Tuesday 31 May 2011

Θεσ/νίκη – Δωδ/σα το «Διαγόρας»;


Ακτοπλοϊκή γραμμή που θα συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τα Δωδεκάνησα θα ξεκινήσει αμέσως, καθώς λύθηκε το θέμα χρηματοδότησής της.
Το δρομολόγιο θα εκτελείται μία φορά την εβδομάδα από Θεσσαλονίκη – Σίγρι – Χίο – Σάμο – Πάτμο – Κάλυμνο – Κω - Ρόδο, με επιστροφή και σύμφωνα με πληροφορίες, το δρομολόγιο θα γίνεται από το “BLUE STAR”.
Η πληροφορία είναι από την ιστοσελίδα του agelioforos.gr

“Ξυπνήσαμε – Αληθινή Δημοκρατία… τώρα» 200 ΑΓΑΝΤΙΣΜΕΝΟΙ ΚΩΟΙ ΠΗΓΑΝ… ΠΛΑΤΕΙΑ


Κοντά στα 200 άτομα, “αγανακτισμένων πολιτών της Κω”, βρέθηκαν τ’ απόγευμα του Σαββάτου στην Πλ. Ελευθερίας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα νεαρών παιδιών (Μιρέλλα Κ., Νεφέλη Π., Μανώλη Ψ., Ανθή Γ., Παρασκευή Κ.) που είχε γίνει μέσω “facebook”.
Με πανό στα χέρια, που ανέγραφαν: “ξυπνήσαμε” και “αληθινή δημοκρατία τώρα” διαδήλωσαν υπέρ της αφύπνισης της Χώρας κι ένωσαν τη φωνή τους με τους αγανακτισμένους πολίτες όλης της Χώρας. Τα παιδιά δήλωσαν ευχαριστημένοι από την πρώτη συγκέντρωση και την υποστήριξη – ενδιαφέρον του κόσμου και των περαστικών.
Η διαμαρτυρία κράτησε περί τις 4 ώρες, ενώ επαναλήφθηκε τ’ απόγευμα της Κυριακής, με μουσικά όργανα.

Ο Δ/ΝΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΡΑΣΚ ΕΚΟΨΕ ΤΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΩΝ ΜΑΝΘΟΥ ΑΡΜΠΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΗ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΥ


Μ’ επιστολή που τους επέδωσε την ημέρα της εκπομπής τους (Κυριακή, ώρα 11:00), ο Δ/ντης του ΔΗΡΑΣΚ κ. Τσατσαρώνης, αφού τους ευχαρίστησε, διέκοψε τη δίωρη ραδιοφωνική μετάδοση της εκπομπής λόγου των παραγωγών Μ. Αρμπελιά και Γ. Θαλασσινού στο “Ράδιο Κως”.
Οι λόγοι που επικαλείται ο κ. Τσατσαρώνης για τη διακοπή της εκπομπής τους είναι ότι, ορισμένες φράσεις που χρησιμοποιήθηκαν σε παλαιότερες εκπομπές τους, εκθέτουν το σταθμό απέναντι στο νόμο (και είναι ορατό το πρόστιμο από το ΕΣΡ), αλλά και στους πολίτες που του εξέφρασαν προφορικά τη διαμαρτυρία τους.
Μάλιστα σε δηλώσεις του, υποστήριξε ότι είχε ειδοποιήσει τους παραγωγούς, προ 2 εβδομάδων και μεσοβδόμαδα, ότι πρέπει να προσέξουν τη φρασεολογία τους, διότι πρόκειται για δημοτικό μέσο, αλλά εκείνοι συνέχισαν.
ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ
ΤΙΣ ΛΕΚΤΙΚΕΣ
ΥΠΕΡΒΑΣΕΙΣ
Από την πλευράς τους, οι 2 μουσικοί παραγωγοί, που βρίσκονται στον αέρα εδώ και ενάμισι χρόνο, αρνούνται ότι προέβησαν σε λεκτικές ή άλλες ακρότητες και υποστηρίζουν ότι δεν ενημερώθηκαν νωρίτερα από την ημέρα της διακοπής, παρά μόνο σε μια φιλική κουβέντα του Γ. Θαλασσινού με τον Μ. Τσατσαρώνη σε παραλιακό καφέ, όπου απλώς του ανέφερε τις παρατηρήσεις για την εκπομπή τους.
Η ΑΣΤ/ΜΙΑ ΚΑΙ
Η ΔΙΑΚΟΠΗ
ΤΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ
Οι 2 παραγωγοί καταγγέλλουν ότι την περασμένη Κυριακή, πήγαν κανονικά να κάνουν εκπομπή – διότι θεωρούσαν ότι είχαν “συμμορφωθεί” προς τις υποδείξεις – αλλά δεν τους άφησαν. Μάλιστα, επέμεναν στο κάνουν την εκπομπή τους, κι ας ερχόταν η αστ/μια να τους βγάλει από το στούντιο. Όπως δήλωσαν, προκειμένου να τους εμποδίσουν, διέκοψαν το σήμα του σταθμού, και κατέβασε το linκ εξωτερικός συνεργάτης, κι όχι ο τεχνικός προϊστάμενος του σταθμού.
Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΤΟΥ ΣΕΜΜΕΚ
Για το θέμα ενημερώθηκε άμεσα από τους 2 παραγωγούς ο Πρόεδρος του ΣΕΜΜΕΚ κ. Πασσανικολάκης, ο οποίος σε διπλή τηλεφωνική επικοινωνία με το Δ/ντη, του πρότεινε να υπάρξει συνάντηση και από κοινού συμφωνία όλων των πλευρών για αυτοδέσμευση, ώστε να συνεχιστούν οι εκπομπές. Μάλιστα, συναντήθηκε και εξέθεσε την πρότασή τους στους 2 παραγωγούς, οι οποίοι ήταν σύμφωνοι. Όμως ο Δ/ντης του σταθμού ήταν αμετάπειστος.
ΑΠΟΦΑΣΗ Δ/ΝΤΗ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΩΝ
Ρ/Φ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ
Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση του Δ/ντη ήταν προσωπική, κι όχι του Δ.Σ., ο οποίος δήλωσε ότι εάν θεωρούν οι παραγωγοί ότι δεν έπρεπε να παρθεί, μπορούν να την προσβάλουν στο Δ.Σ του ΔΗΡΑΣΚ.
* Οι 2 παραγωγοί θα μιλήσουν για το “κόψιμο” της εκπομπής τους σε συνέντευξη που θα δώσουν σήμερα Τρίτη, στις 13:30 στο “Μύλο”.

Saturday 28 May 2011

Αντιδράσεις και συμφωνία στη Γ.Σ. της ΒΙΜΕΛ


Τη μείωση του ποσοστού του Δήμου τουλάχιστον 3% (δηλαδή από 52% στο 49%), τη συμμετοχή νέων μελισσοκόμων στην εταιρεία, την επεξεργασία και τυποποίηση παράγωγων μελιού και τη μείωση στο 50% της απαιτούμενης πλειοψηφίας για την αύξηση του εταιρικού κεφαλαίου, αποφάσισε η Γενική Συνέλευση της ΒΙΜΕΛ που έγινε την Τετάρτη στην αίθουσα της Αγίας Τριάδας στην Αντιμάχεια.
Στη συνέλευση, παρίστατο οι Αντιδήμαρχοι κ. Γιωργαράς και Βασιλειάδης, η Πρόεδρος της ΒΙΜΕΛ κ. Κιαπόκα, οι δημ. σ/λοι κ. Γ. Κρητικός, Αντ. Κρητικός, Ν. Μυλωνάς, το μέλος της Δημ. Κοινότητας κ. Σκουφεζή, το μέλος της “Σ.Ε.” κ. Βαγγέλης και ο λογιστής της εταιρείας κ. Ψύρρης.
ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ
ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
Το θέμα που κέντρισε τους μετόχους και δημιούργησε – σε πολλά σημεία – έντονες αντιδράσεις, ήταν η προσθήκη που πρότεινε ο Δήμαρχος για επεξεργασία και τυποποίηση άλλων προϊόντων του πρωτογενή τομέα. Οι μέτοχοι ζήτησαν να δοθεί το βάρος στο μέλι και στην παραγωγή – τυποποίηση των παραγώγων αυτού, διαφωνώντας με τον κ. Καΐσερλη που επέμενε ν’ ανοιχτεί η επιχ/ση και σ’ άλλα προϊόντα.
Τελικά, με το Δήμαρχο να υποστηρίζει ότι θα επαναφέρει την πρότασή του αφού τους πείσει, αποσύρθηκε το παραπάνω σημείο, και στο Καταστατικό προστέθηκε μόνο η πρόταση για τυποποίηση παραγώγων του μελιού.
ΣΤΟ 49% Ο ΔΗΜΟΣ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΟ 50%
ΝΕΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
Παρ’ ότι υπήρχαν αρχικές ενστάσεις για τη σκοπιμότητα της μείωσης τουλάχιστον 3% του ποσοστού του Δήμου, εντούτοις αποφασίστηκε να κατέβει στο 49%, ώστε ν’ αποφευχθεί ο “σκόπελος” του δημόσιου λογιστικού. Άμεσα θα προβεί η εταιρεία σε ανακοίνωση πώλησης των μεριδίων, ώστε οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί – τυποποιητές μελιού να προβούν σε αγορά.
Παράλληλα αποφασίστηκε η τροποποίηση του ποσοστού για την απαιτούμενη πλειοψηφία όσον αφορά την αύξηση του εταιρικού κεφαλαίου και πλέον απαιτείται το 50% των μετόχων.
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
- ΠΑΡΑΜΟΝΗ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
Ο Δήμαρχος ανακοίνωσε ότι μετά το ξεκαθάρισμα με το Καταστατικό, θα προσληφθούν στην επιχ/ση - η οποία έχουν ως στόχο ν’ αναπτυχθεί κι όχι να κλείσει όπως τον κατηγορούν – 1 επιστήμονας μάρκετινγκ, 1 χημικός, 1 οικονομολόγος, ενώ τουλάχιστον για φέτος το προσωπικό που μέχρι τώρα δούλευε στην επιχ/ση (ο κ. Μεταξωτός θ’ αποχωρήσει 30/6) θα συνεχίσει την εργασία του.

ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΩΝ SLOTS Σύσκεψη στο Αεροδρόμιο για την πρόληψη προβλημάτων εξυπηρέτησης των επιβατών


Ενόψει της επικείμενης αύξησης των slots και κατ’ επέκταση της αύξησης της τουριστικής κίνησης στον Διεθνή Αερολιμένα Κω «Ιπποκράτης», σας προσκαλώ σε σύσκεψη που θα γίνει την 30/05/2011 ημέρα Δευτέρα και ώρα 12:00 στο Δημαρχιακό Μέγαρο, αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου, με θέμα την πρόληψη των προβλημάτων καθώς και την αντιμετώπιση των δυσλειτουργιών που θα προκύψουν.
Θεωρώ ότι οι γνώσεις σας, λόγω και της επαγγελματικής σας δραστηριότητας, θα συνεισφέρουν τα μέγιστα στην προσπάθεια που καταβάλλουμε για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών μας.
Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος του ΕΦΤ Κω – Νισύρου,
Γιάννης Μπαλαλής
Αντιδήμαρχος Κω

Απογοήτευση στην Ομογένεια. ΔΕΝ ΕΞΕΛΕΓΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΝΑΔΑ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΝΝΗΣ


Μεγάλη απογοήτευση για τους ομογενείς θεωρείται η μη επανεκλογή του συμπατριώτη μας Γιάννη Κάννη, στο Καναδικό Κοινοβούλιο στις εκλογές της 2ας Μαΐου.
Ο Γ. Κάννης κατείχε την βουλευτική έδρα για 17 χρόνια.
Φαβορί μέχρι τελευταία στιγμή έχασε με μόνο 1.150 ψήφους από τη συντηρητική αντίπαλό του, την οποία κέρδιζε σε κάθε προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση με πάνω από 6.000 ψήφους διαφορά.
Αγαπητός στην ομογένεια και με έντονη παρουσία στο καναδικό κοινοβούλιο, αποτελούσε μαζί με τον Τζιμ Καρύγιαννη για πολλά χρόνια την αιχμή του δόρατος για τα εθνικά θέματα, ενώ τελευταία η ομόφωνη ψήφιση από το καναδικό κοινοβούλιο της πρότασής του για να ανοίξει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης αποτελεί το επιστέγασμα των πολλών αγώνων του υπέρ των ελληνικών θέσεων

ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΚΑΡΔΑΜΕΝΑΣ Δ.Α.: Μιλάμε σε ώτα μη ακουόντων «ΑΠΟΦΡΑΔΑ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΜΕΛ»¨


Παρά την επιστολή αγωνίας, για την εξέλιξη του έργου των δικτύων αποχέτευσης της Καρδάμαινας, που επιδώσαμε 25/5 στον δήμαρχο κ. Καΐσερλη φαίνεται ότι μι-λούμε σε «ώτα μη ακουώντων».
Η απαράδεκτη καθυστέρηση, με προσωπική ευθύνη του ιδίου του δημάρχου, στην εξέλιξη του έργου συνεχίζεται με την απόφαση της πλειοψηφίας της Οικονομικής ε-πιτροπής.
Απόφαση που μας προβληματίζει έντονα αφού δείχνει ότι οι προηγούμενες αναβολές έγιναν για να «διευκολύνουν» ένα εργολάβο.
Έτσι με διαφορετική εισήγηση στη χτεσινή συνεδρίαση, του νομικού συμβούλου, αφού άλλη είχε στην συνεδρίαση της 11/5/2011 η πλειοψηφία πήρε απόφαση που ελ-πίζουμε να μη βάλει το έργο σε τροχιά μη κατασκευής του.
Το σημαντικότερο όμως, που δείχνει τη στήριξη του κ. δημάρχου στους εργολάβους που κατηγορούσε, είναι η αναβολή της συνεδρίασης της 11/5/2011 γιατί το ζήτησε ένας(!!!) εργολάβος και στη χτεσινή συνεδρίαση τα μέλη να βρουν άλλη εισήγηση από την προηγούμενη, με μόνο στόχο να περιληφθεί άλλος ένας εργολάβος στο δια-γωνισμό!!!!
Τούμπες που μας βάζουν σε πειρασμό κάθε πολίτη να σχολιάζει τη στάση του δη-μάρχου στο συγκεκριμένο έργο.
Εμείς δε θα το κάνουμε γιατί είμαστε σίγουροι και περιμένουμε και άλλες πολλές τούμπες, αλλά και γιατί δε θέλουμε να ακυρωθεί ένα τεράστιας σημασίας για το νησί έργο.
Καλούμε όμως τον κ. δήμαρχο, απευθύνοντας του έκκληση, να ασχοληθεί επί τέλους με τα ουσιαστικά ζητήματα του νησιού και όχι με τις αμφιβόλου νομιμότητας επιλο-γές του που άρχισαν να οδηγούν συμπολίτες μας σε περιπέτειες.
ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΜΕΛ
Σαν αποφράδα μέρα, για τη ΒΙΜΕΛ, θα μείνει στην ιστορία η χτεσινή μέρα.
Χωρίς συγκεκριμένες και κατασταλαγμένες προτάσεις στη Γενική Συνέλευση που συγκάλεσε η δημοτική αρχή της Κω, με το δήμαρχο κ. Καΐσερλη:
1.Να πελαγοδρομεί και να κάνει τις γνωστές του τούμπες αλλάζοντας συνεχώς θέ-σεις, αφού η Γ.Σ απέρριψε προτάσεις του.
2.Να επιτίθεται κατά συνεταιριστών που εξέφραζαν τις απορίες τους, χαρακτηρί-ζοντας συνεταιριστή ως «ένα τίποτα».
3.Να μη θέλει τη διαφάνεια, αφού όλη η αγωνία του είναι να μην ελέγχεται από τον επίτροπο του ελεγκτικού συνεδρίου.
4.Να προσλαμβάνει, άραγε με πια αξιολόγηση και αξιοκρατία, χωρίς να ρωτήσει τους συνεταίρους τον αντικαταστάτη του παραιτηθέντος διευθυντή, και να δηλώ-νει ότι κάπως έτσι θα προσλάβει και άλλους.
5.Να μη ξέρει ούτε ο ίδιος τι θα κάνει με τη συμμετοχή νέων σε ηλικία ή νέων γε-νικά μελισσοκόμων.
6.Η επιχείρηση, στην οποία επένδυσαν τις ελπίδες τους οι μελισσοκόμοι και στήρι-ξαν έμπρακτα όλες οι δημοτικές αρχές του πρώην δήμου Ηρακλειδών, οδηγείται σε περιπέτειες και με μαθηματική ακρίβεια στην επιτυχία της επιλογής Καΐσερ-λη, δηλαδή στο κλείσιμο της.
Άλλωστε αυτή ήταν από την αρχή η επιλογή του σε ότι δημιούργησαν οι πολίτες των χωριών μας και στήριξαν διαχρονικά όλες οι δημοτικές αρχές.
Και μετά τη ΒΙΜΕΛ προφανώς έρχεται το τέλος της ΑΝΕΜ αφού αυτή είναι η επό-μενη επιχείρηση που κατ’ επιλογήν του κ. Καϊσερλη θα πάει για κλείσιμο…
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Β. Παντελίκιζη: Θέμα αισθητικής


Παρατηρώντας στη γειτονιά μου διάφορες εργασίες που γίνονται στον κήπο που βρίσκεται το άγαλμα του Ιπποκράτη (παλιό Ανθόκηπο), έχω κάποιες απορίες που αφορούν στην αισθητική και στην λειτουργικότητα.
Ακριβώς δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο "ΘΕΡΜΕΣ" με μεγάλη μου έκπληξη αντίκρισα στο κτίριο που γειτονεύει με τις "ΘΕΡΜΕΣ" πάρα πολλά διαφορετικά χρώματα, που δεν δένουν με το περιβάλλον και την αισθητική του χώρου.
Μεγάλα δέντρα και θάμνοι που είχαν φυτευτεί πριν πολλά χρόνια και ήταν κοντά στο κτίριο που ανέφερα πιο πάνω, ΚΟΠΗΚΑΝ.
Κόπηκαν και έχουν καλυφθεί οι κομμένοι κορμοί, με χώμα, διακοσμητικά βότσαλα και διακοσμητικά αντικείμενα, για να μην φαίνονται και προφανώς προκαλούν.
Οι ερωτήσεις μου είναι απλές:
α) Η Αρχαιολογία είναι ενήμερη; Εχει δοθεί άδεια;
β) Ποια Υπηρεσία του Δήμου είναι υπεύθυνη για τις χρωματικές αλλαγές; Εχουν εγκρίνει τέτοιες αλλαγές στα χρώματα, έχουν εγκρίνει αυτό το... χρωματικό αποτέλεσμα;
γ) Ποια Υπηρεσία του Δήμου έκοψε τα δέντρα; (γιατί κάποιοι γείτονες, είδαν υπαλλήλους του Δήμου να κάνουν αυτές τις ενέργειες).
Ποιος έδωσε την εντολή;
Θα μπορούσα να μην γράψω τίποτα και απλά να καταχωρούσα φωτογραφίες για αυτό που περιγράφω.
Δεν είναι όμως δουλειά μου, δεν είμαι ούτε φωτογράφος ούτε δημοσιογράφος.
Είμαι όμως πολίτης που ενδιαφέρεται για την αισθητική του νησιού, την προβολή του, την επιχειρηματική δραστηριότητα και ανάπτυξή του (δεν είμαι αντίθετη στην επιχειρηματική δραστηριότητα όντας κι εγώ ελεύθερη επαγγελματίας), όμως είμαι σίγουρη ότι τέτοιες ενέργειες δεν προάγουν την επιχειρηματικότητα, δεν είναι προς όφελος της οικονομίας του νησιού και φυσικά του κάθε επιχειρηματία.
Για όλα αυτά λοιπόν (και δεν είναι μόνο αυτά) υπάρχει ευθύνη.
Πώς όμως επιμερίζεται αυτή η ευθύνη;
Ευχαριστώ για την φιλοξενία
Παντελίκιζη Βάσω

Thursday 26 May 2011

Βροχή αιτημάτων στο Αερ/μιο Κω για νέες πτήσεις


ΕΚΤΙΜΑΤΑΙ ΦΕΤΟΣ ΟΤΙ ΠΑΜΕ ΓΙΑ 1.200.000 ΑΦΙΞΕΙΣ
Εγκυρες πληροφορίες από την ΥΠΑ αναφέρουν ότι εκκρεμούν πολλές αιτήσεις για έγκριση νέων slots στο αεροδρόμιο της Κω, δηλ. έγκριση νέων πρόσθετων πτήσεων για φέτος το καλοκαίρι. Μέσα στην εβδομάδα θα γίνει σύσκεψη στην ΥΠΑ σε μια προσπάθεια διερεύνησης δυνατοτήτων ικανοποίησης των αιτημάτων.
Αξιοσημείωτη είναι η πληροφορία ότι φέτος στην Κω εκτιμάται πως οι αφίξεις θα φτάσουν από τις 800.000 που ήταν πέρυσι, το 1.200.000 – ρεκόρ που ξεπερνά κάθε αισιόδοξη προοπτική.

Το φαινόμενο των «Τάλιμπαν» ιατρών στο νησί του Ιπποκράτη


Τον άλλο μήνα, στις 19.6.2011, έχουμε τις Αρχαιρεσίες του Ιατρικού Συλλόγου Κω «Ο Ιπποκράτης».
«Τάλιμπαν» αποκαλούσε σε μια από τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, με περιττή αυταρέσκεια, «κάποιος» από τους συμμετέχοντες στο ψηφοδέλτιο, τους Ιατρούς που τον «τιμούσαν» με μονοσταυρία!
Όπως λέγεται, οι φερόμενοι ως «Τάλιμπαν» τυχαίνει να είναι οι ίδιοι οι Ιατροί, οι οποίοι όταν γίνονται έλεγχοι της νομιμότητάς των (στο τέλος της σαιζόν!), την «κοπανάνε»… από τα παράθυρα των δήθεν ιδιωτικών Ιατρείων τους (Το Βήμα της Κω: 12.10.2010), και όλος περιέργως, εμφανίζονται μόνον κατά την διάρκεια της τουριστικής σαιζόν στο νησί μας, ως τηλεκατευθυνόμενοι «εξ ουρανού» αλεξιπτωτιστές Ιατροί των κυριότερων ξενοδοχειακών καταλυμάτων του νησιού, διακυβεύοντας επενδύσεις των δις που έχουν γίνει πάνω στο τουριστικό προϊόν του νησιού (Υφυπ. Υγείας Κωνσταντόπουλος 6/2005)!
Η αντιμετώπιση αυτού του φαινόμενου είναι θέμα συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων φορέων, διότι δεν διακυβεύει μόνο τα δημοκρατικά θεσμικά θεμέλια του εκάστοτε Ιατρικού Συλλόγου αλλά θέτει και σε κίνδυνο τον μοναδικό πλουτοπαραγωγικό φορέα του νησιού.
Για να μπορέσουμε όμως να αποφύγουμε, σε πρώτη φάση, την «εμποροποίηση» της Ιατρικής στο νησί του Ιπποκράτη, μέσω της εκμετάλλευσης ανειδίκευτων, άνεργων, περιστασιακών, τους κοινώς αποκαλούμενους «αλεξιπτωτιστές» Ιατρούς από «εμπορικές» εταιρίες και όχι μόνον, θα πρέπει λόγω της παραμεθόριας ιδιαιτερότητας του νησιού μας, οι μεν Ιατρικοί Σύλλογοι να μην επιτρέπουν να συμμετάσχουν στις δημοκρατικές εκλογικές διαδικασίες Ιατρούς, οι οποίοι ενώ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ελεύθερο επάγγελμα, δεν έχουν να παρουσιάσουν άδεια λειτουργίας Ιατρείου, όπως το προβλέπουν οι διατάξεις του Υπουργείου Υγείας.
Στην συνέχεια οι ξενοδόχοι με τους τουριστικούς πράκτορες δεν πρέπει να προβαίνουν σε καμία συνεργασία με ιδιώτες Ιατρούς που δεν έχουν ήδη καταχωρημένη από το Υπουργείο Υγείας άδεια λειτουργίας Ιατρείου.
Διότι απλούστατα, ΝΟΜΙΜΕΣ μορφές παροχών ιδιωτικών ιατρικών υπηρεσιών, βάση τις προδιαγραφές του Υπουργείου Υγείας, στο νησί του Ιπποκράτη, όπως: ιατρικές εταιρίες, ιδιωτικές κλινικές ή ιατρικοί «Manager» με ιδιωτικά ασθενοφόρα και «πράσινα άλογα», δεν υπάρχουν (Ιατρικός Σύλλογος Κω 128/20.7.10)!
Τώρα όσον αφορά τους Συναδέλφους Ιατρούς, που έχουν εμπλακεί εν αγνοία τους στο άνω «σύστημα», τους προτρέπουμε να επικοινωνήσουν με τους οικείους Ιατρικούς Συλλόγους, οι οποίοι βέβαια, με την σειρά τους, θα άρμοζε να φροντίσουν για μια αξιοπρεπή και συναδερφική αντιμετώπιση αυτών των Συναδέλφων, στο νησί του Ιπποκράτη.
Κων/νος Λαμπριανίδης
Πολιτευτής του ΛΑΟΣ

ΕΒΕΔ για συντελεστές ΦΠΑ ΚΑΙΡΟΦΥΛΑΚΤΟΥΜΕ…


Η Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κατά τη συνεδρίαση της την Δευτέρα 23 Μαΐου εξέφρασε την ικανοποίηση της για την έγγραφη δέσμευση του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών κ. Δημήτρη Σταματόπουλου περί της διατήρησης των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α στις νησιωτικές περιοχές της χώρας.
Παρά ταύτα, οφείλει να εκφράσει τις επιφυλάξεις της για τη μη δέσμευση περί του ιδίου θέματος από την Πολιτική Ηγεσία τόσο της Δωδεκανήσου αλλά και ολόκληρης της χώρας.

ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΦΙΑΣΚΟ!


Δεκάδες διαμαρτυρίες στο «ΒτΚ»
Από πολίτες που δεν απογράφησαν
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΜΕΛΕΙΑ ΣΤΗΝ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ

Ούτε μια ανακοίνωση για τους μη απογραφέντες που τώρα φοβούνται τα …πρόστιμα!!
Το φάσμα να τους επιβληθούν τα προβλεπόμενα όσοι δεν έχουν απογραφεί, αντιμετωπίζει άγνωστος – μεγάλος – αριθμός κατοίκων του νησιού, αφού για διάφορους λόγους δεν μπήκαν στη διαδικασία αυτή.
Το «ΒτΚ» με το που ολοκληρώθηκε η διαδικασία της απογραφής την Τρίτη 24/5, δέχθηκε δεκάδες τηλεφωνήματα διαμαρτυρόμενων κατοίκων που δεν απογράφησαν.
Από την πλευρά των αρμοδίων αποδίδεται γενικότερα στα προβλήματα των απογραφέων, είτε γιατί δεν ήταν καλά καταρτισμένοι, είτε γιατί δεν προσήλθαν, είτε γιατί τα παράτησαν στη μέση κ.ά.
Το βέβαιον είναι ότι η όλη διοργάνωση είχε πολλά κενά, τόσο στην ενημέρωση όσο και στη διαδικασία απογραφής. Π.χ. δεν έγινε παρά μόνον μέσω διαδικτύου πρόσκληση ενδιαφέροντος για όσους ήθελαν να εργαστούν ως απογραφείς, με αποτέλεσμα να έχουν σοβαρές ελλείψεις και βέβαια σε καμιά περίπτωση αναπληρωματικούς να καλύψουν τα κενά.
Το όλο θέμα θα πρέπει να απασχολήσει τη Δημ. Αρχή, γιατί η Κως θα έχει σαφώς μικρότερο πληθυσμό από ότι στην πραγματικότητα…
* Για όσους δεν έχουν απογραφεί θα υπάρχει υπάλληλος στο Γραφείο Εσόδων του Δήμου έως και την Παρασκευή 27/5. Πληρ. τηλ. 6957.685446.

Κυρίτσης προς Καΐσερλη: ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ ΤΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΚΑΡΔΑΜΑΙΝΑΣ


Κύριε Δήμαρχε,
Σε λίγες μέρες μπαίνουμε στον έκτο μήνα του 2011 και δυστυχώς φαίνεται πως μια σειρά ενεργειών και αποφάσεων που έχουν καθοριστικό ρόλο στη ανάπτυξη του νη-σιού μένουν πίσω.
Η δημοτική αρχή, εγκλωβισμένη σε επιλογές που δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα, προκαλούν όμως ασφυξία στην ανάπτυξη του νησιού και υποθη-κεύουν το μέλλον, οφείλει επί τέλους να ασχοληθεί σοβαρά με τις δημοτικές υποθέ-σεις.
Με τη σημερινή επιστολή μου, θέλω να σας επισημάνω την ανάγκη για σοβαρά και γρήγορα βήματα που αφορούν στο τεράστιας σημασίας, για την Καρδάμαινα και το νησί, έργο: «ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΚΑΡΔΑΜΑΙΝΑΣ».
Το έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013 και συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής της Ευρωπαϊ-κής Ένωσης, Εθνικούς και ίδιους πόρους.
Ο πρώην δήμος Ηρακλειδών μετά τη μεγάλη επιτυχία της ένταξης του έργου το κα-λοκαίρι του 2010, προχώρησε πολύ γρήγορα (Σεπτέμβριος 2010) στη δημοπράτηση του.
Το Νοέμβριο του 2010 (23 Νοεμβρίου) έληξε η προθεσμία κατάθεσης προσφορών και ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός με την επιτροπή που είχε οριστεί από τη δημοτική αρχή του δήμου Ηρακλειδών να εξετάζει τις προσφορές και να συντάσσει το απαραί-τητο πρακτικό.
Η προσωπική σας επιλογή, μετά τις εκλογές του Νοέμβρη του 2010, να παγώσουν οι διαδικασίες που αφορούσαν όλα τα έργα των τριών πρώην δήμων, οδήγησε σε απα-ράδεκτη καθυστέρηση και το συγκεκριμένο έργο, αφού η επιτροπή εξέτασης των εν-στάσεων που έγιναν στο διαγωνισμό συνεδρίασε τρεις (!!!) μήνες μετά, στις 16 Φε-βρουαρίου του 2011 και το θέμα μπήκε, για πρώτη φορά, στην Οικονομική Επιτροπή του ενιαίου πια δήμου τον Μάιο του 2011(!!!)
Αντί δηλαδή, να επιταχύνετε τις σχετικές διαδικασίες (εκδίκαση τυπικών ενστάσεων από τους υποψήφιους αναδόχους),ώστε να συνεχιστεί η διαδικασία αξιολόγησης πα-γώσατε όλη τη διαδικασία.
Χρειάστηκαν, επτά (7) μήνες από την εκλογή σας και πέντε (5) μήνες από την ανά-ληψη των καθηκόντων σας, για να φέρετε το τυπικό θέμα της έγκρισης, του πρακτι-κού εκδίκασης ενστάσεων της Επιτροπής Διαγωνισμού, στην Οικονομική Επιτροπή. Και όταν το φέρατε στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, στις 11 Μαΐου 2011, με ευθύνη της παράταξης σας το αναβάλατε, επειδή όπως ειπώθηκε, το ζήτησε ένας εργολάβος για να παρίσταται, λέει, στη συνεδρίαση και εκείνη την ημέρα δε μπορούσε να είναι στη Κω!!!
Το επανεισάγετε στην Οικονομική Επιτροπή την Τετάρτη 25/5/2011 και αν όλα πάνε καλά και δεν υπάρξουν ενστάσεις επί της απόφασης της επιτροπής η διαδικασία θα ολοκληρωθεί το νωρίτερο τέλη του καλοκαιριού, καθώς υπάρχει και το δεύτερο και πιο χρονοβόρο στάδιο αξιολόγησης των τεχνικών προσφορών, με τον τελικό μειοδό-τη (όποιος είναι αυτός) να εγκαθίσταται στο έργο τέλη φθινοπώρου.
Αντιλαμβάνεστε, φαντάζομαι, πως η αδικαιολόγητη επτάμηνη καθυστέρηση που υ-πήρξε από το Νοέμβριο του 2010 με ευθύνη της σημερινής δημοτικής αρχής, μπορεί να οδηγήσει το έργο σε περιπέτειες και το δήμο σε αδιέξοδο.
Αυτό θα προκύψει γιατί, το γνωρίζετε πιστεύω, η ολοκλήρωση του έργου αυτού συν-δέεται με τη σωστή λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού Καρδάμαινας που χωρίς δίκτυα υπολειτουργεί ,δεχόμενος μόνο λύματα από βυτία, η δε συνολική χρηματοδό-τηση των έργων είναι αλληλένδετη με την πρόοδο καθ’ ενός εξ αυτών.
Ακόμα δε χειρότερα, φαντάζομαι ότι και αυτό το γνωρίζετε, οι αδικαιολόγητες ή ε-σκεμμένες καθυστερήσεις στις διαδικασίες υλοποίησης ενός έργου είναι λόγος απέ-νταξης του ίδιου του έργου ή άλλων έργων με τα οποία αυτό συνδέεται λειτουργικά.
Μια τέτοια εξέλιξη (που την απευχόμαστε όλοι) θα οδηγήσει σε πιθανό καταλογι-σμό, εις βάρος του δήμου, των χρημάτων που έχουν εκταμιευτεί ή θα εκταμιευτούν από Ευρωπαϊκά προγράμματα (πράγμα που δε θα επιτρέψουμε να μεταφερθεί στους δημότες) ή στην καλύτερη περίπτωση στη χρηματοδότηση όλου του έργου από ίδιους πόρους δηλαδή σε ένα δυσβάσταχτο κόστος για τους δημότες.
Κύριε Δήμαρχε,
Με όλα τα παραπάνω αντιλαμβάνεστε πως οι ευθύνες σας είναι τεράστιες και οφείλε-τε επί τέλους να ασχοληθείτε με τα σημαντικά θέματα του νησιού και όχι με τις εμ-μονές σας, άλλως θα είστε υπεύθυνος για όσα δεν γίνουν όπως πρέπει να γίνουν.
Γ. ΚΥΡΙΤΣΗΣ
Επικεφαλής της
ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Tuesday 24 May 2011

Ο Ιπποκρατικός όρκος ενθουσίασε 850 Γερμανούς συνέδρους


Το Γερμανικό Συνέδριο Ομοιοπαθητικής και Ομοτοξικολογίας τελείωσε! Ήταν το 10ο Συνέδριο που η Κως είχε τη χαρά και τιμή να φιλοξενεί φέτος για μιαν ακόμη χρονιά στο «Neptune». Η πρώτη φορά ήταν το 2002 με πολύ μικρή συμμετοχή, χρόνο με το χρόνο όμως ο αριθμός συμμετεχόντων μεγάλωνε, για να ξεπεράσει πριν δύο χρόνια τα 1500 άτομα σε διάρκεια παραμονής δύο εβδομάδων. Φέτος η συμμετοχή ήταν 850 άτομα συνολικά με παραμονή του κύριου όγκου από 4 έως 18 Μαΐου.
Οι περισσότεροι σύνεδροι και συνοδά μέλη αναχώρησαν προχτές, 18 Μαΐου, μετά από επιτυχή σειρά σεμιναρίων και ευχάριστων διακοπών.
Όπως κάθε χρόνο, στην πρώτη εβδομάδα παραμονής οργανώθηκε προς τιμήν των Συνεδρίων αναπαράσταση του Ιπποκρατικού Όρκου για 500 συμμετέχοντες, τους οποίους καλωσόρισε ο Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Μπαλαλής, ενώ τη δεύτερη εβδομάδα απαγγέλθηκε ο Ιπποκρατικός Όρκος στο χώρο του Πλατάνου, όπου το χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Νίκος Σοφός, Διευθυντής του Ενιαίου Φορέα Κω.
Είναι πολύ θετικό ότι το Συνέδριο θα οργανωθεί πάλι στην Κω και στο ξενοδοχείο «Neptune» το Μάιο 2012, αφού η πανελλήνια απεργία της 11ης Μαΐου επηρέασε ελάχιστα τις αναχωρήσεις της ίδιας μέρας 500 ατόμων του Συνεδρίου

Ο Σεβασμιότατος και η κ. Μ. Ιωαννίδου θα εγκαινιάσουν τις εκθέσεις ζωγραφικής των μαθητών της κ. Μ. Βαμβακούση


Το εργαστήρι Ζωγραφικής και Αγιογραφίας της Μαρίας Βαμβακούση σας προσκαλεί στα εγκαίνια της Έκθεσης Ζωγραφικής και Αγιογραφίας, που θα γίνουν την Κυριακή 29 Μαΐου, ώρα 8.00, στην αίθουσα τέχνης του Πολύκεντρου Ν. Θαλασσινού.
Την έκθεση Αγιογραφίας θα εγκαινιάσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας κ. Ναθαναήλ και την έκθεση Ζωγραφικής η ηθοποιός – χορεύτρια Μαρία Ιωαννίδου – Γερμανού.
Διάρκεια Έκθεσης: 29 Μαΐου – 1 Ιουνίου. Ώρες Λειτουργίας 9-2 και 4-9.

Για το βιβλίο του Γ. Χρονά ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΛΑΣΚΑΡΗ


Από τις πιο δημοφιλείς και αγαπημένες ηθοποιούς η Ζωή Λάσκαρη αλλά και ο γνωστός συγγραφέας Γ. Χρονάς, τράβηξαν το ενδιαφέρον του κοινού που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Πολύκεντρου Θαλασσινού και των εκδόσεων «Οδός Πανός» και παρακολούθησαν την παρουσίαση του 22ου βιβλίου του, με τίτλο «Σάββατο».
Ιδιαίτερα προσιτή και φιλική η κα Λάσκαρη μαζί με τον φίλο της συγγραφέα, μίλησαν με το κοινό, φωτογραφήθηκαν πρόθυμα μαζί του και υπέγραφαν τα βιβλία που διατέθηκαν.
Λιτή και σύντομη στην παρουσίαση που έκανε, ικανοποίησε όμως απόλυτα το κοινό, γιατί επικέντρωσε με μεστό διεισδυτικό λόγο στις δικές της εποχές του ’60, συσχετίζοντάς τες με αυτές που βιώνουμε σήμερα, με εύστοχες επισημάνσεις για το τότε και το τώρα, προκαλώντας ανάλογη νοσταλγία για όσους ανήκουν σ’ εκείνες τις εποχές.
Εξαιρετικός και μ’ έναν άνετο λόγο, ο κ. Χρονάς σκιαγράφησε το συγγραφικό του έργο με παράλληλες αναφορές στους σπουδαίους ανθρώπους που τον σημάδεψαν στη ζωή του.
Αξιοσημείωτη τέλος ήταν η αναφορά του γενικότερα στην Οικογένεια του Νίκου Θαλασσινού και ιδιαίτερα στο γιο του Φώτη, για τον οποίο μίλησε με πολύ κολακευτικά λόγια.

ΝΤΙΝΑ ΣΒΥΝΟΥ: Όχι στην αλλαγή του λογότυπου της Κω


Με μεγάλη μας έκπληξη ενημερωθήκαμε για την απόφαση του ΕΦΤ προς αλλαγή του τουριστικού λογότυπου της Κω, για μια ακόμη φορά…. Και βέβαια η απόφαση αυτή μας βρίσκει άκρως αντίθετους –σημειωτέον πως η Ένωση Ξενοδόχων δεν παρίστατο στη συγκεκριμένη συνεδρίαση λόγω συνεδρίασης του ΞΕΕ στην Αθήνα.
Το τελευταίο λογότυπο του νησιού μας, επιλέχθηκε πρόσφατα μετά από διαγωνισμό και ανάθεση σε εξειδικευμένη εταιρία, στην οποία του επιλογή ΔΕΝ συμμετείχε μόνο ο τότε ΔΟΤ, αλλά όλοι οι τουριστικοί φορείς του νησιού όπως επίσης και εξειδικευμένα άτομα του μάρκετινγκ. Το λογότυπο είναι επαρκέστατο, μελετημένο, επαγγελματικό, έχει περάσει στην τουριστική αγορά τα τελευταία χρόνια και βεβαίως έχει συνδυαστεί ο προορισμός με αυτό.
Οι συνεχείς αλλαγές στο λογότυπο ενός τουριστικού προορισμού συνιστούν δείγμα προχειρότητας και έλλειψης επαγγελματισμού, ενώ απαιτεί εκτός των άλλων από την αγορά την “διαγραφή” από τη μνήμη όλων των εικόνων που έχουν σχηματιστεί σε σχέση με το προϊόν και την αντικατάστασή τους με νέες. Το τελευταίο από μόνο του θεωρείται λάθος στο χώρο του μάρκετινγκ και της διαφήμισης, γεγονός που επισημαίνεται από ειδικούς επιστήμονες του χώρου και επιβεβαιώνεται από την στρατηγική διαφήμισης που ακολουθούν μεγάλες εταιρίες-brands (π.χ. Coca-cola).
Περιμένουμε από τον ΕΦΤ να ασχοληθεί με σημαντικά ζητήματα που απαιτούνται για την τουριστική ανάπτυξη του νησιού μας, πατώντας σε μια βάση που έχει ήδη δημιουργηθεί, βελτιώνοντας και όχι μηδενίζοντας αδικαιολόγητα ενέργειες που έχουν γίνει από τους προγενέστερους. Η υγιειής τουριστική πορεία απαιτεί μεταξύ άλλων, ανιδιοτέλεια, συνεργασία και πολιτική ανεξαρτησία.
Με τιμή, Σβύνου Κωνσταντίνα Αντιπρόεδρος Ένωσης ξενοδόχων Κω

Saturday 21 May 2011

23/5 στην Κω για πρώτη φορά κρουαζερόπλοιο της AZAMARA


Η 23η Μαΐου είναι μία πολύ σημαντική ημέρα για τον θαλάσσιο τουρισμό της ΚΩ.
Η πρώτη άφιξη του πλοίου AZAMARA QUEST της εταιρείας AZAMARA CRUISES, (θυγατρικής του ομίλου της ROYAL CARIBBEAN) μίας από τις δύο με-γαλύτερες δυνάμεις του χώρου, σηματοδοτεί την ουσιαστική ένταξη της ΚΩ στον παγκόσμιο χάρτη της κρουαζιέρας.
Φέτος είναι η πρώτη φορά που το λιμάνι μας αποτελεί προορισμό σε τακτικά δρομο-λόγια όχι μόνο της συγκεκριμένης αλλά και άλλων δύο πολύ μεγάλων εταιρειών, της MSC CRUISES και της STAR CLIPPERS.
Το αποτέλεσμα αυτό είναι προϊόν σκληρής δουλειάς που ξεκίνησε το 2007, από την προηγούμενη δημοτική αρχή, και πρέπει να συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό, προκειμέ-νου η Κως να καθιερωθεί και να πάρει το μερίδιο που μπορεί από την ραγδαία ανά-πτυξη αυτού του τουριστικού ρεύματος.
Ήδη τα νέα που έρχονται για την επόμενη περίοδο είναι πολύ ενθαρρυντικά με ακό-μα μία πολύ σημαντική ανακοίνωση από την εταιρεία SEABOURN για 10 προσεγγί-σεις των πλοίων της για το 2012.
Για τους λόγους αυτούς καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τις τοπικές επιχειρήσεις να επιδείξουν επαγγελματισμό και συνέπεια για να ανταποκριθούμε με επιτυχία στην μεγάλη αυτή πρόκληση.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Δ.Α.

Για 12η χρονιά στο «Νέπτουν» διεθνές συνέδριο Ομοιοπαθητικών


ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ
Κάτι σαν το σπίτι τους θεωρούν τα 1.000 και πλέον μέλη της Διεθνούς Εταιρείας Ομοιοπαθητικής, από τις πιο διάσημες στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στη Γερμανία, λόγω του υψηλού επιστημονικού της κύρους. Κι αυτό γιατί από τη μια έχουν επίγνωση της μοναδικής αίσθησης να βρίσκονται στην πατρίδα του Ιπποκράτη και από την άλλη γιατί στο «Νέπτουν» όπου φιλοξενούνται κάθε χρόνο έχουν απόλυτη ικανοποίηση από το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Φέτος είναι εδώ για 12η χρονιά με 750 μέλη τους, που έχουν την ευκαιρία να συζητάνε γενικότερα θέματα και ιδιαίτερα αυτά που καταπολεμούν τον πόνο και το στρες (διαχείριση – θεραπεία), θέμα το οποίο μάλιστα παρακολουθούν κι αρκετοί φοιτητές από γερμανικά παν/μια.
Μιλώντας στο «ΒτΚ» ο Πρόεδρος της Εταιρείας κ. Κλάους Κιούστερμαν (με έδρα το Μπάτεν Μπάτεν) αναφέρθηκε στη διαχρονική αξία της Ιπποκρατικής σκέψης και πρακτικής. Ακόμα και σήμερα, είπε, για πολλά από τα ζητήματα που απασχολούν την Ιατρική Επιστήμη, ανατρέχουμε στις πηγές του Ιπποκράτη στα όσα δίδαξε και στις «παρατηρήσεις» του πάνω στη φύση και στα βότανα.
Για την Ομοιοπαθητική, είπε ότι είναι σε μεγάλο βαθμό (πάνω από 70%) αποδεκτή και από τους Γερμανούς γιατρούς ως παράλληλη και συμπληρωματική της Ιατρικής, για πάρα πολύ κόσμο μάλιστα η χρήση μεθόδων της Ομοιοπαθητικής είναι πολύ δημοφιλής και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον περιμένουν κάθε φορά να μάθουν όσα νεότερα συζητάμε εδώ στην Κω.
Τελειώνοντας ο κ. Κιούστερμαν εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον Δ/ντή του Νέπτουν κ. Μιχάλη Παπάζογλου για την άψογη φιλοξενία που έχουν κάθε χρόνο, γι’ αυτό και ήδη υπέγραψαν και για το 2012.

ΟΓΕ: Όχι τελεσίγραφα για τροφεία. ΝΑΙ ΣΕ ΔΩΡΕΑΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ


Οργή και αγανάκτηση μας προκαλεί η είδηση, ότι η Δημοτική Αρχή έστειλε τελεσίγραφο σε γονείς που δυσκολεύονται να καταβάλουν το πανάκριβο χαράτσι που δίνεται ως τροφεία προκειμένου να παραμείνουν τα παιδιά τους στο σταθμό.
Η κατάπτυστη απόφαση απαιτούμε άμεσα να παρθεί πίσω και να πάψει να καμώνεται πως πασχίζει για την ανακούφιση των δημοτών της και ειδικά των μισθοσυντήρητων, που ξέρει όπως θέλει να λέει πόσο δύσκολα τα βγάζουν πέρα.
Καλούμε τους γονείς μαζί με τους εργαζόμενους στους σταθμούς να μην επιτρέψουν να περάσει αυτή η απόφαση, να εντείνουν τον αγώνα τους για δωρεάν δημόσιους βρεφονηπιακούς σταθμούς που θα έχουν θέση όλα τα παιδιά, με ποιοτικές παροχές.
Ο σύλλογός μας θα είναι στο πλευρό και των γονιών και των εργαζομένων.

Συνάντηση Κιλιμάτου – Μπιρμπίλη για τη διαλογή των στερεών αποβλήτων στην πηγή (ανακύκλωση)


ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ 500.000 ευρώ ΦΕΤΟΣ
Κατ’ ιδίαν συνάντηση, με την Υπ. Περιβάλλοντος, είχε στην Αθήνα ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΚ και υπεύθυνος ενεργειακής πολιτικής και ανακύκλωσης για το Δήμο της Κω κ. Νίκος Κιλιμάτος στο περιθώριο της ημερίδας «Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ – ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΟΔΗΓΙΑ 98/2008 ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ».
Το ΥΠΕΚΑ, στο πλαίσιο της διαβούλευσης για την Οδηγία-Πλαίσιο για τη Διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων, η οποία υλοποιεί την Ευρωπαϊκή Στρατηγική για μια Κοινωνία Ανακύκλωσης, οργάνωσε την ημερίδα, με στόχο:
• Να παρουσιαστούν καλές πρακτικές ανακύκλωσης & μείωσης αποβλήτων.
• Να παρουσιαστούν παραδείγματα ολοκληρωμένης διαχείρισης στερεών αποβλήτων, και
Να αποτυπωθούν οι θέσεις των βασικών κοινωνικών εταίρων.
Η Δημοτική Αρχή συνεπής στις δεσμεύσεις της προχωράει με ταχείς ρυθμούς στην ριζική αλλαγή της υφιστάμενης κατάστασης στο νησί σε σχέση με τα απόβλητα.
Το πρώτο βήμα έγινε με την εξοικονόμηση ετησίως άνω των 500.000 ευρώ από την τραγική, από οικονομικής πλευράς, λειτουργία του ΧΥΤΑ, ποσό που μπορεί να επενδυθεί στην ανάπτυξη ενός σύγχρονου ολοκληρωμένου συστήματος διαλογής και επεξεργασίας των στερεών αποβλήτων.
Ο μεγάλος στόχος αυτού του νέου εγχειρήματος είναι η διαλογή των στερεών αποβλήτων στην πηγή, διαδικασία που θα καθορίσει και το νέο τρόπο χρέωσης των τελών καθαριότητας.
Σε συνέχεια αυτών των πρωτοβουλιών στις 12 Ιουνίου παρουσία της Υπουργού κας Μπιρμπίλη, θα γίνει συνάντηση εργασίας με παροχείς συστημάτων διαλογής και επεξεργασίας όλων των ανακυκλώσιμων υλικών, με στόχο την όσο το δυνατόν ταχύτερη σύνταξη της απαραίτητης οικονομοτεχνικής μελέτης.

Thursday 19 May 2011

Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ κ. ΠΟΥΛΙΟΥ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΙ ΤΗΝ ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΣΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΚΩ


Πολλά και ποικίλα τα σχόλια από την αιφνίδια παραίτηση του κ. Πουλιού από τα αξιώματά του στη ΝΔ.
Πέραν των αιτίων και της όποιας παρασκηνιακής πλευράς του θέματος, το βέβαιον είναι ότι η παραίτηση αυτή ανοίγει λογικές ανακατέματος της τράπουλας ως προς τα αξιώματα της περιοχής μας, αφού είναι βέβαιον ότι ο κ. Πουλιού «δεν πηγαίνει σπίτι του», απλά θα διανύσει περίοδο «αγρανάπαυσης» και σε ανύποπτο χρόνο είναι σίγουρο ότι θα δηλώσει ξανά «παρών».
Ετσι για τη ΝΔ υπάρχει θέμα «διαδόχου» στη θέση που είχε στο ψηφοδέλτιο των βουλευτικών από την Κω, γεγονός που ήδη «τρέχει», αφού μέσω ΝΟΔΕ αναζητήθηκαν συγκεκριμένοι «εθελοντές», από τους οποίους και ζητήθηκαν βιογραφικά…
Σ’ ότι αφορά τώρα τον κ. Πουλιού, το πιο πιθανό σενάριο είναι να στραφεί στα Δημοτικά, ένα χώρο που τον ξέρει, αλλά και που θα μπορούσε να ελπίζει τα καλύτερα για τους πολιτικούς του στόχους. Ηδη ο χώρος της Τ.Α. για τη ΝΔ στην Κω είναι γόνιμος για τον κ. Πουλιού, αφού ο μέχρι τώρα εκπρόσωπός της κ. Αλκιβιάδης Χατζηνικολάου δείχνει ότι έχει «παγώσει» τη δραστηριότητά του στα δημοτικά.
Ενας άλλος βασικός – εν δυνάμει – υποψήφιος θα ήταν και ο κ. Κώστας Ασλάνης, ο οποίος όμως δεν δείχνει να βιάζεται να εκτεθεί ως υποψήφιος στα δημοτικά της προσεχούς περιόδου, ή διεκδίκηση μιας θέσης στο Κοινοβούλιο.

Χρήστος Εψιμος: Ναι στις συνεργατικές υπό όρους…


Έχει αρχίσει εδώ και καιρό να συζητείται από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής το ζήτημα των συνεργατικών ομάδων, προεκλογικά και με ιδιαίτερη έμφαση μετεκλογικά το αναδεικνύει ως κυρίαρχο ζήτημα για την τοπική κοινωνία και οικονομία και το θέτει τώρα σε φάση υλοποίησης.
Σε αυτό το ζήτημα η Δημοτική Αρχή έχει θετικά εντάξει , τους νέους επιστήμονες και κάθε άνεργο που θα ήθελε να δηλώσει συμμετοχή, καθώς και τους επιχειρηματίες που θα συμμετάσχουν μέσα από κλαδικά ή άλλα σχήματα.
Το ερώτημα που τίθεται είναι κατά πόσον αυτό το ζήτημα πρέπει να είναι το κυρίαρχο στην ατζέντα της Δημοτικής αρχής; και κατά πόσο θα πρέπει να καταναλώνει η υλοποίησή του τόση φαιά ουσία της πολιτικής σκέψης και των πόρων της;
Η γνώμη μου για την παραπάνω ρητορική ερώτηση είναι ότι οι Συνεργατικές ομάδες είναι αναγκαίες, όπου απαιτούνται, με μέγιστο κανόνα την καινοτομία και διαφορετικότητα, συμπληρωματικότατα με όρους υγιούς ανταγωνισμού.
Η δε πολιτική ρητορική για τις συνεργατικές ομάδες να είναι σε χαμηλότερους τόνους με γνώμονα την δεύτερη σκέψη.
Η δε λειτουργία της Δημοτικής τεχνικής μηχανής να γίνεται συνεχώς ποιο αποτελεσματική στην παραγωγή ποιοτικού έργου και με ποιο γρήγορους ρυθμούς. Ο στόχος θα πρέπει να είναι η ολοκλήρωση έργων που θα αναδεικνύουν την πόλη και τα χωριά. Να γίνονται συνεχώς Βελτιωτικές ενέργειες στην εικόνα και στην λειτουργία των χώρων.
Ακόμη επείγει να δοθεί έμφαση στην προώθηση έργων πνοής όπως η περιμετρική οδός της πόλης κλπ.
Συνεχής Βελτίωση της εικόνας της πόλης και των χωριών, διότι αυτό πουλάμε.
Και παράλληλα, Ναι και στις συνεργατικές ομάδες.
Για δε τις συνεργατικές ομάδες ανεξάρτητα από τη μορφή τους, το σίγουρο είναι ότι θα παράγουν, προϊόντα και υπηρεσίες που θα διοχετεύονται στην πραγματική οικονομία. Σε αυτό το σημείο τόσο η Δημοτική αρχή όσο και οι σχεδιαστές του εγχειρήματος θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι μόνοι τους δεν ελέγχουν όλες τις παραμέτρους της αγοράς. Συνεπώς, θα πρέπει να μελετήσουν τους κανόνες του ανταγωνισμού και να δώσουν έμφαση στα καινοτομικά προϊόντα και τις υπηρεσίες κατά το στήσιμο τους.
Για δε την επιτυχή έκβαση των εγχειρημάτων απαιτείται και η συνδρομή των Συλλογικών φορέων, των Επιμελητήριων, της αγοράς, προπαντός των επιχειρήσεων και των καταναλωτών.
Άλλωστε η επιτυχία θα εξαρτηθεί από την ζήτηση που θα έχουν τα προσφερόμενα στην αγορά προϊόντα και υπηρεσίες και τα έσοδα που θα προκύψουν από την ελεύθερη αγορά και όχι μόνον από τον μονοψώνιο πελάτη όπως θα είναι ο Δήμος. Για παράδειγμα συνεργατικές ομάδες για την πολεοδόμηση ή την αποκομιδή των σκουπιδιών κλπ.
Ερωτήματα:
1) Μήπως σε αυτή την φάση θα πρέπει παράλληλα να συζητηθεί το θέμα με τους παραγωγικούς φορείς, τις επιχειρήσεις και να υπάρξει η μια Τοπική συμφωνία & συνεννόησης και αλληλεγγύης;
2) Μήπως πρέπει να συμβάλουν άμεσα η έμμεσα όσο γίνεται περισσότεροι για την επιτυχή έκβαση του εγχειρήματος;
3) Μήπως θα πρέπει να τεθεί το δίλημμα της ηθικής δέσμευσης όλων για την στήριξη των παραπάνω συνεργιών;
Αξίζει να έχουμε υπόψη μας, όταν σχεδιάζουμε πράγματα που αναφέρονται στην Κοινωνία και στην Αγορά ότι θα πρέπει να τις ενημερώνεις συνεχώς και να τις έχεις μαζί σου.
Αν δε σχεδιάζεις χωρίς την κοινωνία απλά μπορεί να χάσεις τις εκλογές.
Αν όμως σχεδιάζεις χωρίς να λαμβάνεις υπόψη σου την αγορά τότε θα υπάρξει κόστος και αυτό ποιος θα το πληρώσει;
Το κείμενο γράφηκε για να θέση κάποιες συμπληρωματικές παραμέτρους.

ΑΥΤΟΒΟΥΛΩΣ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ. Κατηγορήθηκε ως μεγαλέμποροςναρκωτικών αλλά αρνείται…


Και νέα διάσταση προσέλαβε η δικαστική έρευνα για την εξάρθρωση μεγάλης σπείρας ναρκωτικών που έδρασε στην Κω, μετά τη σύλληψη του καταζητούμενου Σ. Κ., 25 ετών, υπάλληλου σιδεράδικου, που κατονομάστηκε από 2 γυναίκες, που κατείχαν 5,1 και 1,5 κιλά κάνναβης, ως «μεγαλέμπορος ναρκωτικών»!
Ο 25χρονος παρουσιάστηκε αυτοβούλως ενώπιον της Εισαγγελέως της Κω για να καταθέσει, αφού ενημερώθηκε για την ύπαρξη του εντάλματος σύλληψης σε βάρος του, αρνούμενος κατηγορηματικά τα καταγγελλόμενα από τις δύο αλλοδαπές.
Ζήτησε δε και έλαβε 24ωρη προθεσμία για να απολογηθεί.
Την 21η Απριλίου συνελήφθη έξω από το λιμάνι της Κω, η 22χρονη Αλβανίδα, που εργαζόταν σε καφετέρια του νησιού και κατελήφθη, μετά από έρευνα, να κατέχει εντός βαλίτσας, 5 νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους 1.094, 972, 1.052 και 1.020 γραμμαρίων και συνολικά 5.144 γρ.
Η 22χρονη είχε αναχωρήσει από την Κω προ τριημέρου ενημερώνοντας τους οικείους της ότι θα μετέβαινε στην Αθήνα για τη διεκπεραίωση προσωπικής της υπόθεσης. Οι αστυνομικοί όμως έμαθαν ότι θα μετέφερε μεγάλη ποσότητα κάνναβης στο νησί και «έστησαν ενέδρα» για τη σύλληψή της, μετά την άφιξή της στο νησί με πλοίο της γραμμής.
Εξεταζόμενη ισχυρίστηκε ότι μια φίλη της που γνώριζε ότι θα ταξίδευε από την Αθήνα στην Κω της ζήτησε να συναντήσει σε πάρκο του Πειραιά έναν ομοεθνή της, ονόματι «Γιάννη». Ο «Γιάννης», όπως είπε, της παρέδωσε την βαλίτσα και της ζήτησε να την μεταφέρει στην Κω, προσφέροντάς της ως αμοιβή το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ.
Ισχυρίστηκε ότι δεν είναι χρήστης ναρκωτικών και ότι δεν εγνώριζε το περιεχόμενο της βαλίτσας. Υποστήριξε πιο πέρα ότι χρειαζόταν τα χρήματα και δέχτηκε να μεταφέρει τη βαλίτσα προσθέτοντας ότι μετά την άφιξή της στο νησί ο παραλήπτης, τον οποίο δεν γνωρίζει, θα της τηλεφωνούσε για να τις δώσει οδηγίες για την παράδοσή της.
Αφού διατάχθηκε η προσωρινή της κράτηση η 22χρονη ζήτησε να καταθέσει συμπληρωματικώς, καταγγέλλοντας ότι ο 25χρονος της είχε δώσει εντολή να μεταφέρει τα ναρκωτικά. Προέβη δε σε απίθανες καταγγελίες και σε βάρος αξιωματικού που την συνέλαβε.
Μετά την αξιοποίηση στοιχείων που συνέλεξαν οι αρχές από την 22χρονη, τις απογευματινές ώρες της 29ης Απριλίου, στην περιοχή Ηρακλής Κω, προχώρησαν στη σύλληψη 4 ομοεθνών της.
Στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε κοκαΐνη μικτού βάρους 10 γραμμαρίων και μεγάλο χρηματικό ποσό. Ο 28χρονος P.S. κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, o 25χρονος P. G. ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 5.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μια φορά κάθε μήνα στο ΑΤ Κω ενώ οι άλλοι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς όρους.
Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίστηκαν.
Την 2α Μαΐου 2011 και περί ώρα 19.40΄ στην περιοχή Ηρακλής - Κω συνέλαβαν την 28χρονη Φ. Κ. με τον 23χρονο σύντροφό της γιατί μετά από έρευνα στην οικία τους βρέθηκε ποσότητα 1493 γραμμ. κάνναβης, μία ζυγαριά ακριβείας, το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα.
Η 28χρονη ήταν από τα άτομα που είχαν επισκεφθεί την 22χρονη που μετέφερε τα 5 κιλά στα κρατητήρια της Κω.
Eν πάση περιπτώσει η 28χρονη και ο 23χρονος σύντροφός της αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία τους ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες η 28χρονη κατονόμασε τον 25χρονο ως το άτομο εκείνο που της είχε παραδώσει προς φύλαξη τα ναρκωτικά.
Τον 25χρονο εκπροσωπεί ο δικηγόρος κ. Κ. Ασλάνης.

Ρόδο και Κέρκυρα ζητάνε οι δανειστές μας!!


Ανεπίσημα -και όχι σε επίπεδο επισήμων διαπραγματεύσεων ΔΝΤ, Κομισιόν και ελληνικής κυβέρνησης- τα «γεράκια» της Τρόικα άφησαν να διαρρεύσει στην ελληνική πλευρά ότι οι εγγυήσεις που ζητάνε οι δανειστές μας για την 5η δόση του δανείου μέσα στον Ιούνιο και για το δεύτερο πακέτο των 60 δισ. το 2012, είναι ο απόλυτος οικονομικός έλεγχος των εσόδων σε Ρόδο και Κέρκυρα το τρίμηνο Ιουνίου-Ιουλίου - Αυγούστου, δηλαδή το τρίμηνο της τουριστικής αιχμής της Ελλάδας.
Το σχέδιο που έχει προετοιμαστεί στα στρατηγεία κυρίως των ελεγχόμενων από τους Γερμανούς κέντρων δανεισμού της Ελλάδας (Deutsche Bank, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Κομισιόν) περιλαμβάνει τα εξής:
1) Εγκατάσταση εκπροσώπων της Τρόικα σε κέντρα οικονομικού ελέγχου των δύο ελληνικών νησιών (εφορίες, δημόσια ταμεία, νομαρχίες κλπ.), που θα εποπτεύουν και θα καταγράφουν τα καθημερινά έσοδα από την τουριστική και εμπορευματική κίνηση σε Ρόδο και Κέρκυρα.
2) Τα έσοδα θα δεσμεύονται για το Ταμείο, το οποίο ζητάνε επίσημα να δημιουργηθεί για τις εισπράξεις από την εκποίηση της κρατικής περιουσίας.
3) Σε περίπτωση αδυναμίας της Ελλάδας να εφαρμόσει τα σκληρά μέτρα που ζητάνε ήδη ΔΝΤ και Κομισιόν για να μας παρασχεθεί νέο δάνειο, τα έσοδα του Ταμείου αυτού, θα διατίθενται αμέσως για εξόφληση μέρους του χρέους της Ελλάδας και δεν θα υπολογίζονται ως έσοδα του ελληνικού κράτους.
Ο κ. Παπανδρέου έγινε έξαλλος μόλις πληροφορήθηκε το σχέδιο αυτό, που προέρχεται κυρίως από τη γερμανική πλευρά (Μέρκελ - Σόιμπλε) και έδωσε αυστηρή εντολή στον υπουργό Οικονομικών να μην συζητήσει καν τέτοια περίπτωση.

Tuesday 17 May 2011

Κεραυνός εν αιθρία στη ΝΔ με σοβαρές εξελίξεις…ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ Ν. ΠΟΥΛΙΟΥ Από όλα τα αξιώματα και από υποψήφιους του κόμματος


Την παραίτησή του από όλα τα αξιώματα που έχει στο κόμμα υπέβαλε γραπτά στην Κεντρική Δ/ση της ΝΔ, ο συμπατριώτ ης μας πολιτευτής, κ. Ν. Πουλιού, προκαλώντας εύλογη αμηχανία στην παράταξη, αλλά και μια σειρά εξελίξεων στα τοπικά ζητήματα του κόμματος στην περιοχή μας.
Ο ίδιος ο κ. Πουλιού αποφεύγει προς το παρών να κάνει δηλώσεις για τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφασή του αυτή, πληροφορίες όμως του «ΒτΚ» αναφέρουν ότι διεφώνησε με τις παρασκηνιακές διεργασίες στη συγκρότηση του ψηφοδελτίου του κόμματος, στις βουλευτικε΄ς εκλογές.
Παράλληλα είναι γεγονός ο΄τι ο κ. Πουλιού έχει σε εξέλιξη μια σειρά επιχειρηματικών δράσεων και θα ήθελοε να αφιερωθεί στις υποχρεώσεις του.
Η εξέλιξη αυτή, δηλ. της παραίτησης του κ. Πουλιού δημιουργεί μια σειρά σοβαρών ζητημάτων:
1) Η απόφαση του κ. Πουλιού είναι οριστική και αμετάκλητη;
2) Αν είναι έτσι, αφορά μόνον την παραίτηση από τα αξιώματα ή και από την παράταξη;
3) Ποιος θα την αντικασταστήσει στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ από την Κω;
* Αυτό το τελευταίο είναι ήδη ένα θέμα που η ΝΟΔΕ ανέλαβε να το διερευνήσει, απευθυνόμενη σε φέρελπη δικηγόρο και σε στέλεχος της παράταξης από την εκπαίδευση που ασχολείται και με την Τ.Α. όμως οι απαντήσεις τους ήταν αρνητικές.
Συνέχεια βολιδοσκοπήθηκε μη νοσοκομειακός γιατρός, ο οποίος και επιφυλάχθηκε να απαντήσει.

Θα αποφύγει η Δ.Ο.Υ. Κω τη συγχώνευση με της Ρόδου


Με την εφαρμογή των μέτρων για την αναδιοργάνωση των εφοριών, καταργούνται και συγχωνεύονται οι οικονομικές υπηρεσίες και διατηρείται μόνο μια Δ.Ο.Υ. στην πρωτεύουσα κάθε νομού, ενώ οι υπόλοιπες αντικαθίστανται με Γραφεία Εξυπηρέτησης Πολιτών.
Σύμφωνα με την εξέλιξη αυτή, στη Ρόδο θα πρέπει να παραμείνει η Δ.Ο.Υ., ενώ στα νησιά Κω, Κάρπαθο και Κάλυμνο να αντικατασταθούν με Γραφεία Εξυπηρέτησης Πολιτών και το προσωπικό από τις καταργούμενες Δ.Ο.Υ. να μετακινηθεί προς τις διατηρούμενες, προκειμένου να εξασφαλιστεί επάρκεια στελέχωσης.
Σύμφωνα όμως με δήλωση του Προέδρου των Εφοριακών της Δωδ/σου, κ. Στεφανάκη, στο «ΒτΚ», λόγω νησιωτικότητας οι παραπάνω αλλαγές δεν θα πιάσουν τα νησιά μας, όπως τον διαβεβαίωσαν στο Υπ. Οικονομικών. Απλά η Δ.Ο.Υ. Ρόδου θα γίνει μητροπολιτική συγκεντρώνοντας εκεί όλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς

Θέματα Κώων της Αθήνας στο Δήμαρχο από την κ. Μπούρα


Τα γενικότερα θέματα που απασχολούν την Ενωση Κώων της Αθήνας και ειδικότερα της αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσε η κάπνα από την πυρκαγιά στην πολυκατοικία που στεγάζονται τα Γραφεία της, συζήτησε η Πρόεδρος κ. Ευαγγελία Μπούρα με τον Δήμαρχο, σε επίσκεψη που έκανε στο Δημαρχείο με τον σύζυγό της, τ. Επαρχο Κω κ. Ν. Μπούρα. Ο κ. Καΐσερλης υποσχέθηκε να εξετάσει τους τρόπους συνδρομής στα αιτήματα της Ενωσης.

Απάντηση Νικητιάδη σε σχόλια Τσίπρα για τον τουρισμό: ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ – ΠΡΟΧΕΙΡΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ


«Ο κ. Τσίπρας κατά την επίσκεψη του σε ένα κατ εξοχήν τουριστικό νησί όπως η Κως προσπάθησε να αποδώσει την αύξηση του τουρισμού στη χώρα, στα γεγονότα της βορείου Αφρικής. Προφανώς δεν έχει αντιληφτεί ότι στη μεγάλη αύξηση που θα σημειωθεί φέτος στις αφίξεις στη πατρίδα μας, κατ’ ελάχιστο μόνο θα συμβάλουν τα γεγονότα της βόρειας Αφρικής. Δεν αντελήφθη ότι το 2010 χωρίς να υπάρχει κανένα γεγονός στη βόρεια Αφρική σημειώθηκε αύξηση στις αφίξεις στο νησί, 10% σε σχέση με το 2009. Ούτε επίσης αντελήφθη ότι τον Απρίλιο 2011 σε σύγκριση με τον Απρίλιο 2010 η αύξηση στο ίδιο νησί πλησίασε το 150%. Μόνο αδαείς περί την τουριστική αγορά, θα μπορούσαν να αποδώσουν την τεράστια αυτή άνοδο, στα γεγονότα της βόρειας Αφρικής. Όπως, μόνον αδαείς μπορούν να αποδώσουν την μεγάλη άνοδο τον Απρίλιο στην Κέρκυρα, τη Χαλκιδική, τη Ρόδο, και την Κρήτη, στα γεγονότα της βορείου Αφρικής. Η άνοδος που σημειώνεται είναι αποτέλεσμα της νέας στρατηγικής της ελληνικής κυβέρνησης για τον τουρισμό και της συστηματικής δουλειάς που γίνεται σε όλες τις χώρες και σε όλα τα επίπεδα σε συνεργασία με τους κοινωνικούς φορείς του χώρου. Αν ο κ. Τσίπρας δεν το καταλαβαίνει αυτό, θα ήταν καλύτερα να σιωπά, παρά να εμπλέκεται σε θέματα που δυστυχώς φαίνεται να μην γνωρίζει με επάρκεια.
ALL INCLUSIVE
KAI LCC
Οψίμως θυμήθηκε και το all inclusive για να προβεί σε αφορισμούς χωρίς καμιά συγκεκριμένη πρόταση. Το ΠΑΣΟΚ κ. Τσίπρα και στο προεκλογικό του πρόγραμμα αναφέρθηκε στην ανάγκη να ξεπεραστεί το all inclusive και με την καθημερινή του πολιτική (δείτε αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους) προσπαθεί να ανοίξει εναλλακτικές προοπτικές και το επιδιώκει σε μια δύσκολη για τον τόπο οικονομική περίοδο όπου ο ανταγωνισμός είναι ιδιαιτέρως σκληρός και το all inclusive φαίνεται να κυριαρχεί στην αγορά της ευρύτερης περιοχής. Ας προσπαθούσε ο κ Τσίπρας να μάθει, αφού βρισκόταν στην Κω, πόσοι ήταν τον Απρίλιο οι επισκέπτες που έφτασαν στο νησί, χωρίς να χρησιμοποιήσουν το σύστημα all inclusive.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΑΤΑ
Δυστυχώς όμως ο κ. Τσίπρας ξεπέρασε τα εσκαμμένα χαρακτηρίζοντας τους επισκέπτες μας «πρόβατα που αντί για κουδούνια στο λαιμό φοράνε βραχιολάκια και τους κλείνουν στα ξενοδοχεία». Για εμάς κ. Τσίπρα ο κάθε επισκέπτης είναι σεβαστό πρόσωπο που το τιμούμε και θέλουμε να το εξυπηρετήσουμε όποια επιλογή και αν έχει κάνει για να έρθει στην πατρίδα μας. Οι χαρακτηρισμοί σας δε εκφράζουν την συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων μας και δυστυχώς μας προβληματίζουν για το που αποσκοπείτε.
Κλείνοντας θα ήθελα να επισημάνω στον πρόεδρο του Σύριζα, ο οποίος αναφέρθηκε και στους μαθητευόμενους που απασχολούνται στα ξενοδοχεία ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου ήταν η πρώτη που καθιέρωσε όριο 17% ως ανώτατο ποσοστό απασχολουμένων μαθητών σε ξενοδοχεία. Ο κ. Τσίπρας καλά θα κάνει όταν αναφέρεται στον τουρισμό -και βρίσκεται μάλιστα σε τουριστικές περιοχές- να αποφεύγει τους λαϊκισμούς και τις πρόχειρες αναλύσεις. Άλλωστε, οι επιδόσεις στον τουρισμό καταγράφονται με αφίξεις και έσοδα στο τέλος της περιόδου και εκεί κανένας δεν μπορεί να κοροϊδεύει. Θα περιμένουμε τον κ. Τσίπρα το Νοέμβριο να μας αναλύσει ξανά τα περί αυξήσεων εξαιτίας των γεγονότων στη βόρεια Αφρική…»

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΤΗΣ ΑΕΚ



Το ότι οι ΑΕΚτζήδες διαφέρουν σε σχέση με τους άλλους φιλάθλους, αυτό είναι γνωστό. Έτσι, για ακόμα μία φορά, ο σύνδεσμος Φιλάθλων της ΑΕΚ στην Κω, απέδειξε ότι η ΑΕΚ είναι ΙΔΕΑ και δεν περιορίζεται στα όρια ενός αθλητικού γηπέδου, προχωρώντας στον καθαρισμό της παραλίας του Φάρου. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όσους συμμετείχαν και ιδιαίτερα στα μέλη του συνδέσμου που έδειξαν και το κοινωνικό πρόσωπο της ΑΕΚ.

Saturday 14 May 2011

Δριμεία επίθεση Τσίπρα στο Γιώργο Παπανδρέου


“Η ΠΙΟ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ Η ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ”
“Ζητάμε εκλογές για να αρθεί το αδιέξοδο του μνημονίου”
“ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΘΑ ΚΑΤΑΝΤΟΥΣΑΜΕ ΗΠΑ”
“Άνιση και άνεργη η ανάπτυξη του τουρισμού στην Κω”
“ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΗ ΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΩΝ”


Εκλογές ζήτησε από την Κω, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, για να αρθεί το αδιέξοδο του μνημονίου, καλώντας το λαό ν’ αγωνιστεί για να προστατέψει τη δημοκρατία και τα δικαιώματα του, ενώ εξαπέλυσε δριμεία κριτική στην Κυβέρνηση Παπανδρέου, την οποία χαρακτήρισε ως την πιο δεξιά και την πιο επικίνδυνη για τον τόπο και το λαό, χρεώνοντας ευθύνες στον ίδιο τον Πρωθυπουργό για παράδοση της χώρας στους πιστωτές, αλλά και στον Α. Σαμαρά, που δε λέει κάτι διαφορετικό για το μνημόνιο.
ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ
Επίσης, άσκησε κριτική στο ΚΚΕ, λέγοντας ότι παρά την κρισιμότητα της εποχής, δείχνει τεράστια εμμονή στο να μη θέλει να συνεργαστεί με τις υπόλοιπες αριστερές δυνάμεις για νικηφόρους αγώνες, ενώ απηύθυνε κάλεσμα σ’ όλες τις δυνάμεις, εκτός ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, σε ένα νέο Συνασπισμό εξουσίας, που θα μπορούσε να είναι η λύση στη μετά Παπανδρέου εποχή.
ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ
ΤΟ ΦΟΒΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ
ΒΡΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ
ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Ζήτησε από το λαό να ξεπεράσει το φόβο του και να βρει τη δύναμη της αλληλεγγύης, αλλά και να καταλάβει ότι μπορεί ν’ αντιδράσει, ενώ τόνισε ότι η διέξοδος από την κρίση θα προέλθει από ταξική μάχη.
ΘΕΤΙΚΕΣ ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΕΣ
ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ
ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ
Ερωτηθείς για την πρόταση του Δήμου με τις συνεργατικές, υποστήριξε ότι πρόκειται για θετικές σκέψεις, τις οποίες θα στηρίξουν, όμως επισήμανε ότι πρέπει αφενός μεν να εξειδικευτεί τι είδους δράσεις θα προωθηθούν, αφετέρου δε να υπάρξει αλλαγή της νοοτροπίας των πολιτών, προς το κοινό συμφέρον. Τόνισε δε ότι σε καμία περίπτωση οι συνεργατικές δεν πρέπει ν’ αντικαταστήσουν το κοινωνικό κράτος.
ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ
ΑΚΤΟΠΛΟΪΑΣ
Σχετικά με τα προβλήματα στις συγκοινωνίες, επανέλαβε την πρότασή τους για ύπαρξη ενός δημόσιου φορέα ακτοπλοΐας, ώστε ν’ αντιμετωπιστεί το καρτέλ.
ΑΝΙΣΗ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΗ
Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΚΩ
Αναφερθείς στην πορεία ανάπτυξης της Κω, τη χαρακτήρισε άνιση και άνεργη, στηλιτεύοντας την ύπαρξη μαθητευομένων ξενοδοχοϋπαλλήλων, τη μονοκαλλιέργεια του τουρισμού και την παραμέληση του αγροτικού τομέα, τονίζοντας ότι θα πρέπει επιτέλους να γίνουμε μια παραγωγική χώρα. Επίσης, ανάφερε ότι στο ΣΥΝ την κρίση την αντιμετωπίζουν με βάση την εργασία.
ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΚΑΙ
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ
Αναφορικά με τα σκάνδαλα, χαρακτήριζε ως φασίζουσα την αντίληψη ότι όλοι στη Βουλή είναι κλέφτες, τονίζοντας τη σημασία ν’ αλλάξει το σημερινό σύστημα δ/σης που παράγει κλέφτες.
Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ
ΚΡΑΤΑ
ΤΑ ΜΠΟΣΙΚΑ
Σχετικά με την παρεμβατικότητα της Αριστεράς, απάντησε στους επικριτές ότι αν δεν υπήρχε κι αυτή να κρατά τα μπόσικα, θα είχε καταντήσει η Ελλάδα, ΗΠΑ, ενώ τόνισε ότι οι πολίτες δεν πρέπει να περιμένουν τα πάντα από τα κόμματα, γιατί δεν υπάρχουν Μεσσίες.
ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ
ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ
ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ
Στηλίτευσε έντονα τα προβλήματα Υγείας στο Νησί μας, δηλώνοντας ότι θα ζητήσει εξηγήσεις από Λοβέρδο, ενώ ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύει στη Βουλή πολλά θέματα της Δωδ/σου.
ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ:
ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΗΣ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Τέλος, μίλησε για τα προβλήματα με την ανάπτυξη και τους πόρους της Τ.Α., δηλώνοντας ότι ο ΔΗΦΟΔΩ πρέπει να μεταρρυθμιστεί, ότι κακώς μειώθηκε το τέλος παρεπιδημούντων που θα μπορούσε ν’ αποτελέσει ένα ισχυρό έσοδο του Δήμου που θα δυσκολευτεί, ενώ χαρακτήρισε τον Καλλικράτη ως το μνημόνιο της Αυτοδιοίκησης.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ
ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ
Μετά τη συνέντευξη, ο κ. Τσίπρας επισκέφτηκε το Μητροπολίτη, τον οποίο συνεχάρη για το κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο του με το συσσίτιο, ενώ έδειξε ενδιαφέρον για την κινητοποίηση τόσων εθελοντών, αλλά και για την αναφορά του κ. Ναθαναήλ ότι επικρίνεται από πολλούς διότι ταΐζουν μετανάστες, με τον Πρόεδρο του ΣΥΝ ν’ αναφέρεται στο τραγικό συμβάν με τον 44χρονο.
Στο τέλος της συνάντησης, ο Μητροπολίτης έδωσε σ’ εκείνον και σ’ όλη την αποστολή μπρελόκ της Μητροπόλεως με το σύνθημα: “Όσοι αγαπούν, δεν απαιτούν, ούτε επαιτούν, ούτε απατούν”.

ΝΙΚΟΣ ΕΛ. ΞΥΠΟΛΥΤΑΣ: Ενας συμπατριώτης μας γιατρός που διαπρέπει στο Ρέθυμνο


Εντελώς συμπτωματική η συνάντηση στο Ρέθυμνο με τον εκλεκτό συμπατριώτη μας, χειρουργό Νίκο Ξυπολυτά.
-Και πώς γίνεται, του λέω να μην είσαι στην Κω και βρέθηκες στην Κρήτη;
-Το λέει και το τραγούδι: Στην Κρήτη και στη Μάνη το πληρώνεις με …στεφάνι!!
Ο Νίκος είναι παντρεμένος στο Ρέθυμνο, χαρισματικός ως άνθρωπο, είναι ιδιαίτερα αγαπητός σ’ όλη την Κρήτη, με ιδιαίτερο επιστημονικό κύρος, τέτοιο και τόσο που όλοι οι συνάδελφοί του μιλούν με μεγάλο σεβασμό για το όνομά του, απόδειξη ότι εδώ και κάμποσα χρόνια εκλέγεται με μεγάλη πλειοψηφία Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου!!!

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΑΝΕΜ ΚΑΙ ΠΛΟΙΟΚΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ


Εβδομάδα εξελίξεων ξεκινά τη Δευτέρα στο μείζον θέμα της πρότασης του Δημάρχου για Κοινοπραξία όλων των Κώων πλοιοκτητών, συν την ΑΝΕΜ, για ενιαία πολιτική στην εκμετάλλευση της γραμμής της Τουρκίας.
Σε δηλώσεις του στο «ΒτΚ», ο κ. Καΐσερλης φέρεται διατεθειμένος να προχωρήσει την πρότασή του, υποστηρίζοντας ότι είναι απαράδεκτο να οδηγείται η γραμμή αυτή στην απαξίωση του εισιτηρίου των 6 ευρώ. Αυτή την εβδομάδα θα έχει την τελική συνάντηση με τους πλοιοκτήτες για την οριστική απόφαση τόσο στη γραμμή αυτή, όσο και για τις μελλοντικές πρωτοβουλίες στην εκμετάλλευση των γραμμών για τα γύρω νησιά.

Πρόταση Παπανδρέου σε Ράπανο να γίνει Υπ. Οικονομικών;


Μου το είπε κορυφαίος πολιτικός παράγοντας της περιοχής, που είναι σε θέση να γνωρίζει πολύ καλά τα δρώμενα στο πολιτικό παρασκήνιο, πως η συνάντηση που ζήτησε ο Πρωθυπουργός να έχει στο Γραφείο του στη Βουλή, με τον συμπατριώτη μας, καθηγητή Βασίλη Ράπανο (Πρόεδρο της Εθνικής) σκοπό είχε να του ζητήσει να του αναθέσει το υπουργείο Οικονομικών!

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΔΩΔ/ΣΑ


Μια φορά την εβδομάδα μόνο το καλοκαίρι, όταν η αντίστοιχη γραμμή για Λέσβο είναι όλο το χρόνο
Συνεδρίασε την Πέμπτη, στον Πειραιά, υπό την προεδρία του Γ.Γ. Αιγαίου κ. Χαλκιώτη, το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών και μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν ήταν οι επαναληπτικοί διαγωνισμοί δημοσίου συμφέροντος που αναμένονται να διεξαχθούν τις επόμενες μέρες.
Οι διαγωνισμοί αφορούν μεταξύ των άλλων στις ακτοπλοϊκές γραμμές Θεσσαλονίκης - Σιγρίου – Χίου – Σάμου – Πάτμου – Καλύμνου - Κω – Ρόδου και Μυτιλήνης – Θεσσαλονίκης.
Το δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη μέχρι Ρόδο με επιστροφή, θα εκτελείται μία φορά την εβδομάδα και μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου, ενώ το δρομολόγιο από Μυτιλήνη μέχρι Θεσσαλονίκη καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, μία φορά την εβδομάδα στη θέση του ‘’Λισσός’’. Επίσης, στο πλαίσιο της Συνεδρίασης εγκρίθηκε και το δρομολόγιο του οχηματαγωγού πλοίου «Αρμενιστής» από Πειραιά για Μυτιλήνη, για το οποίο ο κ. Χαλκιώτης, ζήτησε να εξετάσει η εταιρεία το ενδεχόμενο επέκτασής του μέχρι τη Λήμνο.
Ακόμη, ο κ. Χαλκιώτης ενημέρωσε το Σ.Α.Σ ότι η ΝΕΛ υπέβαλε αίτημα για ενίσχυση της γραμμής Καβάλας - Λήμνου - Μυτιλήνης -Χίου τρεις φορές την εβδομάδα από τις 15 Ιουλίου μέχρι τις 30 Αυγούστου με το Αίολος Κεντέρης.
Ο εξέφρασε την ικανοποίησή του ζήτησε όμως από την ΝΕΛ να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να συμπεριληφθεί και η Σάμος στο συγκεκριμένο δρομολόγιο.

ΕΓΕ – Γιορτή της Μάνας με Ελύτη και Γκάτσο


Ένα πλούσιο πρόγραμμα φτιαγμένο με πολύ μεράκι από τις κυρίες της ΕΓΕ, απόλαυσαν όσοι κατέκλυσαν την αίθουσα “Yiannis” του ξεν. Κυπριώτης, το απόγευμα της Κυριακής. Στόχος ένα λογοτεχνικό αφιέρωμα στη γιορτή της Μάνας, «επιστρατεύοντας εύστοχα και έμμετρα δυο “γίγαντες” των σύγχρονων ελληνικών γραμμάτων, τον Οδυσσέα Ελύτη και τον Νίκο Γκάτσο.
Στην όμορφη εκδήλωση κλήθηκαν να συμπράξουν η φιλόλογος κ. Μ. Κουρούπη, που μίλησε με θέμα τη «γυναίκα στην ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη». Η κ. Χρυσούλα Σαπουλίδου, που διάβασε το κείμενο της Αγαθής Δημητρούκα για την «Περιμπανού, το αερικό και τη μικρή Ραλλού».
Οι κυρίες Αργυρώ Γεροβασίλη, Ελένη Διακοπαναγιώτη, Φωτεινή Παπαχαρτοφίλη, Σμάρω Παρισίδου και Διονυσία Σοφού, αποδίδοντας έξοχα γνωστά ποιήματα των Ελύτη – Γκάτσου. Τέλος η εκδήλωση είχε πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα που επιμελήθηκε ο Θ. Πουλιού, με τις φωνές της Μαρίας και της Κατερίνας Πουλιού και του Ελέξη Παντελίδη.

Thursday 12 May 2011

Την Κυριακή στο Πυλί «ΑΥΛΑΙΑ» ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΕΣ


Παρουσία των καθηγητών κ. Κοντογιώργη και Τσοπάνογλου, θα ξεκινήσουν την Κυριακή, ώρα 11, στο Πολύκεντρο Πυλίου, τα ενημερωτικά σεμινάρια του Δήμου, για τους ενδιαφερόμενους να συμπράξουν στις συνεργατικές ομάδες, προς ενημέρωσή τους, πάνω σε θέματα σύστασης επιχειρήσεων κοινωνικής οικονομίας.

Συνεργατική στην Κέφαλο με 40 ομπρελλάδες για την παραλία «Παρανταϊς»


Όλα είναι έτοιμα για την συνεργατική των 40 ομπρελλάδων στην παραλία «Paradise» της Κεφάλου. Μετά και από την τελευταία συνάντηση που είχαν με τον κ. Σάκη Μπαραχάνο, ενημερώθηκε και ο Αντιδήμαρχος κ. Γεωργαράς και ήδη το θέμα πήρε το δρόμο της επισημοποίησής του, ως η πρώτη συνεργατική που θα εγκριθεί από το Δήμο.

Στην Κω 21/3 η Ζωή Λάσκαρη για το βιβλίο του Γ. Χρονόπουλου


Το Πολύκεντρο Θαλασσινού και οι Εκδόσεις «Οδός Πάνος», σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γ. Χρόνα «Σάββατο», το Σάββατο 21/5, ώρα 7.30. Για το βιβλίο και τον συγγραφέα θα μιλήσει η ηθοποιός κ. Ζωή Λάσκαρη. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και ο συγγραφέας θα υπογράψει βιβλία του.

Απόλυτη ικανοποίηση από την Επίσκεψη Τούρκων γιατρών


Με τις καλύτερες εντυπώσεις και τα πιο θετικά συναισθήματα επέστρεψαν στην πατρίδα τους οι 100 γιατροί μετά την διήμερη επίσκεψη τους(7,8/5/11) στο νησί μας. Από την άφιξη τους με την προσφορά γλυκών και ενημερωτικού βιβλίου για την Κω, με λουλούδια και πανό με το «καλώς ήλθατε», έως την αναχώρηση τους με τον εγκάρδιο αποχαιρετισμό και επίδοση αναμνηστικού, η ομάδα των Δράσεων «ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ» ήταν πάντα κοντά τους, αναδεικνύοντας την πάγια θέση της για την ζεστή και ουσιαστική επικοινωνία των δύο λαών.
Με πολύ ενδιαφέρον περιηγήθηκαν στους χώρους του Ασκληπιείου, ανέλυσαν τα βασικά σημεία της Ιπποκρατικής ιατρικής, φιλοσοφίας και στάσης ζωής με τη βοήθεια της ξεναγού Ελένης Τοτόμη και παρακολούθησαν την απόδοση του Ιπποκρατικού Όρκου σε ειδική τελετή από τον Μηνά Χατζηαντωνίου που είχε και τον συντονισμό της όλης φιλοξενίας.
Στο βραδινό γλέντι, σε παραλιακό κέντρο της πόλης, με πλούσιο φαγητό και ποτό και με την ορχήστρα των «Ηρακλειδών» που έδωσαν πραγματικά την ψυχή τους, αναδείχθηκαν τα κοινά μεράκια και βιώματα των λαών μας, χορεύοντας και τραγουδώντας μέχρι αργά
σαν να είχαν μεγαλώσει μαζί στην ίδια γειτονιά.
Σημαντικό γεγονός αποτελεί η προγραμματισμένη συνάντηση τους με τον Ιατρικό Σύλλογο Κω στα γραφεία του και με την παρουσία των νοσοκομειακών γιατρών.
Σε πολύ φιλικό και ζεστό κλίμα και με συντονιστή τον πρόεδρο του ΙΣΚ Γιώργο Τάλλαρο (που από την πρώτη στιγμή αποδέχθηκε με ενδιαφέρον την πρόταση) συζήτησαν για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, για τις συνθήκες παροχής υγείας στα νοσοκομεία και ιδιωτικές κλινικές, για επαγγελματικά και εργασιακά θέματα, για τις Ιατρικές σχολές, για την διαχρονικότητα της Ιπποκρατικής επιστήμης κλπ και εξέφρασαν την επιθυμία τους να συνεχίσουν τις επαφές τους με επίσκεψη των Κώων γιατρών στην περιοχή των Μούγλων.
Στην επικοινωνία των δύο ιατρικών συλλόγων συνέβαλε η φιλόλογος-μεταφράστρια Νιαζέ Παϊζάνογλου, μέλος της «Φαιναρέτης» που είχε και την ευθύνη των μεταφράσεων γενικότερα. Αντάλλαξαν δώρα και αναμνηστικά και η συζήτηση θα συνεχιζόταν, αν ο χρόνος δεν πίεζε για τον γύρο του νησιού, την επίσκεψη στο ΔΙΙΚ, , όπου καρτερικά περίμενε ο υπεύθυνος του Μουσείου γιατρός Χαρ. Κιάρης, το παραδοσιακό σπίτι Αντιμάχειας, και για το φαγητό σε παραλιακή ταβέρνα της Κεφάλου.
Οι γιατροί στον ελεύθερο χρόνο τους περιηγήθηκαν στην πόλη της Κω, στα καταστήματα και στον Πλάτανο του Ιπποκράτη και εξέφρασαν την επιθυμία τους να ξαναέλθουν με την πρώτη ευκαιρία.
Τέλος την απόλυτη ικανοποίηση τους από την επίσκεψη τους αυτή στο νησί μας αποδεικνύουν τα αλλεπάλληλα Emails που στέλνουν και τα δημοσιεύματα στον τύπο της περιοχής τους. Για τις ευχαριστίες σε όσους συγκεκριμένα συνέβαλαν στην επιτυχία αυτής της επίσκεψης και τις απαραίτητες επισημάνσεις για το μέλλον , σε επόμενο φύλλο.

«Ανευθυνότητα Ανικανότητα και θράσος…»


“Η ανευθυνότητα και το θράσος” χαρακτήριζαν κατά τον Πρόεδρο του ΔΛΤ Κω κ. Φάκκο, το δελτίο τύπου της παράταξής μας σχετικά με τις εγκρίσεις για την υλοποίη-ση των έργων αποκατάστασης λειτουργικών βαθών στα λιμάνια Μαστιχαρίου, Καρ-δάμαινας, Καμαρίου και Λιμιώνα.
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την ασφάλεια του λιμένος Κω δικαιούμαστε να πούμε ότι τον ίδιο ως πρόεδρο τον χαρακτηρίζει η ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ και η Α-ΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ.
Και αυτό γιατί κατάφερε να μετατρέψει ένα τεράστιο συγκριτικό πλεονέκτημα του λιμανιού της Κω, -ελάχιστα Ελληνικά λιμάνια έχουν τις πιστοποιήσεις τήρησης του κώδικα ISPS-, σε απειλή για το μέλλον του θαλάσσιου τουρισμού της περιοχής.
Τον καλούμε έστω και τώρα να ασχοληθεί σοβαρά με τις υποθέσεις του ΔΛΤ και να ακολουθήσει τις διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο προκειμένου να μην εκτεθούμε διεθνώς ιδιαίτερα τώρα που τα αποτελέσματα της προσπάθειας προσέλκυ-σης θαλάσσιου τουρισμού έχουν αρχίσει και γίνονται ορατά.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Tuesday 10 May 2011

Μια χούφτα άνθρωποι ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥΣ!


Εντυπωσιακός ο Ναός του Αη-Γιώργη του Πετρουμιανού
ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ

πολλοί ήταν οι πιστοί που ήλθαν να δουν αλλά και να ενισχύσουν την προσπάθεια των Πετρουμιανών, να δουν ξανά την Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου να γίνεται πραγματικότητα. Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας, μαζί με αρκετούς ιερείς τέλεσαν Αρτοκλασία στην είσοδο του υπό κατασκευήν Ιερού Ναού. Ακολούθησε προσκύνημα της ιστορικής και θαυματουργής εικόνας του Αγίου Γεωργίου, που διέσωσαν οι Μικρασιάτες από την Μικρασιατική καταστροφή. Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Τιγαράς, κάλεσε τους πιστούς να ενισχύσουν με το υστέρημα τους την προσπάθεια να τελειώσει ο Ναός που βρίσκεται στο μπετό και χρειάζεται ακόμη, σοβάδες, κουφώματα και όλες τις απαραίτητες λειτουργικές εγκαταστάσεις. Ο Μητροπολίτης μας φανερά συγκινημένος, τόνισε πως ευχή όλων είναι πολύ γρήγορα η Εικόνα να εισέλθει με τα Θυρανοίξια τον Ιερό Ναό και ο άγιος Γεώργιος να ευλογεί αλλά και να σπεύδει με το άλογο του να βοηθάει όσους τον ικετεύουν.
Ιδιαίτερα ο κ.κ. Ναθαναήλ αναφέρθηκε στην θαυματουργή δύναμη του Αγίου Γεωργίου, αφού το Μοναστήρι που έζησε τον μοναχικό του βίο, ήταν αφιερωμένο στον Άγιο Γεώργιο.
Παρών ήταν και ο Δήμαρχος Κω κ. Κ. Καήσερλης, συνοδευόμενος από τον Δ.Σ. κ. Γεώργιο Κοπάδη. Εκεί ήταν και πολλοί δωρητές του Ιερού Ναού. Ανάμεσα τους και ο πολιτικός μηχανικός κ. Θ. Βαρκάς που έβγαλε αφιλοκερδώς τα Ναοδομικά σχέδια. Αμέσως μετά την Αρτοκλασία, ακολούθησε υπαίθριο παραδοσιακό πανηγύρι, με μουσική και άφθονο μπουφέ, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για την αποπεράτωση του ημιτελούς Ιερού Ναού

Νομοσχέδιο για 25 υδατοδρόμια προωθεί ο Γ. Νικητιάδης


Μέχρι τα τέλη Ιουνίου θα είναι έτοιμο το αναγκαίο θεσμικό πλαίσιο για τη δημιουργία 25 υδατοδρομίων στα νησιά μας, προκειμένου να καταλήξει η κυβέρνηση σε συμφωνία με τις 3 ενδιαφερόμενες εταιρείες που θέλουν να δρομολογήσουν στην Ελλάδα υδροπλάνα, συνδέοντας τα νησιά μεταξύ τους, αλλά και με το κέντρο.
Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο κ. Νικητιάδης μαζί με την πρόθεση της κυβέρνησης για νέα μείωση του σπατόσημου, που θα φέρει περισσότερο ενδιαφέρον των εταιρειών για χειμερινές πτήσεις στο διάστημα 1/11 έως 30/3.

Ενθουσιωδώς δεκτή η πρόταση γυναικών να πάρουν την «Αίγλη»


ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ
ΛΕΙΠΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ!
7 εκείνες + 5 προσλήψεις με κέρδη
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΑΦΕ – ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
ΚΑΙ ΕΡΓ/ΡΙΟ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Δημ. Σ/λιο, για συνεργατική ομάδα, που θα συμπράξει με το Δήμο, παραχωρώντας τους την Αίγλη, άμεσα για παραδοσιακό καφενείο, αμέσως μετά για εστιατόριο και στη συνέχεια θα λειτουργήσουν εργαστήριο παραγωγής και τυποποίησης τοπικών προϊόντων, προσλαμβάνοντας και 5 άτομα, με τη διαβεβαίωση (οικονομοτεχνικής μελέτης) για κέρδη.
Την πρόταση υπερψήφισαν οι σ/λοι της πλειοψηφίας.

Πης: Αγώνας δρόμου για την καθαριότητα…


«ΦΕΤΟΣ ΕΧΩ ΤΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΑΠ’ ΟΤΙ ΠΕΡΥΣΙ…»
Από δραματική έως τραγική είναι η κατάσταση στην Καθαριότητα. Ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος κ. Σταμ. Πης, κυριολεκτικά κάνει αγώνα δρόμου για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του Δήμου για την καθαριότητα του νησιού, κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, με ελάχιστο προσωπικό και πολλά από τα αυτοκίνητα καθαριότητα στο …συνεργείο…
Πιο συγκεκριμένα, από τους 94 εργάτες που είχε πέρυσι μόνον η πόλη, φέτος για όλο το νησί έχει αυτή την ώρα μόνον 23!!
Το Υπ. Εσωτερικών, όχι μόνον καθυστερεί τις νέες προσλήψεις σε εποχιακούς εργάτες καθαριότητας, φέτος ενέκρινε λιγότερους από τους μισούς και με ένα μήνα λιγότερη διάρκεια. Με άλλα λόγια, φέτος η κατάσταση θα είναι εξαιρετικά δυσχερής, γι’ αυτό και ο ρόλος μας ως δημότες – επαγγελματίες είναι να βάλουμε ένα χέρι για πιο καθαρή πόλη, αποφεύγοντας τη ρύπανση και συμμορφούμενοι στις οδηγίες της Υπηρεσίας.

Saturday 7 May 2011

Δικαίωση της αγωγής Ασλάνη για συκοφαντική δυσφήμιση. ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ Ο κ. ΦΟΥΝΤΩΤΟΣ


Δικαιώθηκε ο πρώην Δημ. Σ/λος κ. Ασλάνης στην αγωγή που κατέθεσε για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του δημ. σ/λου κ. Φουντωτού, ο οποίος είχε καταφερθεί εναντίον του σε σχετικό δημοσίευμα.
Το Δικαστήριο, το οποίο είχε συγκληθεί προ 2 μηνών, έβγαλε απόφαση (35/2011) στις 15/4, καταδικάζοντας τον κ. Φουντωτό και επιδικάζοντας στον κ. Ασλάνη το ποσό των 9.000 ευρώ, με το νόμιμο τόκο από την μέρα που έγινε η επίδοση της αγωγής.
Το Δικαστήριο έκανε εν μέρει δεκτή ως και κατ’ ουσία βάσιμη την αγωγή του κ. Ασλάνη, απορρίπτοντας τον ισχυρισμό του κ. Φουντωτού ότι οι δηλώσεις του έγιναν με σκοπό να ασκήσει πολιτική κριτική στον ενάγοντα και δεν αποσκοπούσαν στο να τον θίξουν, δεχόμενο ότι περιέχουν τα συστατικά στοιχεία της συκοφαντικής δυσφήμισης κατά του προσώπου του και της επαγγ/κης του υπόστασης ως δικηγόρου. Μάλιστα, στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται ότι στοιχειοθετείται η κατηγορία, διότι παρά τις προσπάθειες για διευκρίνιση από τον κ. Ασλάνη, ο κ. Φουντωτός το αρνήθηκε.
Ένα χαρακτηριστικό τμήμα της απόφασης έχει ως εξής: Σύμφωνα, επομένως, με τα προεκτεθέντα, ο εναγόμενος Ι. Φουντωτός που τελούσε εν γνώσει της αναλήθειας των λόγων του, ενήργησε με πρόθεση να προσβάλει την προσωπικότητα του ενάγοντος Κ. Ασλάνη και συγκεκριμένα να βλάψει την τιμή και την υπόληψή του ως ατόμου και επαγγ/τία, όπως και εν τέλει έγινε, καθόσον με την δημοσίευση της επιστολής του στις τοπικές εφημερίδες, την τηλεοπτική μετάδοση των δηλώσεών του μέσω των πανδωδεκανησιακής εμβέλειας δικτύων έλαβε γνώση αυτών (δηλώσεων) μεγάλος αριθμός ατόμων όλων των τάξεων, επαγγ/των, μορφωτικού και κοινωνικού επιπέδου, οι οποίοι σχημάτισαν μειωτική για το πρόσωπο του ενάγοντος εικόνα που ευτελίζει και υπονόμευσε στους αναγνώστες, και τηλεθεατές το πρόσωπο του ως δικηγόρου. Ο ισχυρισμός επομένως του εναγομένου περί του ότι οι ανωτέρω δηλώσεις του έγιναν με σκοπό να ασκήσει πολιτική κριτική στον ενάγοντα και δεν αποσκοπούσαν στο να τον θίξουν, αλλά αποτελούσαν πολιτική κριτική για το πρόσωπο του ενάγοντα Κ. Ασλάνη, δεν ευσταθεί και είναι απορριπτέος καθόσον οι επίμαχες δηλώσεις περιέχουν τα συστατικά στοιχεία της συκοφαντικής δυσφήμησης. Σημειώνεται επιπλέον, ότι η παραπάνω κρίση του Δικαστηρίου τούτου περί της μη ύπαρξης πολιτικού χαρακτήρα στην κριτική που άσκησε ο εναγόμενος, επιρρώνεται από το γεγονός ότι ακόμα και πριν την εκδίκαση της παρούσης όταν ο ενάγων Κ. Ασλάνης προέτρεψε τον εναγόμενο Ι. Φουντωτό να συμπληρώσει κατά την κρίση του δήλωση με την οποία θα ανακαλούσε τους ισχυρισμούς του ή θα τους διευκρίνιζε αποδίδοντάς τους το πολιτικό περιεχόμενο που επιθυμούσε, εκείνος αρνήθηκε. Από την ανωτέρω προσβολή της προσωπικότητας του ο ενάγων υπέστη ηθική βλάβη, που συνίσταται κυρίως στην τρώση της επαγγελματικής του φήμης και αξιοπρέπειας, λαμβανομένων δε υπόψη του είδους της προσβολής, του βαθμού της υπαιτιότητας του εναγομένου, του τρόπου και του χρόνου της προσβολής, του επαγγέλματος, της οικονομικής και κοινωνικής καταστάσεως των μερών σε συνδυασμό με την έκταση της δημοσιότητας λόγω της δημοσίευσης της επιστολής στο τύπο και στα τηλεοπτικά κανάλια, το δικαστήριο κρίνει ότι πρέπει να καταβληθεί σ` αυτόν για χρηματική του ικανοποίηση προς αποκατάσταση αυτής το ποσό των εννέα χιλιάδων (9.000) ευρώ, ποσό που κρίνεται εύλογο μετά τη στάθμιση των κατά νόμο στοιχείων. Κατ’ ακολουθίαν των ανωτέρω, πρέπει η υπό κρίση αγωγή να γίνει εν μέρει δεκτή ως και κατ’ ουσίαν βάσιμη και να υποχρεωθεί ο εναγόμενος να καταβάλει στον ενάγοντα το ποσό των εννέα χιλιάδων (9.000) Ευρώ, με το νόμιμο τόκο από την μέρα που έγινε η επίδοση της αγωγής.
ΑΣΛΑΝΗΣ: Η ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ ΚΑΙ
ΤΟ ΨΕΜΑ ΕΧΕΙ ΚΟΝΤΑ ΠΟΔΑΡΙΑ
Ο κ. Ασλάνης χαρακτηρίζει την απόφαση κόλαφο, τονίζοντας ότι η συκοφαντία και το ψέμα έχουν κοντά ποδάρια.
ΘΑ ΑΣΚΗΣΕΙ ΕΦΕΣΗ
Ο κ. ΦΟΥΝΤΩΤΟΣ
Από την πλευρά του, ο κ. Φουντωτός αναμένεται να ασκήσει έφεση κατά της αποφάσεως, επιμένοντας στον ισχυρισμό του ότι πρόκειται για δηλώσεις που έγκειτο στο πλαίσιο της πολιτικής κριτικής, που σκοπό δεν είχαν να θίξουν τον κ. Ασλάνη.