισσες τους Ουκόλοβα/Βοζάκοβα, με 2-1 (17-21, 21-17, 15-11). Στους ημιτελικούς οι Ιταλίδες Μενεγκάτι/Τζιομπίνι νίκησαν τις Ρωσίδες Ριάμποβα/Σάικα 2-1 (21-16, 20-22, 15-07) και οι Τσέχες Κολόκοβα/Σλούκοβα, απέκλεισαν τις Ρωσίδες Ουκόλοβα/Βοζάκοβα 2-0 (21-16, 21-17). Την 5η θέση μοιράστηκαν οι Πολωνές Μπρζοστέκ/Σοβάλα και οι Γερμανίδες Μπιένεκ / Στεινχάουφ (Νο 12).
* Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσους συμμετείχαν και βοήθησαν στην διοργάνωση της εκδήλωσης και ιδιαίτερα στους ανθρώπους του ΔΟΑ, που «έτρεχαν» εδώ και μήνες, ώστε η εκδήλωση να στεφθεί με επιτυχία.

Saturday 28 August 2010

LAST MINUTE ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ


Ποτέ άλλοτε οι Γερμανοί δεν αποφάσιζαν τόσο αργά τα ταξίδια τους, όσο φέτος. Σύμφωνα με έρευνα της GfK, ένας στους τέσσερις, επέλεξε πού θα περάσει το καλοκαίρι του 4 εβδομάδες ή και λιγότερο προ της αναχώρησής. Στόχος του περιβόητου last minute στο οποίο ποντάρουν πολλά οι Έλληνες ξεν/χοι για να καλύψουν την χασούρα, είναι να βρουν οι Γερμανοί φθηνότερες τιμές. Όπως φαίνεται το πετυχαίνουν κατά μέσο όρο, στα πακέτα που αγοράζουν για τα ταξίδια τους ανά την υφήλιο πληρώνουν τη διανυχτέρευση 57 ευρώ έναντι 64 πέρυσι. Σπεύδουν βραδέως και κερδίζουν

ΔΕΗ: Διακοπή ρεύματος λόγω εργασιών Κυριακή και Δευτέρα


Η ΔΕΗ ανακοινώνει ότι λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών, την Κυριακή από 6-7 π.μ. θα έχει διακοπή ρεύματος στις περιοχές:
ΨΕΡΙΜΟΣ, ΚΑΡΝΑΓΙΟ, ΜΑΡΜΑΡΩΤΟ, ΠΙΑΤΣΑ ΡΟΤΟΝΤΑ, ΔΕΥΑΚ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΙΑΓΟΡΑ, ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.
* Επίσης τη Δευτέρα 30/8 από 7.30-8.πμ και από 1.30-2 μ.μ. θα γίνει διακοπή στις περιοχές: ΠΥΛΙ, ΖΗΠΑΡΙ, ΠΛΑΤΑΝΙ και ΜΑΡΜΑΡΩΤΟ.

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΞΕΝ/ΧΕΙΑ ΜΠΑΡΑΖ ΚΛΟΠΩΝ


Μόνο μέσα σε μία μέρα (26/8) καταγγέλθηκαν στους Αστυνομικούς του ΑΤ Κω: Α) από 54χρονη αλλοδαπή ότι άγνωστοι εισήλθαν, από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα στο δωμάτιο της σε ξεν/χειο και της αφαίρεσαν 500 ευρώ, ένα κινητό και διάφορα κοσμήματα, αξίας 4.500 ευρώ.
Β) Από 26χρονο αλλοδαπό, ότι άγνωστοι μπήκαν από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα στο δωμάτιο του ξεν/χειου της και αφαίρεσαν χρήματα και ένα κινητό.
Γ) Από 49χρονο αλλοδαπό ότι άγνωστοι μπήκαν από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα στο δωμάτιο του ξεν/χειου και του αφαίρεσαν χρήματα και ένα κινητό.
Δ) Από 37χρονο αλλοδαπό κάτοικο Κω, ότι άγνωστος μπήκε από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα στην οικία του και του αφαίρεσαν 2.000 ευρώ.

Όλα έτοιμα για το 2ο φεστιβάλ με 100 ταινίες


Περισσότερες από 100 ταινίες που «ζουμάρουν» στο... σήμερα, δηλαδή στη νευρική ανορεξία, στον εθισμό των εφήβων στο διαδίκτυο, στην παρένθετη μητρότητα από την Ινδία με πελατεία μέσω YouTube, στον πλουτισμό φαρμακευτικών εταιριών με παρασκευάσματα που υποτίθεται ότι θεραπεύουν τη «γυναικεία ψυχρότητα», θα προβληθούν στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου για θέματα υγείας με γενικό τίτλο «Ιπποκράτης», στην Κω, από 1 -6/9. Η φροντίδα των γονιών που πάσχουν από Αλτσχάιμερ, η προσπάθεια γυναικών στην Ινδία να κατανοήσουν τη λειτουργία του σώματός τους και τα δικαιώματά τους και η αντίδραση της τοπικής κοινωνίας είναι μερικά ακόμα από τα θέματα των 102 ταινιών μεγάλου, μεσαίου και μικρού μήκους απ' όλο τον κόσμο που περιλαμβάνονται στο φετινό πρόγραμμα. Το περιεχόμενο και η αισθητική των ταινιών ξεφεύγουν από την επιστημονική καταγραφή και εστιάζουν στις προσωπικές μαρτυρίες ασθενών.
Το Φεστιβάλ φαίνεται ότι αντλεί ταινίες από μια δεξαμενή ανεξάντλητη, όπως ανέφερε και η καλλιτεχνική του διευθύντρια, Λουκία Ρικάκη, η οποία συμπλήρωσε ότι πρόκειται για «έργα σπουδαίας ηθικής αξίας και ίσως ελάχιστης χρηματιστηριακής». Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, το νησί μας αναμένεται να φιλοξενήσει 80 σκηνοθέτες, γιατρούς που σχολιάζουν τις ταινίες με το κοινό μετά τις προβολές, αλλά και φοιτητές, Ελληνες και ξένους τουρίστες. Οι ταινίες θα προβάλλονται από τις 10.00-02.00 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό στον «Ορφέας».
* Την όλη διοργάνωσε παρουσίασε ο Δήμαρχος με τον Πρόεδρο του Π.Κ. κ. Θαλασσινό και την κ. Ρικάκη, σε συνέντευξη τύπου στο Υφ. Πολιτισμού, παρουσία 50 δημοσιογράφων, οι οποίοι ήδη, έχουν δώσει ευρεία δημοσιότητα στο Φεστιβάλ της Κω.

ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΜΑΣ ΣΕ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ




Ποιοι είναι, τι συμβουλεύουν τους νέους υποψήφιους
και ποια τα ‘’μυστικά’’ της επιτυχίας τους
Αφιέρωσαν ατελείωτες ώρες διάβασμα με μοναδικό στόχο, να εισαχθούν στη σχολή των ονείρων τους. Τώρα σχεδιάζουν με χαρά τη φοιτητική τους ζωή και ελπίζουν ότι στο μέλλον θα μπορέσουν να κατακτήσουν μια θέση στην αγορά εργασίας, παρά το γεγονός ότι όλοι φοβούνται τις μέρες που έρχονται. Είναι οι φετινοί εισακτέοι σε ΑΕΙκαι ΤΕΙ του Νησιού μας. Οι προβληματισμοί για τα νέα αυτά παιδιά είναι κοινοί: Πώς θα σπουδάσουν μακριά από το σπίτι τους λόγω της οικονομικής κατάστασης και τι τους περιμένει στην αγορά, όταν θα πάρουν τα πτυχία τους.
ΙΑΚΩΒΟΣ Α. ΧΑΤΖΗΓΙΑΚΟΥΜΗΣ: ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΩΣΤΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ
Ο Ιάκωβος Α. Χατζηγιακουμής, μαθητής του 2ου Λυκείου της τεχνολογικής κατεύθυνσης, συγκέντρωσε 16.320 μόρια και εισήχθη στο τμήμα Γεωπονικής Αθηνών, που ήταν και η πρώτη του επιλογή, δηλώνοντας αρκετά ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα. Ένας από τους κυριότερους λόγους που ο Ιάκωβος, επέλεξε τη συγκεκριμένη σχολή, είναι και η επαγγελματική αποκατάσταση που θα του προσφέρει, σε σχέση με άλλες σχολές.
Πήγαινε φροντιστήριο, το οποίο τον βοήθησε πολύ, όπως μας είπε, ενώ διάβαζε 3-4 ώρες την ημέρα, ενώ στον ελεύθερό του χρόνο, συνήθιζε να πηγαίνει βόλτα με τους φίλους του. Ως «μυστικά» της επιτυχίας για τις Πανελλήνιες εξετάσεις θεωρεί την καλή οργάνωση και το συστηματικό διάβασμα.
ΕΙΡΗΝΗ Κ. ΑΝΑΘΡΕΠΤΑΚΗ: ΚΑΛΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ – ΟΧΙ ΑΓΧΟΣ
Η Ειρήνη Αναθρεπτάκη, μαθήτρια του 1ου Λυκείου της θεωρητικής κατεύθυνσης, συγκέντρωσε 15.000 μόρια, και εισήχθη στο τμήμα Φιλολογικών και Κοινωνικών σπουδών στο Ρέθυμνο, που ήταν και από τις πρώτες τις επιλογές. Δηλώνει ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα, ενώ επέλεξε το συγκεκριμένο γιατί της φάνηκαν πολύ ενδιαφέροντα τα μαθήματα. Τα φετινά θέματα ήταν κάπως «ιδιαίτερα», μας είπε, σε σχέση με άλλες χρονιές. Η Ειρήνη πήγαινε φροντιστήριο που την βοήθησε αρκετά και διάβαζε 3-4 ώρες την ημέρα, ενώ στον ελεύθερό της χρόνο συνήθιζε να ξεκουράζεται. Για να πετύχει κάποιος στις Πανελλήνιες – είπε- πρέπει να έχει κάνει καλή προετοιμασία, να έχει ψυχραιμία και να αποφεύγει όσο μπορεί το άγχος.
Όσον αφορά τους μαθητές δεν κατάφεραν να εισαχθούν στο τμήμα που ήθελαν, τους συνιστά να μην το βάλουν κάτω, καθώς δεν τελείωσε εδώ η ζωή τους, αλλά να προσπαθήσουν ξανά και να κυνηγήσουν τις ευκαιρίες που τους δίνονται.

ΥΠΕΡΠΛΗΘΩΡΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΩ


Μπορεί το Υπ. Παιδείας να τρέχει τις τελευταίες ημέρες, για να καλύψει τα πολλά κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία της Χώρας μας, ωστόσο στην Κω, τα πράγματα φαίνεται να είναι πολύ καλύτερα.
Όπως μας δήλωσε και ο Προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Σημαντηράκης, στο Νησί μας υπάρχει υπερπληθώρα εκπαιδευτικών, με αποτέλεσμα να φύγουν ορισμένοι εκπαιδευτικοί από εδώ, ώστε να καλύψουν κενά σε άλλα σχολεία της Δωδ/σου, ενώ θα μετατεθούν και γυμναστές από τα γυμνάσια και Λύκεια μας για να καλύψουν τα κενά των Δημοτικών σχολείων της Κω. Ο κ. Σημαντιράκης, τόνισε ότι δεν υπάρχουν κενά, καθώς έγινε σωστός προγραμματισμός.
Όσον αφορά την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση, η Προϊστάμενη κ. Χατζηνικολάου, μας είπε ότι περισσότερα στοιχεία θα έχουμε από την Δευτέρα, όπου θα έχουν ολοκληρωθεί και οι τοποθετήσεις των δασκάλων, πάντως η αίσθησή της είναι ότι δεν θα υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα στους δασκάλους, αλλά ίσως να υπάρχουν κάποια κενά στις ειδικότητες.

Friday 27 August 2010

ΣΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΜΕΛΙΟΥ - Στέργος Μπίλλης: Από καρδιάς…


Εμφανώς και -απόλυτα δικαιολογημένα- συγκινημένος, ο Δήμαρχος Ηρακλειδών, είχε ετοιμάσει να διαβάσει ένα κείμενο, στο ξεκίνημα της γιορτής του Μελιού, που φέτος πρέπει να έκανε νέο ρεκόρ στη συμμετοχή του κόσμου.
Βλέποντας τόσο κόσμο και αναλογιζόμενος ότι, από του χρόνου, την οργανωτική ευθύνη, παίρνει ο ενιαίος Δήμος, είπε ν’ αφήσει στην άκρη το κείμενο και να μιλήσει από καρδιάς!
Και πράγματι, ήταν καλύτερα, αφού με όσα καταπιάστηκε, είχαν έντονο το συναισθηματικό στοιχείο, ξεκινώντας από αυτή την ίδια τη γιορτή, για την οποία έδωσε τη διαβεβαίωση, ότι όχι μόνο θα συνεχίσει, αλλά θα γίνει ακόμα πιο σπουδαία σε όλα της. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί, στον πάντα σεμνό Ντίνο Παπανικολάου, επί της εποχής του οποίου, ξεκίνησε ο θεσμός αυτός. Δεν ξέχασε τον στενό του συνεργάτη, Π. Ζουμπά, που παρά τα προβλήματα υγείας του, ήταν ο πρώτος που έτρεξε στη φωτιά της Παρασκευής, μαζί με τον Πρόεδρο του Τ.Σ. της Κεφάλου.
Δεν άφησε χωρίς τον ανάλογο έπαινο, τους εθελοντές, κυρίως όμως, τους εργαζόμενους του Δήμου, που στο πρώτο τηλεφώνημα έφυγαν μεσάνυχτα από τα σπίτια τους, για να σβήσουν την φωτιά.Όμορφα λόγια και αναφορές, που δείχνουν και το άλλο πρόσωπο της πολιτικής, αυτό που στο επίκεντρό της, έχει την ανθρώπινη ευαισθησία

Αργεντίνικο τάνγκο μία ευκαιρία να θυμηθούμε καλούς τρόπους







Μπορεί να μην ήταν τα ηχηρά καλλιτεχνικά ονόματα, όμως οι 4 συντελεστές (2 μουσικοί και 2 χορευτές) ανταποκρίθηκαν απόλυτα στο πνεύμα – ίσως- και την ιεροτελεστία, που συνθέτει καθιερωμένα πλέον, η μυσταγωγία που απαιτεί η εκδήλωση σε αρ/κους χώρους, υπό το φως του Αυγουστιάτικου φεγγαριού (Πανσέληνος). Ένα άψογο μουσικό ντουέτο. Σπύρος Μοσχόπουλος (πιάνο) και ο Λευτέρης Γρίβας (μπαντονέον) μαζί με το εκπληκτικό χορευτικό ζευγάρι Τζίνα Νικολίτσα και Φαβιάν Μπαγιέχος, έκλεψαν κυριολεκτικά την παράσταση και δίκαια καταχειροκροτήθηκαν τόσες φορές.
Και λέμε ότι την έκλεψαν, γιατί δυστυχώς υπάρχει πάντα ένα μέρος του κοινού, που συνήθως εμφανίζεται και… «διαπρέπει» στις εκδηλώσεις – τσάμπα ή αυτών που δουλειά δεν έχουν και όπου δούνε φως…μπαίνουν μέσα και ότι κάτσει…
Ένα πρώτο που αφορά τους διοργανωτές (Πνευματικό Κέντρο με υπεύθυνη την κ. Ειρήνη Χατζηχριστοφή) που θα πρέπει να τους συγχαρούμε για την τέλεια εκδήλωση.
Επιτέλους, όταν λέμε μία εκδήλωση ότι ξεκινά στις 9, πρέπει να αρχίζει 5,10 άντε 15 λεπτά μετά. Όχι πάντως μισή και μία ώρα αργότερα…
Κάποτε πρέπει και εμείς να λέμε, ιδιαίτερα όταν είναι εκδηλώσεις με τέτοια μυσταγωγία, ότι όταν λέει ότι αρχίζει 9, άντε να πάμε 5-10 λεπτά αργοπορημένοι. Όχι να γίνεται προσέλευση. ΟΛΗ την επόμενη ώρα, με αποτέλεσμα, το κατάμεστο Ωδείο, να δίνει την όψη, κέντρου διερχομένων!!!
Ασε αυτούς που μπήκαν χωρία καμία παιδεία, σαν να έμπαιναν στο γιουσουρούμ, με στυλ χαβαλέ, άντε στην καλύτερη περίπτωση, λες και μπήκαν στο γήπεδο, σαν οπαδοί…
Θα ξέρουν πολλοί, ότι σε τέτοιες εκδηλώσεις, ΑΛΛΟΥ, εκεί που τέτοια ζητήματα τα ξεπέρασαν, πριν από 1800 χρόνια, ότι ένα λεπτό πριν την έναρξη, κλείνουν οι πόρτες και ούτε μπαίνει – ούτε διανοείται κανείς, να βγει ή να κουνηθεί από το κάθισμά του, πριν το διάλειμμα!!
Εδώ είχαμε απίστευτα «θεάματα» από το να φωνάζει ο ένας τον άλλο και να τον καλεί με το κινητό να τον δει, μέχρι που μία, ξάπλωσε ανάσκελα και απολάμβανε μουσική και φεγγάρι «πακέτο».
Άσε τις μανάδες που «ξαμόλησαν» τα πιτσιρίκια και έγινε η πίστα, κάτι σαν παιδική χαρά, με τις μωρομάνες να νταντεύουν τα παιδιά σχεδόν πάνω στη…σκηνή.!
Άνθρωποι, έλεος, άλλο πράκτορας, άλλο εισπράκτορας, άλλο εκδήλωση – μυσταγωγία και άλλο λούνα παρκ…


Ύμνοι αλλά και σκληρή κριτική για τη Μαρίνα της Κω, την επέκταση και την πρόταση για δίκτυο μαρινών


Γι’ άλλη μία φορά η Μαρίνα, ήταν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Δημ. Σ/λίου, αυτή τη φορά για την έγκριση σχεδίου ενός δικτύου μαρινών, στο υπόλοιπο Νησί και στα γύρω Νησιά, για 1.200 θέσεις, που θα αναδείξουν τις άλλες περιοχές, θα εξυπηρετήσουν την μεγάλη ζήτηση και βέβαια, θα έχουν το ανάλογο οικ. όφελος.
Ο Πρόεδρος της Μαρίνας κ. Κανταρζής, υπεραμύνθηκε της καλής πορείας της επιχείρησης, αλλά και του πρεστίζ που έχει, ώστε να θεωρείται η καλύτερη μαρίνα στη Μεσόγειο (η εισήγησή του στο προσεχές «ΒτΚ»).
Ο κ. Γερασκλής μετέφερε τις εκτιμήσεις πολλών έμπειρων γύρω από τον θαλάσσιο τουρισμό, που θεωρούν το σχέδιο για το δίκτυο μαρινών, ως εξαιρετικό και απόλυτα εφαρμόσιμο στην περιοχή, αφού θα αναδείξει η Κως, το συγκριτικό της πλεονέκτημα.
Από την πλευρά της, η Αντιπολίτευση, άσκησε την κριτική της, ξεκινώντας από την ανεκπλήρωτη «υπόσχεση» για ειδική συνεδρίαση, πάνω στα «διάφορα» θέματα που κατά καιρούς είδαν το φως της δημοσιότητας και φτάνοντας έως την προβληματική εικόνα της επιχείρησης, στα οικονομικά και στα λειτουργικά της ζητήματα, που αφορούν το θέμα της επέκτασης και της αξιοποίησης άλλων χώρων, όπως στη δυτική πλευρά του λιμανιού, που καθυστερεί να τοποθετηθεί, η πλωτή εξέδρα.
Με το γνωστό ξεκάθαρο και απλό λόγο, ο κ. Ξυπολυτάς, απάντησε σε ότι αφορά την επέκταση, θυμίζοντας τις απόπειρες σχεδιασμού τη, τόσο προς τα αριστερά, όσον και προς τα δεξιά και τις αντιδράσεις που ξεσηκώνονταν κάθε φορά που άνοιγε το θέμα.
Επιπλέον, έβαλε το μείζον θέμα, της κυριότητας από τη μία, αλλά και των προϋποθέσεων που βάζει ο εκλογικός νόμος, για την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή, που θα συμπράξει ως ιδιώτης, στην επέκταση (παραπέμποντας στην Τουρκία, όπου όλες οι μαρίνες είναι ιδιωτικές).
Για το ίδιο θέμα, ο Δήμαρχος, είπε πως από το 2007, έγιναν όλες οι προεργασίες για να είναι έτοιμη η επιχείρηση σε κάθε προοπτική, για δε την πλωτή εξέδρα, είπε πως καθυστερεί, εν αναμονή αδειοδότησης της Αρχ/γιας, όπως καθυστερεί και η μελέτη Γούδα, τονίζοντας ότι δεν διανοείται να προχωρήσει, γιατί θα γίνει πάλι, ο γνωστός ξεσηκωμός, όπως έγινε με την Βασ. Γεωργίου…
Από την πλευρά τους οι κ. Μπαλαλής και Θεοφιλίδης, χαρακτήρισαν το όλο σχέδιο, στο πνεύμα της προεκλογικής καμπάνιας, τονίζοντας ότι δεν πείθει κανένα, αφού επιπλέον, η πρόταση δεν είναι επαρκώς τεκμηριωμένη.

Wednesday 25 August 2010

ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΗΝ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ


Λαμπρή ήταν η συναυλία της χορωδίας βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής «Αγιος Ιωάννης Ναύκληρος), που έγινε το βράδι της Πέμπτης, στο κατάμεστο Ρωμαϊκό Ωδείο.
Με την καθοδήγηση του καθηγητή και πρωτοψάλτη κ. Γιώργου Σακέλλη, τα μέλη της χορωδίας έψαλλαν ύμνους, χαρίζοντας μία απολαυστική μουσική βραδιά στο κοινό, που καταχειροκρότησε τους «πρωταγωνιστές» για την παρουσία τους.

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ




Η πρώτη δημοτική παιδική χορωδία είναι γεγονός στο Δήμο Κω και έκανε πρεμιέρα το βράδυ της Παρασκευής στο κατάμεστο Ρωμαϊκό Ωδείο, στο πλαίσιο των Ιπποκρατείων. Ο πρόεδρος της ΚΕΠΟΔΚ κ. Θαλασσινός και ο μαέστρος της χορωδίας Ν. Γκαναβούρας δήλωσαν την ικανοποίηση τους για το ότι, τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά στα Ιπποκράτεια, παράγουν πολιτισμό και προσεχώς θα εξάγουν πολιτισμό με εμφανίσεις και εκτός Κω. Ενθουσιασμένοι δηλώνουν οι λιλιπούτειοι χορωδοί από την 3μηνη εμπειρία τους και τη συναυλία των Ιπποκρατείων ενώ και το κοινό που τους παρακολούθησε μίλησε θερμά γι’ αυτή την πρωτοβουλία τονίζοντας ότι πρέπει να στηριχθεί από όλους.

H ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ BEACH VOLLEY ΧΤΥΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΚΩ!


Παρουσία των κορυφαίων αθλητών της Ευρώπης, ξεκίνησε την Τετάρτη, το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα beach volley U23 στο Νησί μας.
Το πρωί της Τρίτης, δόθηκε στο κεντρικό γήπεδο των αγώνων, συνέντευξη τύπου από τον Δήμαρχο, τον Αντιδήμαρχο κ. Σταματάκη και τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής και Ελληνικής Ομοσπονδίας βόλεϊ, στην οποία και ουσιαστικά κηρύχθηκε η έναρξη των αγώνων.
ΚΥΡΙΤΣΗΣ: Η ΙΣΧΥΡΗ ΚΩΣ ΕΠΕΝΔΥΕΙ
ΣΕ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο Δήμαρχος, τόνισε ότι η Κως επιλέχθηκε για δεύτερη φορά να αναλάβει την διοργάνωση των αγώνων ,μέσα από άλλες δύο συμμετοχές της Γαλλίας και του Ισραήλ. Με την ανάθεση αυτή, βασικά ανέβασαν τον πήχη και κατάφεραν να συγκεντρώσουν την αφρόκρεμα των αθλητών του beach volley, όλων των εθνικών ομάδων Ανδρών και Γυναικών. « Ο ισχυρός Δήμος της Κω – είπε- μέσα στην οικονομική κρίση, χάρη στη σωστή οικονομική διαχείριση, έχει την δυνατότητα να επενδύει σε τέτοιες μεγάλες εκδηλώσεις, με πολλά οφέλη για το Νησί και θα συνεχίσει να το κάνει, ώστε να προβάλλει την Κω σε όλο τον κόσμο». Ο Δήμαρχος επίσης, ευχαρίστησε και τους εθελοντές που θα συμμετέχουν, για την πολύτιμη παρουσία τους στην διοργάνωση.
Το λόγο μετά πήρε ο supervisor της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας κ. Γκόμεζ, ο οποίος ευχαρίστησε την δημοτική αρχή για την άρτια διοργάνωση του μεγάλου αυτού αθλητικού γεγονότος .
Αμέσως μετά, ο κ. Βελώνης, μέλος της Επιτροπής Beach Volley της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, ευχαρίστησε την Τ.Α και εξέφρασε τις ευχαριστίες του και την εμπιστοσύνη του για την έκβαση της όλης προσπάθειας, ενώ κάλεσε τον κόσμο να δώσει και φέτος βροντερό παρών για να ενισχύσει τις προσπάθειες των αθλητών.
ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ: ΠΡΩΤΟΠΟΡΑ ΠΑΝΤΟΥ Η ΚΩΣ
Τέλος, τον λόγο έλαβε ο Πρόεδρος του ΔΟΑ κ. Σταματάκης, που για μία ακόμη φορά επανέλαβε ότι επιτεύχθηκε ο στόχος να αποδείξουν ότι το νησί μας και η χώρα μας, εξακολουθούν να είναι δυνάμεις στις οποίες μπορεί κανείς να βασιστεί και στις πιο δύσκολες στιγμές. Επεσήμανε ότι στόχος της Δημ. Αρχής είναι η Κως να γίνει επώνυμος αθλητικός προορισμός όχι μόνο αναλαμβάνοντας την διοργάνωση του beach volley αλλά μεγάλα αθλητικά γεγονότα.
* Όσον αφορά το κόστος της διοργάνωσης, ο κ. Σταματάκης ότι θα φέτος ο προϋπολογισμός είναι μικρότερος από πέρυσι (περίπου 70.000 ευρώ), ενώ ο Δήμαρχος επισήμανε, ότι μετά το πέρας των αγώνων θα δοθούν αναλυτικά όλα τα στοιχεία για το κόστος της διοργάνωσης, «έτσι ώστε – όπως είπε- να γνωρίζουν οι δημότες που θα πάει το κάθε ευρώ».

Tuesday 24 August 2010

Η Φ. Γεννηματά στην Κω 1/9 για τις λαϊκές κατοικίες


Ο Νομάρχης και η Έπαρχος Κω σας προσκαλούν στην τελετή παράδοσης
των λαϊκών κατοικιών Κω, την Τετάρτη 1η Σεπτέμβρη, ώρα 12.30 στο ξεν. «Κως», παρουσία της Υφ. Υγείας κ. Φώφης Γεννηματά, η οποία και θα παραδώσει τα κλειδιά στους δικαιούχους.

Ο Τζωρτζ Κλούνεϊ με τη θαλαμηγό του στην Κω


Σαββατοκύριακο στην Κω, έκανε ο γνωστός αστέρας του Χόλυγουντ Τζωρτζ Κλούνεϊ, με τη συντροφιά του, αγκυροβολώντας την πολυτελή θαλαμηγό του, ανοιχτά της Μαρίνας.
Από το πρωί της Δευτέρας, αναχώρησε και βρίσκεται στην Πάτμο.
Έγκυρη πηγή, αναφέρει ότι, σε λίγες ημέρες, ανάλογο πέρασμα, αυτή τη φορά με τελικό προορισμό τη Ρόδο, θα κάνει και ο γνωστός Ρώσος μεγιστάνας Αμπράμοβιτς.

Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΕΛΑΒΕ ΔΡΑΠΕΤΗ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ


Από αστυνομικούς της Ασφάλειας Κω, συνελήφθη, ώρα 01.10 του Σαββάτου, 49χρονος ημεδαπός, κάτοικος Κω, για απόδραση κρατουμένου, πλαστογραφία και ψευδή κατάθεση. Ειδικότερα, στις 18/8, ο δράστης, μετέβη στο Τμήμα Ασφαλείας Κω και αιτήθηκε την έκδοση Δελτίου Ταυτότητας, δηλώνοντας στοιχεία, τα οποία, όπως διαπιστώθηκε, ήταν συγγενικού του προσώπου, το οποίο είχε αποβιώσει.
Ύστερα από έρευνα και προανάκριση, προέκυψε ότι είναι δραπέτης των φυλακών της Κέρκυρας από το 2003, όπου εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕ…ΜΠΟΛΙΚΟ ΑΡΩΜΑ ΕΚΛΟΓΩΝ


Από το πρώτο θέμα της συνεδρίασης του Δημ. Σ/λίου της Παρασκευής, φάνηκε πως θα κυλήσει όλη η διαδικασία , αφού το άρωμα των επικείμενων εκλογών, δέσποζε ακόμη και την περίπτωση της ενημέρωσης για την πρόθεση της «Κως Επενδυτικής» να προχωρήσει στο σχεδιασμό ενός δικτύου Μαρινών, με ανάλογες υποδομές στα υπόλοιπα λιμάνια της Κω, αλλά και στα γύρω Νησιά.
Κατά πλειοψηφία, εγκρίθηκαν στη συνέχεια, τα πρακτικά του διαγωνισμού, για την «αρπαγή της Ευρώπης», ο ορισμός της 12ης Σεπτεμβρίου, ως ημερομηνίας, για την ειδική συνεδρίαση στον Ορφέα, για τα πεπραγμένα της Δημ. Αρχής, η χρηματοδότηση της εφαρμογής της κυκλ/κης μελέτης στα «Δελφίνια» κ.α.

Monday 23 August 2010

Εντυπωσιακά «κομμάτια» στην έκθεση ανακαινισμένων μηχανών Vespa


Μεγάλη συμμετοχή είχαμε και φέτος στην έκθεση ανακαινισμένων μηχανών Vespa, στο πλαίσιο των Ιπποκράτειω. Οι επισκέπτες, είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά μοναδικά «κομμάτια» της θρυλικής μηχανής VESPA (που σημαίνει σφήκα) που με κόπο και μεράκι συντηρούν οι ιδιοκτήτες τους, έτσι ώστε να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νέοι για το υπέροχο αυτό δίκυκλο, σύμβολο μίας εποχής, που φέτος έκλεισε 62 χρόνια ζωής καθ’ οδόν.

ΤΟ ΑΔΙΑΧΩΡΗΤΟ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΜΕΛΙΟΥ


Η πιο γλυκιά βραδιά του καλοκαιριού, έλαβε χώρα το βράδι του Σαββάτου στην Αντιμάχεια, παρουσία πλήθος κόσμου. Μιλάμε φυσικά για την «Γιορτή Μελιού» που έχει καθιερωθεί εδώ και 16 χρόνια. Έτσι λοιπόν και φέτος, το πρώτο Σαββατόβραδο μετά το Δεκαπενταύγουστο, στήθηκε ένα γνήσιο πανηγύρι, με παραδοσιακή μουσική, χορευτικά από το Λύκειο Καρδάμαινας, με τη δασκάλα κ. Κυδωνιά Τρακόσα, και πλήθος από εδέσματα που συνοδεύονταν ή είχαν σαν βάση τους το μέλι. Στη γιορτή προσφέρθηκαν λουκουμάδες με μέλι, μαεργιά με μέλι, γιαούρτι με μέλι, καρύδια με μέλι κ.α. Στην ομιλία του ο Δήμαρχος κ. Μπίλλης, αναφέρθηκε στον κ. Ντίνο Παπανικολάου που επί δημαρχίας του ξεκίνησε η γιορτή, αλλά και στις προσπάθειες που κατέβαλλε ο κ. Βαρκάς, αλλά και ο ίδιος ο κ. Μπίλλης, για την διατήρηση και καθιέρωση αυτής της γιορτής., στέλνοντας το μήνυμα (στον επόμενο Δήμαρχο του Ενιαίου Δήμου) να διατηρηθεί αυτή η γιορτή, που αποτελεί πόλο έλξης για την περιοχή.

Friday 20 August 2010

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ TUI- «Νέπτουν» και «Παλλάδιον» στα 100 καλύτερα



Στο πλαίσο της προώθησης της ποιότητας στα ξενοδοχεία, η TUI παρέδωσε στα ξενοδοχεία NEPTUNE και PALLADIUM, τα βραβεία TUI HOLLY.
Τα βραβεία παρέδωσαν στους ιδιοκτήτες των ξενοδοχείων, ο εκπρόσωπος της TUI κ. Oliver Grosse Kleimann και ο εδώ αντιπρόσωπος της TUI κ. Σταμάτης Βουκουβαλίδης.
Στην τελετή παράδοσης τονίστηκε πόσο σημαντικός παράγων είναι η ποιότητα και οι καλές υπηρεσίες στις δύσκολες συγκυρίες ενός σκληρού ανταγωνισμού και βέβαια η σπουδαία υπόθεση, που αφορά τη δημιουργία επαναλαμβανόμενων πελατών, αφού φεύγουν ευχαριστημένοι και γίνονται παράλληλα, διαφημιστές της περιοχής.
Είναι αξιοσημείωτο, ότι τα βραβεία αυτά απονέμει η TUI μόνο σε 100 ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο.
Παραλαμβάνοντας το βραβείο του ο κ. Π. Μοίρας (ιδιοκτήτης του «Παλλάδιον» ευχαρίστησε την TUI κυρίως όμως τους πολλούς επαναλαμβανόμενους πελάτες του, για την αγάπη που δείχνουν στο ξεν/χειο του, αποδίδοντας την επιτυχία του αυτή, στον άριστο επαγγελματισμό και κυρίως το μεράκι που βάζει σ’ αυτή τη δουλειά, όλη του η οικογένεια και ιδιαίτερα, η σύζυγος και τα παιδιά του.
Στη συνέχεια, εκ μέρους του Neptune, παραλαμβάνοντας το βραβείο, ο Δ/ντης της μονάδας κ. Μ. Παπάζογλου, υπογράμμισε τη σημασία που έχει η προτίμηση τόσων χιλιάδων επισκεπτών στη μονάδα, εδώ και πολλά χρόνια, αφού είναι η πολλοστή που της απονέμεται το συγκεκριμένο βραβείο, γεγονός που τους γεμίζει από τη μία ικανοποίηση και κυρίως, από την άλλη, ευθύνη να συνεχίσει παρέχοντας το ίδιο υψηλής ποιότητας υπηρεσίες.

Μεγάλη επιτυχία της Ασφάλειας ο εντοπισμός συμμορίας για σωρεία κλοπών 18 νεαρών από τους οποίους οι 16 ήταν ανήλικοι!!!



Συνέντευξη παραχώρησε το πρωί της Πέμπτης, ο Αστυνομικός Δ/ντης κ. Σεντονάς, με αφορμή τον εντοπισμό συμμορίας 18 ατόμων (οι 16 ήταν ανήλικοι) για σωρεία κλοπών στο Νησί μας, από τους οποίους συνελήφθησαν οι 6 (3 Κώοι, 2 Βούλγαροι και 1 Αλβανός) και οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο, ενώ άλλοι 7 συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, λόγω παρέλευσης του Αυτοφώρου (σχηματίστηκε δικογραφία εναντίον τους και περιμένουν την τακτική δικάσιμο). Ακόμη, αναζητούνται άλλοι 5 ανήλικοι και ένας ενήλικας, που είχαν και αυτοί συμμετοχή στις παραπάνω πράξεις.
Επίσης, συνελήφθησαν 7 κηδεμόνες, με την κατηγορία παραμέλησης ανηλίκων, οι οποίοι οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα, που τους παρέπεμψε στον ανακριτή.
* Αυτό που έκανε εντύπωση στον κ. Σεντονά, όπως είπε, είναι ότι όλοι οι ανήλικοι ήταν παιδιά εύπορων οικογενειών, που δεν είχαν οικονομικό κίνητρο για να διαπράξουν τις κλοπές και ότι ομολόγησαν χωρίς ενδοιασμό τις πράξεις τους. Επίσης, ανέφερε ότι, η Κοινωνική Πρόνοια, θα πρέπει να κοιτάξει πιο ζεστά το θέμα της παραβατικότητας των ανηλίκων.
Να σημειωθεί, ότι οι γονείς έμειναν «έκπληκτοι» μόλις τους ανακοίνωσαν οι αστυνομικοί τις καταγγελίες, εις βάρος των παιδιών τους.
ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΚΑΙ Η ΟΜΑΔΑ «ΔΙΑΣ»
Στη μάχη για την πρόληψη της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας έχει μπει, από τις 19/7 και η ομάδα «ΔΙΑΣ» με 16 άτομα και 8 μοτοσικλέτες, η οποία σχεδόν όλο το 24ωρο κάνει περιπολίες στην Πόλη. Να σημειωθεί ότι η ομάδα «ΔΙΑΣ» θα παραμείνει στο Νησί μας μέχρι 30/9.

Χρεοκόπησε η Αγγλική εταιρεία οργάνωσης ταξιδιών Flight Options



Ακόμη μια εταιρεία οργάνωσης ταξιδίων στη Βρετανία πτώχευσε, η δεύτερη σε διάστημα μίας εβδομάδας, αφήνοντας μετέωρους χιλιάδες πελάτες που βρίσκονται σε διακοπές στις μεσογειακές ακτές. Η εταιρεία «Flight Options», που λειτουργούσε υπό τον τίτλο Kiss Flights, ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα της ότι σταματά τις δραστηριότητές της. Η εταιρεία έκανε πτήσεις τσάρτερ προς την Ελλάδα, την Τουρκία, την Αίγυπτο και τα Κανάρια Νησιά και προσέφερε επίσης πακέτα διαμονής.
Στο Νησί μας το διάστημα αυτό βρίσκονται περίπου 80 ταξιδιώτες, των οποίων η διαμονή και η επιστροφή τους έχει εξασφαλιστεί.
Στο Νησί μας, με την συγκεκριμένη εταιρεία συνεργάζονταν το γραφείο «Nostalgia Travel» του κ. Κώστα Κουγιουμτζόγλου, ο οποίος τόνισε ότι η ζημιά που θα προκύψει από την πτώσευση της συγκεικριμένης εταιρείας θα είναι περίπου 120.000, ενώ άφησε σαφείς αιχμές για τις «ύποπτες», όπως είπε διαδικασίες πτώχευσης που παρατηρούνται στο τελευταίο διάστημα.

Η κ. Κ. ΜΑΚΡΗ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ



Στη κατάμεστη αίθουσα του ξεν. «Μαριτίνα» έγινε η κεντρική ομιλία της υποψήφιας για την Περιφέρεια μας κ. Λίλης Καφαντάρης, στο πλαίσιο της τριήμερης περιοδείας της στο Νησί μας. Στην εκδήλωση, επίσης ανακοινώθηκε και η επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ για τις Δημοτικές εκλογές, που θα είναι η κ. Κική Μακρή.
Την εκδήλωσε άνοιξε η κ. Γιαννάκου, που ανακοίνωσε ότι επικεφαλής της παράταξης θα είναι η κ. Μακρή, τονίζοντας ότι έχει πλούσια συνδικαλιστική δράση, σε όποιες θέσεις υπηρέτησε, ενώ αναφερόμενη στην κ. Καφαντάρη, είπε ότι είναι τιμή για την περιοχή μας, η υποψηφιότητας της ως Περιφερειάρχης.
ΜΑΚΡΗ: ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ
Η κ. Μακρή, στην ομιλία της τόνισε τους αγώνες που πρέπει να δώσουν οι εργαζόμενοι, απέναντι στα αντιλαϊκά μέτρα που επιβάλει το μνημόνιο και προωθεί η Κυβέρνηση, ενώ ανέφερε ότι το ΚΚΕ, είναι αντίθετο στον «Καλλικράτη». «Είμαστε μέλη και φίλοι του ΚΚΕ, όμως είμαστε ανοιχτοί σε όλους τους εργαζόμενους και σε όσους θέλουν να παλέψουν για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Πρέπει όλοι μαζί να δώσουμε τον αγώνα σε αυτές τις εκλογές. Τα αποτελέσματα τις κρίσης στην περιοχή μας θα είναι ακόμα πιο βαθιά στο επόμενο διάστημα. Στην Κω υπάρχει μονομερής ανάπτυξη του τουρισμού. Οι εργαζόμενοι δουλεύουν κάτω από άθλιες συνθήκες. Τα μεγάλα ξεν/χεια φυτρώνουν συνεχώς και εκεί μαζεύεται το μεγάλο κεφάλαιο. Το αποτέλεσμα των τοπικών και περ/κων εκλογών θα είναι μία σφυγμομέτρηση για να δούμε αν οι εργαζόμενοι, έχουν διάθεση για να παλέψουν για τα δικαιώματά τους. Με την εκλογή όλων και περισσότερων αγωνιστών της «Λαϊκής Συσπείρωσης» θα έχουμε περισσότερη δύναμη για να μπούμε εμπόδιο στα σχέδια τους απέναντι στα σφαγιαστικά μέτρα που προωθούν. Να μη πτωχεύσει ο λαός, αλλά το μονοπώλιο».
ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ: ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ
ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ

Η κ. Καφαντάρη τόνισε ότι οι τοπικές εκλογές θα είναι το πρώτο βήμα για να δημιουργηθεί, η «δύναμη αντίστασης» απέναντι στις πολιτικές που προωθούνται.
«Μόνο το ΚΚΕ – είπε- είχε πει πριν τις εκλογές στο λαό, την θύελλα που έρχεται, αν και το γνώριζαν όλα τα κόμματα. Δυστυχώς και οι εκλογές τώρα, με τον Καλλικράτη, δεν έχουν καμία σχέση με αυτοδιοίκηση, αλλά αφαιρούν ακόμη περισσότερα δικαιώματα και ενισχύουν τα μονοπώλια. Η Λαϊκή Συσπείρωση, δεν απευθύνεται μόνο στους ψηφοφόρους του ΚΚΕ, αλλά και στους εργαζόμενους, στους μικρομεσαίους, στους φτωχούς αγρότες, στους άνεργους και σε όλους αυτούς που πλήττονται από τα αντιλαϊκά μέτρα.
ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Το μονοπώλιο ενισχύεται καθημερινά και προχωράει με ταχύτατους ρυθμούς. Τα μέτρα αυτά, τα είχαν ψηφίσει όλοι – πλην του ΚΚΕ- και τα ήξεραν όλοι εδώ και 18 χρόνια, με τη συνθήκη του Μάαστριχ. Ζούμε στην εποχή του μονοπωλιακού καπιταλισμού. Αποτελεί μονόδρομος γι΄αυτούς το σβήσιμο των δικαιωμάτων μας. Τα χτυπήματα από εδώ και πέρα θα είναι όλο και σκληρότερα, γι’ αυτό πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Ο ρόλος ο δικός μας, είναι να βοηθήσουμε να αποκτήσει ο λαός ταξική συνείδηση. Δεν μας σώζει πλέον η άμυνα, πρέπει να περάσουμε στην αντεπίθεση και να πάρουμε πίσω τον πλούτο που μας ανήκει. Τώρα είναι πιο εύκολο από ποτέ να έχουμε λαϊκή εξουσία. Πρέπει να αποφασίσουμε αν είμαστε με το μονοπώλιο ή με τους εργάτες.
Πρέπει όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, να αγωνιστούμε όλοι και όχι μόνο οι κομμουνιστές. Με ταξική συνείδηση και ενότητα, όλοι μαζί να αγωνιστούμε, να στηρίξουμε την αντίσταση και να περάσουμε στην επόμενη φάση για να πάρουμε πίσω τον πλούτο που εμείς δημιουργήσαμε και μας ανήκει».

Κέρδισε το χειροκρότημα του κοινού η θεατρ. παράσταση «Αυτός ο αλήτης ο Κοέλιο»


Το ζεστό χειροκρότημα του κοινού στο κατάμεστο Κάστρο, απέσπασαν οι συντελεστές της θεατρικής παράστασης των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου «Αυτός ο αλήτης ο Κοέλιο...έχει πάρει πολύ κόσμο στον λαιμό του» με πρωταγωνιστές την Εβελίνα Παπούλια και τον Αλέξανδρο Ρήγα. Η υπέροχη αυτή ανατρεπτική παράσταση,
είναι εμπνευσμένη από το μυθιστόρημα του «Αλχημιστή» του Πάολο Κοέλιο και πρόκειται για μία κωμωδία που διερωτάται μέχρι πού μπορεί να φθάσει ο καθένας μας με την θέλησή του. Ποια είναι τα όρια της θέλησης, του πείσματος, του αναπάντεχου, του αλλοπρόσαλλου. Πόσο απέχει το ταλέντο από την τρέλα; Πόσο κοντά βρίσκεται άραγε το σύμπαν για να μπορέσει να μας βοηθήσει;Μια ηθοποιός με τον «σταυρό» (μόνο κυριολεκτικά) και τον «Αλχημιστή» στο χέρι, διεκδικεί όλα όσα η ζωή δεν της έφερε μέχρι στιγμής.. Αποφασίζει ότι τα όνειρά της μπορούν και θα γίνουν πραγματικότητα μόνο και μόνο από την πίστη της σε αυτό, γιατί όπως ψιθυρίζει στο αυτί ο Κοέλιο, ολόκληρο το σύμπαν θα γίνει σύμμαχός της. Στην προσπάθειά της αυτή βρίσκεται σε μία οντισιόν για ένα μιούζικαλ. Και παρόλο που με την πρώτη ματιά δεν δείχνει να πείθει τον γνωστό σκηνοθέτη για το ταλέντο της, αποφασίζει να τον πείσει μέχρι τελικής πτώσεως...Τι θυσίες κάνει ένας σκηνοθέτης για να πληρώσει τα νοίκια του ;Πόσους ατάλαντους ηθοποιούς μπορεί να αντέξει και πόσο μπορεί να αντισταθεί σε σεξουαλικές παρενοχλήσεις, προτού μονολογήσει: «Αυτός ο αλήτης ο Κοέλιο έχει πάρει πολύ κόσμο στον λαιμό του...».Μία κωμωδία που μαζί της γελάς, αναρωτιέσαι, ερωτεύεσαι, ελπίζεις...Γιατί... όταν θέλεις κάτι πολύ, αν μη τι άλλο, έχεις τη δύναμη να ονειρεύεσαι!

ΚΑΤΑΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΘΗΚΕ Η ΛΑΪΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΗΣ ΔΗΜ. ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΣΤΗΝ ΡΕΜΠΕΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΠΛΑΤΑΝΟΥ


Μια ξεχωριστή βραδιά ρεμπέτικης μουσικής γεμάτη κέφι, χορό και τραγούδι σε ένα σκηνικό που θύμιζε ρεμπετάδικα παλιάς εποχής, είχαν την χαρά να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν το βράδι της Τρίτης, στην κατάμεστη Πλατεία Πλατάνου, στο πλαίσιο των Ιπποκρατείων. Οι «καλλιτέχνες» της Δημοτικής Χορωδίας, υπό τον μαέστρο Νίκο Γκαναβούρα, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά το πλούσιο ταλέντο τους και την πολύ καλή δουλειά που γίνεται απ’ όλους.
Με τα τραγούδια τους, οι συντελεστές έφεραν τους παλαιότερους, αρκετά χρόνια πίσω, θυμίζοντας τους «διαχρονικά» τραγούδια, που έχουν γράψει ιστορία στο χώρο της Ελληνικής μουσικής, αλλά και μαθαίνοντας ταυτόχρονα στους νεότερους την παλιά καλή ρεμπέτική μουσική που αγαπήθηκε απ’ όλους.

ΟΙ ‘’ΚΑΝΤΑΔΟΡΟΙ’’ ΓΕΜΙΣΑΝ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΕ ΝΟΤΕΣ


Οι γνωστοί μας πλέον ‘’Κανταδόροι’’ συνιστούν μια ξεχωριστή νότα για τις γειτονιές της Πόλης μας. Αποτελούν τη συνέχεια μιας ρομαντικής παράδοσης, που ανάγεται σε πιο παλιές εποχές, όταν οι άνθρωποι, κρατώντας κιθάρες, μαντολίνα και ακορντεόν τραγουδούσαν, μέσα στα στενά δρομάκια, τραγούδια νοσταλγικά για κάποιες εποχές και συνήθειες, που έσβησαν με το πέρασμα του χρόνου. Με οδηγό την αγάπη για το τραγούδι, οι «Κανταδόροι» ‘’ξύπνησαν’’ με νότες και πάλι τις γειτονιές, προσφέροντας μία μοναδική μουσική πανδαισία στους κατοίκους της πόλης.

Wednesday 18 August 2010

ΚΛΕΦΤΕΣ!


Συνεχίζει καθημερινά να είναι γεμάτο περιστατικά με κλοπές το αστυνομικό δελτίο: α) Από 45χρονο εστιάτορα έκλεψαν 40 ευρώ και ένα DVD player
β) Από 23χρονο αλλοδαπό σε ενοικ. Δωμάτιο 40 ευρώ και ένα κινητό
γ) Από 23χρονο αλλοδαπό, ένα φορητό H/Y αξίας 650 ευρώ
δ) Από 23χρονο αλλοδαπό έναν Η/Υ αξίας 550 ευρώ και ένα κινητό.
Οι 3 τελευταίες καταγγέλθηκαν στο Α.Τ. Αντιμάχειας και όλες αφορούσαν ανασφάλιστη πόρτα.

20% κάτω και τα φορολογικά έσοδα της Δωδ/σου


Τον Ιούνιο, ο Γ.Γ. Φορολογικών και Τελωνειακών θεμάτων ου Υπ. Οικονομικών κ. Γεωργακόπουλος, με αφορμή την επίσκεψη του στη Ρόδο, αποκάλυψε ότι τα έσοδα της Δωδεκανήσου, παρουσιάζουν μείωση κατά 20% σε σχέση με πέρυσι.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, προκύπτει ότι οι Δωδεκανήσιοι αδυνατούν να καταβάλλουν τα χρέη τους στην ΔΟΥ να ρυθμίσουν τις οφειλές τους και να πληρώσουν τον ΦΠΑ του εξαμήνου. Στο ίδιο μήκος κύματος καταγράφεται η ύφεση και στα ασφαλιστικά ταμεία…

Επεισόδια στην Πλατεία Ελευθερίας


Από τη μία το μεσογειακό ταμπεραμέντο, από την άλλη ο καυτός Αύγουστος, οδήγησαν σε αλλεπάλληλα επεισόδια με άγριους ξυλοδαρμούς…
Για τους λόγους και τις αιτίες δεν θα πούμε τίποτα, όμως καλό είναι, να αποφεύγονται οι λύσεις διαφορών, σε τόσα κεντρικά σημεία, όπως η Πλ. Ελευθερίας, γιατί προκαλούν εύλογο πανικό στους επισκέπτες μας και βέβαια, δεν είναι ότι καλύτερο έχει να επιδείξει το Νησί για τους κατοίκους του…

Μ. ΤΟΥΛΑΝΤΑ: Το σκέφτομαι…


Σχετικά με προηγούμενο ρεπορτάζ, για τα περί υποψηφιότητας της κ. Μ. Τουλαντά, διευκρινίζεται από την ίδια ότι «έχει δεχθεί διάφορες προτάσεις και το σκέπτεται ως προς το αν και με ποιον θα κατέβει».

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 22/8 ΕΚΘΕΣΗ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΜΕΝΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ VESPA


Ο σύλλογος Φίλων Vespa Κω, με την επωνυμία Kos Vespa Club, σας προσκαλεί στη 4η ετήσια έκθεση ανακαινισμένων μηχανών της θρυλικής Vespa. Την Κυριακή 22 Αυγούστου στα πλαίσια των Ιπποκράτειων 2010 έχει προγραμματιστεί, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, έκθεση ανακαινισμένων μηχανών τύπου Vespa στην Ακτή Κουντουριώτη. Στις 19:30 σας περιμένουμε για να ταξιδέψουμε με την δροσερή θαλασσινή αύρα και σκηνικό το Κάστρο της Νερατζιάς χρόνια πίσω και να αναπολήσουμε την απλότητα και την ομορφιά αλλοτινών εποχών.
Στο χώρο της έκθεσης θα δοθεί η δυνατότητα να μυηθείτε στην ιστορία της αξεπέραστης «σφήκας», να μάθετε τεχνικές λεπτομέρειες των διαφόρων μοντέλων, να φωτογραφηθείτε με μηχανές αντίκες του 1949 και αν το επιθυμείτε να προμηθευτείτε το πρώτο συλλεκτικό μπλουζάκι που τυπώθηκε ειδικά για την έκθεση.
Με χαρά προσκαλούμε όλους τους κατόχους ανακαινισμένης Vespa να επικοινωνούν με τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Σερνικό Στράτο στα τηλέφωνα 2242027117και 6945852212. Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την συμμετοχή σας στον σύλλογο “Kos Vespa Club”, καθώς και τις δράσεις που είναι προγραμματισμένες και πρόκειται να λάβουν χώρα το επόμενο χρονικό διάστημα μπορείτε να επικοινωνείτε με το μέλος του συλλόγου κ. Νεκτάριο Γεωργαντή στο τηλέφωνο 6932727905.
Ο Πρόεδρος Σερνικός Στράτος

Tuesday 17 August 2010

ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ: ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ


Συνέντευξη έδωσε το πρωί της Δευτέρας η υποψήφια Περιφερειάρχης με το ΚΚΕ κ. Λίλα Καφαντάρη, στο πλαίσιο της τριήμερης περιοδείας που κάνει στο Νησί μας. Η κ. Καφαντάρη είχε σχετικές συναντήσεις με στελέχη από Κω για την στελέχωση του ψηφοδελτίου της (δεν ανακοίνωσε επίσημα τίποτα ακόμη), ενώ θα επισκεφθεί το ΙΚΑ, το εργοστάσιο της ΔΕΗ, ξενοδοχείο στην Κέφαλο και άλλες υπηρεσίες (το απόγευμα της Τρίτης, ώρα 8, θα μιλήσει στο Πνευματικό κέντρο Κεφάλου, ενώ το απόγευμα της Τετάρτης, ώρα 7.30, στο ξεν. Μαριτίνα, θα γίνει ανοιχτή συγκέντρωση).
ΜΑΚΡΗ: ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΜΑΣ ΟΣΟΙ
ΘΙΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ
Την κ. Καφαντάρη, παρουσίασε η επικεφαλής της Γραμματείας της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Μακρή, η οποία τόνισε ότι επιδίωξη σε αυτές τις εκλογές, είναι να «πάρουν στο πλευρό τους, όσους περισσότερους εργαζόμενους θίγονται από τα αντιλαϊκά μέτρα της Κυβέρνησης.
ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ: ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Η κ. Καφαντάρη, ανέφερε ότι ο «Καλλικράτης θα σταματήσει κάθε έννοια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και θα μεταφερθούν στους Δήμους, χωρίς τους απαραίτητους πόρους, η Παιδεία, η Υγεία κ.α. με αποτέλεσμα να μην αναπτυχθούν και αν οδηγηθούν στην ιδιωτικοποίηση». « Οι απολύσεις- είπε- και οι εργασιακές σχέσεις έχουν χειροτερέψει και οι 13 περιφέρειες της χώρας μας, έχουν αλωθεί από τα μεγάλα μονοπώλια. Υπάρχει όμως ελπίδα για καλύτερες ημέρες. Και αυτό θα γίνει με την ψήφο σας στη «Λαϊκή Συσπείρωση», ώστε να ξαναπάρει ο λαός την εξουσία στα χέρια του και να σταθεί εμπόδιο στα σχέδια κάποιων, που μας οδηγούν με σταθερά βήματα στην εξαθλίωση. Μόνο το ΚΚΕ πριν τις εκλογές είχε πει την αλήθεια στον λαό, έτσι και τώρα λέμε την αλήθεια και ζητάμε την ψήφο του, καθώς η μόνη ελπίδα είναι η λαϊκή συσπείρωση. Να δημιουργήσουμε ένα κοινό μέτωπο για λαϊκούς αγώνες. Ψηφίζοντας μας, θα βγουν περισσότεροι αγωνιστές, για να σταθούν εμπόδιο στα σχέδιά τους και να φύγει επιτέλους το «σαπισμένο σύστημα».
Κλείνοντας, η κ. Καφαντάρη, κάλεσε τους πολίτες να δυναμώσουν όλοι μαζί την φωνή αντίδρασής τους, στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, ενώ τόνισε ότι η αποχή στις εκλογές, θα ενδυναμώσει την κομματική εξουσία.
* Την Τετάρτη, στο ξεν. Μαριτίνα, θα γίνει η κεντρική συγκέντρωση, με ομιλήτρια την κ. Καφαντάρη, όπου θα ανακοινωθεί και ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης του ΚΚΕ στο Νησί μας, με τον κ. Στέλιο Κριαρά να είναι ο επικρατέστερος.

Άρωμα παράδοσης στο Κάστρο με την Κατερίνα Παπαθωμά και τον ταλαντούχο οργανοπαίχτη Δ. Πέτρου


Υπάρχουν άνθρωποι, που δεν αγαπούν απλά αυτό που κάνουν ή υπηρετούν, βάζουν το μέγιστο δυνατό μεράκι, ξεπερνούν τον έρωτα με το αντικείμενο και το κάνουν πάθος και βίωμα, δηλ. ζουν για να ασχολούνται μαζί του.
Ένας τέτοιος, είναι ο ταλαντούχος οργανοπαίχτης Δημήτρης Πέτρου, που το Σάββατο είχε την δική του εκδήλωση – συναυλία στο Κάστρο, για την παραδοσιακή μουσική, μαγεύοντας κυριολεκτικά τον κόσμο, με το βιολί και τα τραγούδια του.
Αίσθηση όμως, έκανε και η σχετική εισαγωγική ομιλία και στη συνέχεια παρουσίαση των τραγουδιστών από την καθηγήτρια Φιλόλογο κ. Κατερίνα Παπαθωμά Μαστοροπούλου, με λόγια και αναφορές, που μόνο εκείνη γνωρίζει τόσο καταπληκτικά, να δέσει και να αναδείξει.
Μαζί τους ο Δ. Συνεσίου, κατάφερε συνολικά το σχήμα με τους άλλους οργανοπαίχτες και τραγουδιστές, να δείξουν ότι η μουσική μας παράδοση καλά κρατεί, όσο δίνουν βάσιμες ελπίδες, ότι θα υπάρχει το ίδιο καλή συνέχεια, ακόμα στις δύσκολες εποχές που διανύουμε.

Το παράπονο της κ. Αργυρώς


Χρόνια τώρα ως μέλος και αντιπρόεδρος και ένα χρόνο τώρα Πρόεδρος στο Λύκειο Ελληνίδων, η κ. Αργυρώ Κατσίλλη, έχει δώσει πολλά και συνεχίζει με τον ίδιο ζήλο να υπηρετεί τον Πολιτισμό και την παράδοση, με πάθος και μεράκι.
Την άκουγα να εκφράζει λενα παράπονο, λίγο μετά την πρόσφατη εκδήλωση του Λ.Ε. στην Πλ. Ελευθερίας. «Ήρθε και μας τίμησε πολύς κόσμος, χειροκροτώντας τα χορευτικά μας συγκροτήματα, δεν είδα όμως πουθενά τις…Αρχές.
Δίκιο έχει. Όχι βέβαια για εκείνη, αλλά για τα στελέχη και τα παιδιά του συγκροτήματος, που θα θελαν να δουν και τις Αρχές, οι οποίες ανελλιπώς παίρνουν επίσημη πρόσκληση.
Και επειδή πρέπει να είμαστε πάντα δίκαιοι, αναγνωρίζουμε ότι δεν είναι δυνατόν να πηγαίνουν οι Αρχές, σε όλες τις εκδηλώσεις, μπορούν όμως να στείλουν έναν εκπρόσωπό τους, τουλάχιστον να ανταποδώσουν την τιμή που τους έγινε…

Έτοιμος και ο κ. Χατζηάμαλλος αλλά για που;


Στο μεταξύ φήμες θέλουν τον δικηγόρο κ. Χατζηάμαλλο, να έχει πάρει τις αποφάσεις του, αλλά δεν θέλει ακόμα να ανακοινώσει, τον συνδυασμό που θα κατέβει.

Γ. Κάννης: Πως ξεπεράσαμε την κρίση στον Καναδά


Το γεγονός της άφιξης στην Κω, του συμπατριώτη μας βουλευτή και τ. Υπ. Βιομηχανίας στον Καναδά Γ. Κάννη, είχε 2 πτυχές. Από τη μία ήρθε για να στηρίξει τον φίλο του Κ. Καϊσερλη στην διεκδίκηση του Δήμου, από την άλλη όμως, μίλησε ο έμπειρος πολιτικός και για το πώς η Κυβέρνηση του, αντιμετώπισε το 1993, ανάλογη κρίση, με αυτή που τώρα έχει η Χώρα μας.
Και είπε πολλά και σπουδαία που αξίζει να επισημανθούν, μήπως και κάποτε τα…υιοθετήσουμε και εμείς.
Ένα πρώτο, είναι ότι η Κυβέρνηση, πέτυχε να βάλει σωστά στο παιχνίδι της αναθέρμανσης της οικονομίας, τις…τράπεζες. Αντίθετα, εδώ στη χώρα μας, οι τράπεζες έκλεισαν (αν δεν σφράγισαν τις κάνουλες) και τις ανοίγουν αραιά και που, με το σταγονόμετρο και αφού βάλεις υποθήκες τα ακίνητα και φέρεις μαζί και εγγυητές. Αλλά και πάλι, μία στις…40!!!
Άντε να επιβιώσεις ή να τολμήσεις να πεις ότι θέλω να στηρίξω την επιχείρησή μου, με στοιχειώδη επένδυση…
Και βέβαια, ο φίλος Γιάννης Κάννης, είπε και πολλά άλλα ενδιαφέροντα, όπως η επένδυση στη γνώση και στην νέα τεχνολογία, η στήριξη μικρομεσαίων, η κάλυψη της ανεργίας των νέων κ.α.

ΚΡΑΤΑΕΙ ΖΩΝΤΑΝΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΜΑΣ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ


Στο πλαίσιο των Ιπποκρατείων το Λύκειο Ελληνίδων, παρουσίασε τραγούδια και χορούς από Χίο και Καππαδοκία στην πλατεία Ελευθερίας. Το Λύκειο Ελληνίδων μέσα από την μακρόχρονη και πλούσια δράση του έχει καταφέρει να συγκεντρώσει στους κόλπους του εκατοντάδες παιδιά και νέους συμβάλλοντας στη μετάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομίας από γενιά σε γενιά.

Friday 13 August 2010

Παμψηφεί προκρίθηκε το γλυπτό για την αρπαγή της Ευρώπης της κ. Ελισάβετ Βάλβη


Την απόλυτη αποδοχή των 2 προτάσεων που υπέβαλε στην αρμόδια Επιτροπή Αξιολόγησης, έτυχε η γνωστή γλύπτρια κ. Ελισάβετ Βάλβη, αφού τα έργα με τα οποία συμμετείχε στον διαγωνισμό, για το γλυπτό με την Αρπαγή της Ευρώπης, πήραν τα 2 πρώτα βραβεία!!
Το τρίτο βραβείο, δόθηκε στον κ. Αχιλλέα Βασιλείου.
* Επίσης, η Επιτροπή αποφάσισε όπως απονείμει , πρώτο έπαινο στο έργο του κ. Ηρακλή Ξανθόπουλου, 2ο στην κ. Μαίρη Παπακωνσταντίνου, 3ο στην κ. Ελ. Βάλβη, 4ο στον κ. Ι. Μπάρδη και 5ο στον κ. Σακελλάρη Κουτούζη.
Όλα τα έργα και των 18 προτάσεων που υποβλήθηκαν, θα εκτεθούν 2-4/9 στο λαογραφικό Μουσείο (στο «Χάνι»).
Τα αποτελέσματα της Επιτροπής, θα πάνε προς έγκριση, στην προσεχή συνεδρίαση του Δημ. Σ/λίου.

ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΣΤΟ ΤΙΓΚΑΚΙ


Θανατηφόρο δυστύχημα, με θύμα μία 67χρονη συμπατριώτισσά μας, σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής, στον κόμβο με τα φανάρια για το Τιγκάκι, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.
Πρόκειται για σύγκρουση 2 οχημάτων, από την οποία προήλθε ο θάνατος, πιθανόν, από τραυματισμό, πιθανόν από συγκοπή. Τα ακριβή αίτια θα πιστοποιηθούν από την νεκροψία.
* Στο μεταξύ αλλεπάλληλα είναι τα καρδιολογικά περιστατικά, που μεταφέρονται στο νοσοκομείο, κυρίως λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΑΓΡΙΟΣ ΚΑΥΓΑΣ ΚΑΙ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ


Στα δικαστήρια θα συνεχίσει μία περίεργη ιστορία που ξεκίνησε σε παραλιακή ταβέρνα χωριού της Κω, ύστερα από έναν καυγά, που προκάλεσε μία παρατήρηση ηλικιωμένης παραθερίστριας, για το ψήσιμο ενός σουβλακιού!
Με προκλητικό ύφος, βγήκε από την κουζίνα ο ιδιοκτήτης, λέγοντας στην παρέα της κυρίας, ότι τους έχει γραμμένους στ’ … του. Η φράση αυτή προκάλεσε την εύλογη οργή των άλλων, ένας εκ των οποίων κατάφερε γροθιά στον ταβερνιάρη, γεγονός που οδήγησε σε άγρια συμπλοκή και στην επείγουσα κλήση της Αστυνομίας…

ΤΗΝ ΠΛΟΥΣΙΑ ΜΑΛΑΚΤΑΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΓΙΑ ΝΕΑ ΥΠΟΨΗΦΙΑ Η "ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ"


Σε μια εποχή που τα πάντα αλλάζουν πολύ γρήγορα, σε μια εποχή που όχι μόνο τα όρια αλλάζουν αλλά και οι αρμοδιότητες, ο ρόλος και η προοπτική της Τ.Α. επανακαθορίζονται δίνοντάς μας την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον, εμείς οι νέοι οφείλουμε να είμαστε δυναμικά παρόντες.
Με ενεργή συμμετοχή στο σχεδιασμό, τις αποφάσεις και τις δράσεις για το μέλλον του νησιού μας .
Για τους λόγους αυτούς, δέχτηκα την πρόσκληση και ενώνω τις δυνάμεις μου, με την "ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ" πιστεύοντας πως μπορούμε όλοι μαζί να πετύχουμε πολλά, όχι μόνο για το Δήμο Ηρακλειδών απ’ όπου προέρχομαι αλλά και για όλο το νησί μας.

Μαλακτάρη Πλουσία
Υποψήφια Δημ. Σ/λος
με τη ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΤΑΞΙΤΖΗ


Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω δημόσια τον φίλο ταξιτζή Γιώργο Ξενικό, γιατί βρήκε και παρέδωσε ατόφιο πορτοφόλι πελάτισσάς μου από το Bodrum με όλα τα χρήματα, τα έγγραφα και τις κάρτες που είχε μέσα.
Η πράξη του αυτή τιμά τον ίδιο και το νησί μας, γι’ αυτό και τον ευχαριστώ και τον συγχαίρω, γιατί απέδειξε ότι ακόμα καις τις δύσκολες αυτές ημέρες δεν χάθηκε η τιμιότητα και το φιλότιμο.

«Και κερατάς και δαρμένος» ένας άτυχος σύζυγος!


Στο εδώλιο του Αυτόφωρου αντιμέτωπος με την κατηγορία της απόπειρας εκβίασης βρέθηκε χθες ένας 37χρονος κάτοικος Πλατανίου Κω, κτηνοτρόφος - κρεοπώλης που καταμηνύθηκε από έναν 39χρονο, "φίλο" και συνάδελφο του διότι με την αποστολή SMS απαιτούσε να του καταβάλει 5.000 ευρώ προκειμένου να μην γνωστοποιήσει στην οικογένεια του την εξωσυζυγική σχέση που είχε με την γυναίκα του!
«Και κερατάς και δαρμένος» δηλαδή στην περίπτωση του 37χρονου ο οποίος την Παρασκευή ενώπιον του Αυτοφώρου ζήτησε τριήμερη προθεσμία για να ετοιμάσει την υπερασπιστική του γραμμή, ενώ προηγουμένως κατά τη διάρκεια της προανάκρισης φέρεται να ομολόγησε την διάπραξη του αδικήματος.
Την 4η Αυγούστου και ώρα 14.00 παρουσιάστηκε συγκεκριμένα ενώπιον των αστυνομικών του ΤΑ Κω ο 39χρονος και κατήγγειλε ότι άγνωστος δράστης του απέστελλε γραπτά μηνύματα (SMS) από συγκεκριμένο αριθμό κινητού τηλεφώνου με τα οποία τον ενημέρωνε ότι είχε στην κατοχή του απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες του ίδιου με μια παντρεμένη κάτοικο Κω, χωρίς να κάνει μνεία στο γεγονός ότι επρόκειτο για τη σύζυγο του και μητέρα των παιδιών τους και ζητούσε 5.000 ευρώ προκειμένου να μην αποστείλει τις εν λόγω συνομιλίες στην σύζυγο του αλλά και στον σύζυγο της εξωσυζυγικής του συντρόφου (δηλαδή τον εαυτό του)!!
Οι αστυνομικοί προσημείωσαν το ποσό των 1.500 ευρώ, τα οποία παρέδωσε ο παθών και εν συνεχεία υπό την καθοδήγηση των αστυνομικών συμφωνήθηκε να παραδώσει τον φάκελο με τα χρήματα στο κατάστημα που διατηρεί ο δράστης σε συνοικία της πόλης, προκειμένου να τα παραλάβει ο υποτιθέμενος δράστης.
Την 19.30 ώρα της 4ης Αυγούστου ο εκβιαζόμενος παρέδωσε στον δράστη έγκλειστο φάκελο που περιείχε τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα και κατόπιν τούτου ενεδρεύοντες αστυνομικοί εισήλθαν στο κατάστημα.
Ο δράστης ομολόγησε ότι εκείνος είναι ο κάτοχος του κινητού τηλεφώνου και ο αποστολέας των μηνυμάτων SMS στον παθόντα και κατά συνέπεια ο δράστης της εκβίασης ενώ παρέδωσε στους αστυνομικούς ένα κινητό, τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα, ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, ένα φορητό σκληρό δίσκο και ένα σετ επαγγελματικού μικροφώνου καταγραφής, δηλώνοντας ότι αυτά τα είδη είχε χρησιμοποιήσει για την απομαγνητοφώνηση των συνομιλιών του θύματος με τη σύζυγο του.
Από την προανάκριση που ακολούθησε, διαπιστώθηκε επιπλέον ότι ο δράστης ενώ είχε αντιληφθεί ότι η σύζυγος του διατηρούσε εξωσυζυγική ερωτική σχέση με τον «φίλο» του κρεοπώλη, προτίμησε να καταγράψει με κοριό τις συνομιλίες τους και εν συνεχεία να τις χρησιμοποιήσει για να τον εκβιάσει!!!
Το πρωτοφανές αυτό περιστατικό έχει προκαλέσει θόρυβο στο νησί της Κω και αναμένεται να έχει και συνέχεια.
Τον κατηγορούμενο εκπροσωπεί ο δικηγόρος κ Ν. Χατζηβασίλης ενώ την πολιτική αγωγή ο δικηγόρος κ Π. Αβρίθης.
(Από τη «Δημοκρατική

ΡΕΚΟΡ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΣΤΟ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ BEACH VOLLEY ΣΤΗΝ ΚΩ


Αποστολές από 28 χώρες θα βρεθούν στις 25-28 Αυγούστου στην Κω, για να συμμετάσχουν στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 23 ετών. Συγκεκριμένα, 24 ομάδες θα βρίσκονται στο ταμπλό των ανδρών, όσες ακριβώς και στο ταμπλό των γυναικών. Η Ελλάδα, ως διοργανώτρια χώρα, έχει το δικαίωμα συμμετοχής στη διοργάνωση με δύο ομάδες ανά ταμπλό. Πέρα από τις ομάδες που θα αγωνιστούν, υπάρχει και λίστα αναμονής με 17 ομάδες στους άνδρες και 9 ομάδες στις γυναίκες, οι οποίες έχουν δηλωθεί ως reserve teams, και θα περιμένουν κάποια απόσυρση, ελπίζοντας για μια θέση στο τουρνουά της Κω.