Saturday 30 April 2011

Δραματικές οι συνθήκες από την έλλειψη αστυνομικών ΠΡΟΣ ΔΟΞΑΝ ΤΟΥ… ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ


Τα πρώτα σημάδια, των δραματικών καταστάσεων που δημιουργούνται, γενικότερα στην αστυνόμευση του Νησιού και ειδικότερα στις εισόδους (λιμάνι - αερ/μιο- διαβατηριακός έλεγχος) φάνηκαν με τις πρώτες πτήσεις αλλά και τις πρώτες εκδρομές προς και από Τουρκία, όπου η δυσαρέσκεια των διακινούμενων , δεν βγαίνει μόνο φραστικά, αλλά και με διάθεση για επεισόδια, όπως πέρυσι, στην κορύφωση της σαιζόν…
Και είναι απορίας άξιον, πως οι καρεκλοκένταυροι της Αθήνας, προχώρησαν στην… προαγωγή της Κω σε Αστυνομική Δ/νση, εκ των…ενόντων, δηλ. διαλύοντας τις άλλες υπηρεσίες, που ήδη είναι… υποστελεχωμένες.
Με άλλα λόγια, είμαστε για γέλια ή μάλλον για… κλάματα…

Στο Δήμο Κω 63 προσλήψεις


Ο Δήμος Κω ανακοινώνει ότι από 29/4 μέχρι 9/5 θα παραλαμβάνει αιτήσεις πρόσληψης προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου 63 ατόμων.
Οι αιτήσεις με τα απαραίτητα δικαιολογητικά θα διατίθενται από τα γραφεία των Δημοτικών Κοινοτήτων και θα κατατίθενται στο Γραφείο Προσωπικού του Δήμου Κω (Ακτή Κουντουριώτη 7), τηλ. 22420-22326.

Δηλώσεις Κασσάρα στο «ΒτΚ»: ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΧΑΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΣ/ΜΕΙΟ ΤΗΣ ΚΩ…


ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ Η ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ
ΤΟΥ Κ.Υ. ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑΣ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ
2 εκ. ευρώ για τις ανάγκες του νοσ/μείου

Σε καμιά περίπτωση δεν έχει χαθεί το θέμα του νέου νοσ/μείου της Κω. Απλά απεντάχθηκε από τα προγράμματα ΣΔΙΤ και πήγε στο ΕΣΠΑ, όπυ και θα τρέξει ανάλογα με τις γενικότερες συγκυρίες.
Τη δήλωση αυτή έκανε στο «ΒτΚ» ο βουλευτής κ. Κασσάρας, προσθέτοντας ότι το θέμα το παρακολουθεί από κοντά στη ΔΕΠΑΝΟΜ, που έχει και την ευθύνη εξέλιξης του έργου.
Επιπλέον, ο κ. Κασσάρας δήλωσε στο «ΒτΚ» ότι είναι σχεδόν βέβαιος πως μέχρι το τέλος Ιουνίου θα έχει προσληφθεί το αναγκαίο προσωπικό για να στελεχώσει το Κ.Υ. Αντιμάχειας, όπως έγινε στο Κ.Υ. Περιστερίου από τις πιστώσεις του ΚΕΛΠΝΟ.
Τέλος, σε σύσκεψη που έγινε στη Β’ ΔΥΠΕ, αποφασίστηκε η διάθεση ποσού 2 εκ. ευρώ, από τα 20 που είναι προϋπολογισμένα για το νέο νοσ/μείο της Κω, προκειμένου να διατεθούν στις ανάγκες εύρυθμης λειτουργίας του Ιδρύματος αυτή την περίοδο.

Τη Δευτέρα 2/5 στο Νέπτουν οι Γερμανοί Τ.Ο. στο FVW Workshop


Στην Κω οι Γερμανοί συμμετέχοντες στο FVW workshop Στην Κω βρίσκονται σήμερα οι Γερμανοί tour operators και πράκτορες που συμμετέχουν στο FVW workshop. Μαζί τους είναι ο διευθυντής ΕΟΤ Γερμανίας & Αυστρίας κ. Σκορδάς. Η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Rodos Palace το Σάββατο από 09.00 έως 18.00. Η παρουσία τους στη Ρόδο και από την Δευτέρα στην Κω, περιλαμβάνει ξεναγήσεις και ενημέρωση για τον προορισμό με στόχο την καλύτερη γνωριμία και αξιοποίηση εκ μέρους τους.
Διοργανωτές είναι η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και το FVW, ενώ μέγας χορηγός είναι ο ΕΟΤ.
Μεγάλο ενδιαφέρον για τους επαγγελματίες του τουρισμού, ξενοδόχους, τουριστικούς πράκτορες, διευθυντές ξενοδοχείων, στελέχη, τον εμπορικό κόσμο και τους επιχειρηματίες θα έχουν οι τοποθετήσεις των Γερμανών ομιλητών. Θα μεταφέρουν τις τάσεις της αγοράς, τη στρατηγική των τουριστικών οργανισμών και προτάσεις για την καλύτερη παρουσία της Ρόδου και Κω, με στόχο περισσότερες πωλήσεις στη Γερμανία. Είναι μια παραδοσιακή αγορά που πρέπει να στηρίζουμε για να διατηρεί τα υψηλά νούμερα επισκεπτών. Εξάλλου τα νησιά μας είναι πολύ αγαπητά στους Γερμανούς για τον πολιτιστικό πλούτο που διαθέτουν, τη παράδοση, το κλίμα και το περιβάλλον σε συνδυασμό με τη θάλασσα, τα καλά ξενοδοχεία και τις υποδομές.
Τη Δευτέρα θα αναχωρήσουν για την Κω με την Δωδεκάνησος seaways που είναι χορηγός, θα φιλοξενηθούν στο ξεν/χείο Neptune και θα συνεχίσουν τη γνωριμία με τον προορισμό, θα έχουν δε αντίστοιχα, συνάντηση με τους τοπικούς φορείς. Αντίστοιχα στην Κω έχει σχεδιαστεί πολύ καλό πρόγραμμα φιλοξενίας για τις καλύτερες εντυπώσεις.

ΣΕ 8 ΜΗΝΕΣ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ 3.100 ευρώ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ Ο “ΠΕΙΡΑΤΗΣ” ΜΕ ΤΟ “ΤΑΞΙ”


Σε συνολική ποινή 8μηνών και χρηματικό πρόστιμο 3.100 ευρώ, μ’ ανασταλτικό χαρακτήρα, καταδικάστηκε ο Αλβανός ο οποίος συνελήφθη για παράνομη μεταφορά επιβατών από το αεροδρόμιο την Τρίτη.
Για το αδίκημα της παράνομης μεταφοράς επιβατών καταδικάστηκε σε 6 μήνες και χρηματικό πρόστιμο 3.000 ευρώ, ενώ διαπιστώθηκε ότι το δίπλωμα οδήγησης είχε λήξει και του επιβλήθηκαν 2 μήνες κράτησης και χρηματική ποινή 300 ευρώ, όπως επίσης ότι είχε λήξει κι η άδεια παραμονής του, και του επιβλήθηκαν άλλοι 3 μήνες.
Σε δηλώσεις τους, ο Πρόεδρος κ. Ήλιος και ο Γραμματέας των Ταξί κ. Λυβιδίκος, εκφράζουν την ικανοποίηση τους για την απόφαση της Δικαιοσύνης, ξεκαθαρίζοντας προς όλες τις κατευθύνσεις ότι είναι αποφασισμένοι να κυνηγήσουν κάθε παράνομη μεταφορά επιβατών, αποκαλύπτοντας ότι ήδη έχουν προβεί και σ’ άλλες καταγγελίες στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα

ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΜΗΝΥΣΕΙΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΑΝΑΛΗΘΗ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ
H διοίκηση της ομάδας του ΑΟ. Δικαίου και ο Πρόεδρος κ. Θ. Πίτσης διαψεύδει το περιστατικό με το «επεισόδιο» ανάμεσα σε ποδοσφαιριστές της ομάδας και σε θαμώνες καφετέριας, έτσι όπως αυτό είδε το φως της δημοσιότητας, ισχυριζόμενος, ότι αυτοί που έκαναν την καταγγελία, θέλουν μόνο το κακό της ομάδας, ενώ ο Πρόεδρος, υπογράμμισε ότι είναι έτοιμος να προβεί ακόμη και σε μηνύσεις, για τα συκοφαντικά σχόλια σε βάρος της ομάδας, αλλά και του ιδίου.
* Να σημειωθεί ότι, στο όλο περιστατικό ήταν παρών και ο προπονητής της ομάδας, του ΑΟ Δικαίου κ. Γουλόπουλος, ο οποίος προσπάθησε να ηρεμήσει τα πράγματα, ώστε να αποφευχθεί το επεισόδιο, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Thursday 28 April 2011

Επεισόδιο ποδοσφαιριστών του ΑΟ. Δικαίου εις βάρος θαμώνων καφετέριας στο Πυλί


Διαστάσεις έχει πάρει στην τοπική μας κοινωνία, το επεισόδιο που είχαν ανήμερα του Πάσχα, ξένοι ποδοσφαιριστές του ΑΟ Δικαίου, με θαμώνες καφετέριας στο Πυλί. Όπως μας κατήγγειλαν θαμώνες της καφετέριας, που δέχθηκαν επίθεση από τους ποδοσφαιριστές, οι τελευταίοι «ενοχλούσαν» με αισχρά λόγια, για πολλή ώρα ανήλικα κορίτσια, ενώ αργότερα επιτέθηκαν και χτύπησαν στο μάτι έναν 32χρονο.
Το σημαντικότερο, όπως μας είπαν, είναι ότι δεν είναι η πρώτοι φορά που οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές και ιδιαίτερα ο ένας, προκαλεί επεισόδιο, ζητώντας ταυτόχρονα από την διοίκηση, να πάρει μέρος και να τιμωρήσει παραδειγματικά τους ποδοσφαιριστές.
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΘΥΜΑΤΟΣ
Αναλυτικά η επιστολή που μας έφερε το θύμα της επίθεσης, αναφέρει μεταξύ άλλων:
« Σε μία καφετέρια, που βρισκόμασταν με παρέα, μέσα σε ένα πολύ ωραίο περιβάλλον, με πολύ διασκέδαση, ξαφνικά εμφανίζονται 3 «άνθρωποι» του ΑΟ. Δικαίου. Ηρθαν για να δείξουν ότι μπορούν να πειράζουν οποιονδήποτε, έστω κι αν είναι ανήλικος. Εμείς ως ντόπιοι, μετά από πολλά αισχρά «κοπλιμέντα» εις βάρος των 15χρονων και 17χρονων κοριτσιών, έπρεπε να πάρουμε μέρος, αλλά αυτοί μάλλον δεν ήξεραν να μιλάνε, απλά ήθελαν να δείξουν ότι ξέρουν να παλεύουν…
Αφού η κατάσταση ηρέμησε προς στιγμή και έδωσαν τα χέρια, ήθελαν να το συνεχίσουν οι «νταήδες», με αποτέλεσμα να φωνάξει ο ένας παίχτης, κάποιον από την παρέα να πάνε έξω, για να «λύσουν» την παρεξήγηση, αλλά τελικά απ’ ότι φάνηκε, αυτός στην Πατρίδα του, έχει μάθει να λύνει τις παρεξηγήσεις ύπουλα, με μπουνιά στο μάτι. Και όταν την επόμενη μέρα ρωτήθηκε, ο Πρόεδρός του ΑΟ. Δικαίου κ. Πίτσης, με ποιο δικαίωμα σηκώνει χέρι σε κάποιον άγνωστο, η απάντησή του ήταν «όταν είναι μεθυσμένοι, δεν πρέπει να τους μιλάτε».
Μπράβο και στη διοίκηση της ομάδας που τους στηρίζει και καλεί στα κρυφά συμβούλιο, με τις δικές τους κλίκες, χωρίς να πάρει την γνώμη ανθρώπων που ήταν παρόντες, για να καλύψουν, για άλλη μία φορά το συμβάν…
Τέλος, αντί να ζητήσουν συγνώμη, έστω και δυο μέρες μετά, αυτοί μας βλέπουν και μας φτύνουν. Πείτε μου, αν γινόταν κάτι χειρότερο, θα ζητούσαν συγνώμη απ’ τους γονείς μας;;;
Υ.Γ. Τελικά εμείς φταίμε που τους στηρίζαμε τόσον καιρό αλλά το μόνο που τους αξίζει είναι ΦΤΥΣΙΜΟ!!!!
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ
Η διοίκηση της ομάδας, όπως πληροφορηθήκαμε, κάλεσε έκτακτο συμβούλιο για το συμβάν, καλώντας σε απολογία τον παίχτη (δεν τιμωρήθηκε), ο οποίος ισχυρίστηκε ότι δέχθηκε αρχικά, ο ίδιος επίθεση και αργότερα χτύπησε τον νεαρό, για να προστατεύσει την σωματική του ακεραιότητα.
Η διοίκηση θεωρεί ότι το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις, χωρίς να υπάρχει λόγος, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι αν ήταν ένα επεισόδιο μεταξύ ντόπιων, δεν θα συζητιόνταν ούτε την επόμενη μέρα.
* Να σημειωθεί πάντως ότι, οι ποδοσφαιριστές του Δίκαιου, σε δηλώσεις τους, ζήτησαν συγνώμη από τους φίλαθλους, χαρακτηρίζοντας το περιστατικό «ατυχές», τονίζοντας ταυτόχρονα ότι δεν θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα, ούτε στην ομάδα, αλλά ούτε και στους φιλάθλους της.

Σημ. Συντάκτη: Για το παραπάνω συμβάν, να σημειωθεί ότι έχει γίνει και καταγγελία στην Αστυνομία και απ’ ότι φαίνεται, η υπόθεση θα πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης και αυτή θα κρίνει το πώς έχουν γίνει τα γεγονότα και ποιος λέει την αλήθεια. Αυτό όμως, που έχει σημασία, είναι η διοίκηση της ομάδας, να «πολεμήσει» τέτοια περιστατικά και να δείξει την δέουσα σοβαρότητα, σε περιστατικά βίας, ιδιαίτερα αν προέρχονται από ποδοσφαιριστές της, που μόνο κακό κάνουν στην ομάδα και δηλητηριάζουν την τοπική κοινωνία μας, εις βάρος της ομάδας, γιατί πάνω από κάθε ποδοσφαιριστή και κάθε παράγοντα, σημασία έχει η ομάδα, που δυστυχώς τέτοια γεγονότα, σπιλώνουν την ιστορία της.

Αντιδράσεις Νισυρίων για την απόφαση ίδρυσης εργοστασίου γεωθερμίας από τη ΔΕΗ στο νησί


Ετοιμοι για κινητοποιήσεις είναι οι Νισύριοι μετά τη δημοσίευση σε ΦΕΚ που δίνει πράσινο φως από τον υφ. Ενέργειας κ. Μανιάτη στην εταιρεία ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε. να κατασκευάσει εργοστάσιο γεωθερμίας στη Νίσυρο. Το εργοστάσιο πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2014 και η παραγωγή ενέργειας πρέπει να ξεκινά από τον Ιανουάριο του 2015. Ο πρόεδρος των Νισυρίων Ρόδου κ. Καραγεώργης, μιλώντας στην ΕΡΑ ήταν κάθετος: Δεν πρόκειται να περάσει ένας τέτοιος σχεδιασμός, αφού το σύνολο των Νισυρίων ανά τον κόσμο είναι αντίθετοι! «Να πάνε να το κάνουν όπου θέλουν, όχι στη Νίσυρο! Δεν συνυπάρχουν ΝΑΤΟΥΡΑ και εργοστάσιο.
Με δημοψήφισμα αλλά και με αποφάσεις που έχουμε πάρει είμαστε αντίθετοι σε μια τέτοια προοπτική και δεν πρόκειται να την επιτρέψουμε. Λάθος πόρτα χτυπάνε! Αν θέλουν να φύγουν από τη Νίσυρο να μας το πουν!».

ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ ΓΙΑ 2 ΒΔΟΜΑΔΕΣ


Σήμερα αναμένεται από το Νοσ/μείο Παίδων ένας Καρδιολόγος για να καλύψει τις ανάγκες του Νοσ/μείου μας έως τις 10/5, οπότε και λήγει η νέα αναρρωτική της Καρδιολογικής Κλινικής.

Όταν οι αρμόδιοι του Τουρισμού στον ΕΦΤ δεν ενδιαφέρονται


Την ώρα που η σεζόν ξεκίνησε και το νησί έχει χίλια δυο θέματα που ζητούν λύση, οι αρμόδιοι αιρετοί και εκπρόσωποι φορέων στον ΕΦΤ, αγρόν ηγόρασαν και στην πλειοψηφία τους αδιαφόρησαν να πάνε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. που αναβλήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας…
Κάνουν λάθος όσοι νομίζουν ότι τα προβλήματα του Τουρισμού μπορεί να φορτωθούν στον …κόκορα… Και επειδή ο Τουρισμός δεν μπορεί να μπει στον αυτόματο, καλά θα κάνει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος (που εύλογα εξέφρασε την πικρία του, για τις διάφορες απουσίες), να τους εφιστήσει την προσοχή ότι αν δεν έχουν όρεξη να παραμείνουν και να δουλέψουν στο Δ.Σ. να αφήσουν τη θέση και να κληθούν άλλοι, που θα την τιμήσουν όπως πρέπει…

Aπό εθνικούς πόρους 12,4 εκ. ευρώ σε έργα αποκατάστασης ζημιών από τις πλημμύρες σε Ρόδο και Κω


Ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Φώτης Χατζημιχάλης ανακοίνωσε ότι, μετά από σειρά συντονισμένων προσπαθειών μεταξύ, των αντίστοιχων Φορέων Υλοποίησης, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου και του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας εγγράφηκαν, σε Συλλογική Απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, νέα Έργα, συνολικού Προϋπολογισμού 12,4 εκ ευρώ.
Αναλυτικότερα, εγκρίθηκαν οι εντάξεις και εγγράφηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) έτους 2011, στη Συλλογική Απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, ΣΑΕΠ 067 -μέσω της οποίας χρηματοδοτούνται Έργα από αμιγώς Εθνικούς Πόρους- νέα Έργα που αφορούν σε «Αποκαταστάσεις των Ζημιών από τις Φυσικές Καταστροφές του Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2011», σε νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, ως ακολούθως:
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΟΜΗΝΙΑ ΤΗΣ 28ης /01/2011 ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΡΟΔΟΥ: 2,7 εκ. ευρώ
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ & ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΣΤΗ ΚΩ:
3,87 εκ. ευρώ
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΘΕΟΜΗΝΙΕΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
1,54 εκ. ευρώ
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΘΕΟΜΗΝΙΑ
ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ – ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ ΝΗΣΟΥ ΡΟΔΟΥ:
4.27 εκ ευρώ
ΣΥΝΟΛΟ 12,38 εκ. ευρώ.

Wednesday 27 April 2011

Μεγάλη επιτυχία και φέτος στον φιλικό αγώνα επίλεκτων - κρατούμενων στις φυλακές


Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε και φέτος, το Μεγάλο Σάββατο, από το «Ράδιο Τζερώνε», ο φιλανθρωπικός αγώνας ποδοσφαίρου, ανάμεσα στους επίλεκτους Κω και τους κρατούμενους.
Πολλοί ήταν οι φίλαθλοι που παρακολούθησαν το παιχνίδι, δίνοντας το μήνυμα, ειδικά αυτές τις μέρες, σ’ αυτούς που στερούνται το πολύτιμο αγαθό της ελευθερίας, ότι δεν είναι στο περιθώριο, αφού κάποιοι απ’ αυτούς θα είναι πάντα δίπλα τους.
ΕΥΚΟΛΗ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΟΥΧΩΝ
Στον αγωνιστικό χώρο τώρα, οι κρατούμενοι ήταν καλύτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και δίκαια επικράτησαν 15-9 των επίλεκτων Κω, που παρουσιάστηκαν φέτος με πολλές ελλείψεις.
Για την ομάδα των επίλεκτων πέτυχε 4 γκολ ο Π. Καϊσερλης, 3 ο Γ. Τσιρπανλής, 1 ο Σ. Μπαραχάνος και 1 ο Γ. Νικητιάδης:
Η σύνθεση των Επίλεκτων: Γ. Νικητιάδης, Γ. Ιωαννίδης, Μ. Κεφαλιανός, Δ. Φουρλης, Π. Κεφαλιανός, Σ. Μπαραχάνος, Α. Πήτας, Γ. Τσιρπανλής, Γ. Βαλαώρας.
* Μετά το τέλος του αγώνα, τιμήθηκαν από τον διοργανωτή Τζερώνε, ο Αντεισαγγελέας Εφετών κ. Οικονόμου (εκ των πρωτεργατών του συγκεκριμένου αγώνα), το «ΒτΚ» για τα 36 χρόνια του και ο Υφυπουργός κ. Νικητιάδης, ενώ και ο διευθυντής των φυλακών κ. Καραθάνος, τίμησε τον Τζερώνε για την προσφορά του, στον συγκεκριμένο αγώνα.

ΝΙΚΗΤΗΣ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΓΟΥΝΑΡΗΣ ΣΤΙΣ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΕΣ ΠΥΛΙΟΥ






Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η χάρη του Αϊ Γιώργη του Καβαλάρη στο Πυλί, παρουσία του Μητροπολίτη, του Υφ. Τουρισμού κ. Νικητιάδη, του Βουλευτή κ. Ζωίδη, του Δημάρχου, του τ. Υπουργού κ. Παυλίδη, του Ταξιάρχου και εκπροσώπων Φορέων. Εκατοντάδες προσκυνητές, προσήλθαν και φέτος για να παρακολουθήσουν από κοντά το έθιμο των Ιπποδρομίων. Στις εκδηλώσεις όπου συμμετείχαν περισσότεροι από 25 αναβάτες, πρώτος αναδείχθηκε ο Κ. Γούναρης, δεύτερος ο Κ. Πλάτσης, 3ος ο Μ. Κορφιάς και 4ος ο Σ. Πίτσης.
Αναλυτικά οι κούρσες:
1η : Μ. Κορφιάς, Π. Καραολάνης, Γ. Ξενικός, Π. Βερούτας
2η: Δ. Πέτσαλης, Π. Ξενίκας, Κ. Γιακαλής
3η: Κ. Πλάτσης, Δ. Τσαμπουνιάρης, Κ. Σπανός, Γ. Λαδικός
4η: Κ. Γούναρης, Σ. Βερούτας, Γ. Βερούτας, Σ. Κάννης
5η: Σ. Πίτσης, Μ. Ατσαλάκης, Π. Λαδικός, Κ. Χατζηκαλύμνιος
6η: Μ. Σαμαράς, Μ. Σαμαράς, Ν. Τσατσακλάς, Γ. Παπασεβαστός, Γ. Πίτσης
1η Ημιτελική: Κ. Πλάτσης, Μ. Κορφιάς, Δ. Πέτσαλης
2η Ημιτελική: Κ. Γούναρης, Σ. Πίτσης, Μ. Σαμαράς
Τελική κούρσα: 1) Κ. Γούναρης, 2) Κ. Πλάτσης, 3) Μ. Κορφιάς,, 4) Στάθης Πίτσης
* Την ομάδα περιφρούρισης (υπεύθυνη για την ομαλή διεξαγωγή των ιπποδρομίων): αποτελούσαν οι: Π. Δρόσος, Σ. Δρόσος, Γ. Δρόσος, Η. Ζήκας, Μ. Ιντζιρλής, Κ. Διαμαντής, Δ. Σαμαράς, Γ. Ξενικας, Μ. Χατζηκαλύμνιος, Μ. Βλάχος, Α. Διαμαντής, Ν. Βερούτας, Σ. καμπουράκης, Μ. Νέσκες.
Στην παρέλαση αλόγων συμμετείχαν οι: Μ Ζήκα, Κ. Ζήκας, Ν. Παρβάκης, Α. Γούναρη, Ν. Γούναρη, Δ. Γούναρη, Μ. Συντιχάκης, Ν. Σπανός, Άντζελα, Γ. Κασσιώτης, Χ. Ξενικού, Μ. Χατζηκαλύμνιος, Ε. Χατζηδημήτρη, Κ. Παπανικολάου, Μ. Καμπουράκης, Μ. Σαμαράς,
* Μικροατυχήματα δημιουργήθηκαν στις φετινές ιπποδρομίες, όταν στην διάρκεια της κούρσας το άλογο του Κ. Σπανού, πλησίασε την εξέδρα των επισήμων και συγκρούστηκε με τον ραδιοφωνικό παραγωγό Πάρη Λαδικό, χωρίς όμως να πάθει το παραμικρό. Επίσης, μετά το πέρας των ιπποδρομιών και ενώ όλα τα άλογα πήγαιναν για τις απονομές, αρκετός κόσμος τα περικύκλωσε (αν και έγιναν οι σχετικές προειδοποιήσεις να παραμείνει ο κόσμος στις θέσεις του) με αποτέλεσμα ένα άλογο να χτυπήσει έναν νεαρό 25 ετών, ο οποίος για προληπτικούς λόγους, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι δεν είχε τίποτα το ανησυχητικό

Saturday 23 April 2011

Νεαρή Αλβανίδα στο λιμάνι με 5 κ. χασίς στην τσάντα


Χασίς με τη …σέσουλα επιβεβαιώνεται και πάλι ότι διακινείται στο νησί, ύστερα από τη σύλληψη στο λιμάνι μιας 22χρονης Αλβανίδας, ώρα 7 το πρωί της Πέμπτης, μόλις βγήκε από το “Blue Star”, γιατί στα μπαγάζια της είχε 5.144γρ. χασίς με φούντα. Προφανώς η ποσότητα θα …εξυπηρετούσε «μερακλήδες» της περιοχής…
ΣΥΛΛΗΨΗ
ΜΑΡΜΑΡΑ
Μετά από καταγγελία, συνελήφθη 49χρονος συμπατριώτης μας που διατηρεί εργαστήριο μαρμάρων στη Μεσαριά, γιατί από τα 600 κομμάτια μαρμάρου τα 200 περίπου εκτιμήθηκε από αρχ/γο ότι πιθανότατα εμπίπτουν στο νόμο περί αρχαιοτήτων. Η υπόθεση διερευνάται με την καταγραφή και την αξιολόγηση των μαρμάρων για να διαπιστωθεί το νόμιμον ή μη της κατοχής τους, αλλά και εκείνα που βρέθηκαν κτισμένα σε σπίτι ή σε τζάκια.

ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ


Ξανά στην επικαιρότητα το θέμα της κανονικής ροής των εξετάσεων για την απόκτηση άδειας οδηγού στην Κω, μετά τις εμπλοκές στο σύστημα των εξεταστών από το πρόγραμμα «Διαύγεια» που οδήγησε στη διακοπή των εξετάσεων από 14/4 και μέχρι τα μέσα Μαΐου.
Σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου των Εκπαιδευτών κ. Ν. Πρέντζα, η κανονική ροή των εξετάσεων είναι 150 άτομα, αλλά τελευταία έπεσε στα 60, με αποτέλεσμα να υπάρχει …«ουρά» 400 ατόμων στην αναμονή των εξετάσεων.

Στον Αϊ-Γιώργη ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΑΛΟΓΩΝ


Η Οργανωτική Επιτροπή Εορτής Αγ. Γεωργίου Πυλίου έχοντας την αρμοδιότητα διεξαγωγής των εκδηλώσεων του πατροπαράδοτου εθίμου των αλόγων, σας προσκαλεί την Δευτέρα 25/4, μετά το πέρας της Δοξολογίας, να τιμήσετε με την παρουσία σας την αναβίωση του εθίμου. Επίσης το Μ. Σάββατο 23/4 θα γίνει δοκιμαστική παρέλαση.

Γραμμή Θεσ/νίκη Δωδ/σα και αγωνία των ξεν/χων…


Πελαγοδρομούν και πάλι φέτος για την πολύπαθη ακτοπλοϊκή γραμμή Θεσ/νίκη – Δωδ/σα. Αγνωστο παραμένει εάν και πως και πότε και με τι πλοίο θα γίνει η θερινή επιδοτούμενη σύνδεση, με αποτέλεσμα ακόμα και οι όποιοι Βορειοελλαδίτες θέλουν να αποτολμήσουν να κατέβουν στα νησιά, να μην μπορούν να προγραμματίσουν - αν δεν χάνονται οριστικά -, γιατί δικαίως επιλέγουν άλλες περιοχές…
Επιπλέον, υπάρχει και το «πακέτο» του κοινωνικού τουρισμού, που η καθυστέρηση ανακοίνωσης των δρομολογίων κάνει άνω – κάτω και τους ενδιαφερόμενους να ταξιδέψουν, αλλά και τους μικροξενοδόχους μας, που έχουν συμβόλαια και τώρα έχουν το πρόβλημα να τα κρατήσουν ή να δώσουν τα κρεβάτια τους σε άλλους που τα ζητάνε!
Και βέβαια, για τα θέματα αυτά θα περιμέναμε ότι θα τρέχουν οι βουλευτές μας, όμως τουλάχιστον εμείς δεν βλέπουμε κάτι τέτοιο…

Wednesday 20 April 2011

Ο αγώνας μπάσκετ επίδειξης ανάμεσα στον Ιπποκράτη και στο ΚΔΑΠ -ΜΕΑ


ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΖΩΗΣ
Απέδειξαν ότι αξίζον την στήριξή μας


Με απόλυτη επιτυχία, διοργανώθηκε την Κυριακή, στο κλειστό γυμναστήριο, ο αγώνας μπάσκετ επίδειξης με τη συμμετοχή των τμημάτων ακαδημιών του Ιπποκράτη και του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης για άτομα με ειδικές ανάγκες (ΚΔΑΠ ΜΕΑ.) Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε διαγωνιστικά παιχνίδια επίδειξης, με έπαθλο τη χαρά της συμμετοχής, της συνεργασίας και της κοινωνικοποίησης, αποδεικνύοντας σε όλους και υπενθυμίζοντάς μας, ότι όπως στον αθλητισμό, έτσι και στη ζωή, το «θέλω» σημαίνει και «μπορώ».
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, τόσο στον Ιπποκράτη, όσο και στο ΚΔΑΠ ΜΕΑ, αλλά και στην ΚΕΔΗΚ, γι’ αυτή την εξαιρετική εκδήλωση, που απέδειξε ότι ο αθλητισμός, δεν αποτελεί μόνο μια ευκαιρία για παιχνίδι και συνεργασία, αλλά αποτελεί ένα πολύ χρήσιμο μέσο, για να μάθει ένα άτομο με κάποια αναπηρία, τα φυσικά του όρια και να αντιληφθεί την έννοια της φυσικής κατάστασης, που μπορεί να παραμελεί, εάν παραμένει προσκολλημένο στο άμεσό του περιβάλλον. Δεν πρέπει να παραβλέπεται η αλήθεια, ότι η απόσυρση και η παθητικότητα οδηγούν σε περαιτέρω αναπηρία.
Θα πρέπει, ακόμη, να αναφέρουμε ότι η ενασχόληση, αλλά και η παρακολούθηση, αθλητικών δραστηριοτήτων από ΑΜΕΑ, δίνει στο άτομο την ευκαιρία να ανακαλύψει νέες ικανότητες και δεξιότητες, τόσο του ιδίου, όσο και των άλλων και αυτό δημιουργεί νέες προοπτικές. Επιπροσθέτως, ο αθλητισμός αποτελεί και ένα νέο και διαφορετικό θέμα συζήτησης για την οικογένεια και το περιβάλλον του ατόμου, ενώ δίνει στο ίδιο πληροφορίες και γνώσεις για την υπάρχουσα κατάσταση, τα δικαιώματα που έχουν και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία.
Οι συνθεέσεις:
Ομάδα «ΘΕΛΩ» (Κ. Παπαδοπούλου): Γ. Βαλαβάνης, Χ. Σαρρής, Σ. Καραϊσκος, Θ. Προύντζος, Μ. Αλαβέρα, Ε. Μποϊτέλ, Γ. Μαστρομηνάς, Μ. Σμάλλης, Β. Νέσκε, Ν. Αντωνόπουλος, Κ. Βλάσης, Δ. Κοκκινοβασίλης, Δ. Κόγκας, Θ. Χατζηνικολάου

Ομάδα «ΜΠΟΡΩ» (Κ. Χατζηδαυίδ): Α. Αφσαρίδη;, Ε. Δερβίση, Γ. Μπαλαλής, Α. Σκούφης, Η. Κυροχρήστος, Α. Μπίλλης, Ν. Τριανταφύλου, Μ. Δεμερτζή, Σ. Χατζαντώνης, Σ. Γρύλλης, Ο. Χλαπάνης, Χ. Γερογιάννης, Γ. Ζουμπουλίκος, Ν. Εξαρχοπούλου, Χ. Παπουτσαλάκης, Α. Μαστροκόλιας

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Σ/ΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΥΛΙΟΥ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑΣ



Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Πυλίου «Αναξίκλεια», όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, πραγματοποίησε επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους του Νησιού μας.
Επισκέφτηκαν το κάστρο της Αντιμάχειας και την Βυζαντινή εκκλησία του Αγίου Στεφάνου στην Κέφαλο. Το Δ.Σ. του Σ/γου ευχαριστεί τον Διευθυντή του Δημ. Σχολείου Πυλίου κ. Κώστα Ανεθρεπτάκη, για την πολύ καλή ξενάγηση που έκανε.
Επίσης ευχαριστεί τον Δήμο μας για την παραχώρηση ενός λεωφορείου, τον οδηγό κ, Θωμά Καράθωμα και όλους όσοι μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Tuesday 19 April 2011

Κινητοποιήσεις Αστυνομικών για την Αστ/κή Δ/νση της Κω


Την πρώτη της εύστοχη κινητοποίηση έκανε τη Δευτέρα στην Κω η Ενωση Αστυνομικών Δωδ/σου, διαμαρτυρόμενη για τον τρόπο και το χρόνο που έκανε την 2η Αστ/κή Δ/νση της Κω, δηλ. προχώρησε στην …αναβάθμιση της Υποδ/νσης, χωρίς να υπάρχει η ανάλογη δύναμη για τις ανάγκες της.
Πιο συγκεκριμένα, η σύνθεση της Αστ/κής Δ/νσης προβλέπει 281 άτομα, και τώρα υπάρχουν 150. Υπενθυμίζεται μάλιστα ότι πέρυσι από τους 1.200 δόκιμους αστυνομικούς στη Δωδ/σο έστειλαν 5, εκ των οποίων μόνον 1 στο νησί μας.
Σε δηλώσεις του ο αντ/δρος των αστυνομικών κ. Αντώνης Κυδωνάκης, εύστοχα υπογραμμίζει τις όλο και μεγαλύτερες ανάγκες σε αστυνομικούς, λόγω της αύξησης του τουριστικού ρεύματος.
Στα αιτήματά τους κυριαρχούν οι ανάγκες άμεσης στελέχωσης όλων των τμημάτων και κυρίως των διαβατηριακών ελέγχων, η ικανοποιητική και έγκαιρη κάλυψη των αναγκών από τους δόκιμους αστυνομικούς της Σχολής, η προκήρυξη έκτακτων μεταθέσεων για τις νεοϊδρυθείσες υπηρεσίες όπως Τμήμα Τροχαίας Κω, Α.Τ. Ηρακλειδών κ.ά. αποσπάσεις αστυνομικών σε Δ/νσεις που επιθυμούν την ίδρυση Τμήματος Δίωξης Λαθρομεταναστών από συνοριοφύλακες σε Ρόδο και Κω κ.ά.

Νέα σύγχρονη ιχθυόσκαλα στο λιμάνι του Bodrum


Μέσα σε ένα μήνα ο Δήμος του Bodrum τοποθέτησε πλωτή εξέδρα μέσα στο λιμάνι του Πετρουμιού με υπερσύγχρονους ανοξείδωτους πάγκους και ψυγεία για τις ανάγκες τα ων αλιέων της περιοχής.

Συνταξιοδοτήθηκε ο Δ/ντής του Συνεταιρισμού κ. Θεοδώρου


Το Σάββατο 16/4 συνήλθαν τα μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πόλεως Κω, κ. Μ. Φεσσάρας, Δ. Τριανταφύλλου, Ι. Μαρκάκης, Χ. Γιαρέν Χουσεΐν και Ν. Καρακιόζης σε συνεδρίαση, με θέμα παράδοση αρμοδιοτήτων και υποχρεώσεων του Διευθυντή κ. Θεοδώρου Ευθύμιου στο Δ.Σ. λόγω συνταξιοδότησής του.
Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. κατόπιν συζήτησης ωρίμου σκέψεως αποφάσισε ομόφωνα ότι θα πρέπει ο απερχόμενος Διευθυντής να παραδώσει το ταμείο επίσημα στη Δ/νση έως 5/5.
Επίσης του αφαιρείται κάθε αρμοδιότητα που είχε έως και σήμερα λόγω συνταξιοδότησης. Παραμένει όμως στη διάθεση του Δ.Σ. για υποθέσεις που αφορούν οικονομικές εκκρεμότητες, κτηματικές, προς Τράπεζες και προς τρίτους.

Καλύμνιος αντιδήμαρχος στο Τάρπον Σπρινγκς


Εφυγε από τη γενέτειρά του, την Κάλυμνο, σε ηλικία 14 ετών, για την Αμερική με τον πατέρα του, που ήταν σφουγγαράς. Εγκαταστάθηκαν στο Τάρπον Σπρινγκς της Φλόριδα, όπου ζει εδώ και 43 χρόνια.
Ο λόγος για τον Κρις Αλαχούζο, ο οποίος είναι ο πρώτος γεννημένος στην Ελλάδα ομογενής, που αναλαμβάνει καθήκοντα αντιδημάρχου του Ελληνικού Χωριού ή της «Πόλης των Θεοφανείων», όπως είναι πιο γνωστό στους ξένους το Τάρπον Σπρινγκς.
Ο κ. Αλαχούζος είναι ανώτερο στέλεχος μεγάλης εταιρείας τηλεπικοινωνιών “Vierizon” και βετεράνος των Αμερικανών Πεζοναυτών.
Ο κεντρικός παραλιακός δρόμος της πόλης φέρει την ελληνική ονομασία «Λεωφόρος Δωδεκανήσου».
Στο Τάρπον Σπρινγκς, των 26.000 κατοίκων, ζουν 5.000 ομογενείς, από τους οποίους οι 3.500 είναι Καλύμνιοι στην καταγωγή.

Απάντηση Τρούμπη προς Αλαχιώτη: ΠΩΣ ΑΠΟ «ΚΑΛΟΣ» ΕΓΙΝΑ «ΚΑΚΟΣ» ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΡΥΤΑΝΗΣ;…


Κύριε Διευθυντά,
Με έκπληξη ενημερώθηκα μέσω τρίτων για τις αναφορές στο πρόσωπο μου σε άρθρο του συναδέλφου κ. Αλαχιώτη. Είναι προφανές ότι δεν αντιστοιχεί στο "προσωπικό μου κοσμοείδωλο", η σκιαμαχία περί ερμηνειών και παρερμηνειών πράξεων και προσπαθειών αμφοτέρων. Οι προσπάθειες, τα κείμενα, τα γραπτά και οι αποφάσεις μένουν και είναι δημόσιες. άρα αξιολογήσιμες από τους ενδιαφερόμενους. Ο αναγνώστης δύναται να αξιολογήσει το κίνητρο, την ανιδιοτέλεια ή την ιδιοτέλεια όλων. Και να κρίνει!
Επίσης, δεν αντιστοιχεί στην "προσωπική αισθητική" μου η παράλειψη να ενημερωθεί κάποιος από το συγγραφέα για επερχόμενη δημόσια επίκριση, ακόμα κι όταν αυτή εγγίζει τα όρθια της ανοικειότητας, ώστε να είναι προετοιμασμένος να χειρισθεί την ψυχολογική, αν μη τι άλλο, επίπτωση από το άδικο και ανυπόστατο του χαρακτήρα της. Ώστε να αποφασίσει ο ίδιος εάν πρέπει να διαβάσει, να απαντήσει, ή ότι άλλο. Το μόνο που έχω να πω είναι, αν και δεν εκπλήσσομαι πλέον γνωρίζοντας ανθρώπους και πράγματα εκ των υστέρων, ότι είναι εντυπωσιακό το πώς επετεύχθη αυτή η μεταστροφή: πώς από «καλός» έγινα «κακός», τώρα που δεν είμαι πια πρύτανης. Περίεργο πράγμα! Είμαι όμως βέβαιος ότι εσείς ως γνώστης των καταστάσεων, της ιστορίας και των ανθρώπων, θα έχετε κάποιαν ερμηνεία...
Τέλος, για εμένα, όπως γνωρίζετε, η δημιουργία της Σχολής Επιστημών της Υγείας δεν είχε να προσφέρει τίποτα άλλο, στο όποιο επίπεδο, από την περαιτέρω ενίσχυση της ακαδημαϊκής και κοινωνικής παρουσίας και ρόλου του Πανεπιστημίου μου στο ζωτικό του χώρο. Το σκεπτικό, οι αναφορές και η στόχευσή της, έχουν άλλωστε σαφέστατα περιγραφεί σε συνέντευξη μου, που είχατε την καλοσύνη να δημοσιεύσετε στην εφημερίδα σας. Τα περί υπόκρυφου σχεδίου διείσδυσης της ομοιοπαθητικής -όπως υποννοείται- είναι τουλάχιστον αστειότητες, για να μη χρησιμοποιήσω άλλη έκφραση, όταν οι αποφάσεις της Συγκλήτου ήταν σαφείς ως προς το μοντέλο στρατηγικής ανάπτυξης που πρότεινε. Μπορούν, άραγε, όλοι οι εύκολοι στην πέννα, να ισχυρισθούν το ίδιο;
Τι κρίμα!
Καλή Ανάσταση!
Α.Τρούμπης

Saturday 16 April 2011

Εκθεση μαθητών της Μ. Βαμβακούση υπέρ των πληγέντων στην Ιαπωνία


ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΛΑΚΗ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΥ!
Ενθουσιώδη υποδοχή βρήκε η πρόταση της γνωστής αγιογράφου κ. Μαίρης Βαμβακούση – Βαλσάμη στους 120 μαθητές της, για μια έκθεση στην οποία τα έσοδα από την πώληση των έργων τους θα πάνε υπέρ των πληγέντων απ’ το τσουνάμι της Ιαπωνίας. Ηδη την πρόταση έκανε δεκτή η Πρεσβεία της Ιαπωνίας, όμως το πιο εντυπωσιακό είναι ότι την πρότασή της βρήκε ενδιαφέρουσα ο κ. Λάκης Λαζόπουλος, που της ζήτησε η έκθεση αυτή να παρουσιαστεί από την εκπομπή του «Αλ Τσαντήρι»!

ΞΕΠΕΡΑΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΟΞΥΜΜΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΠΟΥ ΖΗΤΗΘΗΚΕ Η ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΤΗΣ


Σε φάση εξομάλυνσης των προβλημάτων που είχε στις πληρωμές των οφειλετών της, μπήκε η Εταιρεία που είχε ζητηθεί να κηρυχθεί σε πτώχευση από προμηθευτή των Αθηνών. Ηδη οι περισσότεροι έχουν εξοφληθεί ή πήραν ένα μεγάλο μέρος από τα χρήματά τους.

ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ 30 ΤΟΝΟΥΣ ΚΛΕΜΜΕΝΟ ΧΑΛΚΟ ΣΤΗΝ ΚΩ!


Σε αναζήτηση μιας τουλάχιστον νταλίκας με 30 τόνους κλεμμένου χαλκού βρίσκονται οι Διωκτικές Αρχές, ύστερα από πληροφορίες ότι όλες οι κλοπές που καταγγέλθηκαν τον τελευταίο καιρό συγκεντρώθηκαν και ήταν έτοιμοι οι δράστες της κλοπής να τον …μπαρκάρουν για τον Πειραιά, όμως πήραν είδηση ότι είχαν εντοπιστεί και ανέβαλαν τη μεταφορά του στο Λιμάνι.

ΣΤΟΝ «ΑΕΡΑ» ΟΙ 63 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΠΟΧΙΑΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ


Στον «αέρα» βρίσκονται πλέον οι 63 προσλήψεις εποχιακού προσωπικού του Δήμου, λόγω της αλλαγής της εγκυκλίου που ήρθε από το Υπ. Εσωτερικών.
Μέχρι σήμερα, ο Δήμος είχε την δυνατότητα για προσλήψεις ορισμένου χρόνου ανταποδωτικού χαρακτήρα, χωρίς την έγκριση του Υπ. Εσωτερικών. Από 1/4 όμως, ο κάθε Δήμος θα πρέπει να καταθέτει σχετικό αίτημα στο Υπουργείο, για να πάρει την έγκριση. Έτσι λοιπόν, η ανακοίνωση του Δήμου μας για πρόσληψη 63 ατόμων (έγινε στις 13/4) θεωρείται άκυρη και πλέον οι υπηρεσίες περιμένουν να έρθουν οι νέες οδηγίες από το Υπ. Εσωτερικών, για να ξαναγίνει από την αρχή όλη η διαδικασία, χωρίς ωστόσο να γνωρίζουν πόσο χρόνο θα διαρκέσει, με αποτέλεσμα ο Δήμος να κινδυνεύει να μείνει χωρίς το απαραίτητο προσωπικό, την διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου.

Thursday 14 April 2011

Με 700 Ισραηλινούς ξεκινά 17/4 το «Κυπριώτης» και 27/4 το πρώτο συνέδριο με 1.000 γιατρούς


Ο Όμιλος Ξενοδοχείων Κυπριώτη ξεκινά τη φετινή τουριστική σεζόν με την φιλοξενία δύο πολύ σημαντικών διοργανώσεων. Το ξενοδοχείο Iberostar Kipriotis Panorama θα ανοίξει τις εγκαταστάσεις του από τις 17/4 για να φιλοξενήσει ένα γκρουπ 700 Ισραηλινών επισκεπτών από όλο τον κόσμο που θα βρίσκονται στο νησί μας μέχρι 27/4 για να γιορτάσουν τις άγιες ημέρες του Πάσχα. Παράλληλα το Kipriotis Village θα ξεκινήσει την λειτουργία του από 22/4 για να φιλοξενήσει το 23ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γενική Ιατρικής στο Kos International Convention Centre (KICC) από 27/4 έως 1η Μαΐου 2011. Το συνέδριο διοργανώνει η Ελληνική Εταιρία Γενικής Ιατρικής με αφορμή τον επετειακό εορτασμό των 25 χρόνων λειτουργίας της. Στην σημαντικότατη αυτή εκδήλωση θα φιλοξενηθούν πάνω από 1.000 άτομα – σημαντικά μέλη της ιατρικής κοινότητας και οι συνοδοί τους - από όλη την Ελλάδα.

Κατηγορηματική δήλωση Κασσάρα ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ Ο ΦΠΑ…Αν άλλαζε θα υπέβαλα παραίτηση!


Αφού διαβεβαιώσω τους συμπατριώτες μας ότι δεν έχω σκοπό να υπερψηφίσω τέτοια διάταξη, αν ποτέ έρθει για ψήφιση στη Βουλή, ακόμα και αν χρειασθεί να χάσω τη βουλευτική έδρα, έχω και εγώ το δικαίωμα, ως απλός πολίτης, να αναρωτηθώ για ποιους λόγους κάποιοι συντηρούν αυτό το νοσηρό κλίμα της αβεβαιότητας.
Ποιους εξυπηρετεί να είναι, χωρίς λόγο, σε αναστάτωση οι επιχειρηματίες των νησιών; Με αυτόν τον τρόπο υπηρετούν την ανάπτυξη του τόπου μας;
Όλοι αυτοί βεβαίως σκοπίμως αγνοούν ότι αυτή η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, παρά το τεράστιο δημοσιονομικό πρόβλημα που κληρονόμησε από τη Ν.Δ., όχι μόνον δεν κατήργησε και δεν πρόκειται να καταργήσει τους μειωμένους συντελεστές των νησιών μας, αλλά μείωσε τον ΦΠΑ στα ξενοδοχεία και τα καταλύματα στον χαμηλότερο συντελεστή σε όλη την Ελλάδα, κάνοντας ανταγωνιστικότερο, τον τουρισμό μας.
Τέλος για όσους ενοχλούνται που είμαι στη Βουλή, τους θυμίζω ότι είμαι εκεί γιατί 12.500 συμπατριώτες μας Δωδεκανήσιοι με τίμησαν με την ψήφο τους.

Για μια απλή θεώρηση στο ΙΚΑ 4 υπογραφές - ένα μεροκάματο


Φίλη αναγνώστρια, ακούγοντας τα περί εξυπηρέτησης των επενδυτών με το σύστημα της «μίας στάσης», μου εξιστόρησε πως έχασε ένα μεροκάματο για μια απλή θεώρηση στο ΙΚΑ, όπου έπρεπε να πάρει διάφορες υπογραφές και κάθε φορά πήγαινε πίσω από μια απίστευτη «ουρά»!
Πρόκειται για το γνωστό τέρας της γραφειοκρατίας, το οποίο πέραν της νομοθετικής ρύθμισης, μπορεί να παταχθεί και με λίγη καλή διάθεση για καλύτερη εξυπηρέτηση. Π.χ. σε «μία στάση» να τρέξουν και οι 4 υπογραφές και όχι ο εργαζόμενος να τρέχει κάθε φορά πίσω από άλλη «ουρά»…

Εν αναμονή της …11ης υπογραφής για τα …φύκια στο Μαστιχάρι


Αγαπητοί Συμπατριώτες,
Με αφορμή τη Λαϊκή Συνέλευση στο Μαστιχάρι, που αναγκάστηκε να καλέσει η Δημοτική Αρχή έπειτα από την πίεση του κόσμου αλλά και την απαίτηση της παράταξής μας, θέλω να μοιραστώ μαζί σας όσα αποκόμισα προσωπικά:
1. Ενώ έχουν περάσει μήνες συζητήσεων και οι πρώτοι επισκέπτες βρίσκονται στο νησί, εκκρεμεί ακόμη η περίφημη 11η υπογραφή για τη νόμιμη αποκομιδή των φυκιών. Εν τω μεταξύ αυτά στοιβάζονται και το πρόβλημα παίρνει κάθε μέρα μεγαλύτερες διαστάσεις. Είναι ανάγκη η διαδικασία αποκομιδής να ξεκινήσει άμεσα. Δεν υπάρχουν πλέον χρονικά περιθώρια.
Ο κ. ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ
ΚΑΙ ΤΑ ΑΜΕΑ
2. Ακουσα με έκπληξη τον Αντιδήμαρχο κ. Νικηταρά να μας εγκαλεί ότι ούτε λίγο - ούτε πολύ αναλωνόμαστε σε συζητήσεις για κάδους απορριμμάτων όταν θα έπρεπε να συζητάμε για ουσιαστική εκμετάλλευση της παραλίας μας που ενδείκνυται για Α.Μ.Ε.Α.! Κύριε Αντιδήμαρχε των Τεχνικών Υπηρεσιών, αν δεν φτιαχτούν οι δρόμοι, αν δεν κατασκευαστούν πεζοδρόμια και δεν ηλεκτροφωτιστούν, αν δεν υπάρχουν γιατροί και δεν λειτουργήσει το Κέντρο Υγείας της Αντιμάχειας, αν δεν γίνει ουσιαστική μέτρηση όλων των ρυπογόνων δραστηριοτήτων που βρίσκονται στην Κοινότητά μας (Δ.Ε.Η., καύσιμα, Χ.Υ.Τ.Α., αεροδρόμιο, άτυπη βιοτεχνική ζώνη, κτλ.) ώστε να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα, δεν θα χρειάζεται να ψάξετε μακριά για Α.Μ.Ε.Α. Θα είμαστε εμείς οι ίδιοι Α.Μ.Ε.Α.!
Η κ. ΡΟΥΦΑ ΚΑΙ Ο
τ. Δ. ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ
Σχετικά με το όσα προσπάθησε να μαζέψει η κ. Ρούφα, έχω να απαντήσω πολύ απλά: Με τη συνένωση σε έναν Δήμο, ο πρώην Δήμος Ηρακλειδών παρέδωσε ένα ταμείο, αν όχι ισχυρό, τουλάχιστον υγιές. Παρέδωσε τεράστια ακίνητη περιουσία. Παρέδωσε έτοιμες και υγιείς επιχειρήσεις όπως ΒΙ.ΜΕΛ., Α.Ν.Ε.Μ., Α.Τ.Ε.Κ.Α., κτλ. Παρέδωσε έναν ολόκληρο στόλο μηχανημάτων σε άριστη κατάσταση. Δυστυχώς και ενώ παραδώσαμε όλα τα παραπάνω αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή παρακαλάμε στην κυριολεξία να αποδεσμευτούν επιτέλους από συγκεκριμένα χωριά ή απ' τον Χ.Υ.Τ.Α. και να έρθουν στο χωριό μας ώστε να προετοιμαστούμε στοιχειωδώς για την τουριστική περίοδο.
ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ
ΓΙΑ ΤΟΝ κ. ΦΑΚΚΟ
Σχετικά με την πρόταση του κ. Φάκου: Επιτρέψτε μου να διατηρώ επιφύλαξη. Φοβάμαι αυτό που μπορεί να κρύβει η πρόταση για τη σύνδεση μας με το ΒΙΟ.ΚΑ. και για το ποσό με το οποίο θα επιβαρύνεται μέχρι τότε ο συγχωριανός μου.
ΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ
Δυστυχώς για μας, κύριοι της Δημοτικής Αρχής ψηφίσατε εντελώς αβασάνιστα ως εκτελεστέα έργα για το 2011 στο Μαστιχάρι τον ηλεκτροφωτισμό του παραλιακού πεζόδρομου (οι 50.000 ευρώ δεν θα φτάσουν ούτε για λάμπες) και την ασφαλτόστρωση ενός δρόμου. Τι ζήτησαν οι Μαστιχαριώτες; Ούτε κλειστά γυμναστήρια αλλά και ούτε αίθουσες πολλαπλών χρήσεων. Τα αυτονόητα ζήτησαν. Για αυτό μην κατηγορείτε εμάς για «τοπικισμό και στενή αντίληψη». Δε ζητάμε ειδική μεταχείριση, απαιτούμε ίση μεταχείριση.
Μετά τιμής,
Νεκταρία Σκαλέρη
Σύμβουλος της Τοπικής Κοινότητας Αντιμάχειας με τη Δημοτική Παράταξη Ανθρώπινη Κως

ΕΧΕΙ ΓΙΑΤΡΟ Η ΚΕΦΑΛΟΣ


Σχετικά με το δημοσίευμα του κ. Σ. Μαραγκού για τη λειτουργία του Περιφερειακού Ιατρείου Κεφάλου λόγω έλλειψης αγροτικού ιατρού (λήξη θητείας), η Διοίκηση του Νοσ/μείου έχει φροντίσει για την κάλυψη του Π.Ι. Κεφάλου, μετακινώντας αγροτικό ιατρό από το δυναμικό του Νοσοκομείου για την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων της περιοχής.
Ο Διοικητής Ι. Σοροκάκης

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΡΟΥΦΑ ΠΡΟΣ ΥΦ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ


Με τη συγκεκριμένη επιστολή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι Δημοτικές Κοινωφελείς Επιχειρήσεις , που ασχολούνται με κοινωνικά προγράμματα και δομές. Η παρούσα επιστολή αναφέρεται σε ζητήματα σχεδιασμού των προνοιακών δομών στο καλλικρατικό Δήμο Κω και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, με βάση τα νέα δεδομένα του Ν.3852/2010 και των σχετικών εγκυκλίων.
Συγκεκριμένα, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Κοινωνικής Υποστήριξης Δικαίου Κω (ΔΗ.Κ.Ε.Κ.Υ.Δ.) είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου. Στην ίδια αντίστοιχη μορφή υπάγεται και ο Παιδικός Σταθμός Πυλίου, ο οποίος αποτελεί δομή της ΔΗ.Κ.Ε.Κ.Υ.Δ. Ο καλλικρατικός Δημος Κω προβλέπει στο σχεδιασμό του τη διατήρηση των υπόλοιπων Παιδικών Σταθμών του νησιού ως Ν.Π.Δ.Δ.
Τα ερωτήματα είναι σαφή:
1) Πού θα στηριχθεί νομικά η μεταφορά του Παιδικού Σταθμού Πυλίου της ΔΗ.Κ.Ε.Κ.Υ.Δ. (Ν.Π.Ι.Δ.) με δεδομένη τη δημιουργία Ν.Π.Δ.Δ., το οποίο θα έχει ως αντικείμενο όλους τους Παιδικούς Σταθμούς του νησιού της Κω, που μέχρι σήμερα λειτουργούσαν με το ίδιο καθεστώς (Ν.Π.Δ.Δ.);
2) Πώς θα στηριχθεί νομικά η εξασφάλιση και συμμετοχή στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» και η μεταφορά του στο νέο Ν.Π.Δ.Δ. ;
3) Πώς θα διασφαλιστεί το ζήτημα μεταφοράς του προσωπικού του Παιδικού Σταθμού και ποιές θα είναι οι προοπτικές; (Το προσωπικό του Παιδικού Σταθμού Πυλίου είναι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ιδιωτικού δικαίου )
Η εγκύκλιος 9/ 25-01-2011 αναφέρεται σε παρόμοια ζητήματα, περιοριστικά όμως μόνο για συγκεκριμένες δομές, δηλ. για το «Βοήθεια στο Σπίτι» και τις «Μονάδες Κοινωνικής Μέριμνας». Μπορεί να εξεταστεί το ενδεχόμενο αντίστοιχης εγκυκλίου για προνοιακές δομές, όπως οι Παιδικοί Σταθμοί;
Πρέπει άμεσα να ληφθούν μέτρα για να καλυφθεί αυτή η νομοθετική παράλειψη, τα οποία θα οδηγήσουν στην εύρυθμη λειτουργία αρκετών κοινωνικών δομών των Ο.Τ.Α. και των νομικών τους προσώπων.

Εν αναμονή των άμεσων ενεργειών σας,
Για τη ΔΗ.Κ.Ε.Κ.Υ.Δ.
Η Πρόεδρος
Ιωάννα Ρούφα.

Wednesday 13 April 2011

ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ - ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΖΟΥΛΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 13/4


Η Β' ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου και ο σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε. Κω - Νισύρου, διοργανώνει την Τετάρτη 13/4 ώρα 8, στην Πλ. Καζούλη, πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο - συναυλία

Tuesday 12 April 2011

«Ναι» του Δήμου για 3 Γήπεδα γκολφ στην Κω


ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ
Την θετική απάντηση του Δημάρχου της Κω πήρε ο Υφ. Τουρισμού ως προς τη θέση του Δήμου μας για την ένταξή του στο ειδικό Χωροταξικό για τον τουρισμό που εκπονείται σε ότι αφορά τις περιοχές που θα προβλέπονται εγκαταστάσεις γηπέδων για γκολφ.
Πιο συγκεκριμένα, για την Κω θα προβλέπονται 3 γκολφ, ένα στην πόλη, ένα στο Δίκαιο και ένα στην Κέφαλο.
Αξιοσημείωτο τέλος είναι το γεγονός ότι πέραν των Ελλήνων και Ευρωπαίων για επενδύσεις στην Κω, για γκολφ, ενδιαφέρον επέδειξαν πρόσφατα για ανάλογη επένδυση Καναδοί επιχειρηματίες και ο Υπουργός Βιομηχανίας του Καναδά, κ. Γιάννης Κάννης.

Νέο Τουρ. Γραφείο – “KOREDOM τουρκικών συμφερόντων ψάχνει στην Κω από φέτος 120 δωμάτια


Κορυφαίο στέλεχος του γνωστού τουριστικού γραφείου «Κόρεντομ» (τουρκικών συμφερόντων), που διακινεί ετησίως περίπου 1,5 εκ. τουρίστες απ’ όλη την Ευρώπη, βρέθηκε αυτές τις μέρες στην Κω ύστερα από προτροπή του κ. Νικητιάδη για να ξεκινήσει από φέτος διακίνηση τουριστών στο νησί μας.
Η «Κόρεντομ» πετάει κυρίως στην Τουρκία και σε άλλες 12 χώρες, ανάμεσά τους η Ελλάδα - μέχρι τώρα μόνον στην Κρήτη.
Σε πρώτη φάση για φ έτος ενδιαφέρθηκε να κλείσει στην Κω 120 δωμάτια για Ολλανδούς αλλά μέχρι τώρα κατάφερε να βρει μόνον για τα …μισά…

Τα κατάφερε ο Μπενέτος - ΑΠΟΓΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΕΙΨΟΙ


Μοναδικό Πράσινο Νησί στη Μεσόγειο με 0 ρύπους
Μετά από σκληρή αγωνιστική προσπάθεια 2 δεκαετιών, με υπομονή και επιμονή στο μεγάλο του όραμα, ήρθε τελικά η δικαίωση για τον Μπενέτο Σπύρου, τον Δήμαρχο των Λειψών. Mε τον πιο πανηγυρικό τρόπο, μια μοναδική οικολογική ταυτότητα για το νησί του που κυριολεκτικά θα το απογειώσει αναπτυξιακά και σε σταθερές αειφόρες βάσεις!
Πιο συγκεκριμένα, με απόφαση της Τίνας Μπιρμπίλη, οι Λειψοί θα γίνουν το μοναδικό πράσινο νησί στη Μεσόγειο με καθαρές ενεργειακές πηγές, ακόμα και σε σπίτια, που θα έχουν ως αποτέλεσμα την μηδενική εκπομπή ρύπων στην ατμόσφαιρα, γεγονός που θα το κάνει παγκοσμίως μοναδικό και διάσημο οπότε και η συνακόλουθη τουριστική του «αξιοποίηση» με τον πιο αξιόπιστο τρόπο.
Εύγε Μπενέτο!

Η πρώτη συνεδρίαση του ΔΙΙΚ στην Κω τη Δευτέρα του Πάσχα


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ 3ης ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑΣ
Την Παρασκευή 8/4 συνεδρίασε το Δ.Σ. του ΔΙΙΚΩ στην Αθήνα, για την προετοιμασία του Συνεδρίου της 3ης Αμφικτιονίας Εταιρειών και Συλλόγων Ιστορίας Ιατρικής και Ηθικής- Δεοντολογίας Ιπποκρατικής Ιατρικής χθες – σήμερα - αύριο, Θεραπευτές – θεοί και Άγιοι, Ασκληπιεία, στην ΚΩ από 10-13/6.
* Επίσης αποφασίστηκε η πραγματοποίηση της πρώτης διευρυμένης συνεδρίασης του Δ.Σ. στην Κω, στις αίθουσες του ΔΙΙΚΩ, τη Δευτέρα του Πάσχα, 25/4 ώρα 6μμ, με θέμα την προώθηση των σκοπών του Ιδρύματος.

ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΠΡΟΣ ΛΟΒΕΡΔΟ: Επιστολή διαμαρτυρίας για τις ελλείψεις γιατρών σε Κέφαλο, Αντιμάχεια, Αερ/μιο


Κύριε Υπουργέ,
Ως εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Κω, και κάτοικος Κεφάλου, χωριού με 3.000 κατοίκους που απέχει από το κοντινότερο Κέντρο Υγείας 42 χιλιόμετρα, σας εκφράζω την αγανάκτησή μου, που είναι και αγανάκτηση όλων των συμπατριωτών μου και καταγγέλλω τον κ. Ι. Σοροκάκη, Διοικητή του Νοσοκομείου Κω και όλους τους συνυπεύθυνους, που με δική τους απόφαση υποβάθμισαν τις υπηρεσίες Υγείας στην περιοχή μας.
Συγκεκριμένα. Από το 2007 ως πρόεδρος του Κοινοτικού Διαμερίσματος Κεφάλου, με δικές μου ενέργειες κατάφερα να δημιουργήσω 2 οργανικές θέσεις ιατρών στα χωριά μας Κέφαλο και Αντιμάχεια, οι οποίες εξυπηρετούσαν τις ανάγκες των συμπατριωτών μας.
Δυστυχώς σήμερα 2011 και μάλιστα παραμονές έναρξης τουριστικής περιόδου και παρά την απουσία ιδιωτών ιατρών στην περιοχή, ο κ. Σοροκάκης με την αμέλειά του κατάφερε τα 2 χωριά να μείνουν ουσιαστικά χωρίς γιατρό, πράγμα που έχουμε να ζήσουμε εδώ και 50 χρόνια. Σας κάνουμε επίσης γνωστό ότι το διεθνές αεροδρόμιο Κω παραμένει χωρίς ιατρική κάλυψη για 20 μέρες το μήνα.
Επειδή λοιπόν η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και ο κίνδυνος να υπάρξουν θύματα είναι υπαρκτός, αφού δεν υπάρχουν γιατροί που να παραμένουν στα χωριά μας τη νύχτα για τις άμεσες βοήθειες, σας παρακαλώ κ. Υπουργέ να πάρετε το θέμα προσωπικά και να δώσετε άμεση λύση στο πρόβλημά μας.
Με τιμή
ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Η Καρδάμενα πενθεί


Στο πένθος βύθισε την Καρδάμενα και ολόκληρο το νησί η είδηση του αιφνίδιου θανάτου (μέσα στον ύπνο του) του τ. Προέδρου του Δημ. Διαμερίσματος Καρδάμενας Τάσου Παπαζαχαρίου, σε ηλικία 45 ετών.
Από τα πιο αγαπητά πρόσωπα της μικρής μας κοινωνίας, χαρισματικό άτομο με πρόσχαρο χαρακτήρα, ο χαμός του αφήνει μεγάλη πίκρα και ένα δυσαναπλήρωτο κενό στους φίλους και τους συγγενείς του.

Saturday 9 April 2011

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΑΚ ΓΙΑ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΚΑΡΔΑΜΕΝΑΣ


Σε καλό δρόμο φαίνεται να βρίσκεται πρωτοβουλία του Προέδρου της ΔΕΥΑΚ κ. Πασσανικολάκη για λύση στο πρόβλημα της αποχέτευσης στην Καρδάμενα. Μέχρι να γίνει από τη ΔΕΥΑΚ το έργο των δικτύων για να λειτουργήσει κανονικά ο βιολογικός (έργο προϋπ/σμού 600.000 ευρώ) έχει προταθεί στους ιδιοκτήτες βυτιοφόρων ακαθάρτων να κάνουν μεταξύ τους συνεργατική ομάδα που θα συμβληθεί με τη ΔΕΥΑΚ, ώστε να κάνει όλη την εξυπηρέτηση σπιτιών και επιχειρήσεων με έξοδα της ΔΕΥΑΚ, η οποία με τη σειρά της θα εισπράττει ειδικό τα έλος ανά δίμηνο από κάθε καταναλωτή, με βάση την κατανάλωση του νερού, σε τιμή πολύ πιο συμφέρουσα απ’ ότι γίνεται τώρα.
Επίσης, ο κ. Πασσανικολάκης ανακοίνωσε την τοποθέτηση ειδικού αυξομειωτή στον Υδατόπυργο Αντιμάχειας, έτσι ώστε να σταματήσει το φαινόμενο των καθημερινών ζημιών στο δίκτυο του χωριού από τις αυξομειώσεις.
* Τέλος ανακοίνωσε την ολοκλήρωση του έργου της αντικαταστάσεις του αγωγού ομβρίων στην Εθνικής Αντιστάσεως.

Νέα κάθετη αναβάθμιση στο λιμάνι και στην πόλη της απέναντι Αλικαρνασσού


ΓΕΝΙΚΟ ΛΙΦΤΙΝΓΚ ΜΕ ΜΑΡΜΑΡΑ
ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ – ΦΩΤΑ
ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΕΝΕΜΑ ΔΡΟΜΩΝ
Αερ/κή σύνδεση Μυτιλήνη – Σμύρνη!

Αν η Κως δείχνει ότι τουριστικά πηγαίνει φέτος «σφαίρα», για την απέναντι Αλικαρνασσό οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα …βουλιάξει από τουρίστες!
Γνωστός τουριστικός παράγοντας του νησιού μας, που επέστρεψε προ ημερών από ταξίδι στις απέναντι ακτές, σχολίαζε τις εντυπωσιακές αλλαγές που έκανε σ’ όλο το Bodrum, ο Δήμαρχος Μ. Κοτσαντόν, κάνοντας εργασίες κάθετης αναβάθμισης της τουριστικής εικόνας της πόλης, κάνοντάς την κυριολεκτικά αγνώριστη!
Το πρώτο και κύριο είναι η ολοκλήρωση όλων των ανακατασκευών στο λιμάνι, εκεί όπου αράζουν τα ημερόπλοια. Νέα σύγχρονα γραφεία στις Υπηρεσίες για εξυπηρέτηση διαβατηρίων σε λίγα λεπτά. Νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις και μοντέρνα καταστήματα αντί τα μέχρι τώρα «χύμα» στους πάγκους.
Εντυπωσιακές οι αλλαγές σε όλο το παραλιακό μέτωπο από την αποβάθρα έως τη μαρίνα, όλα πλακοστρώθηκαν με μάρμαρα, νέος φωτισμός, χιλιάδες ανθισμένα λουλούδια στα παρτέρια, πεντακάθαρα όλα και το κυριότερο διαπλάτυνε τα πεζοδρόμια, απαγόρευσε τη στάθμευση και στένεψε τον παραλιακό δρόμο σε πλάτος 2 μέτρων, ίσα – ίσα που περνούν τα οχήματα!!!
* Τέλος, αξιοσημείωτη είναι η πληροφορία ότι μετά από συνεργασία που υπέγραψαν οι παράγοντες της Λέσβου με τον Πρόεδρο της «Ισμίρ Χαβά Γιολαρί» από φέτος θα συνδεθεί αεροπορικώς η Μυτιλήνη με τη Σμύρνη…

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ 4Χ4: Μια χούφτα άνθρωποι και κάνουν …θαύματα!


Ξεκίνησαν πριν από λίγα χρόνια με κοινό στοιχείο την αγάπη τους για την οδήγηση των αυτοκινήτων τους σε δυσπρόσιτα σημεία με τη …δυναμική της τετρακίνησης κι έκαναν τη Λέσχη 4Χ4. Μια χούφτα άνθρωποι που τους ενώνει όμως το μεράκι για τη φύση, την προσφορά στο νησί και τον αλτρουϊσμό, με άλλα λόγια ο εθελοντισμός!
Ετσι, όλα αυτά τα χρόνια έχουν δώσει απτά δείγματα πολύτιμης συνδρομής σε πολλούς τομείς, όπως η δασοπροστασία, η πυρασφάλεια, ο καθαρισμός των δασών κ.ά. Επιπλέον τώρα μαθαίνω ότι έχουν κάνει δενδροφυτεύσεις, βοηθάνε στη διανομή του συσσιτίου της Μητρόπολης και βρίσκονται σε συνεννόηση με τον κ. Σοροκάκη για να κινούν το 2ο ασθενοφόρο, όποτε χρειάζεται!
Και βέβαια, εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα παραπάνω από έναν δημόσιο έπαινο. Η Πολιτεία, η Περ/ρεια και κυρίως ο Δήμος, τι κάνει για να τους στηρίξει και να τους αξιοποιήσει;

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΜΑΣΤΙΧΑΡΙ


Το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Αντιμάχειας σας προσκαλεί σε λαϊκή συνέλευση την Κυριακή 10/4, ώρα 11 π.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου Μαστιχαρίου, με θέμα «Καταγραφή προβλημάτων του Μαστιχαρίου – προτάσεις ανάπτυξης».
Η Πρόεδρος Καλλιόπη Ν. Τσακίρη