Friday 25 February 2011

ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΠΡΟΣ ΚΑΪΣΕΡΛΗ: ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΨΤΕ!


Όσο και να θέλει ο κ. Καΐσερλης ως ″νέος″ Δήμαρχος να απαξιώσει το έργο της πρώην Δημοτικής Αρχής, μιας τετραετίας που η Κως άλλαξε, ζωντάνεψε με τα έργα που έγι-ναν μέσα σε μόλις 4 χρόνια, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ!
Βεβαίως η τακτική αυτή ακολουθείται για να δικαιολογήσει την απραξία και στασι-μότητα της επί σειράς ετών δημαρχίας του όπως και την χαώδη κατάσταση που οι επιχειρή-σεις και τα Νομικά πρόσωπα επί δημαρχίας του είχαν!
Απόδειξη; Επί δύο μήνες το μόνο που κάνει είναι να μιλά και να προσπαθεί να στα-ματήσει την κεκτημένη ταχύτητα υλοποίησης και προγραμματισμού σειράς έργων της προη-γούμενης Δημοτικής Αρχής.
Η δυναμική ανάπτυξη που είχε πάρει η Κως κ. Καΐσερλη, είναι δύσκολο να ανακο-πεί…
Είναι δύσκολο ακόμα και να σταματήσεις όλα αυτά τα έτοιμα προς υλοποίηση έργα που ήδη είχαν προγραμματιστεί να υλοποιηθούν αυτή τη νέα τριετία.
Γιατί άραγε (;;;) το μόνο που κάνετε κ.″νέε″ Δήμαρχε είναι να βάζετε φρένο στην αναπτυξιακή πορεία της Κω;;;
Γιατί άραγε (;;;) σταματά ένας Δήμαρχος σειρά ώριμων, ακόμα και χρηματοδοτού-μενων αναπτυξιακών έργων;;;
Μήπως φοβάστε ή μήπως δεν είστε ικανοί ούτε να τα συνεχίσετε;;;
Γιατί ο ″εγωισμός″ ενός ″νέου″ Δημάρχου δεν είναι αρκετός να δικαιολογήσει μια τέτοια τακτική και πρακτική ανακοπής της συνέχειας της διοίκησης!!!
Ποια άραγε τα δικά σας μεγαλεπήβολα σχέδια;;;
Ποια η χάραξη της αναπτυξιακής πορείας του νησιού μας που έχετε κατά νου και μόνο;;; Μήπως η δήθεν γενική-καθολική-ατέρμονη διαβούλευση; Μήπως η σύσταση σειράς επιτροπών που θα συνεδριάζουν και θα συνεδριάζουν…;;; Μήπως η σύσταση των περιβόη-των συνεργατικών ομάδων, χωρίς νομική υπόσταση που θα διαχειρίζονται ΔΗΜΟΤΙΚΟ χρή-μα που δεν μπορείτε να τους χορηγήσετε με νόμιμο τρόπο παρά μόνο με ″μαϊμουδιά″ όπως χαρακτηριστικά ο ίδιος τους είπατε;;;
Άραγε έτσι θα πάει μπροστά το νησί μας;;;
Γιατί;;; δεν έχετε τα κότσια να συνεχίσετε όχι μόνο στο Δήμο της Κω αλλά και στους δύο πρώην Δήμους Δικαίου και Ηρακλειδών τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα που ήταν έτοιμα να υλοποιηθούν;;;
Γιατί σταματήσατε το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο;;;
22 ολόκληρα χρόνια ταλαιπωρούσατε τους συνδημότες μας και ανακόπτατε την μεταγραφή της Επέκτασης Σχεδίου Πόλης ρίχνοντας τεχνηέντως τα βάρη στο Κτηματολόγιο, την υπο-στελέχωσή του αλλά και στην άξια τ. Διευθύντριά του;;;
Μήπως γιατί δεν θέλετε να πάμε το νησί μας μπροστά και επιλέγετε όπως πάντα τη στασιμότητα, την απραξία, την ατέρμονη διαβούλευση και τις πελατειακές σχέσεις που τόσο καλά γνωρίζετε κατά το παρελθόν;;;
Επιλέγετε και πάλι τα δήθεν αναπτυξιακά συνέδρια;;; Άπειρα κάνατε κατά το παρελ-θόν χωρίς απτά αποτελέσματα, με γενικόλογες θεματικές ενότητες πανεπιστημιακών διαλέ-ξεων ″γεω-πληροφοριακών πρωτοποριακών συστημάτων″ κλπ άσκοπων θεμάτων για δήθεν συζήτηση που τόοοοσο σας αρέσει!!!
Σας βολεύει να αποπροσανατολίζετε τον Κωακό λαό, βάζοντάς τον σε διαδικασίες συνεδρίων, συζητήσεων, διαβουλεύσεων, συνεδριάσεων….Κάνοντάς τον κοινωνό της απρα-ξίας σας και της οφθαλμοφανούς έλλειψης προγράμματος, σχεδιασμού και της ανυπαρξίας πολιτικής στόχευσης, τη στιγμή που η Κως θα’πρεπε να τρέχει!!!
Πρωτοπορία στην στασιμότητα είχαμε χρόνια πριν ας μην την έχουμε ξανά!!!
Δεν υπάρχουν περιθώρια πισωγυρίσματος! Μην χάνετε τον χρόνο σας να λέτε πως δουλεύετε νυχθημερόν για να ανακαλύψετε δήθεν το τι παραλάβατε, αφού δεν τολμήσατε ως νέα δημοτική αρχή να έρθετε επισήμως να παραλάβετε ως οφείλατε!!!
Και μην τολμάτε να λέτε εσείς ειδικά πως παραλάβατε χάος!!! Παραλάβατε πρωτο-φανή για εσάς τάξη σε όλα, σε αντίθεση με όσα εσείς είχατε αφήσει πίσω σας φεύγοντας για βουλευτής!!!
Παραλάβατε ένα δήμο με κεκτημένη ταχύτητα αναπτυξιακής πορείας που μεταμανί-ας προσπαθείτε να ανακόψετε καθημερινά!!! Είναι άλλωστε η μόνη σας δραστηριότητα τους 2 μήνες διοίκησής σας!
Προτεραιότητά σας;;; Να καταστρέψετε ένα νέο έργο-στολίδι για το νησί, αυτό του λιμανιού και της ανάπλασης της παραλιακής ζώνης του.
Να το χαλάσετε για ″να φτιάξετε″ μεγαλύτερο δρόμο να περνάνε περισσότερα οχή-ματα και προς τις δύο κατευθύνσεις! Πόσο πρωτοποριακό παγκοσμίως είναι άραγε αυτό;;; Μοναδικό ίσως!!! Άραγε γι’αυτό το ″νέο πρωτοποριακό έργο″ βρήκατε λεφτά ή θα το υλο-ποιήσετε με δικά σας;;;
Είστε τελικά πρωτοπόρος και ″δεν σας κατανοούμε″ κ ″νέε″ Δήμαρχε όπως συνηθί-ζετε –συνεχώς τελευταία – να λέτε και να ξαναλέτε!!!
Υποτιμάτε όμως τη νοημοσύνη του Κωακού λαού και όταν λέτε και ξαναλέτε πως παραλάβατε χάος και ψάχνεστε ακόμα να βρείτε άκρη… δουλεύοντας νύχτα-μέρα… άπραγος όμως…
Κανείς δεν σας πιστεύει, γιατί όλοι γνωρίζουν και θυμούνται το χάος που διοικούσα-τε 22 χρόνια στο παρελθόν (και σας άρεσε), το χάος που εσείς δημιουργήσατε!
Το χάος που εμείς νοικοκυρέψαμε μέσα σε 4 χρόνια σκληρής και πραγματικής δου-λειάς χωρίς φανφάρες για το τι εμείς παραλάβαμε, χωρίς να λέμε και να ξαναλέμε… γιατί εμείς κάναμε έργα κι όχι λόγια!!!
Σοβαρευτείτε και δουλέψτε για να πάει το νησί μας μπροστά, γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι και οι ευθύνες σας μεγάλες αν δεν τα καταφέρετε

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ


Αγαπητοί Συμπατριώτες & Συμπατριώτισσες,

Όπως γνωρίζετε, η εφαρμογή του Ν.3852/2010 «Πρόγραμμα Καλλικράτης», ιδιαίτερα για τους νησιωτικούς Δήμους, αποτελεί μείζον διακύβευμα για την περαιτέρω ανάπτυξή τους.
Η μεγάλη αλλαγή που επήλθε με την κατάργηση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων της στους νέους Δήμους, αναδεικνύει με τον πλέον εμφατικό τρόπο την ανάγκη αναδιοργάνωσης της λειτουργίας των Δήμων και της αποσαφήνισης του νέου αναπτυξιακού τους προσανατολισμού και ρόλου.
Μία από τις πρώτες ενέργειες του νέου Δημοτικού Συμβουλίου ήταν η ανάθεση στο Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κω της ευθύνης επεξεργασίας προτάσεων για την ανάπτυξη νέων καινοτόμων δραστηριοτήτων της τοπικής οικονομίας με γνώμονα τη στήριξη των οικογενειακών επιχειρήσεων και την απασχόληση των νέων ανθρώπων, παράλληλα με τη μεταβίβαση της ευθύνης προετοιμασίας και συμμετοχής του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων, στις υπό σύσταση ΕΠΕ στα πλαίσια του σχεδίου νόμου για την Κοινωνική Οικονομία.
Στην προσπάθειά του αυτή, το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κω, σε συνεργασία με το Δήμο Κω και τους παραγωγικούς φορείς διοργανώνει στις 26 και 27 Φεβρουαρίου 2011 στο Ξενοδοχείο Kipriotis Panorama το 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο, με στόχο τα συμπεράσματά του να αποτελέσουν οδηγό για τη συγκρότηση του νέου οργανισμού του Δήμου και του αναπτυξιακού του προγράμματος.
Στο Συνέδριο, από την πλευρά της κυβέρνησης, θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους και τις εισηγήσεις τους οι κάτωθι:
-Ο Υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, επίσημος εκπρόσωπος της Κυβέρνησης
-Ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, κ. Γιάννης Μαγκριώτης
- Ο Υφυπουργός Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Χρήστος Αηδόνης
- Ο Ειδικός Γραμματέας ΣΔΙΤ, κ. Νίκος Ματζούφας, εκπρόσωπος του Υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη
Στην προσπάθειά μας αυτή, η παρουσία σας και η ενεργή συμμετοχή σας στις εργασίες του Συνεδρίου είναι ιδιαίτερα σημαντική.
Με εκτίμηση,
Ο Δήμαρχος Κω
Κώστας Καΐσερλης

Tuesday 22 February 2011

Έτοιμη να ξεκινήσει στη Λάμπη ΜΟΝΑΔΑ ΕΚΤΡΟΦΗΣ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΩΝ


4 τόνοι ετησίως – Μοναδική στα Δ/σα
πλούσια σε Ω3, ανάρπαστα παντού

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκινά σε λίγες μέρες τη λειτουργία της μια πρότυπη μονάδα βιολογικής σαλιγκαροτροφίας, πιστοποιημένη τόσο στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της, όσο και στο προϊόν της, που είναι η καλύτερη γαλλική ποικιλία “MAXIM”.
Πρόκειται για μια καινοτόμα δράση στην περιοχή μας, η πρώτη στα Δωδ/σα και η 4η στην Ελλάδα, με θάλαμο επώασης μετά από άλλες 3 που ξεκίνησαν πριν από 4 χρόνια και ήδη εξάγουν τα προϊόντα τους σε Γαλλία και Ιταλία, καλύπτοντας το 1/10 της ποιότητας που ζητάνε!!
Δημιουργός της μονάδας, ο συμπατριώτης μας (από τη Λέρο, σύζυγος της κ. Ηλέκτρας Μαμάη) κ. Αντώνης Ντρίτσης, που προχώρησε στην επένδυση αυτή, αφού ενημερώθηκε λεπτομερώς για τις ανάγκες της στην Κρήτη και στη Γαλλία.
Η επιχείρηση έγινε στη Λάμπη, πίσω από την Πυροσβεστική, σε έκταση ενός στρέμματος και μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, θα έχει έτοιμη την πρώτη παρτίδα για την τοπική αγορά, με προοπτική να κάνει και εξαγωγές από την σχεδιαζόμενη παραγωγή των 4 τόνων το χρόνο.
Τα σαλιγκάρια εδώ και πολλά χρόνια, αποτελούν τροφή που έχει μεγάλη ζήτηση, αφού πέραν της νοστιμιάς τους, έχουν πλούσια τα συστατικά του Ω3, δεν έχουν χοληστερίνη, τα προτιμούν πολλοί από το κρέας και τα θεωρούν ισάξια και πιο ωφέλιμα και από τα ψάρια!
Τα εγκαίνια θα γίνουν μέσα στον άλλο μήνα, μετά από πρόσκληση που έγινε στον συμπατριώτη μας, Υπ. Γεωργίας κ. Σκανδαλίδη.

Νοσοκομείο ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ…


Συνοδευόμενη από Αστυνομικό, καθότι «κρατούμενη» στο Α.Τ. Κω, μια 23χρονη λαθρομετανάστρια σε κατάσταση εγκυμοσύνης, μεταφέρθηκε στο Νοσ/μείο μας, με σοβαρούς πόνους στο πόδι. Αφού εξετάστηκε κρίθηκε ότι δεν χρήζει νοσηλείας και επέστρεψε πίσω…
Προφανώς γιατί οι πόνοι συνέχιζαν όλη νύχτα, την επομένη ενημερώθηκε η Αντεισαγγελέας κ. Β. Γνεσούλη, η οποία με γραπτή εντολή ζήτησε την επανεξέτασή της με αξονική, η οποία και απέδειξε σοβαρό πρόβλημα θρόμβωσης, γεγονός που οδήγησε στην κατεπείγουσα διακομιδή της στη Ρόδο…
* Πέραν κάθε θεμιτού σχολίου, η προτροπή στους αρμόδιους φορείς (κυρίως των Γυναικών) για την μέριμνα της εγκύου…

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΚΩ


Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το Σαββατοκύριακο 26-27/2 το 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο του Δήμου μας στο Συνεδριακό Κέντρο Κυπριώτη, με θέμα «Νέοι ορίζοντες» και τη συμμετοχή αξιόλογων ομιλητών, ανάμεσά τους και οι Υφυπουργοί Υποδομών Μεταφορών, Δικτύων κ. Μαγκριώτης, Υγείας κ. Αηδόνης και Εργασίας κ. Κεγκέρογλου. Διοργανωτής η Δημοτική Κοινότητα Κω σε συνεργασία με το Δήμο Κω.
• Το πλήρες Πρόγραμμα:
Σάββατο 26/2
10.00 Προσέλευση – Εγγραφές
10.30 Εναρξη Συνεδρίου από τον Δήμαρχο κ. Καΐσερλη. Χαιρετισμοί.
Α’ Συνεδρία:
Το νησί της Κω: Ταυτότητα και Προοπτικές του νέου Δήμου
Προεδρείο: Μ. Φάκκος, Α. Γιωργαράς, Σάββας Παπαντωνίου.
11.30-11.50 Η ταυτότητα του νησιού της Κω σήμερα. Θ. Νικηταράς
11.50-12.10 Ο Δήμος Κω. Νεκτάριος Γεωργαντής, Προϊστάμενος Γραφείου Προγραμματισμού, Οργάνωσης & Πληροφορικής
12.10-12.30 Πρόγραμμα Καλλικράτης: Αρμοδιότητες του νέου Δήμου. Γιάννης Μπαλαλής
13.00-13.20 Πρόγραμμα Καλλικράτης & Ψηφιακός Δήμος. Γ. Καλαμαράς. Διευθύνων Σύμβουλος ΚτΠ Α.Ε.
13.20-13.40 Ο νέος Δήμος: Καινοτομία και οι συνεργατικές δράσεις. Διονυσία Τελλή – Τσιμισίρη, Δικηγόρος, Σ/λος Δημ. Κοινότητας Κω.
13.40-14.15 Συζήτηση
Β’ Συνεδρία:
Οι Συνεργατικές Δράσεις ως Εργαλείο Ανάπτυξης
Προεδρείο:
Γ. Θεοφιλίδης, Πόπη Τσακίρη, Μ. Γιωργαλλής
17.00-17.20 Σύστημα εξατομικευμένων ηλεκτρονικών υπηρεσιών για την οργάνωση ταξιδιού “trip planning”: Νέα δράση για τη στήριξη της τουριστικής οικονομίας της Νήσου Κω. ΕλένηΤομαή, Δρ. Μηχανικός ΕΜΠ, Στέλεχος Εργαστηρίου Χαρτογραφίας
17.20-17.40 Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία. Ν. Κουτσιανάς, Ιδρυτής APIVITA
17.40-18.00 Κοινωνική Οικονομία: Παρουσίαση Σχεδίου Νόμου. Ηλίας Χρυσόπουλος, Οικονομολόγος, Μέλος Οικ. Επιμελητηρίου
18.00-18.30 Εφαρμογές Συνεργατικών Δράσεων. Ν. Νασταχανίδης, Πρόεδρος Συλλόγου Κατασκευαστών Ξύλου. Νικηφόρος Φάρκωνας, Κοινωνιολόγος.
19.00-19.40 Εισηγήσεις Επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων
19.40-20.40 Παρεμβάσεις Παραγωγικών Φορέων
Κυριακή 27/2
Γ’ Συνεδρία: Νέοι Ορίζοντες
Προεδρείο:
Β. Δρόσος, Νίκος Κουρζής, Χρ. Τσαμπουνιάρης
11.00-11.20 Αναπτυξιακοί Στόχοι Δήμου Κω. Κ. Καΐσερλης.
11.20-11.40 Η συμβολή της γεωπληροφορικής στην υλοποίηση του Αναπτυξιακού προγράμματος. Μ. Κάβουρας, Καθ. ΕΜΠ, Διευθυντής Εργαστηρίου Χαρτογραφίας.
11.40-12.00 Τοπικά Προγράμματα Απασχόλησης, Κοινωνική Οικονομία & Κοινωνική Εργασία Β. Κεγκέρογλου, Υφ. Εργασίας
12.00-12.20 Υποδομές και Ανάπτυξη. Γ. Μαγκριώτης, Υφ. Υποδομών
12.20-12.40 Αθλητισμός και Τοπική Ανάπτυξη. Χρ. Αηδόνης, Υφ. Υγείας
12.40-13.15 Συζήτηση.

Αγριος ξυλοδαρμός κρατουμένου κατηγορούμενου για απόπειρα βιασμού μιας 14χρονης


Αγριο ξυλοδαρμό από κρατούμενους στις δικαστικές φυλακές Κω, υπέστη μετά την μεταγωγή του στο σωφρονιστικό κατάστημα, ο κατηγορούμενος για βιασμό και για αποπλάνηση ανηλίκου S. W. του L. S, 26 ετών, υπήκοος Πακιστάν που συνελήφθη την 9η Φεβρουαρίου από αστυνομικούς της Σύμης.
Eνα 14χρονο κορίτσι που επέστρεφε από το φροντιστήριο Γαλλικών που παρακολουθεί στο νησί, διαπίστωσε ότι την ακολουθούσε ο αλλοδαπός τον οποίο γνώριζε φατσικά.
Την πλησίασε, την ρώτησε πως την λένε και την τράβηξε από το χέρι εντός μιας ακατοίκητης οικίας, όπου την φίλησε, της ανέβασε την μπλούζα και την θώπευσε…
Τη στιγμή μάλιστα που κατέβαζε το παντελόνι του, η ανήλικη εκμεταλλεύτηκε την έλλειψη προσοχής του και μπόρεσε να ξεφύγει.
Από το μεσημέρι της Τρίτης ο 26χρονος νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Νοσοκομείο της Κω καθώς φέρει σοβαρά τραύματα στο σώμα και στο πρόσωπο.

Σ/γος Αιμοδοτών Δωρητών Οργάνων




Στην αίθουσα του Αϊ-Γιώργη στο Πυλί, έκοψε φέτος την πίτα του ο Σ/γος Αιμοδοτών, που συμπλήρωσε φέτος 15 χρόνια σπουδαίας εθελοντικής προσφοράς στην Κω και στα γύρω νησιά.
Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος κ. Τζόγιας, αφού αναφέρθηκε στην υψηλή αποστολή του Σ/γου, υπογράμμισε το σπουδαίο έργο που έχει επιτελέσει αυτά τα 15 χρόνια, λέγοντας ότι έχει συγκεντρώσει 11.000 μονάδες σώματος, καλύπτοντας πανελλαδικές ανάγκες.
Στον χαιρετισμό του, ο παριστάμενος Δήμαρχος κ. Καΐσερλης, χαρακτήρισε και την προσφορά των πολιτικών ως εθελοντική στα κοινά, μόνο που οι πολιτικοί έχουν τη χαρά της αναγνώρισης και της ικανοποίησης από αυτά κάνουν, ενώ οι αιμοδότες είναι αφανείς ήρωες.
Αφού συνεχάρη τα ον Πρόεδρο και τα μέλη του Σ/γου, τον διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος θα είναι δίπλα τους σε ό,τι τους ζητήσουν.
Ακολούθησε η κοπή της πίτας από τον παπα-Μανώλη. Τυχερός για το φλουρί (ένα ωραίο ρολόι) ήταν ο εκδότης του «ΒτΚ» Γ. Ιωάννιδης.

Τι ήθελε και ζήτησε το ΔΝΤ αλλά δεν το ‘κανε η κυβέρνηση


ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ 200.000
ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ!!

Η συζήτηση γίνεται πριν από λίγες ημέρες με έναν εκ των «κορυφαίων» πολιτικών της περιοχής μας. Θέμα; Τι άλλο από την μεγάλη κρίση και πως αυτή θα μπορούσε να ξεπεραστεί.
- Ξέρετε τι είχε ζητήσει το ΔΝΤ; Να απολυθούν μεμιάς 200.000 δημόσιοι υπάλληλοι! Εκεί είναι το μεγάλο πρόβλημα και η δυσκολία να «ανασάνει» η οικονομία. Το ζήτησε και το πέρασε απ’ όπου κι αν πήγε μέχρι τώρα το ΔΝΤ. Εδώ η κυβέρνηση, καλώς ή κακώς, αρνήθηκε και να το συζητήσει…

Saturday 19 February 2011

ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΝΙΚΗΤΙΑΔΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΟΥ ΣΤΟ ΜΑΡΜΑΡΙ


Σε μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία προχώρησε ο Υφ. Πολιτισμού – Αθλητισμού και Τουρισμού, κ. Νικητιάδης, ύστερα από μια διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους παράγοντες.
Πρόκειται για την κατασκευή ιπποδρομίου στην Κω και πιο συγκεκριμένα, σε έκταση της Μητροπόλεως στο Μαρμάρι για την οποία ήδη ο κ. Νικητιάδης έχει κάνει επαφές και έχει βρει θετικό κλίμα.
Τοι σκεπτικό του Υφυπουργού είναι ότι πέραν του ενδιαφέροντος που υπάρχει από τους απασχολούμενους με το άθλημα, εκτιμάται ότι υπάρχει γόνιμο έδαφος για την ανάπτυξη του αθλήματος και κυρίως να αναδειχθεί και να αξιοποιηθεί για την καλλιέργεια του σχετικού θεματικού τουρισμού, όπως ήδη σε άλλες περιοχές έχει γίνει και σημειώνει μεγάλη επιτυχία

Άλλο πράγμα είναι το μεταφορικό ισοδύναμο και άλλο ο ΦΠΑ…


Την ώρα που θα ‘πρεπε να ξεσηκώνονται όλοι οι νησιώτες για την φημολογούμενη κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, δυστυχώς ακούγονται «φωνές» και προτάσεις για το πώς θα μπορούσε να …αντικατασταθεί το όφελος που έχουν τώρα οι μειωμένοι συντελεστές. Μια από τις προτάσεις αυτές είναι η αντικατάστασή του από την …εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου!!
Μα είναι δυνατόν να λέγονται τέτοια πράγματα, όταν οι νησιωτικές οικονομίες υποφέρουν και περιμένουν ως Μάννα εξ ουρανού το μεταφορικό ισοδύναμο, πριν ακόμα να το δούμε (αν ποτέ το δούμε) να το …παζαρεύουμε; Θα ‘πρεπε όλοι αυτοί να γνωρίζουν ότι τόσο οι μειωμένοι συντελεστές, όσο και το μεταφορικό ισοδύναμο είναι «κεκτημένα» εδώ και χρόνια στις άλλες χώρες της Ε.Ε. και Συνταγματικά κατοχυρωμένα, αφού το να ζεις στα νησιά (και ιδιαίτερα στην παραμεθόριο) δεν είναι το ίδιο με την ηπειρωτική χώρα, χώρια που συντρέχουν και σπουδαίοι εθνικοί λόγοι…

ΟΧΙ ΡΕΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑ


Την αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο ηλεκτροδότησης των νησιών μας από την Τουρκία εκφράζουν οι βουλευτές κ. Μουσουρούλης (Χίου), Βρούτσης (Κυκλάδων), Γαληνός (Λέσβου) και Ιατρίδη (Δωδ/σου), χαρακτηρίζοντας τους όποιους κυβερνητικούς σχεδιασμούς ως πρόχειρους και εθνικά επικίνδυνους. Παράλληλα κατέθεσαν σχετική ερώτηση στη Βουλή.

Δύσκολος «αντίπαλος» το σκαθάρι που ξεραίνει τους φοίνικες


Αξιέπαινη η πρωτοβουλία των Τ.Υ. του Δήμου μας και ιδιαίτερα του Υπ. Πρασίνου κ. Κοντέα, να έρθει στην Κω ένας εξαίρετος επιστήμονας, ειδικός στο θέμα του κόκκινου σκαθαριού, που κατατρώει και ξεραίνει χιλιάδες φοινικόδενδρα, όπου μεταφερθεί.
Πρόκειται για τον ειδικό εντομολόγο – ερευνητή στα εργαστήρια του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου Δρ. Δημήτρη Κοντοδήμα, ο οποίος είπε πολλά και ενδιαφέροντα το πρωί του Σαββάτου στο «Κως».
Το πρώτο και κύριο είναι ότι δεν πρόκειται για καθαρά πρόβλημα διαχείρισης, δηλ. πώς θα γίνουν όλες εκείνες οι διαδικασίες ελέγχου του προβλήματος, με το ανάλογο αναγκαίο κόστος μιας επιχείρησης σωτηρίας (όσων είναι δυνατόν να σωθούν) και απομάκρυνσης των προβλημάτων.
Το δεύτερο ότι εάν δεν ελεγχθεί το πρόβλημα, υπάρχει κίνδυνος να μπλοκαριστούν γενικότερα οι εξαγωγές της χώρας από τον πρωτογενή τομέα και παράλληλα να μας επιβληθεί σοβαρό πρόστιμο.
Χαρακτηριστικό της μανίας του εντόμου είναι ότι μόνον σε μια περιοχή που είχε 380 φοίνικες ξεράθηκαν οι 300, και από τους 80 ζήτημα είναι εάν θα σωθούν οι 40…
Ηδη στην Κω υπάρχει σε εξέλιξη μελέτη αντιμετώπισης του προβλήματος, κύρια για τους φοίνικες της πόλης, με έμφαση στη λεωφόρο των Φοινίκων, «σήμα κατατεθέν» του νησιού μας.

Σε Πακιστανό ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΕ BAR


Θυμάμαι κάποτε επεισόδια στην Κω (έφτασαν μέχρι και …οδομαχίες) όταν σε γνωστό κλαμπ αρνούντο την είσοδο …φαντάρων! Τώρα μαθαίνω ότι σε μπαρ της πόλης αρνήθηκαν είσοδο σε Πακιστανό, παρά το ότι ήταν συντροφιά με γνωστό επιστήμονα της …Αρείας Φυλής! Απειλήθηκε σοβαρό επεισόδιο, μέχρι που κλήθηκε η Αστυνομία και …διευθετήθηκε το θέμα.
Θα το ξαναπούμε. Δεν χρειάζεται ξενοφοβία. Δεν ωφελεί. Αυτό που οδηγεί σε «λύση» είναι να αποδεχθούμε την παρουσία όλων αυτών των ανθρώπων στην τοπική μας κοινωνία και να φροντίσουμε με τη συμπεριφορά μας να αφομοιωθούν στο σώμα της…
Δεν είναι πάντα εύκολο. Πρέπει όμως να προσπαθήσουμε…

Με κομψοτεχνήματα Ταλαγάνη η πίτα της «Παναθηναϊκής»


Πολύς και καλός κόσμος γέμισε ασφυκτικά το “Avanti” στην εκδήλωση μνήμης για την αείμνηστη Πρόεδρο της Παναθηναϊκής, Αγγέλα Νταϊφά, με την ευκαιρία της κοπής της πίτας της Οργάνωσης της Κω.
Την εκδήλωση άνοιξε η Πρόεδρος κ. Ελενα Γεωργιάδη, που σκιαγράφησε με την αρμόζουσα ευαισθησία το πορτρέτο της χαρισματικής Προέδρου, αλλά και χαρακτηριστικές περιπτώσεις από το πλούσιο και δημιουργικό της έργο.
Στο ίδιο πνεύμα μίλησαν για την Α. Νταϊφά και η τ. Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δωδ/κών Σωματείων κ. Λίνα Χαραλαμποπούλου, η Περ/κή Σ/λος κ. Ειρ. Σβύνου, ο τ. Υπ. Αιγαίου κ. Παυλίδης και ο καλός φίλος και συνεργάτης της κ. Δημήτρης Ταλαγάνης, που παράλληλα είχε εκθέσει στην αίθουσα μέρος της υπέροχης έκθεσης από την πρόσφατη συλλογή των κομψοτεχνημάτων του για την καινούργια χρονιά.
Τυχερή της βραδιάς η κ. Δήμητρα Γιάχου.
* Αξιοσημείωτη και η παρουσία στην εκδήλωση, της κ. Ναγμέ Ροχάνη, καθηγήτριας στο Παν/μιο Αιγαίου, παλιό μέλος της Λέσχης που ανταποκρίθηκε στην τιμητική πρόσκληση προς μεγάλη χαρά όλων των μελών, αφού ήταν και παραμένει ιδιαίτερα αγαπητό πρόσωπο.

Friday 18 February 2011

Με επιτυχία και φέτος η κοπή της πίτας των αιμοδοτών στη Νίσυρο




Μεγάλη επιτυχία είχε και φέτος το καθιερωμένο ταξίδι μας στη Νίσυρο απ’ όπου πήραμε και ικανοποιητικό αριθμό αίματος. Τυχερός της πίτας στάθηκε ο Αιμοδότης κ. Χαρτοφύλλης Νίκος που βρήκε το φλουρί. Ο παιδίατρος κ. Ιωσήφ Σαΐτης εξέτασε πολλά παιδιά. Ο δάσκαλος κ. Δημήτρης Τσουλάτος παρέλαβε τα δώρα του σχολείου. Την μεταφορά μας ανέλαβαν οι «Τρίτωνες» ξεπερνώντας τις καλλικρατικές αδυναμίες, μιας και ο «Καλλικράτης» απαγορεύει το κονδύλι για τη ναύλωση του σκάφους. Θερμές ευχαριστίες οφείλουμε στους «Τρίτωνες» και συγκεκριμένα στον καπεταν Μιχάλη Παστρικό, στην γιατρό της Αιμοδοσίας κα Διονυσία Διονυσοπούλου, στο προσωπικό της Αιμοδοσίας και στην Διευθύνουσα του νοσοκομείου μας που στηρίζει πάντα το σύλλογό μας σε κάθε ταξίδι, την κα Όλγα Ιωαννίδου. Τον κ. Λεωνίδα Κουρούδη για το δώρο της πίτας και το ζαχαροπλαστείο «Λιχούδης» για την εξαιρετική βασιλόπιτα, τα Μ.Μ.Ε και ιδιαίτερα τη δημοσιογράφο του ΔΗΡΑΣ κα Μαρία Παπαζαχαρίου που κάλυψε και αυτό το ταξίδι μας στο σύνολό του.

Παρέμβαση Μαχαιρίδη, Κουσουρνά και Δεκαβάλλα για το ειδικό καθεστώς μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ


Ως άδικη και απαράδεκτη χαρακτηρίζουν ο Περιφερειάρχης κ. Μαχαιρίδης και οι δήμαρχοι Ρόδου και Σύρου, κ. Κουσουρνάς και Δεκαβάλλας, κάθε ιδέα ή εισήγηση που διαρρέεται στον Τύπο, περί κατάργησης ευεργετικών ρυθμίσεων στα νησιά του Αιγαίου, όπως οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ.
Με κοινή τους πρωτοβουλία παρεμβαίνουν με επιστολή τους προς τον Υπ. Οικονομικών, που κοινοποιείται και στον Πρωθυπουργό, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «το ειδικό καθεστώς που ισχύει στα νησιά μας δεν είναι μια συνήθης φορολογική ρύθμιση, αλλά μια βαθιά και εξόχως πολιτική επιλογή της Πολιτείας, ως μια έμπρακτη απόδειξη, ότι ο ευαίσθητος κοινωνικά, οικονομικά και εθνικά νησιωτικός χώρος του Αιγαίου τυγχάνει της πρόνοιας, της φροντίδας και της προστασίας του κράτους».

«ΜΠΡΑΒΟΙ» ΣΤΗΝ ΚΩ ΓΙΑ «ΥΠΟΠΤΕΣ» ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ


Την έντονη ανησυχία τους εκφράζουν κύκλοι της τοπικής Αστυνομίας, μετά τις πληροφορίες ότι πληθαίνουν τελευταία τα «φαινόμενα» επίλυσης διαφορών με την «παρέμβαση» των γνωστών «μπράβων» που έρχονται στο νησί από την Αθήνα, σε «διατεταγμένη» αποστολή, ξεκαθαρίσματος λογαριασμών…
Ηδη μέχρι τώρα είναι γνωστές 2 υποθέσεις που έχουν να κάνουν με είσπραξη χρημάτων από «περίεργες» δοσοληψίες (τοκογλυφία).
Η «παρέμβαση» γίνεται με τη χρήση κλασικών μεθόδων εκβιασμού και απειλών.
Ορισμένες από αυτές καταγγέλλονται στην Αστυνομία, πολλές όμως από αυτές «διακανονίζονται» με τον ένα ή τον άλλο «τρόπο», αφού εκ των πραγμάτων και η άλλη πλευρά βρίσκεται «μπλεγμένη» σε περίεργες καταστάσεις…

Συμβολικός αποκλεισμός του δικαστικού μεγάρου από τους δικηγόρους


Στο συμβολικό αποκλεισμό του δικαστικού μεγάρου προχώρησαν οι δικηγόροι, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων κατά της προωθούμενης ρύθμισης για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους.
Υπενθυμίζεται πως με απόφαση της ολομέλειας των δικηγορικών συλλόγων όλης της χώρας, οι δικηγόροι θα απόσχουν από τα καθήκοντά τους εως τις 21/2.
Οι δικηγόροι διαμαρτύρονται για το υπό ψήφιση νομοσχέδιο περί κατάργησης των κλειστών επαγγελμάτων, υποστηρίζοντας ότι το δικηγορικό επάγγελμα δεν είναι κλειστό. Σχετικά με την κατάργηση των κατώτατων αμοιβών, σημειώνουν ότι δεν θα επωφεληθεί ο απλός πολίτης, προσθέτοντας ότι η αύξηση των παραβόλων, καθιστά απαγορευτική για τον πολίτη την προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Thursday 17 February 2011

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ SANDY BEACH







Η ομάδα του SANDY BEACH ήταν η μεγάλη νικήτρια του τελικού στο τουρνουά ποδοσφαίρου του Αμανιού, επικρατώντας 3-1 της ομάδας Esperia.

Tuesday 15 February 2011

Παραίτηση Αλκιβιάδη από Δημοτικός Σύμβουλος αλλά παραμένει επικεφαλής της "Ανθρώπινης Κω"


Ορκίζεται Δημ. Σ/λος ο κ. Σ. Καμπουράκης
«ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΣΩ ΣΤΟ ΒΟΥΡΚΟ ΚΑΙ
ΤΗ ΛΑΣΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ»

Την παραίτησή του από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου, παρέδωσε το πρωί της Δευτέρας στον Δήμαρχο, ο κ. Αλκ. Χατζηνικολάου, λόγω του επιπέδου των αρχηγών των παρατάξεων στο Δημ. Σ/λιο, όπως είπε ο ίδιος αργότερα, σε συνέντευξη, παρουσία όλων των εκλεγμένων μελών της «Ανθρώπινης Κως».
Πάντως, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει, εφόσον όμως αλλάξουν τα πράγματα.
Να σημειωθεί ότι, επικεφαλής της παράταξης στο Δημ. Σ/λιο, αναλαμβάνει ο κ. Κρητικός (μετά και από ομόφωνη απόφαση της παράταξης), ενώ την θέση του κ. Χατζηνικολάου στο Δημ. Σ/λιο, παίρνει ο κ. Σταμάτης Καμπουράκης, ως πρώτος επιλαχών.
ΤΟ ΕΧΩ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ
Αφού τόνισε ότι η απόφασή του είναι οριστική και αμετάκλητη, υπογράμμισε ότι το είχε αποφασίσει από καιρό. (δήλωσε ότι ήταν έτοιμος να παραιτηθεί και στην προηγούμενη θητεία του Δημ. Σ/λίου). «Περίμενα – είπε- μήπως αλλάξει η κατάσταση στο Δημ. Σ/λιο, όμως αυτή έγινε χειρότερη και έτσι αποφάσισα ότι, εγώ δεν έχω καμία θέση σε ένα τέτοιο Δημ. Σ/λιο. Ήταν μία δύσκολη απόφαση, τόσο για μένα, όσο και για τους συνεργάτες μου, για τους οποίους είμαι περήφανος. Λόγω της αγάπης τους και των πιέσεών του προς εμένα, θα παραμείνω επικεφαλής της παράταξης, για να διασφαλίσω την ενότητά της. Θα είμαι δυναμικά παρών στην παράταξή ως πρόεδρος της, στο Πανεπιστήμιο (πάει για Διδάκτωρ του Παν. Αιγαίου) και στην κοινωνία, δίπλα στον συνάνθρωπο, όπως έκανα πάντα, αλλά όχι σε αυτό το Δημ. Σ/λιο, με τους «φελλούς, την παιδική χαρά, τον παππού την γλίτσα του τσοπάνη, τους αρχιερείς της διαπλοκής και όσα άλλα έχουν ειπωθεί».
ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ Η ΚΑΡΕΚΛΑ
Ο κ. Χατζηνικολάου αποκάλυψε ότι είχε προτάσεις και από τον κ. Κυρίτση και από τον κ. Καϊσερλη για συνεργασία, πριν τις εκλογές, αλλά και μετά τον πρώτο γύρο, υπογραμμίζοντας, ότι, αν ήταν αυτοσκοπός του η καρέκλα, θα είχε συνεργαστεί μαζί τους. «Εάν συνεργαζόμουν μαζί τους – είπε- δεν θα μπορούσα μετά να κοιτάξω τον κόσμο στα μάτια. Δεν θα βουτηχτώ στο βούρκο και στην σαπίλα, για να κερδίσω μία καρέκλα. Δεν θέλω να χάσω την αξιοπρέπεια μου. Εμείς ως παράταξη, είχαμε ως στόχο να περάσουμε το «καθαρό» στην κοινωνία και δεν έχουμε καμία σχέση με τα διαπλεκόμενα και τη λάσπη.
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΞΙΖΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ
Σε ερώτηση για το αποτέλεσμα των εκλογών, απάντησε ότι δεν αισθάνεται πικρία, αλλά θεωρεί ότι δεν του άξιζε. «Για τον πόλεμο που μας έκαναν, είναι άθλος και αυτό το ποσοστό που πήραμε. Εμείς δεν τάξαμε ούτε θέσεις, ούτε εξαργυρώσαμε επιταγές, ούτε κάναμε εξαγορά ψήφων, όπως άλλοι. Μου έπαιξαν άσχημο παιχνίδι και σε προσωπικό επίπεδο, θέλοντας να μας διαλύσουν, γνωρίζοντας ότι έχουμε επιρροή στον κόσμο. Ένα μήνα πριν, σύμφωνα με έγκριτη δημοσκόπηση που είχαμε στα χέρια μας, ερχόταν πρώτος ο κ. Κυρίτσης, δεύτεροι εμείς και τρίτος ο κ. Καϊσερλης. Όμως από τότε, ο πόλεμος εναντίον μας μεγάλωσε. Έγινε το στημένο παιχνίδι με συνεργάτες μας, οι οποίοι με διαβεβαίωσαν ότι με στήριζαν και τελικά πήγαν αλλού.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟΠΙΚΑ Ν.Δ.
Σε σχετική ερώτηση για το αν στηρίχθηκε τοπικά από τη Ν.Δ., απάντησε ότι «δεν υπάρχει Ν.Δ. στην Κω, αφού τα μέλη δεν πειθάρχησαν στην απόφαση του Προέδρου κ. Σαμαρά, που ήταν η στήριξη του κ. Χατζηνικολάου και διαχωρίστηκαν για τον ποιο υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ θα στηρίξουν». Μάλιστα είπε χαριτολογώντας, ότι σκέφτεται να πάει στο ΠΑΣΟΚ, μήπως και τελικά τον ψηφίσουν οι Νεοδημοκράτες.
Κλείνοντας, αφού υπογράμμισε ότι θα εντατικοποιηθούν οι «αγώνες» από την παράταξή του, για το καλό της κοινωνίας και του τόπου, ανέφερε ως δυσοίωνο το μέλλον για τον τόπο μας, αφού θα συνεχίσουν να βασιλεύουν τα μεγάλα συμφέροντα και η διαπλοκή. Πριν υπήρχαν Αιγιαλός, Απόπλους και μεγαλοξενοδοχεία, τώρα απλώς θα αλλάξουν τα ονόματα».

Το παράσημο του Λέοντος της Φινλανδικής κυβέρνησης στον κ. Σταμ. Βουκουβαλίδη


Στις 9 Φεβρουαρίου έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Φινλανδικής Πρεσβείας στην Αθήνα τιμητική εκδήλωση προς τιμήν του κ. Σταμάτη Βουκουβαλίδη, επίτιμου Πρόξενου της Φινλανδίας στην Κω.
Ο κ. Βουκουβαλίδης μετά από απόφαση του Υπουργείου Εξωτερικών της Φινλανδίας τιμήθηκε με το παράσημο του Λέοντος για τη προσφορά και τις υπηρεσίες του προς τη Φινλανδική Πρεσβεία και τη Φινλανδική κοινότητα στην Κω.
Στην εκδήλωση παρόντες ήταν εκτός από τον Πρέσβη κ. Huitinen, το προσωπικό της Πρεσβείας, εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Φινλανδίας και όλοι οι επίτιμοι Πρόξενοι στην Ελλάδα.
Στην εκδήλωση προσκεκλημένος της Πρεσβείας ήταν και ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Νικητιάδης ο οποίος και συμμετείχε στην ημερίδα η οποία ακολούθησε με θέμα την οικονομική κρίση και η αντιμετώπιση της.

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ κ. Χ. ΝΙΚΟΛΗ


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κεφάλου, διοργανώνει εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του Χαράλαμπου Νικολή « ΟΙ ΠΑΡΑΠΕΤΑΜΕΝΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ», την Κυριακή 20/2, ώρα 6 στο Πνευματικό Κέντρο Κεφάλου.
Το βιβλίο θα παρουσιάσει, η Μαρία Κουρούπη, Σχολική Σύμβουλος της 6ης εκπαιδευτικής περιφέρειας Δωδεκανήσου.
Τον άνθρωπο και πατέρα Χαράλαμπο Νικολή, θα παρουσιάσουν οι κ. Γιάννης Κασιώτης και Αντώνης Νικολής.
Θα διαβαστούν αφηγήματα του βιβλίου από τους παρακάτω:
1) Γιάννης Κασιώτης
2) Σάββας Μπίλλης
3) Δήμητρα Μπραντίτσα
4) Νικόλας Παπαηλίας
5) Βασίλης Παπαντωνίου
6) Νικόλας Παπασταματίου
7) Κατερίνα Σακάτη.

Συνάντηση Κρεμαστινού με τον Πρωθυπουργό


Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα αρμοδιότητας του κ. Κρεμαστινού ως Προέδρου της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής και συγκεκριμένα η πολιτική της υγείας, ιδιαίτερα εν όψει του πρόσφατα ψηφισθέντος νόμου για τις διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα υγείας, όπως επίσης το κοινωνικό κράτος και το πρόβλημα των ναρκωτικών.
Με την ευκαιρία αυτή, ο κ. Κρεμαστινός ενημέρωσε αναλυτικά τον Πρωθυπουργό για τα επιμέρους προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Δωδεκάνησα.
ΖΗΤΗΣΕ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ
Ο κ. Κρεμαστινός στην Ολομέλεια της Βουλής, τοποθετήθηκε στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου του Υπ. Υγείας.
Ο κ. Κρεμαστινός, πέραν του ελέγχου των δαπανών, πρότεινε διαρκή αξιολόγηση των γιατρών στο ΕΣΥ, αξιοποίηση του νέου δυναμικού και γενναία χρηματοδότηση, προκειμένου όπως είπε να επιτύχουμε ανταγωνιστικό δημόσιο τομέα και ουσιαστική αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στον πολίτη.

ΕΠΙΔΙΩΞΗ ΤΟΥ Γ. ΝΙΚΗΤΙΑΔΗ: «Πατέντα» για λύση στο πρόβλημα της βίζας και στην Τουρκία με “VISA CENTERS”


Με θέμα «διευκολύνσεις θεωρήσεων σε χώρες τουριστικού ενδιαφέροντος έγινε τη Δευτέρα στο Υπ. Εξωτερικών κ. Δρούτσα, Πολιτισμού κ. Γερουλάνου και του Υφ. Τουρισμού κ. Νικητιάδη. Αντικείμενο της σύσκεψης οι διαδικασίες έκδοσης βίζας σε διάφορες χώρες, ανάμεσά τους και η Τουρκία για την οποία αναζητείται «πατέντα» που θα διευκολύνει μέσω μιας σειράς γραφείων, που θα λειτουργούν ως «βίζα σέντερς».

Μεγάλη κινητικότητα πλοίων πολεμικών και …σεισμογραφικών στον Κόλπο της Κω προφανώς για έρευνες πετρελαίων


Με ιδιαίτερη προσοχή οι αρμόδιες Αρχές παρακολουθούν τις κινήσεις μιας σειράς πλοίων, που κινούνται στην περιοχή μας εδώ και 10 ημέρες.
Πρόκειται για τουρκικά πολεμικά, αλλά και διάφορα ωκεανογραφικά, όπως το γνωστό μας «Σισμίκ» και δύο άλλα, που κινούνται «αβλαβώς» στα διεθνή ύδατα (οριογραμμή) με ρυθμούς που επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες για νέο κύκλο ερευνών για πετρέλαια στην περιοχή μας.
Ένα εξ αυτών, εδώ και μία εβδομάδα, κινείται πάνω στη διαδρομή Σύμη, Κάβο Κριό, Κόλπο Κεραμικού, Κόλπο της Κω και φτάνει ως τα γνωστά Τσατάλια (ανατολικά της Ψερίμου).

Saturday 12 February 2011

ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Μάχη υποψηφίων στη ΝΔ ΟΛΑ «ΑΝΟΙΧΤΑ» ΓΙΑ ΤΟΝ κ. ΠΑΥΛΙΔΗ


Νέα πρόσωπα, καταξιωμένα στελέχη με ικανότητες που να είναι διαθέσιμοι να αφιερώσουν χρόνο και συλλογική εργασία και να εκπροσωπήσουν επάξια το κόμμα και την περιοχή τους ως πολιτευτές και ως υποψήφιοι βουλευτές αναζητά η ΝΔ.
Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες, έχουν ξεκινήσει ήδη οι πολιτικές βολιδοσκοπήσεις σε αυτή την κατεύθυνση, τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο, γεγονός που έχει θέσει σε πλήρη εγρήγορση νέα και παλιά στελέχη του κόμματος.
Σε επίπεδο Δωδεκανήσου, εκτός από την βουλευτή κ. Ιατρίδη που είναι βέβαιη ότι θα είναι στο ψηφοδέλτιο όποτε κι αν προκηρυχθούν οι εκλογές, ακούγονται επίσης ως νέα στελέχη και τα ονόματα των κ. Δημήτρη Κρητικού, πρώην Δημάρχου Καμείρου, Μάνου Κόνσολα, πρώην προέδρου τα ου Δημ. Σ/λίου Ρόδου και Στράτου Καρίκη, αντιδημάρχου Ροδίων.
Συζητείται επίσης ευρέως και όνομα του πρώην προέδρου του ΕΒΕΔ και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας το Δημ. Σ/λιο Ροδίων κ. Γ. Χατζημάρκου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 3 από τους 4 έχουν συζητήσει κατά καιρούς σε προσωπικό επίπεδο το ενδεχόμενο αυτό με στενούς κομματικούς τους φίλους, τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο και αφήνουν ανοιχτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο, υπό προϋποθέσεις.
Κάποια από τα στελέχη αυτά, είναι πιθανόν να ενταχθούν στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο της Δωδεκανήσου και να δώσουν έτσι τη μάχη των επόμενων βουλευτικών εκλογών μαζί με τα καταξιωμένα στελέχη κ. Βαληνάκη, Καραμάριο, Χρύση και Πουλιού αντίστοιχα.
ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ
Ο κ. ΠΑΥΛΙΔΗΣ;
Σε κάθε περίπτωση, το μεγάλο ερωτηματικό που υπάρχει, είναι αυτό του κ. Παυλίδη, ο οποίος είναι βέβαιον ότι δεν έχει πάει σπίτι του…
Ο ίδιος όταν ερωτάται, απαντά ότι όλα είναι ανοιχτά, που σημαίνει ότι δεν αποκλείει τίποτα.
Ετσι, ανάμεσα στα πιθανά σενάρια είναι και εκείνο μιας σύμπραξης με τον κ. Καρατζαφέρη, τα αποτελέσματα του οποίου στις τελευταίες εκλογές με το νέο εκλογικό νόμο, του εξασφαλίζουν σίγουρα μια θέση στη Δωδ/σο…

Πρόσκληση Παπανδρέου στην Κω στο Αναπτυξιακό Συνέδριο του Δήμου και για τα εγκαίνια του Αιολικού πάρκου


Με επιστολή του στον Πρωθυπουργό της χώρας, ο Δήμαρχος κ. Καΐσερλης τον προσκαλεί να κηρύξει την έναρξη των εργασιών του 1ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου του ενιαίου Δήμου της Κω, το Σάββατο 26/2.
Πρόκειται για εξαιρετικής σημασίας κίνηση του Δημάρχου, με αρκετές πιθανότητες επιτυχίας, αφού ο κ. Παπανδρέου καλείται να δει τις πρωτοποριακές διαδικασίες οργάνωσης του νέου Δήμου, σε συνδυασμό μάλιστα και της πρόθεσης που έχει εκδηλώσει να κάνει στο Πυλί, τα εγκαίνια του αιολικού πάρκου της κ. Αλεξανδράτου.
Όπως είχε αποκαλύψει προ διμήνου το «ΒτΚ», η επίσκεψη αυτή είναι «ανοιχτή» και συσχετίζεται μάλιστα με την πιθανή συνάντηση του Ελληνα Πρωθυπουργού, με τον Τούρκο ομόλογό του, στο πνεύμα της εδραίωσης κλίματος εμπιστοσύνης.
Τέλος, πληροφορίες του «ΒτΚ» αναφέρουν ότι στα εγκαίνια του αιολικού πάρκου θα προσκληθεί να παραστεί και ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών, αφού στην επένδυση αυτή συμπράττει και γνωστή γερμανική εταιρεία.

Ενσωμάτωση 8/3 λόγω ΚαθαροΔευτέρας


Μετά από σχετικό αίτημα που υποβλήθηκε από τον Περιφερειάρχη, ως ημέρα εορτασμού της Ενσωμάτωσης ορίζεται η 8η Μαρτίου 2011, ημέρα Τρίτη, καθώς η φετινή επέτειος συμπίπτει με την Καθαρά Δευτέρα.

Συμβολικός αποκλεισμός του ταμείου του νοσ/μείου από Φορείς για το «εισιτήριο» των 5 ευρώ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
-ΙΣΧΥΡΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
-ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ.
-ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΨΕΙ Η ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ

Το νομοσχέδιο ξεθεμελιώνει ότι υπάρχει μέχρι σήμερα στις υπηρεσίες υγείας του ΙΚΑ, του ΟΑΕΕ, του ΟΠΑΔ, του ΟΓΑ.
Στους ασφαλισμένους αυτών των ταμείων που οι κλάδοι υγείας και οι υπηρεσίες υγείας τους εντάσσονται στον Εθνικό Οργανισμό Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥ), θα έρθουν δραματικές περικοπές στις παροχές τους. Τα ασφαλιστικά ταμεία θα καλύπτουν μόνο ένα μέρος των αναγκαίων παροχών. Η κυβέρνηση το λέει «βασικό πακέτο παροχών». Τις υπόλοιπες υπηρεσίες που θα χρειάζονται για την υγεία τους (εξετάσεις, θεραπείες κλπ), θα πληρώνονται από τη τσέπη τους.
Με βάση επίσης το νέο «πακέτο παροχών υγείας», σύμφωνα με τη κυβέρνηση και την Τροϊκα, στις παροχές που αφορούν τις επισκέψεις στους γιατρούς, τις θεραπείες, τις διαγνωστικές εξετάσεις, τα νοσήλια στα δημόσια νοσοκομεία, τη χορήγηση φαρμάκων, θα επιβληθεί συγκεκριμένο όριο πληρωμών από τα ασφαλιστικά ταμεία. Η διαφορά που θα προκύπτει από το όριο αυτό και από το κόστος που θα χρεώνουν τις υπηρεσίες υγείας στους ασφαλισμένους ο ιδιωτικός ή ο δημόσιος τομέα υγείας, θα πληρώνεται άμεσα από αυτούς.
Ανάλογα προβλήματα ζουν ήδη οι ασφαλισμένοι. π.χ. του ΟΠΑΔ, που δικαιολογεί μόνο 20 € στην επίσκεψη στους γιατρούς και για το απόγευμα στα δημόσια νοσοκομεία. Η διαφορά που φτάνει και μέχρι τα 70 € από αυτά που ζητάει το νοσοκομείο, πληρώνεται από τους ασθενείς. Αυτό η κυβέρνηση το ονομάζει «εξυπηρέτηση» των ασφαλισμένων.
Έχουν ήδη εξαιρεθεί από την κάλυψη των ταμείων 1000 φαρμακευτικά σκευάσματα μέσω της λίστας και ετοιμάζεται η παραπέρα διεύρυνσή της.
Έχουν ήδη εξαιρεθεί 200 εξετάσεις και θεραπείες από την ασφαλιστική κάλυψη του ΙΚΑ και του ΟΠΑΔ.
Δεκάδες εξετάσεις πληρώνονται στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων, εκτός από τα «διόδια» των 5 ευρώ.
Για όσους απολύονται και μένουν ανασφάλιστοι, θα περιθάλπονται σε έξι νοσοκομεία με τη χορήγηση αποκλειστικά και μόνο αντιγράφων φαρμάκων χωρίς κανένα επιστημονικό κριτήριο. Οι εισφορές των συνταξιούχων για την υγεία, αυξάνοντα για όλους τους ασφαλισμένους στο 4% που ισχύει για το ΙΚΑ, αντί να καταργηθούν, αφού μία ζωή πλήρωναν εισφορές.
Με την ένταξη των 4 νοσοκομείων του ΙΚΑ στα δημόσια νοσοκομεία, σε συνδυασμό με τη δραστική μείωση της κρατικής δαπάνης, θα υπάρξει μείωση των δημόσιων κρεβατιών και υπηρεσιών ακόμα μπορεί να οδηγηθούν στο κλείσιμο. Οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ θα στερηθούν την όποια δωρεάν περίθαλψη είχαν αφού στα δημόσια νοσοκομεία προβλέπονται πληρωμές.
Ο λαός μας δεν μπορεί να εξασφαλίσει πλήρη δικαιώματα στην υγεία χωρίς πάλη για να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση. Είναι προϋπόθεση για να έχουμε αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας πρόνοιας.
Σοβαρές συνέπειες θα υπάρξουν για την πλειοψηφία των γιατρών και των εργαζομένων στο ΙΚΑ. Θα υπάρξουν απολύσεις γιατρών ή θα εξαναγκαστούν να συμβληθούν με τον ΕΟΠΥ με χαμηλούς μισθούς αφού οι κοινοπρακτικές επιχειρήσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση να μετατρέψει τα πολυιατρεία του ΙΚΑ, θα πρέπει προκειμένου να έχουν κέρδη να έχουν φθηνούς γιατρούς και εργαζόμενους, με μειωμένα δικαιώματα.
Η λύση για τους ασθενείς και τους γιατρούς είναι να υπάρξει κεντρικός σχεδιασμός ανάπτυξης δημόσιων υπηρεσιών υγείας με κριτήριο αποκλειστικά τις λαϊκές ανάγκες. Τώρα ισχυρό μέτωπο και οργανωμένη λαϊκή αντεπίθεση για να δημιουργηθούν από το κράτος Κέντρα Υγείας με επαρκή στελέχωση από μόνιμους και αποκλειστικής απασχόλησης γιατρούς και εργαζόμενους άλλων ειδικοτήτων, με επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και την εργοδοσία. Να στελεχωθούν και να εξοπλιστούν πλήρως τα πολυιατρεία του ΙΚΑ και να ενταχθούν μαζί με το προσωπικό και την περιουσία τους στα δημόσια Κέντρα Υγείας. Όλοι οι αυτοαπασχολούμενοι γιατροί να ενταχθούν με μόνιμη και αποκλειστική απασχόληση σχέση εργασίας, με καλούς μισθούς και πλήρη δικαιώματα. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι γιατροί που εργάζονται με ευέλικτες σχέσεις εργασίας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις και να είναι μόνιμοι και αποκλειστικής απασχόλησης.
Σε αυτές τις εξελίξεις αναδεικνύεται ο επικίνδυνος ρόλος των ηγεσιών της ΟΕΝΓΕ, της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ, του ΙΣΑ, των ηγεσιών της ΔΗΚΙ(στηρίζεται από τη ΝΔ) και της ΑΡΣΙ. Ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου, όχι γιατί διαφωνούν με τα μέτρα, αλλά γιατί θέλουν να διαπραγματευτούν τους όρους που θα ενταχθούν στις κοινοπρακτικές και δημόσιες υπηρεσίες υγείας. Καλλιεργούν αυταπάτες πως μπορούν να βρεθούν λύσεις υπέρ των γιατρών στα πλαίσια της λειτουργίας των υπηρεσιών με κριτήριο τα κέρδη. Στηρίζουν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας.
Δεν είναι τυχαίο ότι ενώ μιλούν για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν νοσοκομειακή περίθαλψη, δεν λένε κουβέντα όμως πως θα γίνει αυτό και ταυτόχρονα στηρίζουν να συνεχιστεί η παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας από τα ασφαλιστικά ταμεία, αντί να αναλάβει την ευθύνη το κράτος, ψάχνοντας οι συμβεβλημένοι γιατροί για πελάτες, για να εξασφαλίσουν τα εισοδήματά τους.
Μιλάνε δήθεν για δωρεάν υγεία, αλλά εννοούν τις πληρωμές των ασφαλιστικών ταμείων, που κυρίως στηρίζονται στις εισφορές των εργαζομένων. Γι’ αυτό και καταψηφίζουν τις προτάσεις των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, για να καταργηθούν οι εισφορές στο κλάδο υγείας και να χρηματοδοτούνται οι δημόσιες υπηρεσίες υγείας αποκλειστικά από το κράτος και την εργοδοσία.
ΟΙ σύγχρονες ανάγκες των γιατρών και όλων των εργαζομένων, μπορούν να ικανοποιηθούν μόνο στα πλαίσια ενός αποκλειστικά δημόσιου σύστημα υγείας, όπου θα εργάζονται οι γιατροί με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση και με ικανοποιητικούς μισθούς και θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με αποκλειστικό κριτήριο τις ανάγκες των ασθενών.
Για ένα γερό και μαζικό κίνημα, που θα παλεύει με αυτούς τους στόχους, απαιτείται η ενίσχυση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στην υγεία, η αποδυνάμωση των ηγεσιών στην ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ, στην ΟΕΝΓΕ, στον ΙΣΑ.
Να ενισχυθεί η κοινή δράση υγειονομικών, αυτοαπασχολούμενων, των γυναικών, των νέων, των φτωχών αγροτών για να πάψει η υγεία να είναι προνόμιο των λίγων, όσων έχουν δηλαδή να πληρώσουν.
Κλιμακώνουμε με τη συμμετοχή μας στην 24ωρη Πανεργατική Απεργία στις 23 Φλεβάρη

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΙΣ 10:30 π.μ.

Επιμένουν οι φήμες για κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά


Την έντονη ανησυχία τους, αλλά και τις καταστροφικές επιπτώσεις που θα προκαλέσει μια πιθανολογούμενη κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, εκφράζουν οικονομικοί παράγοντες της Δωδ/σου, με αφορμή την επιμονή των φημών ότι κάτι τέτοιο βρίσκεται μέσα στο νέο πακέτο μέτρων της κυβέρνησης.
Αυτό που έχουμε χρέος όλοι ανεξαιρέτως είναι να ξεκινήσουμε από τώρα την αντίδρασή μας, σ’ ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ΠΡΙΝ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ, οπότε κάθε «διαμαρτυρία» θα είναι μάταιη…

ΣΤΟ «ΣτΕ» ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΝΙΣΥΡΟΥ


Με απόφαση του εκλογοδικείου, απορρίφθηκε η προσφυγή που υπέβαλε ο κ. Βασ. Πάχος, επικεφαλής της μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο Νισύρου και τα 21 μέλη αυτής κατά του νεοεκλεγέντος δημάρχου κ. Καρακωνσταντίνου.
Ο κ. Πάχος, ζήτησε να κριθούν παράνομες 40 μεταδημοτεύσεις αλλοδαπών στους εκλογικούς καταλόγους του δήμου Νισύρου και να ακυρωθούν 5 ψηφοδέλτια που κακώς κατά την άποψή του, προσμετρήθηκαν υπέρ του συνδυασμού του κ. Καρακωσταντίνου. Σημειώνεται ότι η διαφορά των δύο συνδυασμών ήταν μόλις 27 ψήφοι.
Η εξέλιξη της συγκεκριμένης υπόθεσης αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον μετά την απόφαση της επταμελούς σύνθεσης του ∆’ Τμήματος του ΣΤΕ που έκρινε αντισυνταγματικό τον Νόμο 3838/2010 κατ’ εφαρμογή του οποίου αλλοδαποί που διαμένουν στη χώρα έλαβαν την ελληνική ιθαγένεια και ακολούθως άσκησαν εκλογικό δικαίωμα στις εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου.
Οριστική απόφαση επί του κρίσιμου αυτού ζητήματος, θα λάβει η Ολομέλεια του ΣΤΕ, όπου παραπέμφθηκε η υπόθεση.
Τυχόν απόφαση της Ολομέλειας του ΣΤΕ που θα κάνει αποδεκτή την απόφαση του ∆' Τμήματος θα σημάνει αυτόματα την ακύρωση των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, στις οποίες έλαβαν μέρος µε τον ένα ή τον άλλο τρόπο αλλοδαποί μόνο σε εκείνες τις περιπτώσεις που έχει ασκηθεί προσφυγή και η διαφορά των παρατάξεων είναι μικρή και επηρεάζεται από τη ψήφο των αλλοδαπών που άσκησαν εκλογικό δικαίωμα, όπως αυτή της Νισύρου!

Thursday 10 February 2011

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΜΟΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ;


Μεγάλο στοίχημα για τον Δήμαρχο της Κω, που το έβαλε στον Υφ. Τουρισμού Γ. Νικητιάδη, είναι η διεκδίκηση από το Υπ. Ανάπτυξης της διαγραφής του χρέους της μαρίνας, με την ετήσια δόση των 200.000 ευρώ.
Σ’ ένα τέτοιο ενδεχόμενο ο Δήμος θα μπορούσε να προχωρήσει στη σύναψη νέου δανείου για την κατασκευή της επέκτασης της μαρίνας με δική του ευθύνη, διαθέτοντας τα 200.000 ευρώ στην αποπληρωμή του.
Το όλο θέμα είχε ανακοινώσει και παλαιότερα ο κ. Ζωΐδης με τον τότε Υπ. Τουρισμού κ. Αρη Σπηλιωτόπουλο, χωρίς αποτέλεσμα όμως.
Αξιοσημείωτο πάντως είναι και το γεγονός ότι, στην πρόσφατη συνάντηση των κ. Νικητιάδη και Καΐσερλη, συζητήθηκε και το θέμα του μόλου των κρουαζιεροπλοίων με τον Δήμαρχο να ζητά το έργο να το αναλάβει ο Δήμος, και τον Υφυπουργό να έχει επιφυλάξεις ως προς το κατά πόσον είναι ένα τέτοιο ενδεχόμενο ρεαλιστικό, λόγω της ιδιαίτερης φύσεώς του, οπότε και θα μπορούσαν να το αναλάβουν Αμερικανοί επενδυτές που ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

ΤΗΝ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ «ΠΑΤΜΟΣ AKTIS»


Μετά από απίστευτες «ιστορίες» και ταλαιπωρίες, το νέο δημιούργημα του Νίκου και της Τζουλιέτας Πουλιού, «Πάτμος Ακτίς», θα ανοίξει τις πύλες του για να φιλοξενήσει τους πρώτους πελάτες την 1η Απριλίου. Πρόκειται για υπερπολυτελή μονάδα με σουίτες υψηλών απαιτήσεων, στον πανέμορφο όρμο του Γροίκου της Πάτμου. Από το «ΒτΚ» τις καλύτερες ευχές!

ΟΧΙ ΑΙΡΕΤΟΙ ΣΤΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ…


Είπε ο Δήμαρχος «όχι πλέον αιρετοί στις τουρ. εκθέσεις». Όμως το να ασχοληθείς με τον Τουρισμό σημαίνει και να ξέρεις από Τουρισμό, κι αν δεν πας και λίγο έξω, πώς θα πάρεις αποφάσεις; Εκτός και στο νέο ΕΦΤ όλα θα τα προτείνουν, σχεδιάζουν και υλοποιούν οι Φορείς και οι υπάλληλοι. Και οι αιρετοί ποιο ρόλο θα έχουν;

ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑΣ: Να το αναλάβει το Υγειονομικό του Στρατού


Δεν διατυπώνεται για πρώτη φορά η πρόταση για να περάσει το Κ.Υ. Αντιμάχειας στη διαχείριση του υγειονομικού της 80 ΑΔΤΕ, προκειμένου να λειτουργήσει τόσο για τις ανάγκες του Στρατού, αλλά και για τους κατοίκους της περιοχής.
Η πρόταση ξαναγίνεται, αφού μέχρι τώρα πολλά λέγονται, αλλά «φύλλο δεν κινείται» και το «κόσμημα» έχει αρχίσει να πιάνει …αράχνες…
Και βέβαια, η Δημοτική Αρχή στην ευθύνη της οποίας έχει περιέλθει το Κ.Υ. Αντιμάχειας, έχει τόσα στο κεφάλι της, όμως θα πρέπει κάποτε να πάρει αποφάσεις για το τι και πως θα γίνει και με την πονεμένη αυτή ιστορία…

Η DREAM TEAM ΤΟΥ Σ. ΠΡΑΠΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ


Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, θα γίνει τη Δευτέρα 14/2 στο Ζάππειο (7.30) εκδήλωση που διοργανώνει ο Δ/ντής της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του «Ερρίκος Ντυνάν», κ. Σωτήρης Πράπας, γιορτάζοντας με τους συνεργάτες του και εκλεκτούς καλεσμένους, τα 10 χρόνια προσφοράς της καρδιοχειρουργικής κλινικής.
Στην εκδήλωση θα τιμηθούν οι πρωτοπόροι καρδιοχειρουργοί, που θεμελίωσαν την ελληνική καρδιοχειρουργική επιστήμη.
Παράλληλα θα τιμηθεί ο μεγάλος μας μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης και θα τραγουδήσει η γνωστή σοπράνο Ειρήνη Καραγιάννη.

Tuesday 8 February 2011

Η ΕΝΩΣΗ ΚΩΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΒΑΣ. ΡΑΠΑΝΟ


Μέσα σε μια συγκινητική ατμόσφαιρα, οι Κώοι της Αθήνας τίμησαν έναν εκλεκτό και κατα-ξιωμένο συμπατριώτη μας, τον καθηγητή Β. Ράπανο, Πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας.
Παρόντες στην Εστία της Ενωσης πολλοί συμπατριώτες, ανάμεσά τους οι κ. Νικητιάδης, Παυλίδης, Κασσάρας, Πέρος, Καλλούδης, Παπαηλίας, Μανούσης, Φραγκούλης, Κουτελάς, Γαμπιεράκης, Μπούρας, οι κυρίες Κρεμαστινού, Παυλίδη, Χαραλαμποπούλου, Γιαννά, Νικη-τιάδη κ.ά.
ΑΞΙΟ ΤΕΚΝΟ ΤΗΣ ΚΩ
Επιδίδοντας την τιμητική πλακέτα στον κ. Ράπανο, η Πρόεδρος κ. Μπούρα, αφού αναφέρθηκε στο πλούσιο βιογραφικό του, τον χαρακτήρισε άξιο τέκνο της Κω, φλογερό πατριώτη, προση-λωμένο στο καθήκον του, με πολυετή προσφορά σε διάφορες σπουδαίες θέσεις, αλλά και στην εκπαίδευση, γεγονός που τον έχει κάνει ιδιαίτερα αγαπητό στο Παν/μιο της Αθήνας που διδά-σκει και βέβαια σ’ όλους τους Κώους. Αναφέρθηκε ακόμη στη μεγάλη του συμβολή στις δια-δικασίες ένταξης της χώρας μας στην ΟΝΕ, στην Επιτροπή Σοφών που προήδρευσε και στα μεγάλα πιστωτικά ιδρύματα που κατά καιρούς διοικεί.
- Αγαπητέ μας Βασίλη, κατέληξε, η Κως μας και η γενέτειρά σου Κέφαλος, δικαιούνται απόψε να υπερηφανεύονται για όσα έχεις προσφέρει.
ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ: ΟΤΙ
ΠΩ ΘΑΝΑΙ ΛΙΓΟ
Τα σπάνια χαρίσματα και τα μοναδικά προτερήματα του κ. Ράπανου περιέγραψε με έκδηλο ενθουσιασμό ο κ. Νικητιάδης. «Φοβάμαι ότι η κρίση μου θα είναι υποκειμενική», υπογράμμισε στον χαιρετισμό του. Αναφερόμενος στη μακροχρόνια φιλία που τον συνδέει είπε: «…ότι και να πω φοβάμαι ότι θα είναι λίγο. Να πω ότι είναι έντιμος; Μα δεν είναι μόνο αυτό! Να πω ότι υπήρξε άριστος τεχνοκράτης που απέδειξε την αξία του τόσο ως πρέσβης στον ΟΟΣΑ όσο και ως συντάκτης πολλών προϋπολογισμών της χώρας μας; Ούτε αυτό είναι μόνο ο Βασίλης. Να πω ότι είναι ένας εξαίρετος επιστήμονας και άνθρωπος που έχει εμβαθύνει όσο λίγοι στην οι-κονομική επιστήμη; Δεν είναι ούτε αυτό μόνο! Να πω ότι είναι ένας ικανός διοικητής που απέ-δειξε την αξία του τόσο στο τιμόνι της Κτηματικής όσο και σήμερα στο τιμόνι της Εθνικής; Ή να πω ότι είναι από τους καλύτερους προέδρους των τραπεζών που είχαμε μέχρι σήμερα;
Πάνω απ’ όλα και μαζί με όλα τα παραπάνω, ο Βασίλης είναι ο άνθρωπος που τη δύσκολη στιγμή, δεν δείλιασε να πει το «όχι» αντιστεκόμενος στη χούντα, είναι ο άνθρωπος που για τα πιστεύω του, έμεινε τρεισήμισι χρόνια στην εξορία. Χαίρομαι που σήμερα αποκαθίσταται μια αταξία στην κοινωνία της Κω. Θα έλεγα ότι αποκαθίσταται η ίδια η κοινωνία που επιτέλους αυτόν για τον οποίο κάποτε σε μεγάλο βαθμό αδιαφόρησε σήμερα τιμά με την εκδήλωση του συλλόγου των Κώων της Αθήνας. Όσο κι αν δεν θέλει τιμές και επαίνους το οφείλουμε γιατί χρειαζόμαστε παραδείγματα για τα παιδιά μας στη ζωή. Το οφείλουμε γιατί όπως όλοι εσείς έτσι κι εγώ χρειαζόμαστε τέτοια παραδείγματα για να λέμε στα παιδιά μας: «τέτοιος άνθρωπος πρέπει να γίνεις, όπως ο Ράπανος.»
Φ. ΚΑΛΛΟΥΔΗΣ:
ΜΑΣ ΤΙΜΑ
ΕΚΕΙΝΟΣ…
Ακολούθησε ομιλία του τ. Προέδρου της Ενωσης και της Ομοσπονδίας κ. Φ. Καλλούδη, που είπε μεταξύ άλλων:
Δεν τιμάμε τον Βασίλη σήμερα, μας τιμά ο ίδιος, με το δημόσιο βίο του και το πρότυπο πα-τριώτη που προέβαλε.
Τον γνώρισα ως συμμαθητή του αδελφού μου Γιάννη. Μέναμε κοντά στου Κοκκαλάκη εκεί-νος, λίγο πιο πάνω εμείς. Μοιραστήκαμε, πολλές φορές το φαγητό, αυτό που του έστελναν οι δικοί του από την Κέφαλο με το λεωφορείο, το πρωί, ή το δικό μας.
Αριστούχος στο Γυμνάσιο και ανήσυχος. Μπήκες στο πανεπιστήμιο αμέσως, με διάκριση, όμως ήρθε η δικτατορία και βγήκες μπροστά εναντίον, όταν άλλοι σιώπησαν.
Όταν ήμουν φοιτητής, θυμάμαι, με φώναξαν στο Σταθμό Χωροφυλακής. «Μήπως κάνεις πα-ρέα;» με ρώτησαν; Υπήρχαν μερικοί που μας έψαχναν και σημείωναν στα χωριά μας.
Στην Αθήνα που ζούσαμε, η αγάπη για τον τόπο, μας οργάνωσε στους συλλόγους. Με την ε-πάνοδο της Δημοκρατίας, θυμάμαι και δεν ξεχνώ πόσο μας βοήθησες, από τις δημόσιες θέσεις σου, να στείλουμε H/Y, τηλεοράσεις, τσάντες με βιβλία και υλικό στο Αγαθονήσι, που υιοθε-τήσαμε ως Ομοσπονδία, να οργανώσουμε τις επετειακές μας εκδηλώσεις, να βοηθήσουμε όσο μπορούσαμε, ανθρώπους μας που είχαν ανάγκη.
Σημειώσαμε ότι αγάπησε την Κω (και όχι την πατρίδα της μητέρας του την Κάλυμνο), ο φίλος σου και κορυφαίος Έλληνας και Ευρωπαίος τραπεζίτης, Λουκάς Παπαδήμος, που τον καλείς και έρχεται κάθε καλοκαίρι.
Είμαι σε θέση να γνωρίζω πόσο σε εκτιμά και σε υπολήπτεται όπως επίσης και τόσοι άλλοι.. Σημίτης, Γκαργκάνας, Θωμόπουλος, Θωμαδάκης, Στουρνάρας κ.α. κορυφαίοι στοχαστές και δυναμικοί πρωταγωνιστές του δημόσιου βίου μας, από τον Όμιλο Προβληματισμού για την Ελληνική Κοινωνία, στον οποίο είσαι Πρόεδρος τα τελευταία χρόνια, μετά την περίοδο της προεδρίας Σημίτη, που τον ίδρυσε, μίας δεξαμενής σκέψης και σύγχρονου στοχασμού, καταλυ-τικής για τον εθνικό προβληματισμό μας.
Ούτε αγαπητέ μας Βασίλη, έχει αναγνωριστεί η εθνική συμβολή σου, όσο πρέπει στην τιτάνια προσπάθεια ένταξης της χώρας στην Ευρωζώνη, όταν με συνεργάτες σου όπως ο Γιάννης Στουρνάρας, σηκώσατε το βάρος να πείσετε τους Ευρωπαίους ότι είμαστε άξιοι.
Γνωρίζω λίγα και καταλαβαίνω ότι πέρασαν νύχτες, που δεν κοιμηθήκατε από την αγωνία της πάλης και αντιπαράθεσης σε ατέλειωτες διασκέψεις.

Κυρίες, κύριοι,
Τη συμβολή του Β. Ρ. σημείωσαν πολλοί δημοσιογράφοι αναλυτικότερα και τιμούν οι πολιτι-κοί, όμως θεωρώ σημαντικό και κλείσω εδώ την παρέμβασή μου με τον επαινετικό λόγο του Αναπ. Δ/ντος Σ/λου της Eurobank κ. Νίκου Καραμούζη, σε εκδήλωση τιμής (Δεκ. ’09), για τον αξέχαστο Θεόδωρο Καρατζά, πρώην διοικητή της ΕΤΕ, όπου αναφέρθηκε στο γεγονός κρίσι-μης σύσκεψης της 7ης Απρ. 1998, που στο άκουσμά του, όντας παρών στην εκδήλωση, συ-γκλονίστηκα:
«Ο Καρατζάς έθεσε ως προτεραιότητα να γίνει η Εθνική ο «Εθνικός Πρωταθλητής» στην Ελ-λάδα, στις διεθνείς αγορές και στη γεωγραφική μας περιφέρεια. Έβαλε τους σπόρους για να θερίζουμε, σήμερα, τους καρπούς της ισχυρής, κερδοφόρας, διεθνοποιημένης και ανταγωνιστι-κής Τράπεζας.
Ξεκίνησε χωρίς χρονοτριβές τη διαδικασία εξυγίανσης και μεγέθυνσης της Τράπεζας. Υλο-ποιήσαμε την πρώτη μεγάλη συγχώνευση Εθνικής – Κτηματικής, το 1998.
Ο Θ. Καρατζάς, ο Θ. Πανταλάκης και ο ομιλών από την Εθνική, ο Βασίλης Ράπανος, ο Ν. Μπέρτσος και ο Α. Ταμβακάκης από την Κτηματική. Να ευχηθώ, εδώ, «καλή επιτυχία» στο Βασίλη και στον Απόστολο στα νέα τους καθήκοντα. Καπνίζοντας το γνωστό σε όλους μας πούρο, μία απόλαυση δύο τουλάχιστον φορές την ημέρα, συμφωνήσαμε τους βασικούς όρους της πρώτης μεγάλης συγχώνευσης στην Ελλάδα. Τότε όλοι οι παρευρισκόμενοι θα ενθυμού-νται ότι του είπα: «Διοικητά μου, απόψε γράφουμε ιστορία»!
Έτσι, η Εθνική άρχισε να μεγαλώνει, μπαίνοντας δυναμικά στη στεγαστική πίστη και στη λια-νική τραπεζική, ενώ η συγχώνευση Εθνικής – Κτηματικής τροφοδότησε ένα μεγάλο κύμα συγ-χωνεύσεων και εξαγορών στην Ελλάδα.
Αυτή η συμφωνία διευκολύνθηκε από τη δήλωση του Β. Ράπανου, Προέδρου τότε της Κτημα-τικής και αυριανού Προέδρου της Εθνικής ότι: «εγώ θα παραιτηθώ από Πρόεδρος και δεν ζητώ άλλο αξίωμα διότι αυτό απαιτεί το συμφέρον του Ομίλου και της χώρας».
Με τέτοιες συμπεριφορές και με τέτοιες προσωπικότητες γράφεται, κυρίες και κύριοι, η πραγ-ματική ιστορία της χώρας, από ανθρώπους, που μπορεί να μην ταυτίζονται, ακριβώς, με το ση-μερινό life style της εποχής μας, αλλά που είναι δοκιμασμένοι στο καμίνι της ζωής και της δέ-σμευσης να υπηρετούν αταλάντευτα και με κόστος αρχές και αξίες ακόμα και σε βροχερούς καιρούς».
Προσυπογράφω απολύτως
Φίλιππος Μ.Καλλούδης
Σύντομο βιογραφικό
του Βασ. Ράπανου
Γεννήθηκε στην Κω το 1947. Καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών του Παν. Αθηνών. Πτυ-χιούχος ΑΣΟΕΕ το 1975, Master’s από το Παν. Lakehead του Καναδά (1978). Διδακτορικό από το Παν. Queen’s του Καναδά (1982). Εργάστηκε στο ΚΕΠΕ ως βοηθός και ως ερευνητής. Από το 1992 διδάσκει στο Παν. Αθηνών, Οικονομική ανάλυση και Δημόσια Οικονομική. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι στο χώρο της φορολογίας, του ρόλου του κράτους στην οικονομία γενικότερα και τα οικονομικά της Ε.Ε. και του ευρώ. Σύμβουλος στο Υπ. Οικονομι-κών, στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην Ε.Ε. και Αναπληρωτής Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ. Από το 1995 έως το 1998 Υποδιοικητής και μετά Διοικητής της Κτημα-τικής μέχρι το 1998. Την περίοδο 1998-2000 Πρόεδρος του ΟΤΕ. Από το 2000 έως το 2004 Πρόεδρος του Σ/λίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων. Από το 2007 έως το 2009 Επιστημονι-κός συνεργάτης του ΙΟΒΕ. Από το 2009 έως σήμερα Πρόεδρος της Εθνικής και της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών.

Δεκτές οι προτάσεις Κρεμαστινού για βελτίωση των νοσ/μείων


Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, επί του νομοσχεδίου του με τίτλο «Διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα υγείας», υπό την προεδρία του καθ. Δ. Κρεμαστινού.
Σημειώνεται ότι οι προτάσεις που υπέβαλε ο κ. Κρεμαστινός όσον αφορά τα Δωδεκάνησα έγιναν δεκτές. Συγκεκριμένα:
• Εντάσσονται στη Γ’ Ζώνη τα μεγάλα νησιωτικά νοσοκομεία και λύνεται το θέμα των εφημεριών και της πληρωμής τους, με τη σύμφωνη γνώμη και του Υπ. Οικονομικών.
• Οι αγροτικοί γιατροί στη λήξη της θητείας τους θα παραμένουν στη θέση τους έως ότου αναλάβει υπηρεσία ο νόμιμος αντικαταστάτης του.
Οσον αφορά την πρόταση να δοθεί το δικαίωμα στα νοσηλευτικά ιδρύματα ,να προσλαμβάνουν επί συμβάσει ιατρικό προσωπικό σε περίπτωση που οι προκηρύξεις για συγκεκριμένες ειδικότητες αποβαίνουν άγονες, ο κ. Λοβέρδος, υποσχέθηκε ότι θα δοθεί για επεξεργασία στις Υπηρεσίες του Υπουργείου.

Π. Θαλασσινός (για το Λιμενικό Ταμείο): ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΣΕ ΕΡΓΑ – ΤΑΧΥΤΗΤΑ – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ.


Η πρόσφατη συνεδρίαση του Λιμενικού Ταμείου ήρθε να επιβεβαιώσει αυτό που εδώ και καιρό επισημαίνουμε.
Η Δημοτική Αρχή αφενός «τα έδωσε όλα» για να πάρει τις εκλογές διακηρύσσοντας ότι «θα τα κάνει όλα τούμπα» κατά την προσφιλή έκφραση του κ. Καϊσερλη αφετέρου δεν έχει κανένα προγραμματισμό για το πως θα πορευτεί, κανένα σχεδιασμό για το μέλλον του νησιού μας.
Για την πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ αξίζει να σημειώσουμε τα παρακάτω:
ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΑ ΕΡΓΑ
Από ίδιους πόρους τα συνεχιζόμενα έργα είναι 450.000,00 ευρώ. Τα Νέα Έργα είναι 5.000 ευρώ.
Δηλαδή το όραμα της σημερινής Δημοτικής Αρχής περιλαμβάνει στο Λιμενικό Ταμείο ΝΕΑ ΕΡΓΑ 5.000 ευρώ.
Τα νούμερα είναι αμείλικτα.
Κανένας Σχεδιασμός. Καμία Προοπτική.
Απλά συνεχίζουν την δουλειά και τα έργα της προηγούμενης Διοίκησης.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι παρά τις λεκτικές κορώνες του Δημάρχου Κω κ. Καΐσερλη για παύση της διαδικασίας της μελέτης για «Βελτίωση Επέκταση Λιμενικών Εγκαταστάσεων Καμαρίου Κεφάλου νήσου Κω» η διαδικασία συνεχίζεται δικαιώνοντας ακόμα μία επιλογή μας.
ΝΕΟ ΛΙΜΑΝΙ
Με θλίψη διαπιστώσαμε ότι για το μεγάλο αναπτυξιακό ζήτημα του Νέου Λιμανιού δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για το έτος 2011 γεγονός που σημαίνει ότι ένας χρόνος θα πάει χαμένος με ότι αυτό συνεπάγεται στα προβλήματα που δημιουργεί η λειτουργία των υφιστάμενων λιμανιών στη ζωή των κατοίκων και των επισκεπτών.
Η ΤΕΝΤΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ
Επιβεβαιώνεται πλήρως η θέση της προηγούμενης Διοίκησης για την απομάκρυνση του στεγάστρου από το συγκεκριμένο χώρο.
Παρά την προσπάθεια που έγινε να διαστρεβλωθεί η πραγματικότητα από συγκεκριμένους «κύκλους» η απόφαση του Δ. Σ. να γίνει διαγωνισμός για την απομάκρυνση της τέντας, από το συγκεκριμένο σημείο, δικαιώνει τις επιλογές μας.
Η προηγούμενη Διοίκηση με τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες της κατάφερε:
1. Να πιστοποιήσει το Λιμάνι της Κω σύμφωνα με τον Κώδικα Ασφαλείας ISPS.
2. Να δημιουργήσει τις απαραίτητες υποδομές.
3. Να επισκευάσει με τρόπο τεχνικά άρτιο τον δρόμο του κάστρου που αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα εξαιτίας της εργολαβίας του ΥΠ.ΕΧΩΔΕ.
4. Να προμηθευτεί κλιματιστικά για την εύρυθμη λειτουργία της αίθουσας επιβατών και ελέγχου διαβατηρίων τα οποία απομένει στην νέα διοίκηση απλά να τα τοποθετήσει.
5. Να προμηθευτεί σύγχρονο σύστημα ελέγχου (check-in) για τους επιβάτες που διακινούνται από και προς Τουρκία, το οποίο απλά πρέπει να τεθεί σε λειτουργία το επόμενο διάστημα.
6. Να έχει έντονη και διαρκή παρουσία σε όλα τα μεγάλα διεθνή γεγονότα για τον τουρισμό Κρουαζιέρας με αποκορύφωμα την ένταξη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου στις 2\12\2010 στην Medcruise το μεγάλο δίκτυο λιμανιών και προώθησης της κρουαζιέρας.
Επειδή την δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε δεν μπορούμε να χάνουμε άλλο χρόνο, η δε τουριστική περίοδος είναι προ των πυλών, απαιτείται πολύ δουλειά.
Η Δημοτική Αρχή οφείλει να σταματήσει να παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια, να εγκαταλείψει τις δουλειές του ποδαριού και να συνεχίσει την σκληρή, ουσιαστική και παραγωγική προσπάθεια της δημοτικής αρχής Κυρίτση.
Άλλωστε η σύγκριση των διοικήσεων γίνεται πάντα στην ταχύτητα, την αποτελεσματικότητα και την παραγωγή έργου.
Παναγιώτης Ν. Θαλασσινός
Μέλος ΔΣ Δημ. Λιμενικού Ταμείου Κω

Η 3η ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΚΩ 10-13/6 ΜΕ ΘΕΜΑ: ΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ΘΕΟΙ ΚΑΙ ΑΓΙΟΙ – ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΑ


Με την οργανωτική ευθύνη του Ιπποκρατείου Ιδρύματος και χορηγός της APIVITA θα γίνει και φέτος στο νησί μας η 3η Αμφικτιονία Εταιρειών και Σ/γων Ιστορίας Ιατρικής και Ηθικής Δεοντολογίας από 10-13 Ιουνίου στο ΔΙΙΚ.
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, στις εργασίες της Αμφικτιονίας αναμένεται να συμμετάσχουν διακεκριμένοι επιστήμονες, με τους οποίους ήδη ο Πρόεδρος του ΔΙΙΚ κ. Γερουλάνος είναι σε επαφή για να ασχοληθούν με την πλούσια θεματολογία της φετινής συνάντησης.
Την οργανωτική ευθύνη έχει το Δ.Σ. του ΔΙΙΚ, που αποτελείται από τους παρακάτω:
Επίτιμος Πρόεδρος: Χρήστος Μόσχος
Πρόεδρος: Στέφανος Γερουλάνος
Αναπληρωτής Πρόεδρος: Αριστοτέλης Παυλίδης
Γραμματέας: Νίκος Μανούσης
Αναπληρωτής Γραμματέας: Μανώλης Καβουκλής
Ταμίας: Γιάννης Ιωαννίδης
Μέλη: Σωτήρης Πράπας
Μηνάς Μαστρομηνάς
Ex officio: Δήμαρχος Κω, Κωνσταντίνος Καΐσερλης
Ex officio: Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Κω, Γεώργιος Τάλαρος
ΠΟΙΟΙ Σ/ΓΟΙ ΚΑΙ
ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΘΑ
ΣΥΜΠΡΑΞΟΥΝ ΦΕΤΟΣ
• Ιπποκράτη 2500 χρόνια
• Τμήματα Ιστορίας και Ιατρικής και Ηθικής Δεοντολογίας Ελληνικών Πανεπιστημίων
• Εταιρεία Στρατιωτικής Ιατρικής
• Πανελλήνια Εταιρεία Ιστορίας της Ιατρικής
• Σύλλογο Φίλων Μουσείου Ελληνικής Ιατρικής
• Διεθνή Εταιρεία Ιστορίας της Ιατρικής
• Ελληνική Εταιρεία Ιστορίας της Παιδιατρικής
• Ομιλο Φίλων Ιπποκρατείου Ορκου
• Εταιρεία Διάδοσης Ιπποκρατείου Πνεύματος
• Εταιρεία Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Ιατρικής
• Ομιλο Φίλων του Ιπποκράτη
• Παιήων Μερόπων Κώιος Ιπποκράτης
• Μορφωτικός Σύλλογος Επιστημών Υγείας, Πανεπιστήμιο Κρήτης
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η
ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ
• Ιπποκρατική Ιατρική: Χθες – Σήμερα – Αύριο (Προ-Ιπποκρατική, Ιπποκρατική, Ελληνιστική, Βυζαντινή και Νεώτερη Ιατρική).
• Θεραπευτές θεοί και Αγιοι
• Ασκληπιεία από Ιατρικής και Αρχαιολογικής Πλευράς
• Ηθική και Δεοντολογία
• Φαρμακευτικά Φυτά
• Ιστορία Φαρμακολογίας και Φαρμάκων
• Αγιάσαντες Ιατροί
• Ιατρικά Αναθήματα
• Ιατρικά Παλαίτυπα
• Ιατρική Φιλατελία
• Ιατρική Διαφήμιση
• Ιατρικά Εργαλεία
ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΕΡΙΛΗΨΕΩΝ
Οι περιλήψεις θα πρέπει να υποβληθούν έως τις 21/3/2011 στην γραμματεία του Συνεδρίου μέσω της ιστοσελίδας www.amphictyony2011.gr
ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ: 21/3/11
E-mail: lianae@triaenatours.gr, τηλ. 210-7499.353

Θ. ΒΑΡΚΑΣ: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ Κ.Υ. ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑΣ


Το τελευταίο διάστημα μπορεί να είμαι στεναχωρημένος για αυτά που βιώνουμε στη χώρα μας, στα οικονομικά στα κοινωνικά και φυσικά στα πολιτικά πράγματα, όμως την ίδια ώρα παρηγορούμαι όταν συμπολίτες μας από την Κω αλλά και τα άλλα νησιά υψώνουν τη φωνή τους στα θεσμικά όργανα που συμμετέχουν και στα ΜΜΕ, απαιτώντας λύσεις στα πολλά προβλήματα μας. Δικαιολογημένα θεωρώ ότι στην πρώτη γραμμή είναι τα προβλήματα της υγείας για τα μεγάλα νοσοκομεία της Ρόδου της Κω αλλά και των άλλων περιφερειακών ενοτήτων (πρώην Επαρχεία) που είναι υποστελεχωμένα αλλά και των άλλων μονάδων υγείας όπως των κέντρων υγείας, των αγροτικών ιατρείων κλπ.
ΤΙ ΠΕΤΥΧΑΜΕ
Όταν αναλάβαμε την διοίκηση του Δήμου Ηρακλειδών το 2003 πρώτη προτεραιότητά μας ήταν τα θέματα της υγείας των δημοτών μας, η εξασφάλιση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο του πολυτιμότερου ανθρώπινου αγαθού. Πετύχαμε στο τέλος του 2003 την απόφαση για την σύσταση του ΚΥ της Αντιμάχειας με τον όρο όμως την διάθεση από τον Δήμο μας κτιρίου κατάλληλου γι’ αυτό τον σκοπό. Αφού όμως απορρίφτηκε από την ΤΥ του Υπουργείου Υγείας (που καλέσαμε εμείς στην Κω) η λύση του ανασκευασμένου παλαιού δημοτικού σχολείου της Αντιμάχειας που επισκεύασε ο Δήμος μας παλαιότερα, ψάξαμε για άλλες λύσεις. Καταλήξαμε τελικά στην λύση της αγοράς του κτιρίου του Κέτερινγκ, μιας και η θέση του δίπλα στο διεθνές αεροδρόμιο μας αλλά και επί των επαρχιακών οδών πρόσφερε την καλύτερη δυνατή λύση γι’ αυτό το σκοπό. Πείσαμε αρχικά τον συμπατριώτη μας Υπουργό κ. Παυλίδη για την αναγκαιότητα ύπαρξης του Κ.Υ. στον Δήμο Ηρακλειδών ο οποίος μας βοήθησε στην αγορά του εν λόγω κτιρίου, στις μελέτες που κάναμε στην συνέχεια και φυσικά στην ένταξη του έργου στο τομεακό πρόγραμμα του Υπ.Υγείας στο Γ ΚΠΣ από τον φίλο του νησιού μας Υπουργό κ. Αβραμόπουλο.
ΩΣ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΑΒ
Τελικά το μεγάλο αυτό έργο ανέλαβε η ΔΕΠΑΝΟΜ, αφού παραχωρήσαμε το κτίριο ως προς τη χρήση του στο Υπ. Υγείας για 45 χρόνια, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες και εγκαινιάσθηκε τον Σεπτέμβριο του 2009. Από τότε δυστυχώς παραμένει κλειστό αυτό το στολίδι, το καλύτερο ίσως Κ.Υ. στην χώρα μας, στο νησί του ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ. Βασική μας επιδίωξη ήταν να λειτουργήσει και σαν κέντρο του ΕΚΑΒ, στο κέντρο του νησιού μας δίπλα στο διεθνές αεροδρόμιο της Κω με τις 1,5 εκ. αφίξεις και αναχωρήσεις, στην τέταρτη τουριστική δύναμη της Ελλάδας, ώστε με την ετοιμότητα ασθενοφόρου και την 24ωρη λειτουργία του, να μπορεί να σώζει ζωές χειμώνα – καλοκαίρι προσφέροντας και στον τουρισμό του νησιού μας.
ΘΕΛΕΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ
ΕΣ/ΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ
Είναι εξωφρενικό να σκεφτεί κανείς ότι κανένας από τους υπεύθυνους στο κράτος μας αλλά και στην περιοχή μας δεν σκέφτηκε και δεν κινήθηκε ,τουλάχιστον να φτιαχτεί Οργανισμός εσωτερικής υπηρεσίας, που χωρίς αυτόν δεν μπορεί να προκηρυχτεί καμία θέση στο Κ.Υ.
Επειδή πολλές φορές έχω ζητήσει και κατ’ ιδίαν από τους βουλευτές μας, απ’ όλους τους υπεύθυνους και μέσω των ΜΜΕ φυσικά και δεν είδα να γίνεται το παραμικρό, σκέφτηκα μήπως έπρεπε να απευθυνθώ και στη Ε.Ε., γιατί και με δικά τους χρήματα το φτιάξαμε και για τους ευρωπαίους τουρίστες φυσικά θα είναι πολύτιμο.
ΔΥΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ
Εδώ ακόμη και οι δύο αγροτικοί γιατροί που πετύχαμε μετά από προσπάθεια, να έχουμε στα δύο μεγάλα χωριά μας την Κέφαλο και την Αντιμάχεια που έσωσαν ζωές τείνει να ακυρωθεί στην πράξη. Ισως και οι προσπάθειες του Βουλευτή της Δωδεκανήσου καθηγητή κ. Κρεμμαστινού που προχθές αναφέρθηκε στην συζήτηση στην Βουλή για τις διαρθρωτικές αλλαγές στη υγεία, για τα προβλήματα της στελέχωσης των μονάδων υγείας, όπως και για τα αγροτικά ιατρεία, αλλά και οι επερωτήσεις που έκανε η βουλευτής κα Ιατρίδου για όλες τις μονάδες υγείας του νομού μας αλλά και για το Κ.Υ. της Αντιμάχειας μετά από συνεννόηση που είχαμε μαζί, μπορεί να βοηθήσουν στη λύση του μεγάλου προβλήματος της υγείας.
Η αυτοδιοίκησή μας Α ή Β βαθμού (δήμοι ή περιφέρεια) ίσως περιμένουν να ξεκαθαρίσουν οι ρόλοι τους, ποιος και για τι έχει την ευθύνη, μα το πρόβλημα είναι των συνδημοτών μας και έχουμε όλοι το μερίδιο της ευθύνης μας για να λυθεί. Έτσι όμως όχι μόνο τα δύο σχεδόν χρόνια πέρασαν άκαρπα, αλλά και τα τριάμισι χρόνια της Καλλικρατικής περιόδου θα εξαντληθούν χωρίς αποτέλεσμα, όπως θα εξαντληθούν και τα όρια όλων μας, ιδιαίτερα αυτών που δεν έψαχναν να δουν ποιος έχει την όποια ευθύνη ,που έφεραν αποτελέσματα, τώρα ειδικά με τη μεγάλη κρίση που περνά ο τόπος μας δεν μπορούν να κάνουν κι άλλη υπομονή.
ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΣ/ΜΕΙΟ
Φυσικά μεγάλο ζητούμενο παραμένει η στελέχωση του Νοσοκομείου της Κω, όπως και της Ρόδου, με την συνέχιση βέβαια των προσπαθειών για την ανέγερση του νέου Νοσοκομείου της Κω.
Αυτή θα είναι πράγματι νησιωτική πολιτική αλλά και τουριστική πολιτική που όχι μόνο θα στηρίζει το βασικό ανθρώπινο αγαθό, αλλά και την πολυπόθητη ανάπτυξη, που δεν έρχεται μόνο με την διαφήμιση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού ούτε με τα πολυέξοδα portal. Το νησί του Πατέρα της Ιατρικής και τέταρτη τουριστική δύναμη της χώρας δεν μπορεί να έχει ένα μικρό και υποστελεχομένο νοσοκομείο και ένα κέντρο υγείας που κόστισε σχεδόν 4,2 εκατομμύρια ευρώ κλειστό και να μεταφέρονται πολλές φορές ασθενείς με αγροτικά αυτοκίνητα, σε καρότσες.