Monday 29 August 2011

ΟΙ ΤΥΧΕΡΟΙ ΤΗΣ ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΥ ΤΟΥ ΣΕΜΜΕΚ


Το Σάββατο 27/8, παρουσία μελών του Δ.Σ., έγινε στο στούντιο ειδήσεων της Δημοτικής Τηλεόρασης, η κλήρωση της λαχειοφόρου του Συνδέσμου Εργαζομένων στα ΜΜΕ της Κω (Σ.Ε.Μ.Μ.Ε.Κ.), για την ενίσχυση συναδέλφου που αντιμετωπίζει σοβαρούς λόγους υγείας.
Και οι 1.500 λαχνοί που τυπώθηκαν, εξαντλήθηκαν. Το ποσό που συγκεντρώθηκε είναι 7.500 ευρώ και σ' αυτό προστέθηκε η προσφορά του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας κ. Ναθαναήλ ύψους 300 ευρώ, και τα συνολικά χρήματα - που αποδόθηκαν ήδη - ανήλθαν στα 7.800 ευρώ.
Για να τραβήξουν τους τυχερούς λαχνούς κλήθηκαν οι Κωοι πρωταθλητές μας, Παντελής Σεϊτανίδης και Γιάννης Τσιόγκας. Οι 13 τυχεροί που αναδείχθηκαν είναι οι εξής:
1. Ευπρέπιος Κατσαμάκης, με αριθμό λαχνού 1224, που κερδίζει 1 στρώμα Media Prestige αξίας 950 ευρώ, προσφορά του καταστήματος Casa Moda της κ. Αρβανίτου.
2. Δημήτρης Λίτσιος, με αρ. λαχνού 0008, που κερδίζει δωροεπιταγή αγοράς οικοδομικών υλικών αξίας 500 ευρώ, προσφορά των oικοδομικών υλικών Καραγιάννης.
3. Θοδωρής Παναγιωτόπουλος, με αρ. λαχνού 1030, που κερδίζει 1 χαλί αξίας 300 ευρώ, προσφορά του κατ/τος Μοκέτες – Χαλιά Τσακίρης.
4. Μαριέττα Μουζουράκη, με αρ. λαχνού 0330, που κερδίζει 1 μονό ξύλινο κρεβάτι αξίας 280 ευρώ, προσφορά των επίπλων Σκουμπουρδής.
5. Γιάννης Ρήνος, με αρ. λαχνού 0703, που κερδίζει δωροεπιταγή αγοράς ρούχων αξίας 200 ευρώ, προσφορά του κατ/τος Anna Riska.
6. Δημήτρης Λίτσιος, με αρ. λαχνού 0010, που κερδίζει 1 πλυντήριο ρούχων Blue Sky αξίας 150 ευρώ, προσφορά του Σούπερ Μάρκετ Carrefour του κ. Γ. Χατζηνικολάου.
7. Τάκης Κουνούπης, με αρ. λαχνού 0572, που κερδίζει 1 θήκη Ιnox αξίας 168 ευρώ, προσφορά του κατ/τος Άνθη και Έρως.
8. Αντιγόνη Τριανταφύλλου, με αρ. λαχνού 0515, που κερδίζει δωροεπιταγή αξίας 150 ευρώ, προσφορά του Σούπερ Μάρκετ Βασιλειάδης.
9. Σταμάτης Κουρζής, με αρ. λαχνού 0292, που κερδίζει δωροεπιταγή αξίας 150 ευρώ, προσφορά του Σούπερ Μάρκετ Βασιλειάδης.
10. Κώστας Μαραγκός, με αρ. λαχνού 0766, που κερδίζει 1 κινητό τηλέφωνο αξίας 150 ευρώ, προσφορά του κατ/τος Vodafone της κ. Ρεΐση.
11. Μάνος Θαλασσινός, με αρ. λαχνού 1078, που κερδίζει 1 φωτιστικό αξίας 150 ευρώ, προσφορά της Σεγραίδος Δομική.
12. Ντίνα Νέδου, με αρ. λαχνού 1120, που κερδίζει 1 επιτραπέζιο δίφωτο φωτιστικό αξίας 130 ευρώ, προσφορά του κατ/τος Άνθη και Έρως
13. Σταμάτης Ανθούλης, με αρ. 0406, που κερδίζει 1 σερβίτσιο 20 τεμαχίων αξίας 50 ευρώ, προσφορά του κατ/τος "Idea".
Οι 13 τυχεροί μπορούν να παραλαμβάνουν τα δώρα τους από τα εμπορικά κατ/τα από την Τετάρτη 31/8.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συμπολίτες μας που με κάθε τρόπο βοήθησαν στην επιτυχία της λαχειοφόρου, είτε δίνοντας δώρα, είτε παίρνοντας λαχνούς, είτε βοηθώντας στην πώληση των μπλοκ.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συναδέλφους που πούλησαν λαχνούς, αλλά και σε όλα τα ΜΜΕ.
Να έχουμε αισιοδοξία και να στηρίζουμε ο ένας τον άλλο. Η ενότητα των δυνάμεων και το πνεύμα αλληλεγγύης στη μικρή μας κοινωνία μπορεί να καταφέρει το ακατόρθωτο.
Το Δ.Σ. του ΣΕΜΜΕΚ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΩ, ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΤΟΥ, ΣΤΙΣ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011, ΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ & ΩΡΑ 20:00, ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΘΕΜΑ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:

Εκλογή εκπροσώπων Δήμου Κω με μυστική ψηφοφορία, για την συμμετοχή τους στην Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Ν. Αιγαίου, σύμφωνα με όσα ορίζονται στις διατάξεις του π.δ/τος 75/2011 (ΦΕΚ 182/Α/22-08-2011).
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΡΟΣΟΣ

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΙΕΚ - ΕΚΑΒ ΔΙΑΣΩΣΤΗ ΣΤΗ ΡΟΔΟ


Το ΓΝ ΚΥ ΚΩ σας ενημερώνει ότι από τον Οκτώβριο θα αρχίσει η λειτουργία του

ΙΕΚ ΕΚΑΒ με ειδικότητα Διασώστης – Πλήρωμα ασθενοφόρου στη Ρόδο . Ένα αίτημα πολλών ετών με σκοπό την κατάρτιση εξειδικευμένου προσωπικού για την στελέχωση των ασθενοφόρων .Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να διαθέτουν τίτλο σπουδών ενιαίου λυκείου ή άλλο ισότιμο και να έχουν επαγγελματική άδεια οδήγησης Γ΄ κατηγορίας . Η φοίτηση διαρκεί 4 τετράμηνα και αρχίζει στις 3-10-11 . Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται από τους ενδιαφερόμενους από 1 έως 7-9-11 στο ΙΕΚ ΕΚΑΒ Ρόδου ( τηλ. επικοινωνίας 22410-60933 22410-60933 ) .
Η φοίτηση στην ανωτέρω σχολή δίνει προτεραιότητα διορισμού για μόνιμο ή έκτακτο προσωπικό για την πλήρωση των θέσεων πληρωμάτων ασθενοφόρων .
Ο Διοικητής
του Γ.Ν.-Κ.Υ. Κω
Σοροκάκης Ιωάννης

Thursday 25 August 2011

Εσπερινός στον Αγιο Φανούριο στις Φυλακές


Την Παρασκευή 26/8, ώρα 7μμ, Παραμονή του Αγίου Φανουρίου θα ψαλλεί Μέγας Εσπερινός στην Εκκλησία της Φυλακής, χωροστατούντος του Μητροπολίτη κ. Ναθαναήλ.
Με τιμή ο Διευθυντής
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ

Σπουδαίο συνέδριο στην Κω με θέμα την υγεία της γυναίκας


ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ
ΟΙ ΚΑΘ. Γ. ΚΡΕΑΤΣΑΣ, ΣΤ. ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΜΑΣ ΜΗΝΑΣ ΜΑΣΤΡΟΜΗΝΑ
Σ

Από 1-3 Σεπτεμβρίου θα γίνει στην Κω το “8th Congress on Women’s Health & Disease”, στο “Κυπριώτης”, με θέμα την Υγεία της Γυναίκας από την Β’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και την Ελληνική Εταιρεία Παιδικής και Νεανικής Γυναικολογίας, σε συνεργασία με 8 άλλες Διεθνείς Εταιρείες (EBCOG, EUGA, EMAS, EURAPAG, ESC, FIGIJ, ISGE). Πρόεδρος του Συνεδρίου είναι ο Καθηγητής κ. Κρεατσάς.
Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου διακεκριμένοι προσκεκλημένοι Ομιλητές (ανάμεσά τους και ο συμπατριώτης μας κ. Μηνάς Μαστρομηνάς) θα αναπτύξουν σημαντικά θέματα που αφορούν την Υγεία της Γυναίκας, με σκοπό την επίτευξη ενός καλού αναπαραγωγικού αποτελέσματος, όταν αυτό ζητηθεί.
Τα θέματα του Συνεδρίου που θα αναπτυχθούν αφορούν:
1. Τις συγγενείς και γενετικές ανωμαλίες του γεννητικού συστήματος, που αφορούν νέα κορίτσια τα οποία γεννήθηκαν χωρίς μήτρα και κόλπο ή με γονάδες άρρενος, ενώ μεγαλώνουν σαν κορίτσια.
2. Οι ιοί των ανθρωπίνων θηλωμάτων – HPV και ο προληπτικός εμβολιασμός που αφορά κυρίως νεαρές κοπέλες ηλικίας 12-26 ετών.
3. Τα νεότερα αντισυλληπτικά δισκία με φυσική οιστραδιόλη, που ορμονικά προσομοιάζει με αυτήν η οποία εκκρίνεται από τις ωοθήκες και νέα προγεσταγόνα όπως: η νορμεγεστρόλη και η διενογέστη.
4. Η ρομποτική χειρουργική μία σύγχρονη και πολύ ακριβής μέθοδος χειρουργικής γυναικολογικής επέμβασης.
5. Νέες επεμβάσεις που ρυθμίζουν ουρογυναικολογικά προβλήματα που παρατηρούνται κυρίως σε εμμηνοπαυσιακές γυναίκες κάνοντας δύσκολη τη καθημερινότητά τους.
Οι θεματικές ενότητες της πρώτης ημέρας (1/9) αφορούν επίσης μοντέρνες προσεγγίσεις ενδοσκοπικής χειρουργικής, όπως η Ρομποτική χειρουργική, το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών και την αντισύλληψη, που αφορά πλήθος εφήβων κοριτσιών και προβληματίζει τις οικογένειές τους. Η πρώτη ημέρα του Συνεδρίου χαρακτηρίζεται από την διάλεξη του διασήμου Καθηγητού κου Κύπρου Νικολαΐδη, με θέμα: ”Μαιευτική Φροντίδα το 2011”. Η εναρκτήρια τελετή θα ξεκινήσει με το καλωσόρισμα του Καθηγητού κου Γ. Κρεατσά, Προέδρου του Συνεδρίου και θα ολοκληρωθεί με την ομιλία του Καθηγητού κου Σ. Γερουλάνου με θέμα τον «Όρκο του Ιπποκράτη» που θα γίνει στο Ασκληπιείο της Κω.

Π. ΜΑΡΑΒΕΛΙΑΣ: ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΜΑΡΑΣΜΟΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ


Η αλλοπρόσαλλη κυβερνητική πολιτική στον τομέα του Τουρισμού, αλλά και η μη επίλυση πολλών προβλημάτων, επέφερε κατά την παρούσα τουριστική περίοδο σοβαρό πλήγμα στα νησιά μας. Ιδιαίτερα η Κάλυμνος, η Λέρος, η Πάτμος, οι Λειψοί. Το Αγαθονήσι, η Αστυπάλαια και το Καστελλόριζο, νησιά με ιδιαιτερότητες αφέθησαν στην τύχη τους και υπέστησαν μεγάλη ζημιά εξαιτίας της αδιαφορίας που επέδειξε κυρίως ο αρμόδιος υφυπουργός Τουρισμού, Δωδεκανήσιος βουλευτής Γ. Νικητιάδης.
Προβλήματα που δεν έχουν επιλυθεί, όπως το συγκοινωνιακό, τα ακριβά ακτοπλοϊκά εισιτήρια, και ο μικρός αριθμός των διαθεσίμων θέσεων, σε συνδυασμό με τα προβλήματα που προκάλεσε η οικονομική κρίση επέφεραν τον τουριστικό μαρασμό στα νησιά αυτά.
Ιδιαίτερα το ακριτικό Καστελλόριζο, το ακροτελεύτιο σημείο της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης υπέστη τις μεγαλύτερες συνέπειες της πολιτικής αυτής, Τοπικοί παράγοντες κατηγόρησαν τον κ. Νικητιάδη, την κυβέρνηση και το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού ότι «δεν προσέφεραν και δεν προσφέρουν καμία βοήθεια στα νησιά.
Κύριε Νικητιάδη, κύριε υπουργέ
Αντί των κατά καιρούς επικοινωνιακών δηλώσεών σας, που δεν αποτελούν τίποτε άλλο παρά ικανοποίηση των προσωπικών σας φιλοδοξιών, αλλά και μετάθεση της επίλυσης των προβλημάτων, θα έπρεπε να ασχοληθείτε περισσότερο ενεργά με τα νησιά, που προσδοκούσαν κάτι παραπάνω από τον φετινό τουρισμό. Αγνοήσατε τα προβλήματά τους, από την θέση που κατέχετε δεν βοηθήσατε στην προβολή και στην ανάπτυξή τους και επιδείξατε επιλεκτική πολιτική για νησιά με μικρή δεξαμενή ψήφων.
Η ευθύνη σας είναι τεράστια.
Π. Μαραβέλιας - Υποψήφιος Βουλευτής ΝΔ

Στίβεν Σπίλμπεργκ – Τζούλια Ρόμπερτς



Επιβαίνοντας στην πολυτελέστατη θαλαμηγό “Seven Spas” (κόστους 200 εκ. και εβδομαδιαίου ενοικίου 1,3 εκ. ευρώ) πέρασαν το Σαββατοκύριακό τους στο νησί μας ο διάσημος σκηνοθέτης Στίβεν Σπίλμπεργκ και η πιο ακριβοπληρωμένη σταρ του Χόλιγουντ, Τζούλια Ρόμπερτς.

Tuesday 23 August 2011

Σοβαρός τραυματισμός του Ταξίαρχου στη Χίο


Στο 401 στρατιωτικό νοσ/μείο νοσηλεύεται ύστερα από ένα ατύχημα που είχε, επισκεπτόμενος τη γενέτειρά του Χίο, ο Δ/της της 80 ΑΔΤΕ, κ. Σπανός. Το «ΒτΚ» εύχεται ταχεία ανάρρωση και γρήγορη επιστροφή στην έδρα του.

Πολύς κόσμος και φέτος στη Γιορτή του Μελιού



Το γνωστό σκηνικό της κοσμοσυρροής είχε και φέτος η καθιερωμένη Γιορτή του Μελιού στην Αντιμάχεια. Χιλιάδες ντόπιοι και ξένοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τα γνωστά προϊόντα των παραγωγών της ΒΙΜΕΛ, αλλά και τα παράγωγά του, συνοδεία μουσικής από την Μπάντα των Ηρακλειδών και τη νησιώτικη ορχήστρα του μοναδικού Μάμμη, μόνο που η ένταση των ηχείων ήταν υπερβολικά μεγάλη και πολλοί επισκέπτες απεχώρησαν πριν την ώρα τους…
Παρούσα σύσσωμη η Δημοτική Αρχή εκ μέρους της οποίας χαιρέτησαν η Πρόεδρος της Αντιμάχειας κ. Πόπη Τσακίρη και ο Πρόεδρος της ΒΙΜΕΛ κ. Ν. Κιλιμάτος. Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης αι η βουλευτής κ. Μίκα Ιατρίδη.
ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ κ. ΚΙΛΙΜΑΤΟΥ ΣΤΗ ΓΙOΡΤΗ ΜΕΛΙΟΥ
Κυρίες και κύριοι όταν ο Δήμαρχος μου έκανε την τιμή να μου προτείνει την διοίκηση της ΒΙΜΕΛ, πραγματικά ένιωσα συγκίνηση και ταυτόχρονα συναισθάνθηκα την ευθύνη.
- Συγκίνηση γιατί καλούμαι να προσφέρω στον τόπο καταγωγής μου (την Αντιμάχεια) είμαι υπερήφανος που είμαι Αντιμαχείτης. Είμαι υπερήφανος γι’ αυτόν τον τόπο που εργάστηκαν οι Παππούδες μου, μέσα στο λιοπύρι στα γύρω χωράφια, όπου τα προϊόντα δεν αναδείχθηκαν ποτέ.
- Συναισθάνομαι απόλυτα την ευθύνη διότι καλούμαι να ενώσω τις παραγωγικές δυνάμεις όλων των μελισσοκόμων της Κω, οι οποίοι από το 1998 έως σήμερα κοπιάζουν να αξιοποιήσουν αυτό το μοναδικό μέλι.
- Ο Δήμος μας, συνεπής στις προτάσεις του για την ανάπτυξη νέων καινοτόμων δράσεων με γνώμονα την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, των οικογενειακών εισοδημάτων και της απασχόλησης του νέου ανθρώπινου δυναμικού, έχει εντάξει στο πλαίσιο υλοποίησης των πρωτοποριακών στόχων του την παραγωγή, επεξεργασία, τυποποίηση, και προώθηση προϊόντων μελιού και των παραγώγων του.
- Στην προσπάθειά μας αυτή καταλυτική είναι η ενεργή συμμετοχή όλων των Μελισσοπαραγωγών της Κω, οι οποίοι ενώνοντας τις δυνάμεις τους και εφαρμόζοντας τις πλέον εξειδικευμένες τεχνικές παραγωγής, επεξεργασίας και τυποποίησης του μελιού και των παραγώγων του, εγγυώνται την άριστη ποιότητα του τελικού διαθέσιμου προϊόντος.
- Με τον τρόπο αυτό δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές να γευθούν την απόλαυση του Μελιού της Κω.
- Κλείνοντας, η θέρμη με την οποία ο λαός της Κω αγκάλιασε αυτήν την προσπάθεια, μας δίνει ακόμα περισσότερη δύναμη να προχωρήσουμε εφαρμόζοντας τις πλέον σύγχρονες και καινοτόμες μεθόδους έτσι ώστε η ΒΙΜΕΛ και το Μέλι «Ιπποκράτης» του τόπου μας, να καταστούν σημαντικά εργαλεία ανάπτυξης και ευημερίας της Κω.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟΔΗΜΩΝ 24/8


Την Τετάρτη 24/8, ώρα 10.30, θα συνεδριάσει στο Δήμο η Επιτροπή προετοιμασίας του Συνεδρίου των Αποδήμων για το 2012. Καλούνται οι απόδημοι που βρίσκονται στην Κω να παραστούν.

ΕΚΔΡΟΜΗ 28/8 ΣΤΗ ΝΙΣΥΡΟ


Ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής "ΑΡΙΩΝ" διοργανώνει εκδρομή, στo πλαίσιo μετάβασης της χορωδίας ενηλίκων, στην Νίσυρο, την Κυριακή 28/8 για να παρουσιάσει την φετινή του εκδήλωση "Ταξίδι στους δρόμους της παράδοσης".
Αναχώρηση με το “Καπετάν Αντώνης” στις 19.00 από Καρδάμενα και επιστροφή αργά το βράδυ.
Πληροφορίες - εισιτήρια στην πρόεδρο του συλλόγου κ. Διακανασταση-Βαληνάκη Μαρία, τηλ: 22420-91373.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΙΣΠΑΝΙΚΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΣΤΗΝ ΤΖΕΣΙΚΑ ΣΑΝΤΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΩ


Μεγάλη διαφήμιση για το Νησί μας, θα αποτελέσει το αφιέρωμα Ισπανικής εκπομπής της κρατικής τηλεόρασης στην Τζέσικα Σάντα Μαρία, που μένει μόνιμα τα τελευταία χρόνια στην Κω. Οι Ισπανοί δημοσιογράφοι, είχαν μείνει εντυπωσιασμένοι από την δραστήρια Τζέσικα, στην πρόσφατη επίσκεψή τους στην Κω. Έτσι λοιπόν, ζήτησαν από την Τζέσικα να συμμετέχει στην διάσημη εκπομπή (την οποία παρακολουθούν πάνω από 200 εκ. τηλεθεατές), που έχει ως θέμα της, τους Ισπανούς που διαπρέπουν στο εξωτερικό.

Sunday 21 August 2011

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟ TOY ΣΕΜΜΕΚ ΓΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ


Αγαπητοί συνάδελφοι,
Όπως γνωρίζετε, η λαχειοφόρος κλήρωση του ΣΕΜΜΕΚ, για βοήθεια σε συνάδελφο που αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας, είναι σε εξέλιξη και πάει καλά.
Για να μπορέσουμε να διαθέσουμε και τους τελευταίους λαχνούς χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας. Όποιος συνάδελφος δεν έχει πάρει λαχνό, ή γνωρίζει κάποιον που θα ήθελε να πάρει για να βοηθήσει, ας τηλεφωνήσει στα κινητά: 6942 515253, 6944 541122.
Ο λαχνός κοστίζει 5 ευρώ και οι λαχνοί διατίθενται έως το πρωί του Σαββάτου, γιατί το μεσημέρι θα γίνει η κλήρωση.
Δεν ανακοινώνουμε το όνομα, γιατί σεβόμαστε την επιθυμία που μας εκφράστηκε σε συνάντηση που είχαμε με το εν λόγω πρόσωπο.
Πάντως να γνωρίζετε ότι όλα τα οικονομικά στοιχεία θα ανακοινωθούν πρώτα σε εσάς και μετά σε όλους τους συμπολίτες μας που έσπευσαν να μας βοηθήσουν.
Ευχαριστούμε για την προβολή από τα μέσα σας και αναμένουμε τη συνδρομή σας.

Το Δ.Σ. του ΣΕΜΜΕΚ

Wednesday 17 August 2011

Επαναστάτησαν όταν άκουσαν ότι θα κτυπούν κάρτα παρουσίας


Και πώς να φτιάξει αυτή η χώρα, όταν κάθε φορά που επιχειρείται να φτιάξει κάτι λειτουργικά – παραγωγικά, ξεσηκώνονται όλοι και ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ;…
Επαναστάτησαν – λέει – οι υπάλληλοι του Δ. Τρικάλων, γιατί ο Δήμαρχος είπε πως θα βάλει μηχάνημα ψηφιακής κάρτας που δεν θα μπορούν να το χαλάσουν, για να ελέγχεται η προσέλευση και η αποχώρησή τους…

ΦΕΥΓΕΙ Η…ΜΙΣΗ Δ.Ο.Υ.! Μένουν υπηρεσίες καθημερινότητας


Φως στα φημολογούμενα για τις συγχωνεύσεις των Δ.Ο.Υ. στα Δωδ/σα ρίχνει ο βουλευτής κ. Κασσάρας, ύστερα από σχετική ερώτηση του «ΒτΚ». Η απάντησή του ήταν:
- Τουλάχιστον για τα επόμενα 2 χρόνια δεν υπάρχει θέμα συγχωνεύσεων στις νησιωτικές Δ.Ο.Υ. Σ’ αυτή τη φάση μεταφέρονται στη Ρόδο μόνον 3 Τμήματα, το Δικαστικό, το Παρακαταθηκών και ο Ελεγχος. Υπηρεσίες καθημερινότητας του πολίτη παραμένουν στα νησιά.

ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΦΕΡΙΚ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΔΕΕΙ ΤΗ ΖΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ


Σε κρίσιμη φάση η σπουδαία
επένδυση του παπά Γιάννη Κουτάντου
ΣΤΗΝ ΚΩ ΤΟ ΚΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ
ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ

Στην πιο κρίσιμη φάση του μπήκε το μεγαλόπνοο επενδυτικό σχέδιο που έχει οραματιστεί εδώ και χρόνια ο αιδ/τος π. Ιωάννης Κουτάντος για να συνδέσει με ένα σύγχρονο τελεφερίκ τη Ζιά με την κορυφή του Δίκαιου.
Πρόκειται για μια εξαιρετικού ενδιαφέροντος πρωτοβουλία, που εκτιμάται στα 8 εκ. ευρώ, η οποία είναι βέβαιον ότι θα προσθέσει στα αξιοθέατα και στις δράσεις ψυχαγωγίας του νησιού ένα πολύ μεγάλο «συν», αφού είναι βέβαιον ότι ντόπιοι και ξένοι θα έχουν την ευκαιρία μιας εξαιρετικής εμπειρίας να περάσουν πάνω από την μοναδικής ομορφιάς περιοχή της Ζιάς και του Δάσους του Δικαίου και να φτάσουν στην κορυφή του, απολαμβάνοντας μαζί με έναν καφέ την εξαιρετική θέα των 15 νησιών γύρω από την Κω.
Η επένδυση αυτή μιας ομάδας επιχειρηματιών έχει «κολλήσει» στην άρνηση αδειοδότησής της από την Αρχ/κή Υπ/σία, που εκτιμά ότι δεν συνάδει με το ύφος της χαρακτηρισμένης ως ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους περιοχής.
Στη συνέχεια όμως υπήρξε ένταση με ισχυρά αντεπιχειρήματα που υποβλήθηκε αρμοδίως και τώρα μέσα στην άλλη εβδομάδα αναμένεται στην Κω να συνεδριάσει επιτόπου το Κεντρικό Αρχ/κό Σ/λιο με την ελπίδα ότι θα δώσει την άδεια.

Saturday 13 August 2011

ΦΩΤΑΓΩΓΗΘΗΚΕ Η ΑΡΧΑΙΑ ΑΓΟΡΑ ΣΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ


Όλα τα Μεσαιωνικά Οχυρά της Αρχαίας Αγοράς (Πύλη του Φόρου, οι Προμαχώνες όλης της Ιπποκράτους μέχρι και το «Ακταίον») από την Παρασκευή και κάθε βράδυ μαζί με τον δημοτικό φωτισμό θα είναι φωταγωγημένα, αναδεικνύοντας τα πανέμορφα αυτά Μνημεία και αναβαθμίζοντας την γενικότερη εικόνα – αισθητική στο κέντρο της πόλης μας.
Πρόκειται για έργο εξαιρετικής σημασίας στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδιασμού ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων της πόλης, που εποπτεύει και προωθεί με το γνωστό της μεράκι η συμπατριώτισσά μας, κ. Αγγελική Γιαννικουρή.

ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΩ Η ΝΕΑ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ Β. ΜΠΑΡΜΠΑ


Τον Σεπτέμβριο θα βρίσκεται στο Νησί μας η Βάνα Μπάρμα, για γυρίσματα της νέα της εκπομπής, που θα πραγματεύεται τα κοινά στοιχεία Ελλάδας και Τουρκίας.
Η πανέμορφη ηθοποιός, σε συνεργασία και με τον Ενιαίο Φορέα, θα κάνει και ένα πλούσιο αφιέρωμα στο Νησί μας, αλλά και στην Νίσυρο. Αυτό που θα θέλει να δείξει μέσα από την συγκεκριμένη εκπομπή, είναι η συνύπαρξη των δύο λαών, τα κοινά στοιχεία που έχουν ως λαός, αλλά και τις προοπτικές συνεργασίας των δύο χωρών.

Thursday 11 August 2011

Δημ. Σ/λιο την Πέμπτη και την Παρασκευή!


Σήμερα Πέμπτη, οι 13 Δημ. Σ/λοι (το σύνολο της αντιπολίτευσης) κάνοντας χρήση του άρθρου 67 του Ν. 3852 συγκαλούν έκτακτα το Δημ. Σ/λιο με μοναδικό θέμα τα προβλήματα του ΧΥΤΑ.
Παράλληλα για την επόμενη μέρα υπάρχει κανονική πρόσκληση για συνεδρίαση του Δημ. Σ/λίου

ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΛΙΜΕΝΑΡΧΗΣ


Μετά από νέα απόφαση του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, ο κ. Σωτήρης Μητσιάκης τοποθετείται και επίσημα ως Λιμενάρχης Κω, κριθείς άξιος από τώρα για τη θέση αυτή, μετακινώντας τον συνάδελφό του που ήταν να έρθει εδώ, από τη Σύρο στη Χαλκίδα.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΗ ΖΑΧΑΡΙΑ ΑΤΣΑΛΑΚΗ


Διαβάστε στην έντυπη έκδοση του "ΒτΚ" την συνέντευξη του διαιτητή Ζαχαρία Ατσαλάκη στον Μάριο Παπαδημητρίου. Τι λέει για την μεγάλη του αγάπη, το ποδόσφαιρο, για το τοπικό μας ποδόσφαιρο, για την διαιτησία, αλλά και για τους στόχους του.

165.000 ευρώ θα διαθέσει ο Δήμος για τις συντηρήσεις των σχολείων


Διαβάστε στην έντυπη έκδοση του "ΒτΚ" αναλυτικά όλες τις εργασίες που θα γίνουν σε κάθε σχολείου του Νησιού μας φέτος και το 2012

Tuesday 9 August 2011

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ κ. ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ ΣΤΟ "ΒτΚ"


Διαβάστε στην έντυπη έκδοση του "ΒτΚ" την συνέντευξη του Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ κ. Καρχιμάκη στην Ευτυχία Σταθοπούλου. Τι λέει για τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η Κυβέρνηση αλλά και τι ζητάει από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ της Κω.

Νικητιάδης - Σπυρόπουλος στο ΙΚΑ Κω


ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΛΥΘΟΥΝ
ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Επίσκεψη στο ΙΚΑ Κω, πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας ο δ/της του ΙΚΑ κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος, συνοδευόμενος από τον Υφ. Τουρισμού κ. Νικητιάδη.
Ο κ. Σπυρόπουλος, είχε σύσκεψη με τους γιατρούς και τον Δ/ντη του ΙΚΑ Κω, όπου του μετέφεραν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Ο κ. Σπυρόπουλος, σε δηλώσεις του, υποσχέθηκε ότι σύντομα, με την μετάβαση, τον Σεπτέμβριο του ΙΚΑ στον νέο, ενιαίο ασφαλιστικό φορέα (Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας) και την λειτουργία του, ως Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου, θα λυθούν πολλά από τα προβλήματα στελέχωσης (και θα λειτουργήσει το μικροβιολογικό και το ακτινολογικό του ΙΚΑ).
Στόχος – είπε- της μετάβασης αυτής, είναι η βελτίωση και η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, προς τους ασφαλισμένους.
Έκανε λόγο για τις πολύ καλές κτιριακές εγκαταστάσεις, υπογραμμίζοντας ότι γενικά υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης λειτουργίας του ΙΚΑ Κω.
Όσον αφορά τους ελέγχους, επισήμανε ότι θα εντατικοποιηθούν, ενώ έστειλε και μήνυμα προς τις επιχειρήσεις, για την ευκαιρία που τους δίνεται, μέσω της ευνοϊκής ρύθμισης για τις οφειλές τους προς το ΙΚΑ, προειδοποιώντας ότι, από τον Σεπτέμβριο, θα αρχίσουν οι κατασχέσεις, σε όσους χρωστάνε και δεν μπουν στην συγκεκριμένη ρύθμιση χρεών.
Τέλος, χαρακτήρισε «αστειότητες», δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για κατάργηση του ΙΚΑ Κω και υπαγωγή του στη Ρόδο.

Μοναδικής ποιότητας αφιέρωμα του ΑΠΕΛΛΗ στον Ιακ. Καμπανέλλη


ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΟΧΟΙ…
Ο «Απελλής» τιμώντας τους ανθρώπους που σημάδεψαν με το έργο τους, τις ελληνικές τέχνες και τα γράμματα, πραγματοποίησε το βράδυ της Τετάρτης, στο κατάμεστο Πολύκεντρο Πυλίου, μία εξαιρετική εκδήλωση, αφιερωμένη στον αείμνηστο συγγραφέα-δημοσιογράφο, Ιάκωβο Καμπανέλλη
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές, που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό πάνω στην σκηνή, κερδίζοντας επάξια το ζεστό χειροκρότημα του κοινού, που τους αποθέωσε.
Οι συντελεστές της παράστασης:
Κείμενα – επεξεργασία υλικού: Βησσαρίων Ζωίδης – Κώστας Στυλιάτης
Αφήγηση: Κωνσταντίνα Νέδου
Παίζουν και τραγουδούν: Παναγιώτης Βουλιάκης και συνεργάτες του.
Απόδοση θεατρικών αποσπασμάτων: Γιάννης Γιαννούρης, Βησσαρίων Ζωίδης, Ασλάνης Θεοδώρου, Κώστας Καραθωμάς, Βάσω Σοφού, Ελισάβετ Τσιγαρίδα
Εισαγωγική ομιλία: Παναγιώτης Νούτσος
Σκηνοθετική επιμέλεια: Κώστας Στυλιάτης
Την εκδήλωση πλαισίωσαν τα χορευτικά συγκροτήματα του ΑΠΕΛΛΗ

Το αδιαχώρητο στις Φυλακές Κω


ΑΠΟ 91 ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ
ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΟΥΝ ΕΧΟΥΝ 143

Τεράστιο πρόβλημα χωρητικότητας συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν οι φυλακές της Κω, οι οποίες μπορούν αν δεχτούν 91 κρατούμενους και ήδη έχουν 130.
Μάλιστα, το πρωί της Δευτέρας, αστυνομικοί οδήγησαν στις φυλακές, άλλους 13 κρατούμενους, που ήρθαν από τον Πειραιά, με τον Δ/ντη των Φυλακών κ. Καραθάνο, να αρνείται να τους δεχτεί, καθώς δεν υπήρχε διαθέσιμος χώρος.
Τελικά, μετά από παρέμβαση της Εισαγγελέως, οι κρατούμενοι έγιναν δεχτοί και οδηγήθηκαν στις φυλακές.

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΕΝΗ Η κ. ΒΕΦΑ ΑΛΕΞΙΑΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΜΑΣ ΚΟΥΖΙΝΑ


Το αδιαχώρητο σημειώθηκε και φέτος στη «Φαντασία», στον 4ο διαγωνισμό μαγειρικής, που διοργάνωσε ο –πάντα- δραστήριος σύλλογος Γυναικών Πυλίου «Αναξίκλεια», έχοντας ως φετινές καλεσμένες την διάσημη Βέφα Αλεξιάδου και την κόρη της Αλεξία, οι οποίες όπως δήλωσαν, έμειναν εντυπωσιασμένες από την τοπική μας κουζίνα.
Φέτος, ο διαγωνισμός διέφερε από τις άλλες χρονιές, αφού διαγωνίστηκαν όλα τα χωριά και η Πόλη της Κω, για το ποιος θα παρουσιάσει το καλύτερο πιάτο.
Όπως είπε και η κριτική επιτροπή, όλα τα πιάτα, ήταν υπέροχα με μικρή διαφορά ποιότητας, το ένα από το άλλο, με αποτέλεσμα, το έργο της, να είναι αρκετά δύσκολο. Τελικά, νικήτριες αναδείχθηκαν η κ. Ξανθίππη Κασσίου από το Πυλί, με λαγό στιφάδο και η κ. Διονυσία Καραγεωργίου από την Κέφαλο, με χαλβλα πορτοκάλι.
Αναλυτικά οι συμμετέχοντες:
ΠΟΛΗ ΚΩ: Λιλή Κονδύλη (Αμυγδαλωτά της πλασιάς), Αργυρώ Χαρτοφίλη (παστίτσιο με αγκινάρες), Δέσποινα Αλεξανρή (Γλώσσα μοσχαριού στιφάδο) και Ελένη Κουζούκα – Χαλκιδιού (Πασά μακαρούνα)
ΑΣΦΕΝΔΙΟΥ: Ευδοκία Μαστόρου (Μπακλαβάς), Χρυσή Κίννα (κολοκυθοανθοί γεμιστοί), Μαρία Σκαλέρη (ρεβυθοκεφτέδες)
ΠΥΛΙ: Ειρήνη Κασίου – Κώστογλου (μελιτζάνες παπουτσάκια), Ξανθίππη Κασσίου (λαγό στιφάδο), Ανθούλα Χατζηλευτέρη (κατιμέρια), Τζέσικα (Μπουγάτσα)
ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑ: Ευτυχία Παπαγεωργίου (μπακλαβάς), Ιφιγένεια Αλαβέρα (χωριάτικη πίτα), Διονυσία Αλαβέρα (πυταρίδια με κρέας)
ΚΑΡΔΑΜΑΙΝΑ: Τζέην Χαρίτου (μπακλαβά με σοκολάτα), Νίτσα Βαληνάκη (κρεατόπιτα)
ΚΕΦΑΛΟΣ: Διονυσία Καραγεωργίου (φάβα με καβουρδιστό χοιρινό), Διονυσία Καραγεωργίου (χαλβάς με πορτοκάλι)

Saturday 6 August 2011

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΛΕΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ


Άλλο ένα συγχρηματοδοτούμενο έργο ύψους 202.750 Ευρώ εντάσσεται στο «οπλοστάσιο» του Δήμου μας και αφορά στις υπηρεσίες πρόνοιας και αλληλεγγύης (Υπηρεσίες Δικτύου Κοινωνικής Φροντίδας Δημοτών «eΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»).
Παράλληλα αποτελεί μία ακόμα απάντηση στην κατασκευασμένη κριτική περί απαξίωσης του έργου των τριών πρώην Δήμων του νησιού και στις μυθοπλασίες περί μη αξιοποίησης κοινοτικών πόρων. Για την ιστορία την πρόταση κατέθεσαν τέσσερις Δήμοι και συγκεκριμένα οι πρώην Κω, Δικαίου & Ηρακλειδών καθώς και ο Δήμος Νισύρου.
Η πράξη έχει ως στόχο τη δημιουργία μιας κεντρικής υπηρεσίας τηλε-υποστήριξης ηλικιωμένων ή/και μοναχικών ατόμων που χρήζουν κοινωνικής πρόνοιας και υποστήριξης από το δήμο και η διάδοση πληροφοριών που σχετίζονται με την υγεία και την πρόληψη. Η υπηρεσία περιλαμβάνει:
1.την παροχή υπηρεσιών συνεχούς κατ’ οίκον παρακολούθησης μέσω ειδικών συσκευών
2.τη λειτουργία Πύλης Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας.
Οι υπηρεσίες συνεχούς κατ’ οίκον παρακολούθησης θα προσφέρονται από το Δήμο σε συνδυασμό με τις ηλεκτρονικές υπηρεσίας του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». Η υπηρεσία αυτή απευθύνεται σε ηλικιωμένα άτομα, σε άτομα ή οικογένειες ατόμων με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ) καθώς και σε άτομα που αντιμετωπίζουν χρόνιες ασθένειες εξασφαλίζοντας:
-Την τήρηση μητρώου μελών δικτύου «Βοήθεια στο Σπίτι».
-Την αντιστοίχηση νοσηλευτών με εξυπηρετούμενους ώστε να υπάρχει αναλυτική λίστα παρεχόμενης υπηρεσίας.
Το προγραμματισμένο ραντεβού επισκέψεων και την ηλεκτρονική τους υπενθύμιση τους στον υπεύθυνο.
Την χρήση ειδικών συσκευών ανίχνευσης πτώσης (επιταχυνσιόμετρα τριών διαστάσεων) με κουμπιά πανικού (person fall monitor – panic button) για την επικοινωνία με απλό τρόπο μεταξύ αυτών που χρήζουν βοήθειας και του προσωπικού εξυπηρέτησης.
Τη χρήση ειδικών συσκευών για τη μέτρηση και μετάδοση ιατρικών δεδομένων (πίεση, ζάχαρο, βάρος).
Την έγκαιρη αυτόματη ενημέρωση, στη περίπτωση συμβάντος (πτώση, κουμπί πανικού, απομάκρυνση) μέσω email και sms στις ειδικές υπηρεσίες του Δήμου και εξουσιοδοτημένα άτομα, ενώ οι τυχόν συναγερμοί προωθούνται άμεσα στις κατάλληλες υπηρεσίες (ΕΚΑΒ, Νοσοκομεία, κτλ) ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο χρόνος επέμβασης.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ


Τη Δευτέρα ώρα 12, στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΑΚΤΑΙΟΝ, ο Αντιδήμαρχος κ. Μπαλαλής, θα τιμήσει επαναλαμβανόμενους επισκέπτες από την Αγγλία και την Ολλανδία, που επιλέγουν επί σειρά ετών την Κω για τις διακοπές τους.

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ 60 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ


Μέσα στον Αύγουστο θα δοθεί στη δημοσιότητα από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου η προκήρυξη για την κάλυψη με οκτάμηνη σύμβαση 39 θέσεων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, 20 θέσεων Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης και μιας θέσης Δευτεροβάθμιας.

Thursday 4 August 2011

Χαμός στο νοσ/μειο


Δεκάδες τα έκτακτα περιστατικά στο νοσ/μειο μας, δίνουν την άλλη όψη του νομίσματος της κοσμοπλημμύρας που έχει φέτος το Νησί μας. Κάτω από υπεράνθρωπες προσπάθειες, τα περισσότερα μέλη του ιατρικού και βοηθητικού προσωπικού, προσπαθούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις που δημιουργούν τα αλλεπάλληλα τροχαία και άλλα περιστατικά, ανεξάρτητα αν δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας…
Είναι χαρακτηριστικό, ότι μόνο σε μία μέρα, μπήκαν 17 έκτακτα χειρουργικά περιστατικά!!

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ: Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΚΑΙ… Η ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΥΑΚ


Μετά τα τελευταία Δημ. Σ/λια και τις εξελίξεις στα θέματα της ΔΕΥΑΚ και του ΧΥΤΑ η Δημ. Αρχή εμφανίζεται όχι απλώς να υπολειτουργεί αλλά δυστυχώς σε πολλές περιπτώσεις να μην ξέρει τι κάνει. Ο ΧΥΤΑ ένα έργο που έγινε από τους 3 Δήμους και στοίχισε πάνω από 3,2 εκ. ευρώ, πείρε φωτιά και κανείς δεν ξέρει ποιος τον διοικεί, κανείς δεν έκανε απολογισμό των ζημιών.
Η πραγματικότητα αναδεικνύει με δραματικό τρόπο τα λάθη και τις παραλείψεις του Δημάρχου κ. Καίσερλη που έχουν βέβαια πολύ μεγάλο κόστος για τον νησί μας. Δικαίωση αποτελεί για την ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ η αλλαγή της απόφασης για την συγχώνευση των 3 ΔΕΥΑ του νησιού. Επανειλημμένως είχαμε τονίσει και στο ΔΣ αλλά και σε ανακοινώσεις ότι απαγορεύεται η ΔΕΥΑΚ από τον ιδρυτικό της νόμο να έχει την διάθεση των απορριμμάτων δηλαδή την λειτουργία του ΧΥΤΑ.
Πάντα τονίζουμε ότι είμαστε αντίθετοι σε κάθε ενέργεια που είναι εκτός του σύγχρονου θεσμικού πλαισίου και σε κάθε τακτική που υποθηκεύει το μέλλον της ΔΕΥΑΚ και του νησιού μας. Δυστυχώς ο Δήμαρχος δεν μας άκουσε έκανε τα δικά του και εξακολουθεί και στηρίζει την πολιτική ασυναρτησίας, αναγκάστηκε όμως από την περιφέρεια να αλλάξει την αίολη απόφαση.
Καθημερινά καταδικάζει την συναίνεση αφού όπως χαρακτηριστικά ο ίδιος λέει « δεν ακούει, δεν βλέπει…» αυτά που προτείνει η αντιπολίτευση και πεισματικά αποφεύγει την έκτακτη σύγκλιση του ΔΣ που ενωμένη η αντιπολίτευση ζητά για το πολύ σοβαρό θέμα του ΧΥΤΑ και προβλέπεται από την νομοθεσία.
Προφανώς σκόπιμα και προσχεδιασμένα προσπαθεί να απαξιώσει την δουλειά που κάνει η ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ και τις προτάσεις που καταθέτει, σκόπιμα καλλιεργεί την ένταση για να συγκρατήσει την ενδοπαραταξιακή του αμφισβήτηση. Η διολίσθηση είναι πασιφανής και επικίνδυνη γατί με τις λανθασμένες επιλογές βάζει σε πραγματικά επικίνδυνη τροχιά την ΔΕΥΑΚ. Παρέλαβε μια βιώσιμη επιχείρηση και με τις τακτικές και τις ασυνάρτητες επιλογές του οδηγεί σε αδιέξοδο την επιχείρηση.
Καλούμε τον Δήμαρχο να αλλάξει νοοτροπία, να εγκαταλείψει τις εμμονές του και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων γιατί εξαιτίας των αστοχιών και της ανεπάρκειας του κινδυνεύουν οι μεγάλοι στόχοι της ΔΕΥΑΚ (αιολικό πάρκο – δίκτυα αποχέτευσης και εγκαταστάσεις επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων Δήμου Δικαίου Κω – ποιότητα νερού – δίκτυα Καρδάμαινας κ.α.) αλλά και υποθηκεύει το μέλλον της επιχείρησης και των εργαζομένων της.
Παναγιώτης Ν. Θαλασσινός
Δημ. Σ/λος ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΕΞΕΛΕΓΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΤΗ "ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ"


Συνεδρίασε στην Κέφαλο το πολιτικό συμβούλιο της “Δύναμης Αλλαγής” με θέμα την εκλογή 5μελούς εκτελεστικής γραμματείας η οποία αποτελείται από τους: Γιώργο Κυρίτση, Ηλία Σιφάκη, Σταμάτη Σάζαλη, Βάσω Πάσσου - Πη, Δαυίδ Γερασκλή.
Στις συνεδριάσεις της εκτελεστικής γραμματείας θα συμμετέχει και ο υπεύθυνος τομέα Τύπου και Τεκμηρίωσης, Νίκος Κανταρζής.

ΚΑΪΣΕΡΛΗΣ: Ο ΔΗΜΟΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ४ ΕΚ. ΓΙΑ ४० ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ


Σε ένα αμφιθέατρο γεμάτο από ελπίδα, ζωντάνια και όρεξη για δουλειά έγινε η συνάντηση του Δημάρχου και των μελών του Σ/λίου της Δημ. Κοινότητας Κω με τους νέους που συμμετείχαν στα σεμινάρια κοινωνικής οικονομίας καθώς και αρκετούς που ήρθαν να ενημερωθούν για την πρωτοπόρα αυτή πρωτοβουλία του Δήμου.
Ο Δήμαρχος ξεκίνησε την εισήγησή του από την ενημέρωση για το 3τές επιχειρησιακό πρόγραμμα του Δήμου Κω αναλύοντας τους άξονες της πολιτικής που θα ακολουθήσει η Δημ. Αρχή τα επόμενα τρία χρόνια. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε σε 5 άξονες δράσης που θα αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος για την αλλαγή που επιχειρείται σε όλα τα επίπεδα οργάνωσης και λειτουργίας της κοινωνίας μας.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Tuesday 2 August 2011

ΑΠΟΠΕΙΡΑ – ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗΣ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΟΔΙΤΕΣ Ζητούν να πάει το αεροδρόμιο σε ιδιώτες


Στην πρώτη γραμμή της πρωτοπορίας, οι Ροδίτες τουριστικοί παράγοντες, δεν έχουν επαναπαυθεί στη καλή χρονιά. Συσκέπτονται και μελετούν κύρια ζητήματα, για την παραπέρα τουριστική ανάπτυξη του Νησιού τους, όπως την επιμήκυνση της σεζόν. Ιδού ορισμένες από τις προτάσεις τους:
1) Επιδότηση εργασίας, σε όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις για μείωση του λειτουργικού κόστους.
2) Κατάργηση, ή δραστική μείωση «Σπατόσημου» και τελών προσγείωσης.
3) Μείωση των εισφορών του ΙΚΑ για όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις που θα μείνουν ανοιχτές από τον Οκτώβριο ως τον Απρίλιο.
4) Μείωση τιμολογίων της ΔΕΗ-Ύδρευσης και των αντίστοιχων τελών και παγίων.
5) Δωρεάν είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους.
6) Ιδιωτικοποίηση και παραχώρηση αεροδρομίου σε Ρόδιους επιχειρηματίες για άμεση ανακαίνιση – αναβάθμιση χωρίς την εξάρτηση των Αθηνών και πολιτικής τιμών τον χειμώνα, κ.α.

Από την εικόνα της Πόλης και την έλλειψη επαγγελματισμού… ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΥΣΦΗΜΗΣΗΣ


Ανεπίτρεπτα οβερμπούκινγκ
Την έντονη ανησυχία τους, εκφράζουν κορυφαίοι τουριστικοί παράγοντες, για την αδυναμία της Κω, να κεφαλοποιήσει σωστά, την πλημμυρίδα των τουριστών, που κατακλύει το Νησί μας, αφού αντί να φύγουν ευχαριστημένοι και να γίνουν οι ζωντανοί διαφημιστές του, σε πολλές περιπτώσεις, γίνεται το εντελώς αντίθετο, εξ αιτίας ζητημάτων που αφορούν την εικόνα και τις λειτουργίες της Πόλης, αλά και των Χωριών.
Πέραν των γνωστών προβλημάτων στο αερ/μιο και στο λιμάνι και των θεμάτων καθαριότητας, η Κως σε πολλές περιπτώσεις, δίνει την όψη άναρχης Πόλης, σε σημείο που να σχολιάζουν οι επισκέπτες, εάν υπάρχουν ή όχι, Αρχές και Υπηρεσίες, που να την εποπτεύουν…
Επιπλέον, σε αρκετές μονάδες, υπάρχει σοβαρό θέμα οβερμπούκινγκ, όχι τόσο αυτό καθ’ αυτό σαν ζήτημα, αλλά γιατί ορισμένοι από αυτούς, αδιαφορούν προκλητικά για την τακτοποίηση των «θυμάτων» τους…
Χαρακτηριστική ήταν η απάντηση μεγάλου παράγοντα, όταν ρωτήθηκε για το πώς πάει η σαιζόν: Εξαιρετική χρονιά. Δυστυχώς όμως δεν της κάνουμε σωστή διαχείριση…
* Για την όλη κατάσταση, έντονη είναι η κριτική που γίνεται στη Δημ. Αρχή, για την γενικότερη «φιλοσοφία» με την οποία αντιμετωπίζει τον τουρισμό και πιο συγκεκριμένα στον Δήμαρχο, που επιμένει να εστιάζει αποκλειστικά την προσοχή του, στις γνωστές θέσεις, δίνοντας την εντύπωση ότι τα θέματα του τουρισμού, τα έχει αφήσει, στον αυτόματο πιλότο…

Εξαιρετικά επίκαιρο και ειδικά αφιερωμένο…ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΙΑ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ…


Γέμισε ο τόπος μετριότητες, εγωιστές και καιροσκόπους…
«Μέτρησα τα χρόνια μου και συνειδητοποίησα, ότι μου υπολείπεται λιγότερος χρόνος ζωής απ' ότι έχω ζήσει έως τώρα...
Αισθάνομαι όπως αυτό το παιδάκι που κέρδισε μια σακούλα καραμέλες: τις πρώτες τις καταβρόχθισε με λαιμαργία αλλά όταν παρατήρησε ότι του απέμεναν λίγες, άρχισε να τις γεύεται με βαθιά απόλαυση.
Δεν έχω πια χρόνο για ατέρμονες συγκεντρώσεις όπου συζητούνται, καταστατικά, νόρμες, διαδικασίες και εσωτερικοί κανονισμοί, γνωρίζοντας ότι δε θα καταλήξει κανείς πουθενά.
Δεν έχω πια χρόνο για να ανέχομαι παράλογους ανθρώπους που παρά τη χρονολογική τους ηλικία, δεν έχουν μεγαλώσει.
Δεν έχω πια χρόνο για να λογομαχώ με μετριότητες.
Δε θέλω να βρίσκομαι σε συγκεντρώσεις όπου παρελαύνουν παραφουσκωμένοι εγωισμοί.
Δεν ανέχομαι τους χειριστικούς και τους καιροσκόπους.
Με ενοχλεί η ζήλια και όσοι προσπαθούν να υποτιμήσουν τους ικανότερους για να οικειοποιηθούν τη θέση τους, το ταλέντο τους και τα επιτεύγματα τους.
Μισώ, να είμαι μάρτυρας των ελαττωμάτων που γεννά η μάχη για ένα μεγαλοπρεπές αξίωμα. Οι άνθρωποι δεν συζητούν πια για το περιεχόμενο... μετά βίας για την επικεφαλίδα.
Ο χρόνος μου είναι λίγος για να συζητώ για τους τίτλους, τις επικεφαλίδες. Θέλω την ουσία, η ψυχή μου βιάζεται...Μου μένουν λίγες καραμέλες στη σακούλα...
Θέλω να ζήσω δίπλα σε πρόσωπα με ανθρώπινη υπόσταση.
Που μπορούν να γελούν με τα λάθη τους.
Που δεν επαίρονται για το θρίαμβό τους.
Που δε θεωρούν τον εαυτό τους εκλεκτό, πριν από την ώρα τους.
Που δεν αποφεύγουν τις ευθύνες τους.
Που υπερασπίζονται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια
Και που το μόνο που επιθυμούν είναι να βαδίζουν μαζί με την αλήθεια και την ειλικρίνεια.
Το ουσιώδες είναι αυτό που αξίζει τον κόπο στη ζωή.
Θέλω να περιτριγυρίζομαι από πρόσωπα που ξέρουν να αγγίζουν την καρδιά των ανθρώπων...
Άνθρωποι τους οποίους τα σκληρά χτυπήματα της ζωής τους δίδαξαν πως μεγαλώνει κανείς με απαλά αγγίγματα στην ψυχή.
Ναι, βιάζομαι, αλλά μόνο για να ζήσω με την ένταση που μόνο η ωριμότητα μπορεί να σου χαρίσει.
Σκοπεύω να μην πάει χαμένη καμιά από τις καραμέλες που μου απομένουν...Είμαι σίγουρος ότι ορισμένες θα είναι πιο νόστιμες απ’ όσες έχω ήδη φάει.
Σκοπός μου είναι να φτάσω ως το τέλος ικανοποιημένος και σε ειρήνη με τη συνείδησή μου και τους αγαπημένους μου.
Εύχομαι και ο δικός σου να είναι ο ίδιος γιατί με κάποιον τρόπο θα φτάσεις κι εσύ...»

Από τον Mario de Andrade (Ποιητή, συγγραφέα, δοκιμιογράφο και μουσικολόγο από τη Βραζιλία).

Διέπρεψε η Βικτώρια Γούναρη με την Εθνική Κορασίδων


Με απολογισμό δύο νίκες και μία ήττα επιστρέφει η Εθνική ομάδα Κορασίδων από τη Σόφια, όπου αντιμετώπισε σε τρεις φιλικές αναμετρήσεις τη Βουλγαρία στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Α’ Κατηγορίας που θα διεξαχθεί από 11-21 Αυγούστου στο Κάλιαρι της Ιταλίας. Μάλιστα με την Εθνική μας αγωνίστηκε και η Βικτώρια Γούναρη του Ιπποκράτη Κω (στη φωτό με το 9).
«Ήταν τρία πολύ χρήσιμα φιλικά για μας. Αν εξαιρέσουμε το πρώτο παιχνίδι, που τα κορίτσια ήταν κάπως σφιγμένα, στη συνέχεια η ομάδα μας ήταν πολύ καλύτερη σε κάθε αγώνα. Είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια των κοριτσιών. Ειδικά στο τρίτο ματς είχαμε πολύ καλή εικόνα, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Αντιμετωπίσαμε όλα τα ματς σαν τεστ και δώσαμε χρόνο συμμετοχής σε όλες τις παίκτριες για να δοκιμάσουμε κάποια πράγματα. Πήγαμε καλά και πλέον μπαίνουμε στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας μας», δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιώργος Βελισσαράκος.
ΕΛΛΑΔΑ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 48-49
Τα δεκάλεπτα ήταν: 13-17, 25-31(ημ.), 37-40, 48-49
Οι πόντοι της ελληνικής ομάδας: Εμμανουηλίδου 4, Κυρατζή 7, Παυλοπούλου 5, Σταμολάμπρου 9, Γούναρη 3, Καλομιτσίνη 3, Λογδανίδου 2, Κόλια 7, Φουράκη 4, Κόνιαλη 2, Τσάβου 2, Αγγελίδου.
ΕΛΛΑΔΑ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 66-52
Τα δεκάλεπτα ήταν: 16-16, 37-32(ημ.), 56-46, 66-52
Οι πόντοι της ελληνικής ομάδας: Εμμανουηλίδου 4, Κυρατζή 12, Παυλοπούλου 9, Σταμολάμπρου 15, Γούναρη 2, Καλομιτσίνη 10, Λογδανίδου 4, Κόλια 2, Αγγελίδου, Κόνιαλη 4, Τσάβου (δεν αγωνίστηκε η Φουράκη λόγω τραυματισμού).
ΕΛΛΑΔΑ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 73-53
Τα δεκάλεπτα ήταν: 16-17, 39-24(ημ.), 57-36, 73-53
Οι πόντοι της ελληνικής ομάδας: Εμμανουηλίδου 3, Κυρατζή 13, Παυλοπούλου 12, Σταμολάμπρου 9, Γούναρη 6, Καλομιτσίνη 2, Λογδανίδου 3, Κόλια 3, Αγγελίδου 6,, Κόνιαλη 5, Τσάβου 11 (δεν αγωνίστηκε η Φουράκη λόγω τραυματισμού).

Monday 1 August 2011

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ «ΒτΚ» ΤΟΥ κ. ΘΟΔΩΡΗ ΠΑΧΟΥ


Διαβάστε στην έντυπη έκδοση του «ΒτΚ» τι λέει σε συνέντευξή του στο «ΒτΚ» ο Δημοτικός Σ/λος του «Οράματος» κ. Θ. Πάχος για την πορεία της νέας Δημοτικής Αρχής, για τις συντηρήσεις των σχολικών κτιρίων, για τον Καλλικράτη, αλλά και για την καλύτερη οργάνωση που πρέπει να έχει η Δημ. Αρχή στα Χωριά

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΥΡΙΤΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ७ ΜΗΝΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ


Διαβάστε στην έντυπη έκδοση του «ΒτΚ» τι είπε ο επικεφαλής της Δύναμης Αλλαγής κ. Κυρίτσης για την πορεία της νέας Δημ. Αρχής στον ενιαίο Δήμο και τι κατηγόρησε τον Δήμαρχο.