Thursday 27 October 2011

Αλλαγή πορείας στη Δημ. Αρχή με έμφαση σε προγράμματα εκπαίδευσης ανέργων και εξειδίκευσης εργαζομένων


ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Μέσα σε κλίμα έντονου προβληματισμού και αγωνίας συνεδρίασε προχθές η Παράταξη του Δημάρχου για να συζητήσει την πορεία του Δήμου εν μέσω της όλο και οξυνόμενης κρίσης.
Μιλώντας στους Συμβούλους του, ο κ. Καΐσερλης εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τις συνέπειες που έχει για το Δήμο η συνεχώς μειούμενη ροή κρατικών πόρων στο Δήμο και οι συνέπειες που έχει στην εκτέλεση των προγραμματισμένων έργων αλλά και στην παραπέρα επιλογή των έργων και των δράσεων του Δήμου.
Στο πνεύμα αυτό, ο Δήμαρχος εισηγήθηκε τη στροφή του Δήμου σε μια σειρά προγραμμάτων που θα αφορούν σεμινάρια κατάρτισης και εξειδίκευσης με προτεραιότητα στους ανέργους, ώστε να αντιμετωπιστεί η κάλυψη των αναγκών από ντόπιους, που όμως θα έχουν τις απαραίτητες γνώσεις.
Στο ίδιο πνεύμα τρέχουν και οι διαδικασίες οργάνωσης και λειτουργίας του κέντρου Γεωργικής Εκπαίδευσης και ανάπτυξης για θέματα απασχόλησης στον πρωτογενή τομέα.

Τι γίνεται με τον κήπο του Ιπποκράτη και την APIVITA;


Με ανάμεικτα συναισθήματα είδαμε και πάλι στην Κυριακάτικη «Καθημερινή» ολοσέλιδη καταχώρηση της APIVITA με τίτλο: Το όραμα γίνεται πράξη – Η APIVITA αναβιώνει τον Ιπποκρατικό Κήπο στην Κω.
Από τη μια είναι καλό που γίνεται αυτή η μεγάλη προβολή της Κω και του συγκεκριμένου «κήπου», από την άλλη όμως, η όλη κατάσταση που αφορά τη συμφωνία ανάμεσα στο ΔΙΙΚ και την APIVITA δεν έχει τρέξει όπως θα έπρεπε. Ο λόγος σχετίζεται με την «εικόνα» που έχει σήμερα αυτή η πρωτοβουλία για έναν κήπο που θα ήταν μια αξιοσέβαστη «ατραξιόν» για ντόπιους και κυρίως για τους ξένους.
Η αίσθηση που βγαίνει είναι ότι η APIVITA περιορίζεται και βουλεύεται στην αξιοποίηση του ονόματος του Ιπποκράτη χωρίς να κάνει τα ανάλογα. Kαι αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να το κοιτάξει με την ανάλογη προσοχή και σοβαρότητα το ΔΣ του ΔΙΙΚ…

Προς …«επίταξη» και ο κ. Γιάννης Κρητικός


Πολλοί θα ήταν εκείνοι που θα μπορούσαν να αναφερθούν στο σχετικό ρεπορτάζ του προηγούμενου «ΒτΚ» για …«επίταξη» από τη ΝΔ στις πιθανολογούμενες τα μέγιστα πρόωρες εκλογές.
Η αναφορά στους κ. Πουλιού και Βαρκά ήταν ενδεικτική και χαρακτηριστική. Κάλλιστα θα μπορούσαν να ήταν ο Γυμνασιάρχης κ. Κρητικός με όλες του τις περγαμηνές, όπως και οι κ. Ασλάνης, Αβρίθης, Φεσσάρας, Δρόσος, Χατζηνικολάου και πολλοί άλλοι, με τις όποιες βέβαια πιθανότητες να αποδεχτούν ή να αρνηθούν…

Ελπίδες να τρέξει σύντομα η ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων στην πόλη μας


Με καλές πιθανότητες τρέχει το πρόγραμμα της χρηματοδότησης των παρεμβάσεων που έχει σχεδιάσει ο Δήμος σ’ ότι αφορά τα έργα που του αναλογούν στο περίφημο σχέδιο ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων.
Ετσι, προβλέπεται σύντομα η έναρξη των εργασιών μετατροπής της Λόρδου Βύρωνος σε ήπιας κυκλοφορίας δρόμο, που σημαίνει απομάκρυνση των οχημάτων (πλην ολίγων θέσεων στον ΟΤΕ) και μεγάλωμα των πεζοδρομίων. Επιπλέον, προβλέπεται η παντελής απομάκρυνση των οχημάτων από την Πλατεία Ανταγόρα («Μαριτίνα») και την Καβακοπούλου, το δρόμο δηλ. που ενώνει την πλατεία με την Κάζα Ρομάνα.

Σε ποιους μαθητές του Ιπποκρατείου Λυκείου απονεμήθηκαν φέτος τα διάφορα χρηματικά βραβεία


Κατά το σχολικό έτος 2011-12, το 1ο Γενικό Λύκειο Κω «Ιπποκράτειο», απένειμε τα παρακάτω χρηματικά βραβεία:
1. Το βραβείο του Συλλόγου «Γυναίκες Χωρίς Σύνορα» των 1.000 ευρώ, δόθηκε στον απόφοιτο Κορδατσάκη Γεώργιο του Ανδρέα που διακρίθηκε για το ήθος και την επιμέλειά του και εισήχθη στη σχολή Μηχανικών Σχεδίασης Αιγαίου.
2. Το βραβείο της «Τράπεζας Eurobank» 1.000 ευρώ στον απόφοιτο Κούσια Νικόλαο του Δημητρίου, ο οποίος πρώτευσε στις Πανελλήνιες εξετάσεις το σχολ. έτος 2010-2011 και εισήχθη στην Ιατρική Σχολή Θεσ/νίκης.
3. Το βραβείο «Χριστόφορου και Σμαραγδής Φουρνάρη» 400 ευρώ, ισοκατανεμήθηκε στους απόφοιτους που αρίστευσαν στις πανελλήνιες εξετάσεις:
Α. Κούσια Νικόλαο του Δημητρίου, ο οποίος εισήχθη στην Ιατρική Σχολή Θεσ/νίκης.
Β. Παπαδημητρίου Θεόδωρο - Ιωάννη του Γεωργίου, ο οποίος εισήχθη στη Φαρμακευτική Σχολή Θεσ/νίκης.
4. Το βραβείο «Αντωνίου και Μαρίας Κιοσόγλου» 1200 ευρώ ισοκατανεμήθηκε ως εξής:
Α. Στη σημαιοφόρο του Λυκείου μας για το σχολ. έτος 2011-2012 Κώστογλου Αιμιλία - Μαρία του Σεβαστού
Β. Στους παραστάτες της Γ΄ τάξης που κατά το προηγούμενο σχολ. έτος πρώτευσαν μεταξύ των συμμαθητών τους και διακρίθηκαν για το ήθος και την επιμέλειά τους:
i. Κάννη Χρυσοβαλάντη του Σταματίου
ii. Νόμπιλε Ειρήνη του Ηλία
5. Το βραβείο «Εμμανουήλ Τουρκομανώλη» 300 ευρώ δόθηκε στον απόφοιτο Κορδατσάκη Απόστολο του Ανδρέα που διακρίθηκε για το ήθος και την επιμέλειά του και εισήχθη στο τμήμα Μουσικής Τεχνολογίας Κρήτης.
Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος των Καθηγητών συγχαίρει και ευχαριστεί τους δωρητές των χρηματικών βραβείων.
Ο Διευθυντής
Αλέξανδρος Μαρκόγλου
Μαθηματικός(ΠΕ03)

Tuesday 25 October 2011

Σε λύση «επίταξης υποψηφίου για την Κω θα καταφύγει η ΝΔ;


Παρά το ότι οι πιθανότητες για πρόωρες εκλογές έχουν γίνει σχεδόν επικείμενο γεγονός, η δυστοκία στην ανεύρεση υποψηφίου από την Κω για τη ΝΔ συνεχίζεται, οπότε και τα νέα σενάρια που παίζουν είναι αυτά της …επιστράτευσης – επίταξης κάποιου από τα γνωστά στελέχη!!!
Ετσι, σε πρώτη φάση θα επιχειρηθεί διακριτική πίεση στον κ. Πουλιού να αναθεωρήσει τη γνωστή απόφασή του για αποχή από το μάχιμο πολιτικό προσκήνιο, με το δέλεαρ μάλιστα ότι οι συνθήκες για μια εκλογική νίκη είναι πολύ μεγάλες.
Το πιθανότερο είναι ο κ. Πουλιού να εμείνει στην αρχική του απόφαση, οπότε η επόμενη στόχευση εστιάζεται στον πρώην Δήμαρχο Ηρακλειδών κ. Βαρκά, πρόσωπο με ευρύτατη κοινωνική αποδοχή και εξαίρετο πολιτικόι ήθος, αλλά και ικανοποιητική αναγνωρισιμότητα στον ευρύτερο χώρο της Δωδ/σου.

Εκδήλωση της «Παναθηναϊκής» για την Παγκόσμια Ημέρα Ευγένειας


Με ένα πλούσιο ψυχαγωγικό και καλλιτεχνικό πρόγραμμα, οι Κυρίες του Δ.Σ. της «Παναθηναϊκής» θα γιορτάσουν το πρωί της Κυριακής 13/11, στην Πλατεία Ελευθερίας, την Παγκόσμια Ημέρα Ευγένειας.
Πρόκειται για ένα 3ωρο πρόγραμμα στο οποίο θα συμπράξουν Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία της πόλης μας, προκειμένου να συμμετάσχουν τα παιδιά σε διάφορα παιχνίδια, τραγούδια, μουσικές και στο τέλος θα πάρουν κάποια δωράκια (γλαστρούλες, σελιδοδείκτες κ.ά.) που θα στοχεύουν στην καλλιέργεια της ευγενικής συμπεριφοράς προς τους άλλους.

Ούτε μια θυρίδα δεν έχουν ελεύθερη οι τράπεζες


«ΣΗΚΩΣΑΝ» ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ
ΑΛΛΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ
ΚΛΕΦΤΕΣ ΣΤΑ …ΜΠΑΟΥΛΑ!!!...

Περιζήτητες έγιναν τους τελευταίους μήνες οι θυρίδες όλων των τραπεζών από τους έχοντες και κατέχοντες οι οποίοι, όσα δεν μπόρεσαν να βγάλουν έξω από τη χώρα, επέλεξαν για ασφάλεια να χρησιμοποιήσουν τις θυρίδες για τις καταθέσεις που «σήκωσαν» από τις τράπεζες, αντί για τα «μπαούλα» που όμως είναι επίφοβα για κλέφτες.
Φίλος καλός μου έλεγε ότι δεν υπάρχει ούτε μια ελεύθερη θυρίδα!
Και βέβαια, όλα αυτά έχουν συμβάλει με το δικό τους μερίδιο στο στέγνωμα της αγοράς, που κυριολεκτικά στενάζει…

Κάθε χρόνο το αερ/μιο της Κω αποφέρει πολλά εκ/ρια ευρώ από το σπατόσημο αλλά δεν γίνεται κανένα έργο εδώ


Αληθινό χρυσοχοείο για το κράτος ήταν φέτος ειδικά το αερ/μιο της Κω, που με τις περισσότερες από 2 εκ/ρια αφιξαναχωρήσεις του απέφεραν στα ταμεία του δεκάδες εκ/ρια ευρώ.
Παρ’ όλα ταύτα, εδώ και κάμποσα χρόνια η ΥΠΑ δεν έχει κάνει κανένα ουσιαστικό έργο, ΩΣ ΟΦΕΙΛΕ, από τη λογική που εφαρμόζεται η είσπραξη του σπατόσημου.
Ένα «μερεμέτι» πήγε να γίνει φέτος για την 3η πύλη ελέγχου και αυτή δεν ανταποκρίθηκε στις μεγάλες ανάγκες εξυπηρέτησης του κοινού. Για να δούμε τώρα που θα πάνε στους ιδιώτες αν αυτοί θα ξοδεύουν για τον εκσυγχρονισμό του και τα αναγκαία έργα υποδομής...

Saturday 22 October 2011

Τι γίνεται με τη συνεργατική του ΔΗΡΑΣ;


Σε αδιέξοδο φαίνεται να βρίσκεται η απόπειρα συγκρότησης συνεργατικής στο ΔΗΡΑΣ.
Παρά τις αρχικές φιλόδοξες ενθαρρυντικές διαθέσεις των πρωτεργατών της ιδέας, αλλά και των εμπλεκομένων, η κατάσταση και τα προβλήματα που βρίσκουν στη συγκρότησή της (αρχικά) και στη συνέχεια στην υλοποίηση και λειτουργία του όλου εγχειρήματος, οδηγούν σε έντονο προβληματισμό και σε αποχωρήσεις ορισμένων από τα άτομα που πρωτοστάτησαν.
Πέραν από τις βασικές δυσκολίες, υπάρχει και σοβαρό οικονομικό πρόβλημα, ιδιαίτερα με τις ανάγκες μεταφοράς του σταθμού στην ΑΒΙΚΩ και τον εκσυγχρονισμό των μηχανημάτων.
Το όλο θέμα πάντως είναι στα χέρια του Δημάρχου, που θα πάρει αυτές τις μέρες πρωτοβουλίες γενικότερα και ειδικότερα για το μέλλον του ΔΗΡΑΣ.

ΑΝΑΒΟΛΗ ΔΙΚΗΣ


Λόγω της απεργίας των δικηγόρων η δίκη του κατηγορούμενου για αποπλάνηση ανηλίκου αναβλήθηκε για τις 15/3.

Βγάλτε έξω από την πόλη όλες τις Δημ. Υπηρεσίες


Πάντα «το φωνάζαμε», ιδιαίτερα όταν ήταν να φύγει η Εφορία από το Δημοτικό Μέγαρο και λέγαμε να πάει έξω από την πόλη, στο 2ο χιλ/τρο της Επ. Οδού…
Τώρα με το που ο Δήμαρχος μετακομίζει Πνευματικό Κέντρο, Φιλαρμονική, ΔΗΡΑΣ κ.ά. εκτός κέντρου, είναι βέβαιον ότι η πόλη «ανασαίνει» και γίνεται πιο φιλική σε όσους θέλουν να την περπατήσουν ή να χρησιμοποιούν το ποδήλατο.

Δε θα παρελάσουν οι καταληψίες;


Την απόφαση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας να μην λάβουν μέρος στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου όσα σχολεία τελούσαν υπό κατάληψη περισσότερο από μια εβδομάδα, γνωστοποίησε ο προϊστάμενός κ. Παπαδομαρκάκης στους διευθυντές, έπειτα από σχετική εγκύκλιο του υπ. Παιδείας, το οποίο αφήνει στον προϊστάμενο τη διακριτική ευχέρεια να αποφασίσει.
Η απόφαση ελήφθη για να μη χαθούν περαιτέρω διδακτικές ώρες για τις πρόβες που απαιτούνται.

Thursday 20 October 2011

Μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση και στην Κω


Με τη συμμετοχή όλων των εργατοϋπαλληλικών σωματείων και των Δημοτικών Υπηρεσιών, η Κως έδωσε το δικό της παρών, στην 48ωρη Πανελλαδική απεργία.
Η πρώτη συγκέντρωση, έγινε χθες στην Πλατεία Ελευθερίας, με την οργανωμένη ευθύνη του Εργατικού Κέντρου και η δεύτερη σήμερα το πρωί, έξω από το Δημαρχείο.
Ακολούθησε πορεία των απεργών στους κεντρικούς δρόμους της Πόλης.

H κ. Μ. Πολίτου νέα Πρόεδρος στον σ/γο Γονέων 1ου Γυμνασίου


Με ιδιαίτερη πενιχρή την παρουσία των μελών του, έγινε την Κυριακή η Γ.Σ. του Σ/γου Γονέων στο 1ο Γυμνάσιο, παρά την κραυγή αγωνίας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στη λειτουργία του.
Ακολούθησε ψηφοφορία, στην οποία συμμετείχαν 46 άτομα, εκλέγοντας το παρακάτω Δ.Σ.:
Πρόεδρος: Μαρία Πολίτου (32)
Αντιπρόεδρος: Αντ. Τριανταφύλλου (27)
Γραμματέας: Μαρ. Τριανταφύλλου (20)
Ταμίας: Αλεξάνδρα Βρεττού (17)
Μέλη: Κατερίνα Μαστρομηνά (9), Ελένη Διακοπαναγιώτη (8) και Νικηφόρος Φάρκωνας (8).
Αναπληρωματικοί: Ρούλα Κοκκίνη και Βασιλης Σταυρινούδης

Δικαιούνται επίδομα ανεργίας οι οικογένειες των ξενοδόχων;


Μου λένε πως υπάρχουν ξενοδόχοι που έχουν ασφαλισμένα μέλη των οικογενειών τους, οπότε και μόλις κλείνει το ξεν/χείο, βγαίνουν στην ανεργία.
Ερώτηση: Το νόμιμον (επίδομα ανεργίας που παίρνουν) είναι και ηθικόν;

Την Κυριακή επίδειξη μόδας από τους Lions στο Panorama


Η Λέσχη Lions «Ιπποκράτης» οργανώνει Επίδειξη Μόδας
τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την διαμόρφωση του Θεάτρου και Πολυχώρου «Σφαγείο».
Η Μόδα, η Ομορφιά και η Λάμψη κλείνουν ραντεβού την Κυριακή,
23 Οκτωβρίου, στις 8 στο ξεν. «Πανόραμα Iberostar».
Λαμβάνουν μέρος τα καταστήματα της πόλης μας:
AΝΝΑ RISKA, BILL COST, FEEL, MORE&MORE, ON LINE by BIZZARO, SPATZ, SOULIS, νυφικά-βαπτιστικά SALON DE LA SPOSA, GALERIE DE BEAUTE, χρυσοχοείο ΝΙΤΣΑ ΡΕΪΣΗ, MISS MABO, STEFANO.
Παρουσιαστές: Παύλος Πάτσης - Μαρία Πολίτου
Τιμή πρόσκλησης: 10 ευρώ

Tuesday 18 October 2011

Ομιλία Κασσάρα στη Βουλή ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ και τον ΟΚΑΝΑ στην Κάλυμνο


Ο Βουλευτής κ. Κασσάρας, κατά τη συνεδρίαση της Βουλής, 13/10, στο πλαίσιο της συζήτησης επί του Σχεδίου Νόμου του Υπ. Υγείας «Ανασυγκρότηση Φορέων Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Κέντρα Αποκατάστασης, Αναδιάρθρωση Ε.Σ.Υ. και άλλες διατάξεις», επικρότησε τη συγχώνευση και την ενοποίηση των διαφόρων φορέων κοινωνικής φροντίδας και έκανε, μεταξύ άλλων, ιδιαίτερη αναφορά στο ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ και το ΚΑΦΚΑ της Ρόδου, στην ανάγκη ύπαρξης τουλάχιστον 2 γιατρών σε κάθε μικρό νησί, καθώς και εύρεσης άμεσης λύσης για τον ΟΚΑΝΑ της Καλύμνου. Υπερθεμάτισε για την υπερψήφιση του άρθρου 28, σύμφωνα με το οποίο η προκήρυξη πρόσληψης αγροτικού γιατρού, όπως παλαιότερα ρυθμίστηκε για τους επικουρικούς, να παραμένει ανοικτή μέχρι να καλυφθεί η θέση και του άρθρου 31, σχετικά με τον ΕΟΠΥΥ.

Υποψήφιος από την Κω για ΝΔ στο σημείο «Ο»


Σε πρόβλημα γόρδιου δεσμού εξελίχθηκε η αναζήτηση – επιλογή υποψηφίου από την Κω. Παρά τις κατά καιρούς συζητήσεις – προτάσεις, το όλο θέμα παραμένει ανοιχτό και φυσικά «καίει» και τοπικά και κεντρικά, αφού με τίποτα δεν φαίνεται προς το παρόν να διευθετείται, οπότε και όλα δείχνουν ότι οδηγούνται σε λύσεις «επιστράτευσης»…

«Θέμα» στη ΝΔ ο κ. Παυλίδης…


Ενόψει εκλογών, πληροφορίες του «ΒτΚ» αναφέρουν ότι το θέμα Παυλίδη ανεπίσημα είναι στην ατζέντα των στελεχών της Συγγρού. Κορυφαίο στέλεχος δήλωσε στο «ΒτΚ» ότι «ο φάκελος Παυλίδη δεν έχει πάει στο αρχείο…».
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το κόμμα της ΝΔ αναγνωρίζει το «κεφάλαιο» Παυλίδης, χωρίς αυτό όμως κατ’ ανάγκη να σημαίνει άμεση – επίσημη επιστροφή. Με άλλα λόγια, επιθυμεί μερική – σταδιακή επιστροφή του στο κόμμα, αρχικά τώρα προεκλογικά και σε δεύτερο στάδιο ολική – επίσημη επαναφορά, και σε ανάλογο πόστο…
Το όλο θέμα είναι ανοιχτό και οι όποιες «διεργασίες» είναι ανεπίσημες και καθαρά διερευνητικού χαρακτήρα, έτσι και τόσο που να είναι παρακινδυνευμένη κάθε πρόβλεψη, αφού και ο τ. Υπουργός κρατά κλειστά τα χαρτιά του ως προς τις σκέψεις και τις τελικές αποφάσεις που θα κληθεί σύντομα να πάρει…

Όλα δείχνουν ότι χάθηκε η μάχη σωτηρίας των φοινίκων


SOS ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΑΡΙΑΣ
Μέρα με τη μέρα οι φοίνικες του νησιού παραδίδονται στην αδηφαγία του φονικού σκαθαριού, με ρυθμούς που σε λίγους μήνες θα είναι …παρελθόν στην περιοχή μας!
Ηδη συνεργείο του Δήμου έχει κόψει δεκάδες φοίνικες, ιδιαίτερα στην Βασιλέως Γεωργίου, όπου δεν έμεινε κανένας χωρίς να προσβληθεί…
Η μεγάλη αγωνία βέβαια είναι εάν και πόσο θα διατηρηθούν τουλάχιστον οι φοίνικες στη Λεωφόρο των Φοινίκων…
Και αν το παιχνίδι αυτό δείχνει χαμένο, θα πρέπει ο Δήμος να σχεδιάσει την αντικατάσταση όλων αυτών των δένδρων με άλλα, όχι βέβαια φοίνικες αλλά δένδρα προσιδιάζοντα στην περιοχή μας.
•Οσο για το δάσος της Τσουκαλαριάς, η κατάστασή του είναι τραγική. Χιλιάδες ξερά δένδρα, και δυστυχώς δεν φαίνεται να υπάρχει ούτε κι εδώ σωτηρία, αλλά ούτε και το παραμικρό σχέδιο καθαρισμού του.
•Να περιμένουμε πάλι καμιά εθελοντική πρωτοβουλία;

Friday 14 October 2011

Δωρεάν μαθήματα Βυζαντινής Μουσικής με τον καθ. Γ. Σακέλλη


Με τη συνδρομή του Μητροπολίτη μας, κ. Ναθαναήλ, παραχωρήθηκε στέγη για τη φιλοξενία του Σ/γου Ιεροψαλτών Κω στην οδό Κοραή 8 (δίπλα στον Αγιο Νικόλαο).
Από τον Σ/γο Ιεροψαλτών ανακοινώθηκε ότι αρ χίζουν δωρεάν μαθήματα βυζαντινής μουσικής στο χώρο του Σ/γου (Κοραή 8) κάθε Δευτέρα και Πέμπτη 6-8. Τηλ. επικοινωνίας 6947.508142 κ. Γ. Σακέλλη, 6977.048414 κ. Μ. Ανδρέου και 6945.746569 κ. Ι. Πεταλά.

Απάντηση του Δημάρχου στους κ. Μυλωνά και Κυρίτση για τις άδειες νέων ξεν/χείων


«ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ»…
Πριν από λίγες μέρες είδαν το φως της δημοσιότητας δύο δελτία τύπου, το πρώτο από την Συμπαράταξη Ελπίδας και το δεύτερο από τη Δύναμη Αλλαγής ως απάντηση στον κύριο Μυλωνά.
Το θέμα που πραγματεύονται αφορά τη διαδικασία αδειοδότησης καθώς και την πολιτική βούληση για τη δημιουργία ή μη νέων τουριστικών καταλυμάτων στο νησί μας, προσπαθώντας αμφότεροι να επιρρίψουν ευθύνες στη σημερινή Δημοτική Αρχή για περιπτώσεις που αφορούν την περίοδο διοίκησης του πρώην Δήμου Κω από την παράταξη του κ. Κυρίτση.
Συγκεκριμένα υπάρχουν δύο περιπτώσεις νέων ξενοδοχειακών μονάδων για τις οποίες αναρτήθηκαν στο σύστημα ΔΙΑΥΓΕΙΑ από το ΥΠΕΚΑ οι εγκρίσεις ή προεγκρίσεις περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
Για να είναι λοιπόν εφικτή μία τέτοια έγκριση από το Υπουργείο θα πρέπει στα δικαιολογητικά που κατατίθενται να υπάρχουν και βεβαιώσεις από τη ΔΕΥΑΚ σχετικά με τη δυνατότητα ύδρευσης των μονάδων αυτών.
Και στις δύο λοιπόν περιπτώσεις υπάρχουν οι αντίστοιχες βεβαιώσεις που παραπέμπουν ξεκάθαρα στη διοίκηση Κυρίτση, όπως προκύπτει και από τα σχετικά πρωτόκολλα (523/23.03.07 και 1401/24.07.07).
Αν και στην ανακοίνωσή του ο κ. Μυλωνάς βάζει το θέμα με πολιτικούς όρους, προσπαθεί, ωστόσο απεγνωσμένα, να εξισώσει την ξεκάθαρη πολιτική απόφαση της Δημοτικής Αρχής, που ψήφισε τον Μάιο στο Δημοτικό Συμβούλιο την αναστολή χορήγησης αδειών για τη δημιουργία νέων κλινών με την περίοδο Κυρίτση όπου τον πρώτο λόγο είχαν μονίμως τα μεγάλα συμφέροντα και οι εργολάβοι.
Παράλληλα, ο κ. Μυλωνάς δεν ασκεί καμία κριτική τόσο στη δική του στάση όσο και στη στάση σύσσωμης της αντιπολίτευσης να μην ψηφίσουν τη συγκεκριμένη πρόταση.
Αν και πάγια θέση της Δημοτικής Αρχής είναι να ακούει, με προσοχή, ακόμα και την πιο σκληρή κριτική από όπου αυτή και αν προέρχεται, ωστόσο δεν μπορούμε να παραβλέπουμε γεγονότα και γραφόμενα που προσπαθούν να μας βάλουν όλους στο ίδιο τσουβάλι.

Σε εξέλιξη έρευνα για τους επιβάτες της “Ryan Air”


Στη φάση της αξιολόγησης των συγκεντρωθέντων στοιχείων βρίσκεται μια εξαιρετικού ενδιαφέροντος έρευνα της ΔΕΤΑΠ (μετά από απόφαση του ΔΣ του ΕΒΕΔ).
Η έρευνα έγινε στη Ρόδο και στην Κω και αφορά την γενικότερη συμπεριφορά και «δομή» των επιβατών της “Ryan Air”.
Την έρευνα έκανε το μελετητικό γραφείο «Λουκαρας και Σία» και στα μέσα Νοεμβρίου θα παραδοθεί για παρουσίαση στη Δ/ση του ΕΒΕΔ

Χρηματοδότηση Μεταποίησης και Εμπορίας Γεωργικών – Κτηνοτροφικών Προϊόντων


ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΜΕ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΩΣ ΚΑΙ 65%
Από το Δήμο ανακοινώθηκε ότι όλοι όσοι δραστηριοποιούνται ή πρόκειται να δραστηριοποιηθούν στη Μεταποίηση και Εμπορία Γεωργικών Προϊόντων έχουν την δυνατότητα να καταθέσουν επενδυτικά σχέδια στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης που αφορά την αύξηση της αξίας των γεωργικών προϊόντων.
Τα επενδυτικά σχέδια αφορούν τους τομείς κρέατος, γάλακτος, αυγών - πουλερικών, διαφόρων ζώων (μέλι, σαλιγκάρια), ζωοτροφών, δημητριακών, ελαιούχων προϊόντων, οίνου, οπωροκηπευτικών, ανθέων, φαρμακευτικών και αρωματικών φυτών και σπόρων.
Η ενίσχυση ανέρχεται μέχρι το 65% του συνολικού κόστους του επενδυτικού σχεδίου το οποίο πρέπει να έχει ελάχιστο προϋπολογισμό 100.000 ευρώ, ενώ καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων έχει οριστεί η 28η Δεκεμβρίου 2011.
Πληροφορίες στον γεωπόνο, κ. Νικήτα Θαλασσινό, τηλ. 22420-48355 και στο Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας 22420-28241.

ओ «Ιατρικός Σ/γος δεν ασπάζεται τα καταγγελλόμενα του κ. Λαμπριανίδη»


ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ – ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ…
Το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου δηλώνει δημόσια ότι από τα δεδομένα στοιχεία που έχει και αφορούν στη λειτουργία του οργάνου στο παρόν αλλά και στο προηγούμενο Δ.Σ., ουδεμία αμφιβολία προκύπτει όσον αφορά τη σύννομη λειτουργία του Συλλόγου και δεν ασπάζεται την άποψη που προσωπικά διατυπώνει ο ιατρός Κ. Λαμπριανίδης. Οι ανακοινώσεις του αποτελούν θέματα τα οποία οφείλει ο ίδιος να αποδείξει ενώπιον των οργάνων με τις ανάλογες συνέπειες που απορρέουν από τον διασυρμό του φορέα υγείας που προκαλεί.
Η Πρόεδρος
ΜΑΡΙΑ ΦΡΑΤΖΑΚΗ
Ο Γραμματέας
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΜΠΑΝΗΣ

Thursday 13 October 2011

50 ΧΡΟΝΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΝΙΣΥΡΙΑΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ


Καθηγητές Παν/μίου παρουσιάζουν πρόταση
για την μετατροπή του Ηφαιστείου σε γεωλογικό πάρκο και μελέτη
για τον κίνδυνο κατολισθήσεων στην Παναγιά Σπηλιανή

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 50 χρόνια από την ίδρυσή της, η Εταιρεία Νισυριακών Μελετών, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών – Πειραιώς, διοργανώνει εκδήλωση στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Υψηλάντου 143-145) στον Πειραιά, την Τετάρτη 9/11, ώρα 7μμ.
Μετά από σύντομο χαιρετισμό του Προέδρου, οι καθηγητές του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Δ. Παπανικολάου και Ευθύμιος Λέκκας, θα παρουσιάσουν, ο μεν πρώτος προτάσεις για την μετατροπή του ηφαιστείου της Νισύρου σε γεωλογικό πάρκο, ενώ ο δεύτερος θα αναλύσει το πρόβλημα του κρημνού στην κορυφή του οποίου βρίσκεται το μοναστήρι της Παναγίας Σπηλιανής, τον κίνδυνο κατολισθήσεων, τις λύσεις που προβλέπει η σχετική μελέτη που εκπονήθηκε από το πανεπιστήμιο Αθηνών υπό την εποπτεία του και τις προοπτικές υλοποιήσεως του έργου.
Στη συνέχεια θα προβληθεί ταινία από τις υποθαλάσσιες έρευνες του ερευνητικού σκάφους «ΝΑΥΤΙΛΟΣ» το 2010 και 2011 με Αμερικανούς και Ελληνες γεωλόγους καθηγητές, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Νισύρου – Κω – Τήλου Κανδελέουσας, με σχολιασμό της καθηγήτριας Δρ. Ε. Νομικού.
Κατά τις έρευνες του θέρους του 2011 εντοπίστηκε το ναυάγιο του Ε/Γ πλοίου ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ που ναυάγησε τον Μάρτιο του 1958 έξω από τον κάβο Κριό παρασύροντας στον υγρό τάφο 25 επιβάτες και πλήρωμα κατά το ταξίδι από Ρόδο προς Κω. Το οπτικό υλικό που συγκεντρώθηκε από το ναυάγιο θα παρουσιαστεί κατ’ αποκλειστικότητα για πρώτη φορά στην εκδήλωση αυτή.
Η εκδήλωση θα κλείσει με την απονομή Διπλώματος Τιμής με ειδική πλακέτα, σε άτομα τα οποία βοήθησαν την Εταιρεία στην υλοποίηση του σκοπού της.
Θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση.

ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ…


Μεγάλη ταλαιπωρία προκάλεσαν οι απεργιακές κινητοποιήσεις στους συνέδρους που θα συμμετείχαν σε συνέδρια του νησιού μας. Και αν κάποιοι κατάφεραν να έρθουν μετά από πολλές δυσκολίες, άλλοι ματαίωσαν τη συμμετοχή τους και κάποιοι άλλοι ήρθαν στην Κω μέσω Τουρκίας…

Από τα σκουπίδια Ο ΔΗΜΟΣ ΜΠΑΙΝΕΙ ΜΕΣΑ 2 εκ. ευρώ


Πολλά και ενδιαφέροντα ακούστηκαν στη συνάντηση του Δημάρχου με τους Δ/ντες των ξεν/χείων για τη διαχείριση των σκουπιδιών. Οι προτάσεις Καΐσερλη και του Πρ/νου κ. Γερασκλή, άφησαν καλές εντυπώσεις και καταρχήν φάνηκε να γίνονται δεκτές, παρά τις όποιες επιφυλάξεις, ίσως γιατί ακόμα δεν είναι γνωστό όλο το πρόγραμμα και η κοστολόγησή του.
Εντυπωσιακά ήταν ορισμένα στοιχεία όπως το γεγονός ότι το 1/3 των σκουπιδιών το καλοκαίρι είναι από τα μεγάλα ξεν/χεία, αλλά και η αποκάλυψη ότι τα λεγόμενα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας «βάζουν μέσα» το Δήμο 2 εκ. ευρώ κάθε χρόνο, αφού εισπράττει 4,5 εκ. και ο Δήμος πληρώνει 6,5 εκ.

Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΑ «ΘΕΡΜΑ» ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΣΥΝΤΟΜΗ ΛΥΣΗ


Εύλογη ανησυχία προκάλεσε το κλείσιμο του δρόμου στα Θερμά, αφού ακόμα και το χειμώνα δεν είναι λίγοι αυτοί που τα επισκέπτονται. Ιδιαίτερα όμως το καλοκαίρι περνάνε από κει χιλιάδες ξένοι, που τα θεωρούν ίσως το πιο «αξιοθέατο» - μοναδικό μέρος του νησιού.
Και βέβαια, το κλείσιμο είναι η μία – εύκολη απόφαση. Τώρα (ίσως εδώ και πολλά χρόνια) ο Δήμος έχει χρέος να βρει άμεσα λύση, ώστε το επόμενο καλοκαίρι να είναι προσβάσιμα.
Τι θα κάνουν; Είναι δικό τους θέμα να επιλέξουν – κοστολογήσουν τη λύση. Αυτό που είναι αδιαπραγμάτευτο είναι να υπάρχει πρόσβαση το καλοκαίρι του 2012.
* Τώρα σ’ ότι αφορά το εκεί κτίριο, φαίνεται πως είμαστε μπροστά σε άλλο ένα …γεφύρι της Αρτας…

Τριχόπτωση: Οι σύγχρονες επιστημονικές λύσεις για την αποτελεσματική της αντιμετώπιση


Η συνήθης τριχόπτωση που εμφανίζουν οι άνδρες, αλλά και ένα σημαντικό ποσοστό γυναικών, οφείλεται κυρίως στην κληρονομική προδιάθεση. Ωστόσο, σε πολλές περιπτώσεις η τριχόπτωση οφείλεται σε πλήθος άλλων αιτίων, όπως διάφορες παθήσεις, ορμονικές διαταραχές, φαρμακευτικές αγωγές κα.
Είναι επομένως σημαντικό να πραγματοποιείται αφενός σωστή διάγνωση, αφετέρου να επιλέγεται για κάθε περίπτωση η κατάλληλη μέθοδος αντιμετώπισης της τριχόπτωσης.
Ποιες είναι όμως οι πιο σύγχρονες επιστημονικές λύσεις για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της τριχόπτωσης σε άνδρες & γυναίκες;
Συνδυάζοντας την πολυετή εμπειρία με state-of-the-art know-how & τεχνολογία αιχμής, η εξειδικευμένη κλινική μαλλιών BERGMANN KORD εφαρμόζει τις πιο σύγχρονες μεθόδους αντιμετώπισης της τριχόπτωσης:
Μεταμόσχευση μαλλιών
Θεραπείες τριχόπτωσης
Θεραπεία με Αυξητικούς Παράγοντες
Θεραπεία με Φυτικά Βλαστοκύτταρα
Τριχοτεχνική παθήσεων

Το επιστημονικό επιτελείο της BERGMANN KORD θα βρίσκεται στην Κω το Σάββατο 15 & την Κυριακή 16 Οκτωβρίου, στο ξενοδοχείο Kos Aktis Art Hotel, για δωρεάν διάγνωση & ενημέρωση των ενδιαφερόμενων για την τριχόπτωση και τη μεταμόσχευση μαλλιών.
Για δωρεάν ραντεβού, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στο 22410 78302 ή στο 6945904999.


BERGMANN KORD
Καναδά 73, Ρόδος
Τ: 22410 78302
W: www.kord.gr

Tuesday 11 October 2011

Το Σάββατο η ΝΟΔΕ στην Κω


Το Σάββατο θα γίνει στην Κω συνεδρίαση της ΝΟΔΕ παρουσία του αναπληρωμή Γραμματέα Οργανωτικού κ. Τσιμάρα, του Τομεάρχη κ. Παπαδάκη και του Τομεάρχη Ρόδου κ. Μπακογιάννη.

ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΙΑΤΡΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ


Ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Σοροκάκης, παρουσία Ιατρών και υπηρεσιακών παραγόντων, όρκισε την ιατρό βιοπαθολόγο κα Γκατζήμα Ματίνα ως Επιμελήτρια Β΄ στο Κέντρο Αιμοδοσίας.

Οι ενοικιαστές μοτοποδηλάτων και ένας άγριος ξυλοδαρμός


Το γενικότερο πλαίσιο λειτουργίας των ενοικιαστών μοτοποδηλάτων είναι θέμα που δίνει λαβή για πολλές παρατηρήσεις, ιδιαίτερα για ορισμένους κακούς επαγγελματίες που κάνουν υπέρβαση των αδειών τους (μέχρι πόσα κυβικά ενοικιάζουν), σκανδαλώδη κατάληψη κοινόχρηστων χώρων, δεν δίνουν μαζί τα κράνη, ρυπαίνουν το χώρο κ.ά.
Εδώ βέβαια είναι ευθύνη του Δήμου, που αγρόν αγοράζει…
Μου καταγγέλλουν όμως και απαράδεκτες συμπεριφορές ορισμένων – ευτυχώς ελάχιστων – που είναι παντελώς ακατάλληλοι για να έρχονται σε επαφή με τουρίστες, πέραν της φιλοσοφίας του δραχμοφονιά που τους διακρίνει.
Πρόσφατα – μου λένε – έγινε σοβαρό επεισόδιο που εξελίχθηκε σε …ξυλοδαρμό για …3 ευρώ που ήταν η διαφορά της βενζίνης που πρόσθεσε!
Και το χειρότερο είναι ότι το επεισόδιο έγινε σε πολύ κόσμο μπροστά, ανάμεσά τους και κορυφαίο στέλεχος μεγάλου αγγλικού πρακτορείου…

Ξεκινούν κατηχητικά για όλους από την Μητρόπολη


Με τη χάρη του Θεού στις 16/10, Κυριακή κατά την οποία στους ιερούς Ναούς διαβάζεται η παραβολή του Σπορέως, ξεκινά μία ακόμη κατηχητική χρονιά.
Η Ι. Μητρόπολις Κώου και Νισύρου αγωνιούσα για την κατήχηση των πιστών και ιδιαίτερα των νέων προσφέρει και εφέτος κατηχητικές ευκαιρίες στην Πνευματική Εστία της Ιεράς Μητροπόλεως.
Την Τετάρτη 19/10 ο Σεβασμιώτατος θα ξεκινήσει το κατηχητικό ενηλίκων με 2 εβδομαδιαίες συναντήσεις, οι οποίες θα γίνονται κάθε Τετάρτη.
Η πρώτη θα ξεκινά στις 5 και θα ολοκληρώνεται στις 6 και η δεύτερη, η οποία απευθύνεται σε ζευγάρια και νέους και νέες θα ξεκινά στις 6 και θα ολοκληρώνεται στις 7.
Οι κατηχητικές συγκεντρώσεις εφήβων θα ξεκινήσουν την Κυριακή 23/10 κάθε Κυριακή 12 με 1.00 για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.
Παράλληλα θα πραγματοποιούνται κατηχητικά για παιδιά του Δημοτικού στους Ναούς Αγίας Παρασκευής και Αγίου Αθανασίου Πλατανίου. Πληρ. στους εφημερίους των ανωτέρω Ιερών Ναών.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Β΄ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΟ 2Ο ΓΕΛ ΚΩ


ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ – ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΠΟΥ ΣΦΑΓΙΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ , ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ , ΦΕΡΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΑΓΡΙΑ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ.
Να γίνει η απόγνωσή μας οργανωμένη αντίσταση ενάντια στην πτώχευση του λαού , ενάντια στο ξεπούλημα της πατρίδας μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Saturday 8 October 2011

Τον Σεπτέμβριο Εντυπωσιακή άνοδο είχαν πολλές αγορές


Σε ανοδική πορεία κινήθηκαν όλες σχεδόν οι βασικές αγορές τον Σεπτέμβριο με κορυφαίους τους Ρώσους (66%), τους Βέλγους (61%), τους Νορβηγούς (255%), τους Ιταλούς (25%), τους Πολωνούς (67%), τους Τσέχους (20%), τους Φινλανδούς (39%) και τους Ολλανδούς (12%).
Σε υψηλά επίπεδα κινήθηκαν βέβαια οι «πρωταθλητές» Γερμανοί με 34.263 (32.403) αφίξεις, ενώ στα ίδια επίπεδα ήταν οι Αγγλοι 27.709 έναντι 27.783 το 2010.
Η γενική αύξηση ήταν 14,35% έναντι 14,09% που είχε η Ρόδος.
* Σ’ ότι αφορά τις πτήσεις εσωτερικού, η Ο.Α. είχε 4.366 (5.189) αφίξεις (μείωση 16%), ενώ η Aegean αύξηση 58% 5.228 έναντι 3.311 το 2010.

Καταχώρηση ξενοδοχείων-μελών σε κινητά τηλέφωνα iPhones


ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝ/ΧΩΝ
Η Ένωση Ξενοδόχων Κω, σε συνεργασία με την Apple (η μεγαλύτερη εταιρία στον κόσμο στον χώρο της ψηφιακής τεχνολογίας), κατασκεύασε μια εφαρμογή που εγκαθίσταται στα πασίγνωστα κινητά τηλέφωνα iPhones, ώστε ο χρήστης του κινητού να μπορεί από οποιοδήποτε σημείο του κόσμου να βλέπει στην οθόνη του τηλεφώνου του όλα τα ξενοδοχεία μέλη της Ένωσης.
Ο υποψήφιος πελάτης θα μπορεί να παίρνει οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεται, να επικοινωνεί άμεσα με το ξενοδοχείο είτε καλώντας το απ’ ευθείας στο τηλέφωνο, είτε στέλνοντας μέσω της ίδιας εφαρμογής email στο ξενοδοχείο για να ζητήσει κάποιες επί πλέον πληροφορίες ή να κάνει on-line κράτηση στο ξενοδοχείο που θα διαλέξει και να την πληρώσει την ίδια στιγμή μέσω αυτής της εφαρμογής.
Εκτός από τα iPhones η συγκεκριμένη εφαρμογή της Ένωσης Ξενοδόχων Κω, που είναι στην ουσία ένα πολύ έξυπνο πρόγραμμα ηλεκτρονικού υπολογιστή, θα μπορεί να εγκατασταθεί και στις άλλες δύο διάσημες φορητές συσκευές της Apple, το iPad και το iPod. Το μεν iPad είναι αυτή την στιγμή ο πιο επιθυμητός φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής στον κόσμο. Το δε iPod είναι η πιο αγαπημένη φορητή ηλεκτρονική συσκευή κυρίως τις νεολαίας.
Έτσι τα ξενοδοχεία μας θα προωθούνται σε μια τεράστια γκάμα υποψήφιων πελατών που περιλαμβάνει όλες τις ηλικίες και όλα τα βαλάντια, σε όλα τα σημεία του πλανήτη.
Παρακαλούμε λοιπόν όλα τα μέλη μας αλλά και τα ξενοδοχεία που δεν είναι ακόμα μέλη και επιθυμούν να εγγραφούν, να μην αμελήσουν να προσκομίσουν στα γραφεία μας έως τις 15/10, καινούριες φωτογραφίες σε ψηφιακή μορφή και σύντομη περιγραφή, μαζί με τα τηλέφωνα, Fax, e-mails και διεύθυνση ιστοσελίδας αν διαθέτουν, έτσι ώστε να τροφοδοτήσουμε την νέα εφαρμογή με πλήρη εικόνα για το κάθε ξενοδοχείο.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Μηνάς Χατζημιχαήλ
Η ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
Κωνσταντίνα Σβύνου

ΣΕΙΡΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΕ ΡΟΔΟ ΚΑΙ ΚΩ Σε προεκλογικούς ρυθμούς η ΝΟΔΕ


Δυναμικά συνεχίζει την προεκλογική της δραστηριότητα η ΝΟΔΕ, έχοντας προγραμματίσει σειρά εκδηλώσεων με φόντο την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.
Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένονται στη Ρόδο ο αναπληρωτής γραμματέας οργανωτικού Νήσων Αιγαίου-Κρήτης Κώστας Τσιμάρας και οι τομεάρχες βορείου και νοτίου συγκροτήματος Δημήτρης Παπαδάκης και Νίκος Μπακογιάννης αντίστοιχα οι οποίοι και θα λάβουν μέρος στη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου με τη συμμετοχή των προέδρων των τοπικών επιτροπών της ΝΔ, ενώ την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί νομαρχιακή συνέλευση.
Στη συνεδρίαση θα συζητηθούν κυρίως οργανωτικά και επικοινωνιακά ζητήματα με στόχο την όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία, ειδικά αυτή την περίοδο που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ενισχυμένη τη ΝΔ πανελλαδικά.
Το Σάββατο 15/10 το κλιμάκιο της ΝΔ θα μεταβεί στην Κω όπου θα πραγματοποιηθεί δημοτική συνέλευση με την παρουσία των στελεχών και μελών του κόμματος από όλο το νησί.

Με αφορμή τη συνέντευξη του Δημάρχου «ΛΑΪΚΙΣΜΟΙ – ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ»


«Περιττή δαπάνη η διπλοδρόμηση…»
Παρακολουθήσαμε με ιδιαίτερη προσοχή τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Δήμαρχος και για άλλη μια φορά διαπιστώνουμε ότι συνεχίζει με λαϊκισμούς και εξαγγελίες κενές περιεχομένου να προσβάλλει τη νοημοσύνη των πολιτών.
Δεν δικαιούστε κ. Δήμαρχε να μιλάτε εσείς για τέλος στις περιττές δαπάνες , και την ίδια στιγμή να ξοδεύετε το Δημοτικό χρήμα σε τακτοποιήσεις «ΚΟΛΛΗΤΩΝ», με διαμορφώσεις ιδιωτικών χώρων και αναπλάσεις κατά το δοκούν (παρέμβαση στο ακίνητο της Γρηγορίου Ε’), σε βάρος έργων που εξυπηρετούν το συλλογικό και όχι το ατομικό συμφέρον!
Δεν δικαιούστε να μιλάτε για περικοπές στις περιττές δαπάνες και την ίδια στιγμή να προωθείτε μελέτη διπλοδρόμησης του λιμανιού, με τεράστιο οικονομικό, αλλά και αισθητικό και περιβαλλοντικό κόστος, διότι θέλετε να εξοφλήσετε προεκλογική υπόσχεση σε συγκεκριμένη συντεχνία!
Δεν δικαιούστε να μιλάτε για αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δήμου με παραγωγικές επενδύσεις και την ίδια στιγμή, αυθαίρετα και πέρα από κάθε λογική, να παραχωρείτε, χωρίς οικονομικό όφελος για το κοινωνικό σύνολο, ακίνητα-φιλέτα του Δήμου σε επίλεκτες ομάδες εξαρτημένων της παράταξής σας, οι οποίοι δηλώνουν ανενδοίαστα ότι «θα τα οικονομήσουν»!
Δεν δικαιούστε εσείς να μιλάτε για ειδική μέριμνα στην απασχόληση των ατόμων με ειδικές ανάγκες και των αναξιοπαθούντων και την ίδια στιγμή να διαστρεβλώνετε το νόμο περί κοινωνικής οικονομίας που αφορά στη στήριξη αυτών ακριβώς των ομάδων, δημιουργώντας τις εταιρίες αυτές με άτομα που ούτε ΑΜΕΑ είναι, ούτε αναξιοπαθούντες, ούτε καν άνεργοι!!
Όσο για τον πόνο σας για την αύξηση του τοπικού εισοδήματος, φροντίστε πρώτα να κάνετε σωστή οικονομική διαχείριση στα οικονομικά του Δήμου και να εισπράττετε από όλους και όχι επιλεκτικά τις οφειλές, καθώς και να προωθήσετε τα έργα που οι τρεις Δήμοι σας παρέδωσαν ενταγμένα και ώριμα για χρηματοδότηση και που με την καθυστερημένη αντίδρασή σας κινδυνεύουν να απενταχθούν.
Διότι γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα ότι οι Κώοι πολίτες έχουν την ικανότητα να ανταπεξέρχονται στα δύσκολα, και το απέδειξαν στην τετραετία 2007-2010, είχαν όμως στο πλευρό τους μια Δημοτική αρχή που φρόντισε να ανταποκριθεί στο ρόλο και τις υποχρεώσεις της.
Οχι σαν και σας που θεωρείτε ότι με τον άκρατο λαϊκισμό και τις πομπώδεις εξαγγελίες σας θα μπορέσετε να καλύψετε το πολιτικό σας κενό!
Κύριε Δήμαρχε, ομολογουμένως είστε άριστος στο να διαμορφώνεται το «ΤΟΠΙΟ ΣΤΗΝ ΟΜΙΧΛΗ».
Αυτό ακριβώς εφαρμόζεται και στο Δήμο μας, ένα θολό τοπίο ικανό να καλύψει την ανυπαρξία τη δική σας και των συνεργατών σας!
Όμως και μείς ως παράταξη, αλλά και η κοινωνία η ίδια άρχισε πλέον να το διαπιστώνει.
Και όλοι μαζί θα φροντίσουμε να αποκαλύπτουμε συνεχώς τα κακώς κείμενα, τις παρατυπίες, τις αδυναμίες στο επίπεδο του σχεδιασμού και την ανικανότητα σας να διαχειριστείτε τις τοπικές υποθέσεις!
Το οφείλουμε στην τοπική κοινωνία, το οφείλουμε στη νέα γενιά, το οφείλουμε στο νησί μας που όλοι αγαπάμε και νοιαζόμαστε για το μέλλον του!
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Thursday 6 October 2011

ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ – ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ Να το κάνουμε όπως στην Πρέβεζα


Φίλος συμπατριώτης βρέθηκε πρόσφατα στην Πρέβεζα και βλέποντας την τάξη που υπάρχει στην πόλη, ρώτησε έναν ταβερνιάρη πώς το πέτυχαν εκεί, γιατί στο νησί μας επικρατεί ένα απέραντο μπάχαλο.
Η απάντηση: Ετσι ήμασταν κι εμείς εδώ, αλλά κάποτε ο Δήμαρχος της πόλης πήρε αυστηρά μέτρα και εντολές στη Δημ. Αστυνομία, και τώρα όλοι σέβονται τους κανόνες λειτουργίας της, γιατί φοβούνται τα πρόστιμα που προβλέπονται…

ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ» Σε ιδιώτες τα σκουπίδια…


Συνήθως ο Δήμαρχος είναι πράος και μειλίχιος όταν μιλάει στην επικεφαλής της Παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση». Στην τελευταία συνεδρίαση όμως φαίνεται «να τα πήρε» στη συζήτηση για το νέο Οργανισμό, όταν η κ. Μακρή σχολίασε επιτιμητικά τις προβλεπόμενες θέσεις ως εάν επρόκειτο να γίνουν και οι ανάλογες προσλήψεις στη συνέχεια, οπότε και ο Δήμαρχος έκανε λόγο για «επαναστατική γυμναστική», κάτι που εμφανώς ενόχλησε την φίλη Κική.
Συνεχίζοντας ο Δήμαρχος με αφορμή τις προσλήψεις στην Καθαριότητα, προειδοποίησε για τα χειρότερα που έρχονται στους Δημοτικούς Υπαλλήλους, εκτιμώντας ότι του χρόνου δεν θα υπάρχουν εποχιακοί – συμβασιούχοι και τον μεθεπόμενο χρόνο, πολλοί μπορεί να μην έχουν μείνει στη θέση τους, αφού είναι πολύ πιθανόν η Καθαριότητα να ανατεθεί σε ιδιωτική εταιρεία…

Ροδίτικο «μέτωπο» κόντρα στην Κω;


Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, Ρόδος και Κως έχουν έναν ιδιότυπο ανταγωνισμό…
Μπορεί να φαίνεται ότι πορεύονται παράλληλα, όμως σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ανταγωνισμού, που έχει ξεφύγει από την …ευγενική άμιλλα και φτάνει σε περίεργες έως ύποπτες «κινήσεις» που …προδίδουν απαξίωση, αν όχι και κάποιας μορφής «πολεμική»…
Φαίνεται ότι οι Ροδίτες (επιχειρηματίες και …πολιτικοί) δεν …συγχωρούν εύκολα, τόσο την αλματώδη μας τουριστική – ποιοτική ανάπτυξη – κύρια στις υποδομές, όσο και στον πολιτικό στίβο για τους εκπροσώπους μας στη Βουλή και στην κυβέρνηση…
Τον τελευταίο καιρό μάλιστα, παρατηρούνται δράσεις και «επιλογές» που φανερώνουν αυτή την τακτική ακόμα και διά γυμνού οφθαλμού…
Και καλά οι επιχειρηματίες. Αυτοί που θα πρέπει να το ξανασκεφτούν είναι οι πολιτικοί και κυρίως της Περιφέρειας, οι οποίοι θυμούνται τα υπόλοιπα 47 νησιά – πλην της Ρόδου – όταν θέλουν να αποφύγουν να στηρίξουν δράσεις της Κω που ξεχνάνε ότι έχει το δικό της ανάλογο μερίδιο στις επιλογές και τις χρηματοδοτήσεις της…

Στην «ουρά» 500 για να πάρουν άδεια οδηγού ΙΧ


ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ
Αλυτο παραμένει το θέμα των εξεταστών που χορηγούν τις άδειες οδήγησης, με αποτέλεσμα στην Κω να βρίσκονται στην «ουρά» πάνω από 500 ενδιαφερόμενοι!!
Παρά τις πιέσεις των ιδιοκτητών των σχολών εκμάθησης, η έλλειψη προσωπικού, αλλά και η γραφειοκρατία μπάχαλο που επικρατεί, δεν φαίνεται να βρίσκεται διέξοδος, με αποτέλεσμα πολλοί από τους υποψήφιους να «καίγονται» να πάρουν δίπλωμα για να έχουν δικαίωμα σε πρόσληψή τους. Επιπλέον οι Εκπαιδευτές έχουν απώλειες από διαρροές υποψηφίων σε άλλες περιοχές, και γιατί θα μπορούν να δώσουν εξετάσεις και γιατί βρίσκουν φθηνότερα τα μαθήματα, γεγονός που δημιουργεί επιπλέον και ζήτημα «επάρκειάς» τους, αφού πολλά λέγονται για τις «διαδικασίες» που παίρνουν το δίπλωμα.
ΣΕ 9 ΜΗΝΕΣ ΕΞΕΤΑΣΤΗΚΑΝ 750 ΑΤΟΜΑ
Χαρακτηριστικό της «κίνησης» που έχει η Κως είναι ότι μεταξύ 1/1/11 και 30/9/11, εξετάστηκαν 750 άτομα. Φαίνεται όμως ότι η υπάρχουσα διαδικασία με το εδώ κλιμάκιο των εξεταστών (που από το νόμο έχουν περιορισμένο αριθμό να εξετάσουν!!!) συν το κλιμάκιο που έρχεται από τη Ρόδο, δεν επαρκούν να απορροφήσουν τη ζήτηση.
Είναι απίστευτο ότι υπάλληλος της Κω …«εγκαλείται» να …απολογηθεί γιατί εξέτασε περισσότερους υποψήφιους και τώρα βέβαια περιορίζεται στους προβλεπόμενους (δηλ. 48 άτομα μόνο το μήνα)!
Επιπλέον, εάν και όσο τώρα τους κοπεί το επίδομα των 300 ευρώ δεν θα βρεθούν και αυτοί να εξετάσουν υποψήφιους.
Τόσο ο αρμόδιος Αντιπερ/ρχης κ. Φ. Χατζηδιάκος, όσο και ο Δ/ντής Συγκοινωνιών στη Ρόδο κ. Γ. Τσακίρης, καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για την αποστολή νέου κλιμακίου από τη Ρόδο (μέσα στην άλλη εβδομάδα), κάτι που φαντάζει …«χλωμό», αφού από τους 28 που είχε πέρσι η Δ/νση (ως Νομαρχία) τώρα απέμειναν μόνον 12 και για πολύ περισσότερες υποχρεώσεις!!!
Μόνη λύση είναι να δραστηριοποιηθούν οι βουλευτές, ώστε να επιτραπεί να γίνουν εδώ στην Κω σεμινάρια εκπαίδευσης και πιστοποίησης για περισσότερους υπαλλήλους που θα μπορούν να κάνουν εξετάσεις.

Tuesday 4 October 2011

Συμβολικές καταλήψεις στα Γυμνάσια Κω και Ζηπαρίου


Σε συμβολικές καταλήψεις των σχολείων τους προχώρησαν τη Δευτέρα τα α 15μελή σ/λια των 2 γυμνασίων της πόλης και του Ζηπαρίου με διάφορα αιτήματα, από τα βιβλία μέχρι και το ΦΠΑ στα κυλικεία.

Συνέδριο για τη μόλυνση


Με τη συμμετοχή 200 επιστημόνων γίνεται αυτές τις μέρες στην Κω ενδιαφέρον συνέδριο για τη μόλυνση της ατμόσφαιρας με την ευθύνη του καθ. του Παν. Μακεδονίας κ. Μπάρτζη.

Η ιστοσελίδα του ΔΙΙΚ του κ. Δημ. Καραματζιάνη


Με αφορμή την πρόσφατη παρουσίαση του DVD με το ντοκιμαντέρ του κ. Βοναπάρτη για τον Ορκο του Ιπποκράτη, ο τ. Υπ. Αιγαίου κ. Παυλίδης (που χρηματοδότησε επί των ημερών του την υλοποίησή του) με την ιδιότητα του Αν. Προέδρου του ΔΙΙΚ, έκανε δηλώσεις που αφορούσαν την ιστοσελίδα του Ιπποκρατείου Ιδρύματος, που έστησε εξ ολοκλήρου ο κ. Δημήτρης Καραματζιάνης και πρόσφερε στο ΔΙΙΚ.
Στην ιστοσελίδα αυτή «θα ανέβει» και το DVD του κ. Βοναπάρτη και το ανάλογο που έχει κάνει προ ετών ο κ. Μίμης Καλλούδης.

Διαμαρτυρία στελεχών της «Δύναμης Αλλαγής» για τη διακοπή λειτουργίας του συστήματος ανακύκλωσης


Κατά την πρόσφατη επίσκεψή μας στην ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΦΑΣΙΟΝ, μετά από καταγγελίες πολιτών, διαπιστώσαμε ότι η ανακύκλωση ουσιαστικά έχει σταματήσει να λειτουργεί με αποτέλεσμα όλα τα ανακυκλώσιμα να οδηγούνται στο ΧΥΤΑ μαζί με τα υπόλοιπα σκουπίδια. Επιπλέον ορισμένοι εκ των αθίγγανων που βρίσκονταν στο χώρο μας επιβεβαίωσαν το γεγονός, επικαλούμενοι την δικαιολογία ότι σταμάτησαν να πληρώνονται από το Δήμο για την συγκεκριμένη εργασία. Η διαχείριση του συστήματος ανακύκλωσης από τον Δήμο από την 1/1/2011 και πέρα, αποδεικνύεται ιδιαιτέρως προβληματική και για τον λόγο αυτό παρακαλούμε:
1. Να μας γνωρίσετε αν όντως πληρώνονται οι αθίγγανοι από τον Δήμο.
2. Στην περίπτωση που αυτό συμβαίνει να μας γνωρίσετε τον τρόπο που γίνεται αυτό, δηλαδή αν υπάρχει σχετικός κωδικός στον προϋπολογισμό, αν υπάρχει σύμβαση, αν έχουν γίνει προσλήψεις και με ποια διαδικασία.
3. Να μας γνωρίσετε τις ποσότητες ανακυκλώσιμων που έχουν προωθηθεί για επεξεργασία στο ΚΔΑΥ της Αθήνας από 1/1/2011, κοινοποιώντας μας τα σχετικά δελτία αποστολής και ζυγολόγια.
Για τη Δ.Α. ΔΑΥΙΔ ΓΕΡΑΣΚΛΗΣ, ΜΗΝΑΣ ΚΙΑΡΗΣ, ΒΑΣΩ ΠΗ, ΜΑΙΡΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

Saturday 1 October 2011

ΕΠΑΦΕΣ ΤΟΥ ΕΦΤ ΜΕ JET2 ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ


Σε συνέχεια της απόφασης του ΕΦΤ να συνεργαστεί με αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους, στοχεύοντας στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και στη στήριξη των μικρομεσαίων οικογενειακών επιχειρήσεων, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας, με εκπροσώπους της εταιρίας JET2.
Το διευθυντικό στέλεχος, κ. Nick Louden, παρουσίασε το προφίλ της εταιρίας, τη δυναμική της Βρετανικής αγοράς και την πρόταση συνδιαφήμισης.
Ο κ. Μπαλαλής ζήτησε από τον εκπρόσωπο της JET2να καταθέσει αναλυτικό πρόγραμμα συνδιαφήμισης, το οποίο θα επεξεργαστεί και θα προσαρμοστεί στις ιδιαίτερες ανάγκες του τουριστικού μας προορισμού, από τους επαγγελματικούς φορείς και τα μέλη του ΕΦΤ.
Επιπλέον, ζητήθηκε να μεταφερθεί στην ανώτατη διοίκηση της εταιρίας, το αίτημα της Κω για επιμήκυνση της περιόδου, τους μήνες Απρίλιο – Μάιο και Οκτώβριο - Νοέμβριο καθώς και η απευθείας σύνδεση της Κω με την Ιρλανδία, μιας αγοράς που φημίζεται για την καταναλωτική της συμπεριφορά.
Τέλος, ο Πρόεδρος του ΕΦΤ κ. Γιάννης Μπαλαλής, ζήτησε από την JET2 να προσθέσει και δεύτερο αεροδρόμιο βάσης της εταιρίας, εκτός του Μάντσεστερ, για να αυξηθεί το τουριστικό ρεύμα από Αγγλία προς Κω.

ΤΑ ΕΛΤΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ 1000%! ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ. ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ


Με την κάλυψη της κυβέρνησης, τα ΕΛΤΑ προχώρησαν από 30/9 στην αύξηση …1000% των ταχυδρομικών τελών στη διανομή των εφημερίδων, γεγονός που κυριολεκτικά τις γονατίζει και τις οδηγεί σε αποφάσεις απελπισίας, ξεκινώντας από τις περικοπές των μη ενήμερων συνδρομητών και φτάνοντας μέχρι και σε απολύσεις προσωπικού…
Εάν και όποιοι δεν θα παίρνουν στο εξής την εφημερίδα θα πρέπει να τακτοποιήσουν τη συνδρομή τους. Για κάθε πληροφορία τηλ. 22420-23372